Årets första.

Ikväll har ju suttit ute i kylan och snarvat ihop en stor krans till dörren. Lite mer pynt ska den få men det var allt jag hade för tillfället. Nu hänger den på ytterdörren och det ser åtminstone lite hemtrevligare ut när man kommer.

Coheed and Cambria

Jag vet inte varför jag får den här låten på hjärnan emellanåt. Den är rätt speciellt men ändå väldigt bra.

Mys med moster.

Igår var det dags att gröpa ur lite pumpor inför helgen. Jag, Milla och syrran åkte till stan och köpte oss två stycken som vi sen åkte hem och gjorde iordning. Vi gjordes det tillsammans ifjol med och hoppas på att detta kan bli en mysig tradition med syrran.
Syrran börjar hugga in.
Milla är lite fundersam över alla kärnor.
Grimaser är väldigt kul just nu...
Lite finlir.
Det börjar ta sig :).

I söndags var det dags!

Äntligen har Millas lilla kusin kommit till världen. Det blev en hane och namnet är inte bestämt ännu. Sååå sjukt söt!!


Inspiration

Nu börjar man varva ner, tankarna på skolan försvinner lite och då börjar det klia i fingrarna efter lite kreativitet. All som helst lust till att göra något som har med det att göra har varit helt borta. Nu när den visar sin närvaro en stund så kanske det är bäst att passa på.
Kanske att det är dags för att göra det där lapptäcket jag har varit sugen på länge... Nackdelen är att jag har inte tekniken till att göra såna som jag vill men jag får väl göra mig ett försök.
På fredag eller imorn blir det nog lite tygjakt :).







Bilderna kommer härifrån

Lediga

Vi börjar dagen med att bädda ner oss i soffan en stund med kudde och täcke. Det som står på schemat idag är att tvätta och städa bilen samt plocka lite i huset och tvätta kläder. Sen till lunch ska vi åka till Isa och Johanna för lite lek och käk. Det var evigheter sen vi träffades och vi har mycket att ta igen.
Vad som händer efter det får vi se :).


Bak

Årets första bak med saffran. Doftar ljuvligt kan jag säga :). Av detta ska det bli saffransbullar med vaniljkräm som jag ska ta med mig till projektgruppen imorn. Då kommer vi även provsmaka allt som ska ingå i våran blivande bok.


Plugg

Jag sitter med näsan ner i skolböckerna. Skissar för stunden på en sned EFI-analys. Går sådär men jag hoppas den blir bra tillslut.
Vi i klassen fick med oss varsitt kompendium som skulle fyllas i under praktiken. Det innefattar Miljöteknik, Bransch- & produktkunskap, Personlig försäljning och Praktisk marknadsföring. Lite klurigt men jag svarar så gott jag kan.


Toppoängare

Ibland är det lite extra kul med wordfeud :).


Morgonmys i sängen

Jag och Milla diskuterar vad vi ska ha för smak på våra cupcakes som ska göras idag. Hon föreslår muffins med russin...hmm hon fick avslag på det.


Sen sist vi sågs.

Jag har inte riktigt koll på läget men jag tänkte uppdatera er lite på vad som har hänt den senaste tiden.

Emilia har varit på sitt första tandläkarbesök. Efter lång väntan fick hon äntligen komma dit som alla sina andra kompisar. Hon öppnade munnen så snällt och visade sin små gaddar gladeligen för tandläkaren. Av någon anledning hoppades hon på att få en badanka när hon var klar (har ingen aning om var det kommer ifrån). En rosa tandborste och ett klistermärke fick hon och hade då snabbt glömt den där badankan.

Jag har haft två veckors praktik på Cervera i Visby. Jag hamnade verkligen helt rätt bland underbara människor. Jag lär nog gå tillbaka till samma plats under nästa LIA-period som är v 46-47.

Första höstlovet på ÅR börjar på måndag. Det ska jag fira genom att åka till skolan och plugga första och andra dagen. Resten av veckan har Milla och jag ledigt tillsammans och då ska vi göra en massa nytta i hemmet och passa på att hitta på bus med andra vi inte hinner umgås med så mycket längre.

I skolan, ämne Projekt, håller vi på med en väldigt rolig grej. Våran grupp ska göra en bok med ekologiska kakor/bröd och ha ett litet event med release den 2 dec. Jag är layoutansvarig och hoppas på att göra en fin slutlig produkt. Boken kommer till försäljning :).

Det väntas tillökning i släktet. Jag håller alla tummar och tår på att det kommer gå bra nu under natten för imorn har nog Milla en liten kusin :).

Min kära svärmor kommer snart och besöker oss ett tag. Vi längtar verkligen! Det är nog första gången som Johan kommer att kunna träffa henne varje dag när hon är här eftersom tidigare var han ju på fastlandet.

Nu kommer inte min mosiga hjärna på något mer för stunden men en liten uppdatering blev det.

Kram på er!

Nytt i lurarna.

Kass video men en väldigt skön gammal dänga med trallvänlig refräng.
En annan som har satt sig på hjärnan är denna sköning som syrran tipsade mig om för ett tag sedan. Ingen video dock men SÅ BRA!


Steve och Hena

Jag är inte mycket för trumsolon alls. Blir ofta långdraget och trist efter ett tag enligt min mening. Men sen finns det ju det där supersolot som är så djävulskt bra. Så bra att jag kan lyssna om och om igen.
Fasen vad jag kan vara bitter över att aldrig någonsin få se Steve Lee uppträda :(.

Utflykt!

Äntligen kom vi på utflykt igen! I o stig så var det förra helgen men det är väldigt längesen vi gjorde det innan. Det vart en tur norröver med fikakorg och varma kläder tillsammans med mamma och syrran. En otroligt fin och mysig dag hade vi.
Jag o syrran, glada över att få komma iväg.
Finfina stället.
Min lilla gobit.
Mamma fotar för fulla muggar.
Inte lätt att få alla att hoppa samtidigt.
Vi gjorde många goda försök.
Tillslut körde vi enskilt :).

Hembjudning?

Det var ett tag sen vi träffades alla goa vänner. Sist var nog på min årsdagsfest i somras och det var ju ett tag sen. Känns som att det är dags att bjuda hem finingarna någon kväll. Tyvärr så är tiden för utelekar förbi för iår.
Bilder från senast hos oss.

Ska börjas i tid...

I Söndags så var det dags för årsdagsfirande utav ena brorsan och syrran (ej tvillingar men ändå födda på samma dag). Emilia bestämde sig för att vara extra fin minsann. Hon gick in på toan, nyduschad och ren, för att sno tag i lite smink. När hon var klar kom hon ut till oss och var väldigt stolt eftersom hon nu såg ut som en katt...

Nytt projekt

Vi satt igår ute i husvagnen och klurade på vad som behövs göras. Till i sommar så har vi några punkter (roliga sådana) som ska fixas med. Det ska bli väldigt kul att påbörja vårat nya projekt. Och det kommer bli så fint när det är klart :).

Första klassfesten avklarad.

I fredags så vart var vi på lite fest hemma hos en tjej i klassen. Alla hade tagit med sig någonting som alla kunde äta av. Jag hade med mig bål, en förbannat god sådan! Vi käkade, snackade en massa strunt och umgicks där under kvällen. Efter det for vi vidare ner mot stan. Hur längesen var det inte sist jag var ute?? Vi hamnade slutligen på munken efter ha gått runt lite, mycket trevligt. När krogen stängde tänkte jag gå vidare på efterfest men då hade Johan och Milla redan kommit till stan för att hämta mig. Var nog lika bra för jag var helt slut, min hjärna hade inte klarat mer.
Nu kommer det tyvärr att dröja tre veckor innan jag får träffa mina goa vänner igen eftersom det är praktik och sen följer höstlov (!). Jättetråkigt men några kommer man ju ses över en lunch lite då och då som tur är.

En ny köksmedlem.

Jag hade ju turen för ett tag sedan att komma över en fin liten kökssoffa. Pappa hjälpte mig hem med den och dagen efter köpte jag nytt tyg till sitsen. När den blev omklädd och jag fick sy iordning lite kuddar så vart den prima!

Så såg soffan ut från början:



Efter lite piffning och en ny kökslampa, lite förbättring va?


Morgonstund

Här börjar vi dagen med lite eldning. Johan har kört efter grus med lastbilen så det bara jag o Millan hemma. Hon har passat på att leka med traktorn en stund. Jag är eldansvarig för tillfället och hoppas på lite frukost snart för jag håller på att svettas ihjäl ;).


RSS 2.0