En vända till Borås och en liten bit till...

Hela våran dag igår bestod utav att åka lastbil mest hela tiden. Vi åkte kl 10 på morgonen och var hemma strax efter 20 på kvällen och det blev 68 mil allt som allt. Det blev en vända till Borås och Kinna för att lämna Johans chefs bil hos nån bilfirma där.
Emilia fixade det jättebra, hon tycker det är så kul att åka lastbil och vi har lekt massor. Däremot sov hon bara i tjugo minuter under hela dagen så när vi kom hem fick hon välling och slocknade direkt. Hon har ju inte behövt sitta still hela tiden för Johan har ju körtider och sånt att åka efter och då måste han stanna för pauser lite då och då så Emilia också har kunnat springa runt i lastbilen och busat emellanåt.

Idag får vi se vad som sker. Emilia tycker det är skönt att vara hemma med sina saker eftersom det var en evighet sen hon var hemma...
Det är bandy nere på Backavallen ikväll och Johan vill dit sen ska vi till Kupolen och titta på en massa barnkläder som säljs ut.

Milla mår bra nu, hon vart redan pigg i förrgår på eftermiddagen. Den dagen fick hon äta välling, blåbärssoppa och rostat bröd så inte det skulle vända sig i magen igen. Men igår fick hon vanlig mat och det stannade i magen. Ringde till dagis igår och sa att hon kommer på måndag.

Nu ska vi äta frukost, Johan har köpt färska frallor :D.


H1N1 sätter myror i skallen på en

Igår kväll gick jag och la Emilia som vanligt och hon var väldigt trött och somnade direkt strax innan sju. Hon visade inga tecken på att dom närmaste timmarna skulle bli mindre roliga för oss.
Jag ringde Johan för att prata lite när hon hade sovit ett tag och då började hon gnälla inifrån sängen. Jag gick in för att kolla men hon låg så fint där blundade och snuttade. Kände att hon var väldigt varm och sa det till Johan. Johan tyckte att jag skulle kolla upp symptom för Svininfluensan så vi vet vad vi ska hålla utkik för. Ingen fara än sålänge hon bara var varm, snorig och hostade. Hon hade ingen diarré eller kräktes.
När vi hade pratat vidare om hur våra dagar har sett ut och tiden sprang på hör jag henne igen fast denna gång hur hon hostar och spyr spyr spyr. Jag fick panik, hon har ju aldrig kräkits förut!!! Slängde på luren och sprang in till henne och tänkte "helvete nu har hon fått influensan"! Jag lät henne sitta kvar i sängen tills hon hade spytt färdigt sen var det bara att ta av henne pyjamas och skölja bort allt kräks, sätta på henne sin morgonrock, erbjuda henne lite vatten och sen ringa 1177. Jag kom snabbt fram till en på sjukvårdsupplysningen och hon trodde det bara var ett magvirus. Äntligen kunde jag andas ut... Vi gick och satt oss i soffan efter hon fått ett storpiller och hon somnade i min famn. Där sover hon aldrig så även om hon var sjuk så var det himla mysigt. Jag ringde Johan och berättade hur det har gått och han var ju lagom orolig eftersom jag bara hade skrikit "NEJ!!" och slängt på luren.

Hon har fått sovit inne i våran säng i natt och hon har sussat hela natten. Johan var snäll och ringde dagis imorse så vi kunde få sova. Halv tio i morse gick vi upp, hon hade vaknat ett par ggr innan men somnat om.
Sen dess har hon legat på soffan hela tiden i princip, ätit en flaska välling, gjort nr 2 och nu sover hon gott under sitt täcke. Hon är febrig och hängig men ikväll när pappa Johan kommer hem vet jag att hon kommer skina som en sol.

Jag ska väl ta och bädda rent i hennes säng. Drog ur alla lakan igår och spolade av hennes madrass så jag hoppas den inte har blivit förstörd. Hon kräktes ju ner båda snuttefiltarna i sängen men som tur var har vi en liten i barnvagnen och annars fanns den som ska vara på dagis ute i bilen.



Här har hon somnat i våran säng.
Fick väcka henne lite försiktigt och byta om till pyjamas så hon slapp sova i en stor morgonrock.


Ligger och tittar på barnprogram. Hon mår inge vidare lillstumpan.


Nu sover hon gott.



091028

Idag har vi inte gjort så mycket. Vi har precis pratat med Andrea via Skype och nu har jag ett trött Emilia i mitt knä.

När jag kom till dagis och skulle hämta den lilla fröken fanns det inte ett enda barn där... Där stod en mamma till och undrade vart barnen har tagit vägen. Efter några minuter kom det fram ett gäng små barn med fröknarna bland husen. Dom hade passat på att ta en promenad i det fina vädret som har varit idag. Nu är det ju höstlov här uppe och så det är inte alls många barn på dagis eftersom 4åringarna som går gratis inte får vara där när det är skollov.
När vi kom hem fick Emilia lite Chili con carne (en mild variant) sen var det dags att sova i ett par timmar.

I eftermiddags gick vi ut och lekte en stund så hon fick bli av med lite energi. Vi tog även en sväng till mataffären och pantade.
Snart börjar det bli dags att göra sig redo för sängen för hennes del så hon är pigg imorn.

Jag tror allvarligt att hon är skofetisch. Ständigt springer hon runt i skor och idag blev det mina klackisar... Spelar ingen roll vart vi är så sätter hon på sig andras skor.

Ikväll är det Bonde Söker Fru sen Efterlyst så det blir soffan för mig sen.


Favoriter

Fram med luftguran!




 


Fluffy Balls

Mitt kvällsnöje igår blev att göra små gubbar av Fluffy Balls. Köpte piprensor, fluffyballs, ögon och snöre. Tänkte först att gubbarna skulle hängas upp på väggen men en liten fröken hann upptäcka dom innan. När Milla fick syn på dom imorse blev hon helt kär. Hon pussa, krama och tog hand om dom som om det vore hennes egna barn nästan.


Trött Tisdag

05.05 vaknade Emilia imorse och tänkte inte somna om. Jag tog in henne till våran säng och hade det bara tänt i badrummet så det bara lös lite grann i hallen. Men hon sprang runt och fixade och donade ändå. Så jag släckte ner helt och la henne i vår säng igen i hopp om bättre resultat men tjena...Hon for upp och sprang ut i vardagrummet för att hitta på nått bus. Sen hörde jag hur det small till då hade hon sprungit in i tröskeln som hon inte såg när det var mörkt i lägenheten. Jag fick minsann ge upp och tända så hon kunde roa sig innan vi skulle åka till dagis kl 08.
När jag hämtade henne där så trodde jag hon skulle vara helt slut. Det var hon också. I bilen på väg hem somnade hon och det tar max 4 min att köra hem, stackars liten. Hon vaknade när vi klev ur bilen så fick hon äta och gå till sängs vid halv tolv. Hon sover ännu och klockan snart 16. Jag har också sovit i två timmar, man får ju passa på.

Igår åkte vi upp på Lövåsen en sväng. Först var vi inne på Skokanonen för att titta vad dom har för vinterkängor sen behövde hon sulor till sina nya gummistövlar som var för stora. Efter det gick vi till djuraffären som ligger brevid. Där tittade vi på kaniner, fåglar, fiskar, hamstrar och en massa kul som Emilia gillade. Hon ville gärna klappa alla djuren men det går ju inte, fiskarna gillade hon nästan mest. Sen tog vi en tur till mataffären och handlade lite.

Johanna vill att jag ska sy ett par tajts till lilla Isa och självklart gör jag det. Kan nog få ihop dom ikväll så dom hamnar på posten imorn. Blir ett par likadana som jag la upp bilder på igår.

I söndags pratade vi först med Ingela sen Urban och efter det med Pappa och familjen över webbcam. Det är verkligen så kul att få se alla när man pratar. För min del känns det väldigt bra för det är nästan som att ses :D, och Milla tycker det är jättekul om hon inte har suttit för länge och blivit rastlös.

Vårat internet funkar inte som det ska så vi har fått lånat Andreas bärbara bredband nu när han är på jobbet vilket är väldigt snällt. Får se om jag kommer in på bloggen med vårat nät och kan skriva nått imorgon.

091026

Nu har jag sytt ytterligare ett par tajts till Emilia och denna gång blev dom riktigt bra, blir bättre och bättre för varje gång. Dom passade henne perfekt.
Fick idag paketet från hm och där var en massa bra kläder, nu får det vara bra för ett tag till henne. Det enda som behövs är vinterskor nu. Overallen är påväg med, kommer på onsdag.

Idag gick jag ner på stan och handlade det där halbandet till Johan. Visst det var lite dyrt men det är det värt för jäkla snyggt var det och han kommer ha använda halsbandet mycket. Nu gäller det bara att gömma det nånstans så han inte hittar det innan jul. Sen är det ju farsdag på Söndag. Har ingen aning om vad jag ska ge min pappa eller vad vi ska hitta på till Johan, tips tack :).

Nu har jag en trött och ledsen liten Emilia här hemma så jag ska ta och ordna lite välling åt henne.

Ha det gott!


Mulen Söndag

Usch vilket tråkigt väder det är nu förjämnan, grått, regnigt och kallt. Längtar till sommar, sol och bad :D.

Imorse vaknade Emilia klockan 08.30, guuud vad skönt med sovmorgon tänkte jag när jag just kom på att man skulle vrida tillbaks klockan en timma så då var hon bara 07.30...
Johan låg kvar halvdöd i sängen efter en kul kväll ute med kompisarna och han är ännu rätt kass. Jag och Milla tog oss upp ur sängarna och lekte en liten stund sen blev hon rastlös så då bestämnde jag mig för att vi skulle baka. Hon och jag har aldrig gjort det ihop men tanken har slagit mig många gånger och nu var det ett perfekt tillfälle. Vi knåpade ihop en sockerkaka, något som jag i vanliga fall väldigt sällan gör. Hon gillade att smaska på visparna och smeten ur bunken. Kakan blev riktigt god tyckte Emilia. Och när Johan steg upp som ett spöke och fick veta att det fanns kaka åt han tills den tog i princip slut "fan vad gott Johanna, du gör ju aldrig sockerkaka", vet inte varför har bara blitt så.

Under eftermiddagen gick vi ut och tog en promenad här ute på gården och Vilda gick med oss i vanlig ordning, Zeke satt och tryckte i nått hörn kan jag tänka mig. Efter en timmas plaskande i vattenpölar, gungning och klättrandes i ställningar så gick vi in och beställde pizza. Jag och Milla delade på en hawaii och det var första gången hon åt pizza. Det visade sig att efter nästan en halv pizza var hon mätt och tyckte ananas var äckligt och hon skulle ha lite lite zatziki på pizzan annars var det inte lika gott.

Igårkväll satte jag mig med ögona i kors framför symaskinen och sydde en mössa till Emilia. Jag misslyckades helt, såg ut som en kondom hon fick på huvet och det var inte vackert.
Nu sitter hon i badet och vi ska passa på att gå genom lite räkningar och sånt som behöver tittas på.


Bilderna:
Högst upp- Hon äter gärna smeten.
Längst ner- Hon äter gärna kakan med, Sitter och läser i våran fåtölj i sovrummet.


Lördagkväll

Vi började dagen med att ta en liten utflykt till Vingåker idag för att kolla på cross. På med varma kläder och sen iväg. Efter det åkte vi hem så Emilia kunde få i sig mat och sova middag. Andreas kom över och var barnvakt medan hon sov då jag och Johan kunde dra ner på stan en sväng själva. Vi var inne i den där smyckesaffären så jag kunde visa vad jag önskade mig i julklapp och då tog vi också en titt på herrsidan. Johan hittade ett skitsnyggt halsband han vill ha av mig i julklapp men bara det skulle gå på nästan 1000 spänn så jag får nog sova på saken.
Jag hade missat att H&M öppnade här i stan igår!! Hur man nu kan missa det... Men tack vare Andreas fick vi reda på det och gick dit med för att kolla.

Nu är Johan iväg hos en gammal kompis som han inte har träffat på väldigt länge och dom skulle väl ut på krogen en sväng. Jag har köpt jordnötsringar och julmust och bänkat mig framför tv.n. Men jag ska väl ta ett tag i symaskinen och vara lite kreativ om stund innan mina trötta ögon går i kors.

Igår pratade jag och Emilia med familjen hemma i Barlingbo via webcammen. Det var skitkul att få se dom och Emilias reaktion var inte helt dålig, hon blev sååå sjukt glad! Hon hade en riktig uppvisning framför cammen med hopp och konstiga grimarser. Blev även en snabb pratstund ikväll med men både här och hemma var det mat på borden som väntade.

Nu ska jag ha en dejt med symaskinen!
Puss och Kram





Fredag på Busfabriken

Oj vilken dag det har varit. Vi åkte imorse så vi skulle vara vid Busfabriken i Norrköping vi halv elva. Emilia blev helt lyrisk när hon såg ingången med dom stora dinosaurierna och elefanterna.
Hon har : cyklat, badat i bollhav, hoppat hopptorn, hoppat på stor trampolin, åkt massor med olika rutschkanor, lekt med bautastora bollar, klättrat i höga klätterställningar (med nät runt om så man inte kan ramla) tillsammans med mig, klättrat på vulkan, klappat stora plastdjungeldjur och haft väldigt kul. Efter över en timma var hon helt slut och vi bestämde oss för att äta. Hon fick egenbeställd pasta med köttfärssås och det var riktigt smarrigt, mums.
Efter det tog vi en sväng på Bauhaus och köpte konsoller för våra brakar snart ihop av överbelastning sen gick jag till en tygaffär och Johan tog med Milla in på MediaMarkt.
När vi åkte hem somnade hon fort i bilen och när vi kom hem la vi henne i vagnen som vi sen ställde in i hennes rum. Där sov hon i 10 min så sammanlagt blev det ca 40 min sömn idag för henne...
Hon sitter redan och äter välling nu i Johans famn sen ska hon sova för hon är riktigt trött.

Här kommer massor av bilder från idag :).



091022

Idag har vi inte haft en bra dag. Emilia har skrikit, varit arg och ledsen hela dagen ända sen hon vaknade imorse. Hon trotsar mot mig mer än nånsin och jag bli galen här hemma. Ska hon kläs på får jag springa efter henne genom hela lägenheten, äta vill hon knappt för hon har blitt så kräsen, hon gör bara sånt hon inte får och lyssnar inte alls på vad jag säger. Det ska bli väldigt skönt när Johan kliver inför dörren om en kvart så jag slipper ta allt själv. Just nu sitter hon i badet så för tillfället är det lugnt i lägenheten.

Vi åker till Norrköping imorn så Emilia får leka av sig i Busfabriken. Sen passar vi på att handla på Ica Maxi och lite sånt som inte finns här.
Nästa helg verkar det som att vi drar till Göteborg. Johan ska köra chefens bil till en närliggande stad så då tänkte vi hälsa på Ingela om hon är hemma.

Har precis gjort ugnsstekt korv med hemmagjord potatismos. Johan har längtat efter det länge så det är för hans skull. Emilia åt bara korven hon totalvägrade potatismos.
Så köpte jag lite kex och ost som jag och Johan ska mumsa i oss framför en massa bra tv ikväll.

Jag köpte en overall till henne igår på Tradera som hon kan ha på dagis, den såg ut att vara jättefin så den ser jag fram emot att få hem.

Finns inga bilder att lägga upp just nu, har blivit lite dålig med kameran de senaste dagarna men jag ska skärpa mig. Ska iaf komma ihåg att ta med det imorn när vi ska till Busfrabiken.

Bamskekramar från oss!

Onsdag

Go kvällens gott folk!

Idag har vi tagit det lugnt. Milla åkte till dagis imorse och då passade jag på att gå till syaffären och handla tyg till att göra ett par tajts till henne. Igårkväll gjorde jag en testbyxa så jag visste hur det gick till innan jag köpte tyg. Det blev ett par gröna åt henne idag och dom passade bra, inte helt perfekta men nästa par blir nog kanon.

När jag lagar mat måste Emilia vara med annars blir hon skogstokig. Hon hämtar glatt sin pall och vill vara med. Idag fick hon lägga köttbullar i stekpannan (jag hade henne i famnen och höll i henne så hon inte skulle bränna sig) och det kunde hon hålla på med hela dagen om hon skulle få välja. Sen fick hon äta lite köttbullar med makaronen och när hon var mätt så slängde hon matbacken med en massa makaroner i på golvet...jag som hade dammsugit idag, suck.

Andreas är över, han har varit barnvakt en stund så jag kunde åka till posten och skicka ett litet paket till Gotland. Hon var inge vidare glad så jag vill helst inte ha med henne. Hon ska helst sitta vid datorn om den är igång och titta på film på sig själv.

Imorn kommer Johan hem, tror inte vi har nått speciellt planerat. Funderar på att åka till Busfabriken i Norrköping på fredag det är väl det enda.
Snart är det dags för Bonde söker fru och sen Efterlyst :).


Bilderna:
Högst upp- Zeke har en annorlunda sovställning på köksstolen, Milla hjälper mig göra mat.
Längst ner- Tyg till tajtsen med kantband och resår, Milla i sina nya tajts blev utan rosa kantband.


Queen och Black eyed peas

Den här låten tycker Milla är skitbra, hon dansar jämt när den kommer igång :D.



Här är ett klipp som jag älskar att se. Har den på dvd och har säkert sett den 50 ggr och jag får goosebumps varenda gång. Efter ca 3 min in i låten kliver Axl Rose på scen och det blir riktigt drag. Han verkar dock lite smått förvirrad men just när han entrar scenen och man ser publiken är ju såå grymt. 


091020

Jag har nyss plockat upp en badanka ur badet som nu sitter i mitt knä och tittar på film samtidigt som jag skriver.
Idag passade jag på att dra en sväng på stan innan jag skulle till dagis. Först var jag på biblioteket och lånade tre böcker om hur man syr barnkläder, sen var jag i en smyckesbutik och kollade in Tomas Sabo's superfina juveler så nu har jag hittat en perfekt julklapp jag ska önska mig av Johan. Efter det så tog jag en tur till Lindex som hade nyöppning idag, det renoveras i hela Kvarnen och det kommer öppna nya butiker där strax.

Har kollat lite på tyger på nätet och det finns så mycket fint. Speciellt en sida som heter JNYdesign har väldigt fina tyger men det är ganska dyrt men nått ska jag nog beställa och göra något fint till Milla. Ska testa och göra byxor till henne ikväll när hon har gått och lagt sig så jag får träna lite på det sen ska jag göra nån fin tunika när lusten faller in.
Hon har inte ens sett handduken och grytlappen jag gjorde åt henne i söndags men det kommer nog.

Hahaha hon sitter och ser på en film när hon var liten och är i lillsyrran Andreas famn och busar. Varje gång Andrea tittar in i kameran och pratar asgarvar Milla här i mitt knä hon har säkert sett det klippet 15 ggr ikväll, det är så uppenbart hur mycket hon tycker om alla där hemma. Usch vad jag vill hem...


Bilderna:

Tyger från JNYDesign- vilket ska hon ha till sin tunika??


Syprojekt 2

Jag gjorde en liten handduk och en grytlapp till Millas spis igår, blev rätt söta med små hjärtan på. Får se om det blir nått mer idag medan maskinen står framme.

Sitter och sorterar i menyn här på höger sida. Har lagt upp lite länkar till hemsidor och bloggar. Har också delat upp alla mina inlägg i olika kategorier om det är nått speciellt ni letar efter som t ex videoklippet på Milla så gå in på "Filmklipp" och tryck på movietime.

Tänkte passa på att lägga upp en bild på lite gamla syprojekt jag har haft som jag inte har lagt upp på bloggen, ingenting nytt så ni som har varit här känner igen grejerna.


Bilderna:

Högst upp- Två sommarklänningar med sjalar till Milla, Barnvagnsdyna med små skydd på bältet.

Mitten- Tavla i frigolit täckt med tyg, nya kuddfodral till Milla.

Längst ner- Duk på bordet i samma tyg som tavlan, Tidningsställ bakom lampan.


Vill se!!!

En sak är säker, när det här bandet kommer till Sverige så ska jag se dom! Vem vill missa det här?



091018

Våran lilla madam har ätit tacopaj för första gången med oss ikväll och det var riktigt poppis :). Hon fick med spagetti och majs eftersom hon inte gillar tacobröden och resten av grönsakerna.
Oj nu kissa hon på golvet, nybadad och fin, haha vad upprörd hon blev och tittade på oss precis som om det var vårat fel, surmaja...
Hon blandar ihop orden bajs och majs...när hon satt och åt majs nyss så blev det baaajsss... Sen har hon svårt att hålla isär orden kaka, jacka och macka dom blir gärna ett ord för allt. Mamma och Pappa har hon börjat med Mapa så hon slipper säga både två.

Milla ska strax gå och lägga sig och då ska jag dra fram symaskinen och göra allt som jag har behövt gjort så länge och nu har jag verkligen lust.
Sen är det tvn som gäller med Ensam mamma söker och Playa del Sol.

Ha en go kväll :D


Bilderna:

Vänster högst upp- Stackars Johan fick köra runt henne i dockvagnen halva kvällen igår.

Höger högst upp- Hon vill gärna sitta på vanlig stol och äta.

Längst ner- Ett hungrigt busfrö som äter tacopaj.


Lördagen

Ja nu var snart lördagen slut...oj vad helgerna går fort.

Här i eftermiddag som kom Anna, Janne och Adam på fika hos oss. Jag hade gjort en äppelpaj med vaniljsås som var så himla längesen man åt. Anna hade köpt en jättefin dress i Nike till Milla som kommer att passa henne perfekt, den var i fleece så den kommer vara riktigt varm och skön. Var roligt att träffa henne en sväng, hon ska ha barn i Februari så hon hade en jättesöt liten preggomage.

I förmiddags så gick vi ut en sväng i regnrusket. Milla hade kul ändå och plaskade i vattenpölar, åkte kana, gungade för fullt och var helt dyngblöt när vi kom in.
Innan vi gick ut så hade jag gjort nybakta scones till frukost som hon fick smaka och det slank ner som ingenting.
Hon vaknade kvart över sex imorse, suck... Johan var snäll och tog upp henne så jag fick sova vidare till nio då hon kom in och tyckte det var dags för mig att kliva upp.

Emilia pratade med farmor Ingela via webbcameran förut idag. Jag trodde inte att vi hade mick på våran men på nått vis fick jag igång den och hon kunde höra oss och vi henne. Det var kul en stund sen var det någe annat som blev intressant och milla gick. Det får vi göra om fler gånger. Vi pratar gärna med fler över webben så om ni har en webcam så ordna upp det så snackar vi :).

Igår beställde jag lite kläder till henne på hm.se. Blev nått par mjukisbyxor, långärmade tröjor, mössa och sånt som går åt på dagis. Känns som man handlar hela tiden till henne men det behövs för hon håller på att växa ur en del av sina kläder just nu.




Bilderna:

Raden till höger- Våran vandring i regnet idag.

Mitten- Milla sitter i faster Annas knä, Milla sitter i fåtöljen och myser, Skitungen som alltid ska ha sina skor på sig inne.

Raden till vänster- Äter scones, I sin nnya Nikedress, Där vill hon sitta och se tv i soffan...


Hemmafruarna i Hollywood

Ni som har följt Svenska Hollywoodfruar bör se detta klipp...


Lugn helg

Våran Fredag har varit relativt lugn. Vi började dagen med att Johan var och klippte sig, när han kom hem berättade han att jag hade en tid bokad hos frissan i slutet av Nov som jag får honom såå snällt.
Sen åkte vi till Vingåker för att lämna hans lastbil som har varit på lagning under veckan. Han flyttade över barnstolen så en stolt Emilia fick åka med. Jag passade på att åka till banken för att göra mina ärenden och åkte sen för att hämta familjen vid Johans jobb.
När vi kom hem åt Milla lunch och la sig för att sova, då passade Johan på att åka och storhandla sen lämna däcken på dagis till barnen. Jag körde ett träningspass med Wii Active för andra dagen i rad. Jag har testat Wii Fit men det var inte lika bra som Active, eller det beror på vad man är ute efter Active är ett riktigt träningspass asjobbigt men ändå skönt.
Nu ikväll har vi tvättid och så har jag lagat texmexbiffar med sallad och dip, skitgott!

Imorn får vi se vad som händer. Johans syster kommer till stan i helgen så förhoppningsvis hinner vi ses något. Sen skulle vi behöva träffa Malin och Erik för det var ju allt för längesen sist. Annars har vi inget planerat för våran del vad jag kan komma ihåg...

Jag vill så gärna göra en liten mys/läshörna fullt med kuddar till Emilia som lilla Otilia hade men vi har ingen plats. Får väl se om jag kan möblera om eller något så man kan få fram ett litet hörn åt damen. Sen behöver jag göra en ny sittdyna till vagnen ännu, ska bara hitta ett passande tyg till täcket som är brunt med blommor på och en varm fleece att ha under. Handdukarna till hennes spis har jag heller inte gjort än, ska väl försöka släpa fram symaskinen ikväll och göra nån nytta.

Usch vad jag vill hem. Längtar efter allt och alla så mycket just nu. Saknar det vardagliga man hade hemma som när syrran jämt var hos mig, fika med Johanna, alla mammaträffar, vara med min familj, släkt och vänner, åka på utflykter och allt sånt.

Efter alla kort man har tagit sen Milla föddes så har alla inte riktigt blivit bra...Här kommer några där Emilia faller som blivande fotomodell.




Ha en trevlig kväll :)!


Utvilade.

Äntligen har vi fått en hel natts sömn. Hon har ju vaknat flera ggr per natt nu sen i söndags och varit panikledsen. Vaknar hon till nu så räcker det med att man klappar henne längs huvudet så somnar hon om men inte ens det behövdes inatt.
Så när vi hämtade henne på dagis idag så var hon inte lika grinig som hon har varit dom andra dagarna för nu var hon ju mer utvilad.
Första räkningen från dagis kom idag. Vi hade väl räknat med 600-700kr/mån för henne eftersom hon bara räknas som ett halvt barn med sina 15t/v, för ett helt barn ligger det runt 1200-1300kr. Men 380kr blev det och det är ju helt okej tycker vi.
Imorn ska vi köra dit däck som dagis har önskat att ha och leka med. Det finns redan fyra där men Johan kunde fixa fler och det var väldigt uppskattat. Dom är ju ute mest hela tiden så det behövs massor med olika grejer dom kan leka med.

Våran bar blev inte såld igår, han dök aldrig upp... Men det har ringt två stycken som vill ha den idag så förhoppningsvis är det nån som tar med sig den hem.

Vi har varit hos en annan fastighetsägare här i stan idag och hört om det finns lediga lägenheter hos dom. När vi berättade vilka ägarna var där vi bor nu så sa hon att dom har hört mycket klagomål från det här området. Inga lyor fanns just nu men vi skrev upp oss på en lista för antingen 3.a eller 4.a. Hoppas dom hör av sig snart.

Igår for jag o Milla ner till stan igen efter hon vaknade så jag kunde köpa dom där Maxböckerna. Hon får två stycken i julklapp eftersom hon redan fick en bok igår. Sen passade jag på att inhandla fler skålar och muggar till henne för dom var så bra. Ikeas som vi kör med nu börjar bli lite för små. Hon äter nästan bara hemlagad mat nu och då behövs det större skålar till henne eftersom allt inte är nermalat i en mixer. Av nån anledning så äter hon inte upp allt från burkmaten längre, verkar som att hon föredrar morsan och farsans mat numer.

Strax ska jag kila ner till affären och köpa beasås så vi kan göra kassler med ungsbakad potatis (kokt potatis till Milla) och sås.


Bilderna:

Vänster-Hon springer för jämnan runt i alla andras skor, här i Johans.

Dom andra två- Någon har smygit sig ut i köket för att äta frukt.


Paketdags :)

Jag har varit nere på stan och handlat lite :). Milla behövde tajts att ha under byxorrna nu när dom är ute hela dagarna på dagis. Det blev två par tajts, en body, tre plastmuggar och en plastskål till henne och en bok med Busiga bebben. Så när jag kom hem slog jag in Busiga bebben i ett paket så hon fick en liten present när hon vaknade. Tror jag får springa ner till Åhléns igen för dom har Maxböckerna för halva priset just nu och det fanns inte många kvar.

Igår var vi ju hemma hos en tjej som heter Emma och hennes dotter. Josefin med sin grabb var också där och ungarna busade som bara den. Två jättetrevliga mammor i nästan samma ålder som mig och jag ska bjuda över dom på fika nån dag då det passar för alla.

Jag hämtade ett par gummistövlar till Milla på posten i söndags som jag köpte på Tradera. Gav 50 spänn för ett par helt nya med lapp och allting kvar. Det behövs ju dubbel uppsättning av allt, en på dagis och en hemma. Jag tycker det är en skitbra sida där man kan fynda mycket allt från gamla antika saker till sproilans nya kläder m.m.

Ikväll kommer det någon och ser på Johans barskåp som ser ut som en jordglob som vi har lagt ut på blocket. Hoppas vi blir av med den för den står bara och samlar damm och är i vägen. Vi ska ordna en ny barfunktion när vi har flyttat. Annonsen ligger på blocket om nån är intresserad http://www.blocket.se/sodermanland/Barskap_Jordglob_24108213.htm?ca=12&w=1 är ju inte säkert den blir såld senare.

Ikväll är det Bonde söker fru, åh jag gillar allt sånt där...Ensam mamma söker, Frusna män söker kärlek, Bonde...så härligt att se när kärleken sprudlar.


Bilderna:
Översta två- Milla äter fruktsallad ur sin nya skål och öppnar paket.
Mitten- Bus med barnen igår.
Nederst- Nya stövlarna och kläderna sen en Milla med munnen full av frukt.


Mammamys i eftermiddag

Ahhh vi försov oss imorse! Vaknade samma tid som hon vanligtvis ska vara vid dagis, suck. Först o främst hade vi en rätt jobbig natt fram till tvåtiden sen vaknade hon nu imorse och fick kläderna pådragna och välling i magen sen var det bara att kasta in oss i bilen och åka, ingen lugn och ro alls, vi som aldrig försover oss. När vi kom fram var vi inte dom enda som var sena tack o lov.

Igår tog vi en liten promenad, var ju tvugna att vädra oss lite efter att ha varit inne hela dagen. Prickarna har inte blitt värre så det är skönt men jag vet inte om det var dom som irriterade henne i nattsömnen.
Nu ska jag ta tag i hemmet tänkte jag, ser för taskigt ut.

I eftermiddag ska vi träffa två andra mammor med sina barn. Ska bli riktigt kul för både mig och milla. Så ner Milla har vilat middag och ätit mellis så ska vi alla hem till den ena mamman.



Bilderna:
Alla- Ute på våran promenad.


Konstiga prickar...

Vilken bra helg vi har haft! Synd bara att tiden går så fort när schemat är späckat så det var snart dags för hemfärd för brorsan och emma igen. Hoppas dom vill komma tillbaka nångång :).
Milla fick ett jättefint pussel och en boll (som hon älskar) av dom efter vi varit på Toys'r'us.

Idag är Emilia hemma från dagis. Hon har en massa röda utslag på kroppen som jag ville kolla upp innan hon får gå till dagis. Verkar inte vara några vattenkoppor iaf för prickarna kom igår och är helt oförändrade, hon är inte ett dugg dålig eller klagar på att det är obekvämt. Men efter samtal med både sjukvårdsupplysningen och distriktssköterskan så ska vi avvakta under dagen och blir det värre ska hon få cortisonsalva.
Vi har precis fikat med glass så hon är nöjd.

Jag fick ett recept av Johanna på nyttiga chokladbollar som bestod av torkade aprikoser, havregryn, kesella, kakao och vanilj...ledsen Johanna men det var inte lika poppis här som det verkar ha varit hos dig, vi smakade på degen och slängde det. Inte ens Milla åt det. Men tack ändå, var ju värt att testa :).

Tack vare Andreas så har vi äntligen fått sett "Män som hatar kvinnor". Har velat se den länge men det har inte blivit av så fick vi låna den av Andreas. Skitbra film, heltklart. Efter typ 50 min ville jag stänga av för jag pallade inte och se vad förmyndaren gjorde, efter en stund till ville jag stänga av igen för det var skitläskigt men jag tog mig genom den, kunde ju inte sluta se...Johan somnade efter en stund så han får se den en annan gång.

Har nyss gjort ett nytt filmklipp fast den här gången är det på våra galna/korkade katter...

Grattis Urban på födelsedagen!!! Vi hör av oss ikväll:).



Bilderna:
Vänster: Milla pussar och leker med sitt nya pussel.
Höger uppe: Hon har lite svårt att välja vilken häst som ska hoppas på.
Höger nere: Jag får hjälp att göra chokladbollar.


Freitag

Äntligen har fredagen kommit och Emma & Matte åker snart av båten och är på väg hit. Johan har nyss tagit med Milla för att gå en promenad. Sen ska han hämta spegeln han har målat och fixat så den kommer upp i vardagsrummet innan brorsan kommer. Har ingen aning vad man mer ska ha på väggen men man kanske får nån idé när spegeln väl är på plats.
I eftermiddag så åker vi till Factory. Var till Vingåker igår med för att hämta Johan och gå på banken (har ännu inte varit där med swedbankdosan och visakortet). När jag hade åkt så kom jag på att dosan låg kvar hemma så det var bara att vända och hämta den. Efter att ha åkt igen och när vi nästan var framme i wingfield så kom jag också på att jag hade ju glömt visakortet hemma...skit också, får bli banken en annan dag.

Det var ju föräldramöte igår. Måste säga att personalen på vårat dagis är så oerhört bra. Dom gör allt för barnen och det känns som att dom är där för barnens skull och inte endast för att vänta på att lönen kommer den 25e. Vi var lite fler tjugo pers vilket verkade va rätt mycket, vi bra info och hade det trevligt, jag kläckte som vanligt ur mig lite blåste grejer men det hör ju till ner Johanna är med. Andreas var hemma med Milla som var helt slut när vi kom hem, hon tar ju musten ur en den lilla kråkan. Hon fick välling och la sig och sov så stannade Andreas kvar så vi kunde åka och handla lite.

Nu ska jag packa ihop all tvätt för det är tvättid om en halvtimma. Så blir det lite småplock som ska ordnas innan dom kommer.

Och Grattis till min lillebror och lillasyster som fyller 12 och 16 år idag, Hipp Hipp Hurra! Ringer ikväll!

Ha en toppenhelg!



Bilderna:

Vänster-Äntligen gillar hon att hoppa på sina två hästar hon fick när hon fyllde år.

Höger-Hon badar ju inte i baljan längre utan kliver ur och leker brevid...(vattenbad i hela lägenheten)


Frukt


Jag har funderat lite på varför frukterna som ligger i samma skål blir dålig så fort. Köpte frukt häromdan och dagen efter var dom alldeles bruna. Så jag kollade runt lite på nätet och fått svar. Ganska intressant för den som inte redan vet såklart, såhär ligger det till;
Frukt och grönsaker producerar i olika mängder en gas som heter eten. Den gasen är inte giftig utan påskyndar mognadsprocessen.

Frukter som producerar mycket eten:
Banan
Melon
Persika
Päron
Vissa äpplen

De som producerar mindre eten:
Ananas
Citrusfrukter
Vindruvor
(dessa påverkas inte heller av själva gasen)

För en fruktskål som håller länge och är snyggt så är förslaget en grund på citroner, grapefrukt, banan, avokado och tomater. All frukt ska förvaras i kylskåp utom banan som trivs i rumstemp. Sen fyller man på från kylen varje dag med lite äpplen, päron och sånt man vill ska hålla sig.
Läs mer på www.matvett.se
Alltså är det framförallt bananen som förstör all frukt som man inte ska ha liggandes för länge med samma frukter och bär.


Hemmagjorda Köttbullar

Nu är vi helt genomblåsta...tog Milla i ryggan och gick en sväng till lekplatsen. Efter tjugo min var hennes små prinskorvfingrar iskalla och röda trots att hon hade fingervantar med avklippta toppar. Så vi gick hem så hon fick leka lite och äta välling och nu ligger hon till sängs.

Igår gjorde jag hemmagjorde köttbullar med egen brunsås och kokt potatis för första gången. Det kan jag kalla vuxenpoäng haha. Köttbullarna blev lite smaklösa men det passade bra åt Milla. För en gång skull lyckades jag med såsen och vet nu hur man ska göra.

Imornkväll är det föräldramöte. Johan kommer hem redan vid tre för han ska besikta lastbilen så han kommer kunna följa med. Andreas är snäll och ställer upp som barnvakt.

Fick upp lite bilder på Andrea förut som Milla fick se. Hon blir ju helt galen, överlycklig och skriker tittaaa! Man får lätt en tår i ögat när man ser en sån reaktion samtidigt som man vet att hon träffa alla hemma alldeles för lite, sånna stunder får mig verkligen att vilja flytta hem nu.
Pratade just med min underbara mamma. Hon har virkat två söta mössor till Milla som kom med posten igår. En svart och en röd. Tyvärr så fick Emilia panik när dom kom på huvet och kastade genast av sig som. Tror att det var för att dom kliar lite så jag ska se om jag fixa nån innermössa att ha i för hon var verkligen skitsöt med dom.
Mamma och Urban kommer upp den 13 Nov, längtar som fan! Vi pratade om att Emilia inte säger speciellt många ord och bara för det så skulle hon bevisa att jag hade fel och sa mommo för första gången :) sen var det mommo tusen ggr.. Brorsan kommer på fredag också det längtar jag efter. Vi har ju inte hunnit spenderat så mycket tid tillsammans när vi har varit hemma för då har alltid nån av oss varit upptagna när den andra kan ses. Så det blir en sväng till Örebro och Factory, sen är det rally här i helgen så vi kanske hinner gå på det med.
Jag längtar efter alla hemskt mycket!  



Bilderna:
Längst ner-Milla sov ännu en gång utan blöja, en kissning blev det annars gick det bra.
Mitten-Milla fick testa en smoothie som var väldigt god.
Högst upp-Mina köttbullar.


Piggnar till

Äntligen en hel natts sömn. När hon vaknade strax efter åtta imorse kände jag mig riktigt utvilad. Hon vaknade en gång igår vid halv tio och var vaken en stund så fick hon alvedon sen somnade hon gott. Idag verkar hon vara riktigt bra, inge hostande eller vattnig i ögonen så det får bli dagis imorn.

Idag ska vi gå ut en sväng och leka för hon har mycket spring i benen nu efter dessa dagar. Så ska vi ner till tygaffären så ska dom förklara för mig hur man syr på kantband. Är nog ganska lätt väl man vet hur man gör, sen ska jag förska sy ett par byxor till lilla fröken...

Igår åt inte Milla så mycket för hon harde nog väldigt ont i halsen, då föreslog Johan att vi skulle handla glass som tydligen ska vara skönt för halsen. Så jag o Milla åkte till affären och köpte glass och en smoothie till henne sen var jag riktigt poppis i hennes ögon för dajmglass får man ju inte varje dag :). Hon sov sammanlagt sju timmar igår på dagen, fyra timmar på förmiddagen och tre timmar på eftermiddagen och sen hela natten.

I fredags kom Vilda stolt in och la en död fågel i hallen...Johan fick panik och visste knappt vad han skulle göra med den. Dom släpar in så mycket smuts och lera nu så man blir galen. Jag skurade ju golven härom veckan så det är ju lagom kul att torka efter dom jämt.


Bilderna:
Höger-Vilda med sin stora fångst.
Mitten-Andreas bjuder på cigg vilket hon älskar att lukta på.
Vänster-Vilda sussar gott på fåtöljen.
Zeke ställer inte upp på så många bilder han är ju numer "utekatt".


Hemma idag

Ytterligare en jobbig natt har det blivit, speciellt för Johan som skulle kliva upp och åka till sthlm 04.15. Hon har som vanligt haft svårt att sova så vi har fått blitt hemma idag från dagis. Hon klev upp kl sju imrose och la sig igen kl halv nie och sov ytterligare fyra timmar. Då hade hon fått alvedon och nässpray så hon sov gott en stund.
Nu mår hon rätt okej, är pigg och leker för fullt men hostar en del. Själva ögoninflammationen var nog ganska snäll för det har gått över och nu är det mera en förkylning som hänger kvar.

Vi har precis varit ute på en promenad, måste ju vädra oss lite och få frisk luft. Dammsög innan promenaden så man kunde lämna hemmet med gott samvete.
Kommer ta det lugnt resten av dagen, ska se om hon vill vila en stund snart så hon orkar vara vaken ikväll. Kanske att vi tar en sväng till Jysk senare och köper en liten skummgummimadrass för dom hade annons på sån nu. Ska sy ett överdrag till den och lägga på kistan, tänkte kolla tyg på Ikea i helgen.

Hon klättar upp överallt nu. Igår tog hon sig upp på vardagsrumsbordet, idag drog hon fram en pall så hon kom åt allt uppe på köksbänken, klättrar på våra sängbord, klättrar på toalettstolen, upp på köksbordet, på kistan och når alla våra grejer under spegeln...ja överallt.
Pottaträningen går sådär, hon sitter gärna en stund men blir rastlös fort. Men vi får ta det lite som det kommer.


Bilderna:
Högst upp-Läser bok och försöker få henne att sitta en stund.
Ner t.v.-Skulle en snabbis till affären igår och tog henne i ryggan.
Ner t.h.-Stolt tjej på vardagsrumsbordet.


Kanelbullens Dag

Och visst har man bakat bullar :). Andreas är över en sväng och har fikat med oss, bullar var väldigt populärt hos en sjuk Emilia. Han påpekade minsann att jag hade skrivit fel i mitt förra inlägg. Det är Nintendo Wii vi ska låna och inte Xbox360 såklart, vet inte varför jag blanda ihop det.

Det är ögoninflammation hon har fått. Märks att hon får ont i ögonen för hon gnuggar där ganska mycket. Men enligt sjukv.lysningen ska vi badda med ljummet vatten på bomull så kommer det går över av sig själv. Blir nog inget dagis för henne imorn, dessutom så går det ögoninflammation på dagis nu så det är därifrån hon har fått det. Hon hostar ännu väldigt mycket så det är svårt för henne att sova ordentligt, hon ska få lite alvedon ikväll innan nattning så hon somnar gott.

Vi har varit på lövåsen idag och kollat i lite affärer. Johan har köpt sig en ny vinterjacka för två tusen, den  var skitfin. Sen handlade vi lite mat så vi kan göra potatisgratäng med kassler i ikväll.  När vi åkte hemifrån så var Zeke ute på villovägar. Jag försökte locka in honom så vi slapp ha balkongdörren öppen medan vi var iväg. Han kom inte så vi stängde dörren och åkte. När vi kom upp till lövåsen började det ösregna, ordentligt.
Vi var i väg nån timma och när vi kom hem så försökte jag hitta en blöt katt. Han satt i buskarna under våran lägenhet och var skitsur. Han tittade inte på mig ens när jag pratade med honom och vände sitt arsle till. Vi öppnade balkongdörren så han kunde komma in men efter nån timma fick gick jag ut och hämta in honom, riktigt tjurig.

Biljetterna till Gotland över Jul är bokade. Vi kommer ons 23 på dagen och åker hem sön 27 eftermiddag.



Bilderna:
Mitten t.v är Johan som har somnat på golvet efter sträckt ut ryggen en stund.
Högst upp t.v är jag o Milla som har morgonmys i fåtöljen, och som ni ser är hon inte pigg.
Bilderna längst ner är mina pärlor i sina nya jackor.


Rainy Day

Usch vilket ruggit väder vi har, regnigt och kallt. Milla behöver en höstjacka så jag har varit på jakt efter en idag. Var på factory och skulle ha en Polarn.o Pyret men alla var typ slut utom en och den fanns bara i stl 74, too small. Kollade på Lindex, Kappahl och Åhléns här i stan och inget fanns i hennes storlek utom en jacka på Åhléns så det fick bli den, röd och svart, komma passa henne perfekt.

Vi hade en liten turbolent kväll igår. När hon skulle sova för kvällen så var hon röd om kinderna, hakan, näsan och glansig i ögonen. Vi tänkte inte mer på det utan la henne i sängen. Efter nån timmas sömn vaknade hon till och vände och vred sig hela tiden, varje gång hon skulle andas in tog den stopp, inge varm, inge snuvig, hade inte ätit nått konstigt, kliade sig i ansiktet som ännu var rött och allt var bara helt mysko. Hon skrek konstant för det vara bara då hon andades ordentligt. Efter hon lugnade ner dig la vi henne igen och efter en halvtimma vaknade hon igen likadant. Då ringde jag sjukvårdsupplysningen för det här kändes inge bra och hon bara skrek och skrek. Dom kunde inte svara på vad det var utan tyckte att jag skulle hålla kolla på naglarna och läpparna att dom höll sin färg, lägga henne med huvudet högt och blev hon sämre (för under samtalet hade milla lugnat sig och lekte) så skulle vi åka till akuten.
00.15 skrek hon till hysteriskt i sängen och jag sprang in men hon la sig ner och somnade om till 07.30 imorse. Så vi slapp akuten. Idag är hon inte lika röd men trött och glansig i ögonen, hon har ätit bra och leker, ligger nu i sängen för att vila för andra gången idag.

Johan kom just hem, han har varit i garaget och sålt vårat gamla soffbord och lampbord så det var skönt att bli av med dom.
Med tanke på hur hon mår idag så blev det inge sthlm och barnmässa för oss, vi får sikta in oss på nästa år.

Ha en trevlig dag :).

091002

Det verkar som att det blir mässa för vår del ialla fall :). Jag nämnde det för Johan igår och att det var fler mässor än bara barn som Hus&Villa och en som bara heter Hus. Han var jättesugen på att åka så det lär bli än utflykt till Älvsjö i Sthlm imorn.

Kl 11 idag har vi tvättid så jag ska strax gå och ta reda på alla kläder. Johan tog med Emilia på en liten promenad så jag hann och städa, dammsuga och diska. När dom kom tillbaks nyss så hade den lilla damen somnat så hon ligger i vagnen på vårat rum just nu och snarkar gott. Hon hade tydligen suttit och somnat. Hon vaknade kvart över sex i morse så det ante mig att hon skulle somna. Hon sov riktigt oroligt inatt och hostade mycket så jag hoppas vi klarar oss från sjuka.

Igår när vi väntade på att Johan skulle komma hem så tog vi det mest lugnt. Jag kollade lite på tv och Milla lekte med sitt. Efter en stund tyckte jag att det blev väldigt tyst, och som alla vet så gör dom ju oftast någe hyss då...Jag gick ut i köket och visst var hon där, hon hade klättrat upp på köksstolen och kommit åt alla vindruvor så där satt hon med munnen full när jag kom ut och var skitlycklig.
Sen hjälpte hon mig med att göra sallad till maten, eller ja hon åt snarare salladen. Hon fick samma mat som oss igår, kött med beasås och potatis, det var riktigt gott.
Sen var hon snäll och gav kattarna kissegodis också, hon tycker det är så kul när dom är nära henne.

Idag testade hon termobyxorna jag köpte till henne ifjol som var meningen att hon skulle ha iår. De är i stl 86 men ändå var dom lite stora. Fast det är bättre än ingenting. Vi måste köpa en jacka hon kan ha nu med för det är riktigt kallt här uppe.

Nu måste jag kila till tvättstugan.
Ha det gott!


Första Oktober

I söndagskväll satt jag i soffan och tittade på tv. Helt plötsligt började det klia som f*n på halsen och överkroppen. Jag hade fått små små bett av nånting och dom blev bara fler o fler. Totalt fick jag 19 bett från nånting som jag inte såg röken av eller kände på nått vis. Det kliar fortfarande ibland men nu efter fyra dagar så börjar det försvinna lite. Har verkligen ingen aning om vad som hände där.

Nu i helgen fre-sön är det barnmässa i sthlm, hade verkligen velat dit www.underbarabarn.com (man får högerklicka på länken och öppna i nytt fönster för att inte min sida ska försvinna). Finns så mycket där, stor lekplats till barnen, barnvakter, massor med montrar fullt med bebis/barnsaker, man kan vinna barnvagnar, allt finns där för en familj. Man kan få bra inspiration till hennes rum därifrån kan jag tänka mig.
Men för våran del så blir vi hemma. Vi ska ta det lugnt är det bestämt. Det finns en spegel i garaget som väntar på att slipas och målas vit som sen ska upp i vardagsrummet så det är ett projekt som ska göras. Ikväll kommer Andreas över och ska låna våra PS3 och vi ska låna hans Xbox360 är det tänkt så vi ska spela lite WII Fit m.m. :)

När jag kom till dagis går var jag hur risig som helst, osminkad, oborstad så jag hade flätat håret, glasögon och mjukisbyxor...jag kände mig verkligen ugly men hann inte göra nått på morgonen. Det första som sker när jag kommer in i huset är att en lite tjej kommer fram och säger "vad fin du är", åhhhh sånt värmer verkligen när man ser ut som man gör då.
Idag anmälde jag oss till föräldramötet som är nästa torsdag, mitt första möte! Jippi! Är väl spännande första gången sen lär det väl bli tjafs om vems tur det är att gå på sånna möten när man har fyra barn eller nått.

Vi funderar på att köpa en störra badbalja åt Emilia. Det finns ju inget badkar i badrummet och hon börjar växa ur sin gamla. Vi var och tittade i några affärer men baljorna blir bara djupare och är ändå lika stor runt om...jag vill ha den större men inte djupare. Hittade en bild på nätet, hade varit kul och satt Milla i en sån och se hennes reaktion hahaha.
Vad tror ni, skulle en sån passa henne?


RSS 2.0