Dags att åka snart

Imorn bär det av mot götet och svärmor =). Ha en supertrevlig helg så ses vi här när vi kommit hem igen.


Lite bilder från när vi var där sommaren -08 och -09.


Mera bak

Igår när Milla hade lagt sig ställde jag mig och gjorde Biscotti de Prato för första gången. Dom ser helt perfekta ut men vart stenhårda och väldigt torra...:(. Fick tips från mamma hur dom kunde mjukna upp igen men jag lyckades inte, får testa en gång till en annan gång.
Samtidigt som jag gjorde det vart jag så himla sugen på färskpressad apelsinjuice. Jag hade en apelsin och klämde ur det lilla jag kunde vilket var typ 2 droppar. Så imorse gick jag och Milla till affären och köpte 1,5 kg apelsiner och tog sedan fram köksmaskinen med citruspress och gjorde 600ml juice. GUUUUD SÅ GOTT!!! Emilia tyckte det också var riktigt namnam, allt är redan slut så mer får det bli nästa vecka, mums.


Mina kolakakor jag gjorde härom dagen, Biscotti som gjordes igår och den smarriga nypressade juicen.


Sydags

I förmiddags kom Emma och Otilia förbi på en fika, ungarna busade och vi snackade mest en massa strunt. Dom är så söta när dom ska försöka samsas om saker och ting. Emilia tycker att allt här hemma är hennes och Otilia vill gärna leka med alla nya spännande grejer. Dom fixade det väldigt bra ändå tyckte jag, inga klös- eller bitmärken ;).
Hon somande gott efter att vi hade tagit en tur tillsammans ner på stan och sen har vi mest bara busat här hemma. Gjorde spenat med fisk och potatis till kvällsmat och det kan jag säga var mindre populärt. Först sa hon "mmm gott det" sen fick kvällningar och spottade ut allt...typiskt. Hon totalvägrade alla materbjudanden hon fick av mig efter det och det enda hon kunde tänka sig var ett äpple. Det fårbli välling lite tidigare ikväll helt enkelt.

Igårkväll, sådär vid en halv åtta, bestämde jag mig för att sy den där korgen jag har varit sugen på länge. Fick skynda mig på så inte grannarna skulle bli irriterade för att jag sydde ända fram till nio. Jag satt, dum som jag var, vid vardagsrumsbordet med symaskinen...bordet är typ lika hög som soffan så arbetsställningen fick jag nog inte godkänt på men resultatet vart bra.


Min korg. Sen två söta fröknar som poserar gladeligen på kistan.


Kallt igår

Idag har vi det inte lika kallt som igår så jag och lilla Emilia ska ta och ge oss ut i solskenet en sväng. Igår var det -27 grader när Johan åkte till jobbet och -25 när vi vaknade och det är lite väl kallt för oss att gå ut i. Andreas kom över en sväng och busade med henne och såg på Mamma mu. 
Hon tog en välbehövlig sovmorgon till kl 09 idag för ovanlighetens skull. Tror att vi ska hinna med ett litet kakbak nu på förmiddagen med. Jag ska sen sätta mig och sy lite hade jag tänkt, knåpa på något jag har velat göra länge...

På lördag ska vi till Ullared :D. Sist så sa Johan innan vi kom dit att han skulle minsann inte handla någonting för att där fanns bara billigt skit (han hade aldrig varit där innan) men ändå var det han som fyllde en kundvagn med råge så vi får väl se hur det går denna gång. Jag vet att vi ska titta på mjukisbyxor till Milla och se om dom har någon snygg vårjacka till henne med. Till oss så är det nog inget speciellt mer än bordstabletter vad jag vet men man hittar nog alltid något. Ingela är snäll och tar lillan medan vi går runt och tittar, går ju inte att tänka ens eller koncentrera sig på vad man gör när hon väl bli rastlös och man måste tillslut gå därifrån i vanlig ordning.



På promenad till Birgitta och Janne i lördagskväll.


Fågelturken

Alltså jag kan inte sluta skratta. "Kom in, kom ut, du har en fågel" "Kom titta kom titta"!!!!!! HAHAHAHA! Stackars fågel men det är ändå såå kul, man behöver läsa texten med.


Jag vill se

Den här vill jag verkligen se. Jag tyckte om Alice i underlandet när jag var liten så denna bör ju inte vara sämre med Johnny Depp..?


Stora maskiner eller små dockor?

Igår när vi åkte för att fika hos Johans farmor så sklle hans pappa också komma förbi medan han var ute och plogade. Då frågade vi Milla om hon skulle åka traktor med faffa när vi kom fram och jo det ville hon helt klart. Hela vägen i bilen tjatade hon om faffa och traktorn. När vi kom fram och väl fick se den traktorn blev hon helt stum. Dom traktorerna hon har sett här i stan och plogat har ju inte alls varit lika stora som den han kom i. Johan gick med Milla fram och skulle ta med henne upp i hytten men hon totalvägrade. Nej nej nej sa hon så hon fick vara nedanför och titta istället.
När vi kom hem igen så hade Johan tagit med sig lastbilen och lyckats få en parkering just utanför vårat vardagsrumsfönster. Emilia vart helt galen och stod i fåtöljen mest hela tiden och tittade och pekade.
Samtidigt som hon avgudar stora maskiner i alla sorter så kan hon sitta med sin docka i famnen och borsta håret på den. Dockan får ibland bli torkad i rumpan och testa Millas blöjor, dockan får också göra kullabyttor med hjälp av Milla.
Konstigt det där...svårt att säga om hon blir en pojkflicka som kommer gilla allt med motor att göra eller om det ska vara dockor hon kan klä på och så ta hand om?? Fast dom flesta barn gillar nog stora brummiga saker när dom är små  om dom senare växer ifrån lite.



Order från högre makter

Kolla våran fantastiska städlista vi fick av hyresvärden, jag kan knappt vänta tills jag får hugga in...eller inte.


Vinter vinter vinter....

Jag börjar allvarligt tro att den här snön aldrig kommer försvinna, det blir bara mer och mer och ovädren tar aldrig slut. En midsommar i år kanske bli vit? Här är det förbaskat kallt ikväll. Vi var just ute en sväng och kinderna höll på att ta sitt pick och pack och lämna mitt ansikte.

Idag har vi varit på fika hos Johans farmor i Vingåker. Hon har gjort en matta och en väska till Emilia som hon blev helt överlycklig för. Milla säger Mamor istället för gammelfarmor, blir lite svårt att förklara för henne när vi ska till farmor Ingela på fredag vilken farmor som är vem?? Sen åkte vi hemåt för att fortsätta packningen här. Igår packades det en del, alla böcker, skivor, dvd.er och en del leksaker sen vi skröv ner hyllor och sånt som inte behövs. Flyttkartonger är det nästan till taket i både sov- och vardagsrummet. Ska bli så skönt när man har flyttat och kommit till rätta så man kan ha det snyggt runt om sig igen för just nu är allt i en enda röra. Johan var till garaget idag och sorterade bort skräp som skulle kastas och packade ihop sånt som ska med i flytten medan Milla vilade middag.

Lilla fröken har en massa spring i benen idag. Hur ska det gå nu när hon ska vara hemma hela veckan för det är ju sportlov?? Hon kommer klättra på väggarna redan ikväll känns det som...


Inte lätt att ta sig fram i all denna snö när man bara är två äpplen hög.


Tjockpannkaka

Hmm kommer jag och Johan bli såhär mot varandra när vi har varit gifta i 10 år ;)?


Mmm gräddkola är så gott

Fan också...undra vad Milla har åkt på för någe, vi har bytt skitblöja sex ggr änsålänge? Hoppas bara det inte blir nån magsjuka för hon är ju ännu pigg och glad.
Jahaja ikväll är det hockey som gäller på tv för Johans del så jag får väl spendera tiden framför datorn och surfa runt lite. Han har dock lovat mig att få se Solsidan vid 21.30.
Jag har hittat en sån jädrans god kola, jag som älskar kola :). Farmors gräddkola och chokladkola heter dom och är fruktansvärt smarriga (gräddkolan är helt klart bäst). Köpte en massa idag som jag ska proppa i mig när det lilla trollet har lagt sig, hon får hålla sig till torkade aprikoser och torkade jordgubbar en kväll som denna.
Johan har ordnat släp idag som vi ska ha vid flytten. Behövde ha en under ett visst mått eftersom den ska in i skåpet på lastbilen tillbaka på båten så det var riktigt snällt att vi fick låna en.
Jag längtar hem som attan nu. Jag vill hem och hälsa på mamma, pappa, min bror, mina vänner och släktingar och umgås massor med familjerna.
Nu ska jag gå och krama om min dotter och tala om för henne att hon är så fin och att jag älskar henne så himla mycket sen ska hon få gå och sova och krya på sin lilla mage.


Godaste godiset. En Emilia med dålig mage. Våran knasiga Vilda som ska sitta på nått konstigt vis.


Husman

Igår gjorde jag kalops för första gången, vart riktigt smarrigt, var ju flera år sen sist man åt det. Idag ska jag ge mig på kålpudding :). Måste lära mig att göra lite ordentlig husmanskost och jag börjar få lite idétorka på mat så det är bara att läsa kokboken och hitta nya recept.

Johan är hemma, han kom hem lagom till kvällsmaten och Milla vart överlycklig när han kom med lastbilen. Vi fick klä på oss efter maten och gå ut till den så hon fick titta lite. Han är nu och klipper sig sen åker han till Vingåker och vi ska hämta honom där sen när Milla har ätit lunch. Vad vi ska göra i helgen är ju en bra fråga.... Packas ska det ju göras såklart, bara fem helger kvar ju. Sen har han en kompis som vill bli av med en massa barnleksaker så vi ska dit och kolla om det finns nått av intresse vilket vi ska göra imorn verkar det som. Nästa helg är det ju Götet som gäller så vi får nog vara hemma och ta det lite lugn den här veckan. Ska försöka få ihop en dejt med rara Emma för jag har sytt färdigt gardinerna till henne dotters rum.

Vi har snö, mera snö och ännu mera snö. Äntligen kommer det mer snö... Nej fi fan nu får det vara slut med det. Vi vill ha vår med kvittrande fåglar, fika på terassen och sköna promenader i vårsolen.

Nu ska jag och dottern min åka till affären och handla kål, potatis och frukost till imorn.



Hur söt som helst i sina nymålade naglar, äntligen fick hon göra som mamma.


Efter flytten.

Jag har funderat lite på det här med bloggen om jag ska behålla den eller inte när vi flyttar. Kommer nog inte ha så mycket tid att skriva på ett tag när vi tar vårat flyttlass. Hur ska jag göra, det ju ni som bestämmer?

Semledags

Självklart vart det semlor för oss igår. Emilia fick en halv för en hel kunde hon ju knappast orka... Hon åt upp locket, all grädde och mandelmassa sen skulle hon ha den andra biten med, det var visst riktigt smarrigt men brödet fick jag allt äta upp.

När jag stod och gjorde lunch igår hörde jag röster ute i trappen och att någon höll på med vårat brevinkast så jag trodde det var posten som kom. Men det fortsatte att pratas där ute sen hör jag hur någon sätter in en nyckel i vårat lås. Jag springer fram till dörren för att öppna och se vad som försigår. Där står fyra vuxna människor och försöker ta sig in i våran lägenhet med en nyckel från våran hyresvärd, dom skulle titta på lägenheten sa dom. Men det var ju en familj här igår svarade jag som skulle ha den... Jaha svarade frun men vi har hämtat nyckel så vi kunde titta hur den såg ut. Javisst stig på. Tänkte surt för mig själv att va fan det är inget öppet hus bara för att vi ska flytta så man kan ju höra av sig innan och se att vi är hemma och framförallt kan dom ju inte bara ge ut en nyckel??? Då kan dom ju ta sig in när jag sover eller vad som helst!!! När dom gick efter en stund ringde jag upp Johan som blev smått irriterad och ringde upp våran hyresvärd. Han berättade att några hade nyckel och försökte ta sig in hos oss. Då visade det sig att dom hade gått till fel och nyckeln passade inte våran dörr så det hade blivit ett missförstånd. För grejen var ju att jag öppnade dörren åt dom och tänkte aldrig på det där med nyckeln mer än att jag hörde att dom stack in den i låset. Tack och lov var det bara en miss och våran granne brevid oss har ju flyttat så det kanske var den dom skulle titta på men det tänkte jag ju inte på då.

Igårkväll vid halv nio ställde jag mig och gjorde scones. Vart sådär akut sugen på det efter jag såg Trinny & Susanna äta smarrig frukost på tv. Hade varit dålig med magen i vanlig ordning så den var tom och hungrig. Smaskigt som tusan var det med nybakt bröd så på kvällen i lugn och ro utan barn och utan karl.

Packade ytterligare lite igår och jag fick hjälp av Emilia som la stenar i plastpåsar och la ner saker i kartongerna. Hon vill alltid hjälpa till förutom när dammsugaren ska fram, den rör hon icke. Men jag är tacksam ändå för den hjälp jag får :).





Pappa Rudolf

Det här är riktigt barnprogram det. Varför visas i det nu för?


Tänk att man är uppväxt med den här serien... Dom två första klippen är inte så himla roliga för min smak men resten är ju skitkul :).


Kort visit

När det ringer ett nummer jag inte känner igen på mobilen så svarar jag sällan för att sen kolla upp vem det är. Det ringer ju en del konstiga nummer som kostar skjortan att ringa upp för att mottagaren ska tjäna pengar och sånt vill man ju inte råka ut för. Fast väntar jag samtal från nått annat nummer än vad jag har så svarar jag såklart.
Så igår ringde det ju nån på mobilen som jag inte visste vem det var. Kollade upp det och personen bodde på gatan mittemot oss och hette nått som jag inte kunde uttala, tänkte att ja är det någe viktigt så får dom ringa igen vilket dom gjorde fast då tog jag en liten tuppis så jag hörde inte. Ringde upp Johan och sa att det är nån som ringer mig och hur har denne fått tag i mitt nummer??? Ja sa Johan, det samtalet ska du ta för det är han som ska hyra våran lägenhet och vill titta. Ojdå... Medan jag pratade med Johan ringde den här mannen igen och jag fick minsann vara snäll och svara. Det var en jättetrevlig man som hördes tydligt att han var från östra sidan av Asien, han ville komma med en gång och visst fick han det. När det väl knackar på dörren så öppnar jag och förväntar mig en liten karl men där står det sex stycken kineser som ska in och titta... Jisses tänkte jag, hur ska alla dom här få plats i våran 3a?? Medan dom sprang runt i alla rummen frågade jag en av tjejerna som säkert var i min ålder om dom hade tagit lägenheten? Ja svarade hon, vi kontakt.... Ehhh okej jag ställer inte fler frågor. Dom var jättetrevliga men det var bara mannen som pratade bra svenska och han berättade att det var hans mamma som skulle ha lägenheten. Tror att dom tittade i knappt 3 minuter för dom var borta lika fort dom kom.

På kvällen när lilla damen gått och lagt sig så slog jag ihop några kartonger och började packa ner alla krukor, ljusstakar, vasar och sånt som ändå inte kommer användas innan vi flyttar. Det var mycket som man bara hade packat upp från flytten hit och som nu direkt fick packas ner igen och aldrig blivit använt här.


Varma goa färger till hennes rum

Såhär vart resultatet av lampan jag gjorde om till Millas rum.



Så har den sett ut från början sen gjordes den om i våras och nu ännu en annan klädsel.



Ett nytt överkast och en vitlaserad säng så kommer det bli jättemysigt.


Älskar Rice

Jag bara älskar Rice's produkter. Ibland är det snyggt när allt är stilrent med neutrala färger men det är också himla snyggt med en massa färger som gör en glad och fylld med positiv energi. Här är en del saker jag verkligen skulle kunna tänka mig att ha i huset, mycket fint och mycket färg.


Mer bilder och inspiration finns här.


More cookies

Äntligen fick jag ordning på kärleksmumsen. Letade upp ett nytt recept igår och ställde mig och bakade. Dom vart riktigt smarriga och Johan åt kaka efter kaka...tillslut fick ha ge sig så det fanns några kvar att bjuda på. Har hittar goda recept på bröd som jag vill testa men frysen är proppfull med kakor, mat, Johans matlådor och framförallt korv (Johan köpte ju 6 kg grill/kokkorv när han åkte förbi Sköllersta och Lithellsfabriken i måndags). Ska nog se till att rensa lite så jag kan få ner nån limpa.

Sista timmen nu innan hon ska hämtas ska jag plocka i ordning lite här hemma. Hon var faktiskt på ett strålande humör i morse så den här suriga lilla damen kanske börja bli sitt gamla jag igen peppar peppar. När man nu är själv som vanligt i veckorna så tär det där skriket på en extra mycket än på helgerna när man är två att tas med det.

Igår gjorde vi adressändring och kollade tv-abonnemang, det är ju lite sånt smått som ska fixas nu. Bredband har vi ju mobilt och är bundna till september innan vi kan byta till nått klokt för det vi har är riktigt kasst, iaf här.


Milla och jag när vi väntar på besked om någon existerande pulkabacke.
Det vart lite fler kakor tillslut.


Den bästa

Idag är det ju som alla vet hjärtans dag. Vi har inte firat den någe speciellt för första gången sen vi blev tillsammans. Emilia fick en liten present men vi bestämde att inte ge varandra något utan köper nått till huset istället. Vi vart bjudna på middag hos Johans farmor och där bjöds det på smarrig stek med sås och potatis. Milla har varit väldigt gnällig, gapig, ledsen, arg, skrikig och omöjlig precis som hon har varit det senaste två veckorna. Hon gör mig galen i mellanåt och jag har ingen aning om vad jag ska göra för att få henne nöjd. Jag hoppas att det är en trotsig period bara och att det går över för såhär har vi ju inte uppfostrat henne att bli??
Igår flyttade våran granne brevid oss ut, han var den enda som kändes riktigt trygg att ha här i huset, en trevlig äldre man som alltid hälsade glatt, småpratade och höll upp dörren åt mig och Milla. Han flyttade in efter oss så jag hoppas att det inte vi som har stört honom så han ville flytta, men då borde han väl ha sagt något?

Jag fick en kakbok av min fina mamma för några år sen i julklapp...2005 tror jag det var. Den är så himla fin så man vill bara titta på bilderna men inte använda den riktigt för att slita på den. Men nu har det stått i bokhyllan i fyra år och bara tagits fram när jag vill ha lite inspiration till gott bak så det kändes som att den har gjort sitt där och är nu redo att användas ordentligt. Tre recept är nu gjorda och fler ska det bli för det finns allt från goda småkakor till lemoncurd, drycker, chokladpraliner, bröllopstårta och bröd i olika sorter. "Njut en liten smula" av Therese Wikström kan jag varmt rekommendera, tack mamma för den underbara boken.





Skidbacke och en massa sörja

Oturen har följt våra spår lite grann idag. Började med att Milla vaknade vid 05 och ville upp. Fram mot 06 gick Johan och la sig brevid henne och som tur var somnade hon efter en stund igen. På förmiddagen skulle vi till skidbacken och åka pulka med Milla och där skulle vi också möta upp lilla Oliver med familj. Väl framme så jagar vi runt letandes efter annat än skidbackar och skidliftar men vi letade i onödan...fanns tydligen ingen pulkabacke längre. Så vi gick in i fiket och drack lite varm choklad och sen åkte hemåt.
Jag skulle ju göra kärleksmums igår men det gick inte för jag hade inga backar att lägga dom i. Andreas hade ett litet förråd med plastbackar som han kom förbi med förut så jag bakade ju...men nånting gick fel så hela kakan blev bara en smet. Gör om gör rätt. Kollade receptet extra noga och bytte form att ha i ugnen men det vart likadant, jäkla skit, så två statser kaksmet och glasyr helt förjäves. Jag har ju använt det receptet förr så jag skyller på ugnen ;). Det ha barar varit lite smågrejer idag som inte riktigt har gått vägen för oss.

Vi åkte upp till affären nu ikväll för att handla till varma mackor. Emilia fick gå själv utan att sitta i vagn för hon vill så gärna bära kundkorgen själv den lilla sötnosen. Medan vi tittade på vilka mackor som skulle köpas passade hon på att packa ner en massa pepparkakor och annat gott i korgen som hon tyckte skulle med hem minsann.

Bästaste storebrorsan fyllde år igår. Jäkla synd att man inte är hemma så man kan få komma på mysigt fika och umgås. Kommer missa ett par födelsedagar till innan vi flyttar hem men sen ska jag inte missa en enda :). Grattis fina bror!

Nu blir det lite naturgodis och småpackning här hemma.
Sockabeta på di!

Dags att fylla på förrådet

Igår blev det lite kakbakning här hemma. Kände att det var dags att fylla på frysen lite så det vart ett gäng med chokladsnittar och vaniljhorn. Hade aldrig gjort vaniljhorn förut och det var ju ingen lek när det kom till att sockra kakorna, tror jag misste hälften för att dom gick sönder men nu vet jag ju det till nästan gång. Idag blir det kärleksmums/snoddas att göra. Det var såna jag skulle baka från början men sen kollade jag i den bästaste kakboken och hittade recept på småkakorna som jag blev sugen på att göra.
Är ju bra om det finns lite att bjuda på sen när vi flyttar för då kommer man inte ha tid att baka när vi får besök, till en början iaf.

Jag kan säga att Emilia går det ingen nöjd på just nu. Johan har tagit med henne i lastbilen och åkt till Vingåker så jag ska strax åka för att hämta dom. Hon blir ju helt överlycklig så fort hon ser den där lastbilen och jag pratade just med Johan som sa att hon satt i sin barnstol och var så himla glad över att få åka med. Han kommer att få ta hem lastbilen till Gotland lite då och då för att tvätta och fixa med den så då får Milla bjuda över lilla Albin som vill så gärna se den =).

Dags för mig att åka till affären, ska göra hemmagjord soppa idag, sen vidare för att hämta lilla familjen. Kunde visst vara halt på vägen för det regnar och är minusgrader så man får ta det lilla lugna. Regn???? Hur skumt som helst.



Gårdagens verk.


Lite färg på tillvaron

Jag åkte ju på en släng av feber igår, usch. Som tur var höll det bara i sig några timmar sen vart det bättre och nu är jag bara tokförkyld med konstanta nynsningar och bästa vän med näsdukar. Millas hosta har försvunnit i princip helt nu tack vare den nya hostmedicinen jag köpte härom dagen, smakar lakrits så den slinker ner hos damen.

Här hemma ser det ut som att bomben slagit ner så jag ska ta och sätta på lite härliga toner på stereon och rydda bort lite skräp. Nu i helgen ska vi packa ner lite grejer för nu är det inte länge kvar och vi kommer vara bortresta i slutet av februari så vi måste passa på. Vi har köpt 20 flyttkartonger men veti tusan om det räcker. Allt i förrådet är ju redan packat i gamla kartonger så alla 20 behövs ju bara till lägenheten men ändå...man samlar ju på sig så mycket grejer.
Jag har inte riktigt insett att vi verkligen ska flytta hem, känns ännu overkligt, speciellt att det är hus också som vi ska bo i. Det ska bli så himla mysigt. Bara att kunna få sitta i egen trädgård och inte på en balkong där grannarna går förbi och tittar hela tiden ska bli så skönt att slippa.

Förra veckan så var jag nere i leksaksaffären och var på jakt efter badkritor till Milla att ha i baljan. Kom ihåg att mamma hade det när mina syskon var små så jag skulle se om det fanns kvar och visst gjorde det =). Milla har nu fått badat två ggr med kritorna och tycker det är skitkul att måla över hela sig och det försvinner lätt igen med lite vatten. Perfekt för henne i badet.


Varenda del på kroppen ska målas fin med färg :).


Pannknack

Åh jag är helt slut idag. Kände redan i natt att något var på gång och visst var det så. Skallvärk, täppt i näsan och det känns som att jag har svalt 10m sandpapper så idag lever jag på halstabletter. Ska nu försöka ta mig till dagis och hämta den lilla damen som väntar.
Fick veta av en i personalen i morse att Millas bästa tjejkompis gråter hemma för att Milla ska sluta. Hur hjärtskärande är inte det? Den tjejen är 3 år och Milla älskar att vara med henne och hon kommer fram till oss med en gång på mornarna och ska leka.
Idag kommer vi inte göra så mycket. När hon har hämtats är det sovdags för både mig och henne känner jag sen ligger vi nog lågt resten av dagen.
Trött trött trött

Tillfrisknande

Äntligen så börjar Milla bli bättre. Hon har för första natten sovit riktigt bra och bara vaknat en gång. Natten till igår vaknade hon en gång i timmen hela natten så varken jag eller hon var speciellt pigga igår. Gårdagen var lugn, vi var hemma och Andreas kom över en sväng så jag kunde gå ner på apoteket och sen handla lite käk och Milla kunde få någon annan att leka med.
Idag ska vi ta en ordentlig promenad upp till Lövåsen för att kolla runt lite sen ska vi hämta våran bärbara dator som har varit på lagning i några veckor, som tur är har vi fått lånat Andreas data sålänge annars hade man ju gått under utan dator. Men nu har det börjat snöa så vi lär nog få ta bilen ändå...

Igår klädde jag om hennes taklampa och den blev riktigt bra, bättre än det tyget som satt innan. Hon har verkligen ett färgglatt rum den lilla damen.

Johan kommer hem i eftermiddag för kl 16 ska jag bort. Mitt sista besök för er som vet (någonsin förhoppningsvis). Då börjar våran tvättid också. Vi skulle egentligen tvättat igår men det var visst någon som ville ha våran tvättid så vi kunde inte komma in trots att vi hade bokat, jävla grannar, tur att det fanns en ny tid idag.

Snart är det Alla hjärtans dag också och jag har ingen aning om vad jag ske ge han. Milla har jag köpt till men Johan är ju lite svårare. Vi har kommit överens om att det bara ska vara något litet men det är nästan ännu svårare.

Åååå Milla har börjat gnissla tänder och det är det värsta jag vet. Hur ska jag få henne att sluta???


Dom finaste små fötterna


Uppiffning av kuddar

Nu när Milla är lite hängig och inte har samma fart och fläkt har jag passat på att sy i ordning det som har legat och väntat på mig.
Det var ju lilla damens två kuddar på sängen som skulle få sig nya fodral med spets och hennes sittkudde som ännu hade ett gammalt överdrag. Jag blev väldigt nöjd, gillar färgerna, och nu är det bara hennes taklampa som ska kläs om.

Hon mår för övrigt relativt bra, ett himla hostande och snorande men inge mera magproblem. Hon får vara hemma från dagis imorgon och kurera sig.
Johan är på väg hem nu. Han är nog i Vingåker nu och ska bara åka hem så ska vi käka pizza och mysa hela familjen.



Vad tycks (första gången jag sydde med spets)?


Min guldklimp

Efter spyincidenten ikväll så fick hon sig lite riskakor och vatten, det var det enda hon ville ha, sen fortsatte hon se på film den lilla kråkan. Hon blev fort piggare efter hon fick ur sig allt. Jag gjorde i ordning lite välling fram mot halv sju som hon halsade i sig fortare än någonsin. Sen frågade jag om hon ville gå och lägga sig för hon såg väldigt trött ut men jag fick ett väldigt strängt Nej tillbaka så okej hon fick stanna uppe en liten stund till. Vi gick ut i köket för att ta lite hostmedicin sen busade vi en stund med katterna som var väldigt lekfulla ikväll. Medan jag ännu sitter och leker med dom ser jag hur Emilia går ut i soffan och hämtar sin snuttefilt och sen in till sin säng och tar bort överkastet. Jaha tänkte jag nu ska hon ha överkastet i soffan som vanligt och burra in sig i...Men fel hade jag för hon la det på golvet och hoppade upp i sängen och kröp ner under täcket, nu ville hon sova.
Tänk att jag var så orolig för hur det skulle gå med det här att byta säng. I vanliga fall brukar jag säga att nu går vi och lägger oss så går hon in och lägger sig i sängen men ikväll bestämde hon helt själv.
Hon gör mamma stolt min älskade lilla tjej, börjar minsann bli en stor flicka nu :).

Inge bra i magen

Just nu sitter jag brevid en hängig tjej i soffan. Hon började dagen med en hiskelig hosta så fort vi stack huvudet utför dörren när vi skulle träffa Emma och Otis på stan. Hostan fortsatt men inge mer än så. När vi kom hem vägrade hon äta lunch och ville lägga sig direkt och sov sen i nästan tre timmar.
Hon vaknade ganska matt och jag fick gå runt med henne liggandes i min famn och sjunga en stund. Det enda hon fick i sig var en mandarin men inget mer. Sen ville hon se film så hon la sig på soffan med två snuttar och en filt på sig. Hon var varm och verkade ha lite feber. Efter en stund ställde hon sig på golvet och började spy, det kom ut båda bak och fram på stackarn. Men nu när det har gått en halvtimma så verkar hon ändå ganska pigg men ligger ännu och tar det lugnt i soffan. Antingen har hon smittats på dagis där dom har magsjuka i huset eller så är det för att hon drack skurvattnet nere i tvättstugan igår...  Eftersom hon redan är piggare och inte är varm längre så tror jag på det sistnämnda att det bara var något som skulle ur kroppen.

Annars idag så var vi en sväng på stan med Emma och Otis, vi fikade lite och gick runt i affärer. Jag köpte kritor till Milla som hon kan ha i badet och måla på sig själv (vilket var tanken att det skulle bli ikväll men det får nog vänta till imorn) och sen en liten studsboll som älskar.
Jag behöver verkligen iväg till affären idag så jag hoppas Andreas har tid att komma efter jobbet eftersom jag inte kan ta med henne.

Nu får det nog bli en stund med film till och testa att ge henne lite välling snart. Hoppas det inte blir mer spya nu föra lilla stackaren, jag har lite svårt för det där och kräks nästan själv när jag ser någon annan göra det men man får bita ihop ordentligt nu när man är själv.

Kramkram på er!

Busdag




Såhär har våran dag sett ut. Vi gjorde oss i ordning och begav oss mot Norrköping vid halv tio i morse. När vi kom fram hade Milla somnat men när hon slog upp ena ögonlocket och såg vart vi var nånstans vaknade hon kvickt. Den här gången klättrade vi upp i dom höga labyrinterna och busade för fullt där uppe. Det fanns så man kunde klättra ända upp till taket men det var lite väl högt för oss och stannade lite mitt i mellan. Efter en timmas lekande beställdes det mat till fröken sen gick vi till godisaffären brevid för att sen åka hemåt. Hon somnade snabbt i bilen så jag fick lägga henne i vagnen när vi kom hem och sen köra in, i vagnen sov hon gott i över en timma.
Ikväll har hon hjälpt mig med tvätten. Hon gillar att följa med ner i tvättstugan och räcka mig kläder, hon känner sig nog stolt då ;).
Vi tog en sväng ner på stan så jag fick i mig mat eftersom Milla redan hade ätit och jag hade inte gjort det ännu idag så det kurrade rejält i magen. När jag skulle klä på henne skorna här hemma så satt hon på kistan så jag kom åt ordentligt. Medan jag höll på att dona med skorna mimade jag till en låt som var igång på datorn och jisses vad Milla undrade vad jag gjorde... Jag tittatde på henne och hon på mig så fortsatte jag mimandet och strax därefter försökte hon härma mig hahaha, det såg så himla roligt ut när hon gjorde det, hon bara gapade och gjorde en massa grimaser
Nu sover hon sen en halvtimma tillbaka och imorn har jag ingen aning om vad vi ska göra men något brukar det ju bli.

Snart är det dags för Let's Dance :D.


Missarna

En liten fröken gick och la sig mellan överkastet och täcket i Millas säng, hon trodde nog att hon kunde få vara ifred där...




Men det var någon som inte tyckte hon skulle bara få ligga där och ta det lilla lugna.



Syskonkärlek

 


Blötare än blötast

Åh vilka härliga dagar det här kommer bli...not. Milla är så svidig och trotsig man kan vara idag så det är inte sant. Hon började dagen bra när Johan gick upp med henne och fixade allt för att sen åka till dagis. Han ville lämna henne nu medan han för en gångs skull var hemma en morgon, visst ingen fara för mig :). Men när han lämnade henne och skulle åka därifrån vart hon så himla himla ledsen. Hon blir ju aldrig ledsen i vanliga fall men hon var nog så glad över att pappa skulle med till dagis och blev besviken för att han skulle åka direkt och hon hade nog massor att visa honom. När jag sen hämtade henne igen så vart hon i alla fall glad men hon gick en bit före mig runt husknuten och skulle gå in för att hämta snutten så såg hon ju inte mig längre och blev genast jätteledsen för då trodde hon nog att jag hade åkt utan henne, stackarn. Efter det har hon varit pinnig hela dagen... Jag hoppas verkligen att hon blir på bättre humör efter maten och sen ett skumbad.

Om vädret tillåter åker vi till Norrköping imorn och går på Busfabriken. Vi får passa på nu när vi ännu bor här att åka dit för hemma finns det ju ingenting liknande.

Oj, nu kommer det in en dyngblöt Emilia som har stått vid diskhon och lekt med vattnet...hon vart ju nöjd en liten stund :). Dags för ombyte.

Snöigt värre

Brrr vilket väder vi har, snöyrväder så det heter duga. Jag hade stora planer på att åka till Gotland med Milla imorn men det får vi hoppa över, jag tänker inte först sitta och köra i sånt här väder hela biten till Nynäs och sen vara sjösjuk på båten när jag är själv med henne. Det finns ju åksjuketabletter men dom får man inte köra på så vi får vänta helt enkelt vänta tills nästa månad då vi faktiskt flyttar dit :D.

Johan är snart på väg hem så han kommer vara här runt lunch, Milla kommer bli överlycklig för hon tjatar om honom ständigt. Speciellt när det går nån i trappuppgången då tror hon alltid att det är han eller Andreas.
Igår skulle hon sitta i sin fåtölj och läsa för dockan hon fick i julklapp. Först hade hon dockan i knät men då fick hon inte riktigt runt armarna så hon kunde bläddra i boken och såklart vart hon vansinning. Då satte jag dockan brevid henne i stolen sen gick det bättre. Nått tålamod har inte den där damen för fem öre.

Vad ska man hitta på idag då? Med tanke på vädret så är det ju perfekt att sätta sig och sy sen när hon har somnat. Jag köpte jättefin spets igår till hennes kuddar så det får väl bli mitt projekt idag. Ska bara ge mig ut i detta underbara väder och hämta hem tösabiten.



Hennes fina bobbycar vi köpte i Örebro, hon är så lycklig över den.


Vad händer i helgen?

I på torsdag åker Johan med firman till Lofsdalen och åker scoter till söndag. Vad ska vi hitta på?? Tänkte först åka med Milla till busfabriken men nu kom mamma med idén att vi kunde åka till Gotland så jag ska kika lite på vad det skulle kosta och så. Det är ju inte det lättaste att resa ensam med henne för man kan aldrig sitta still så man kan inte ta med sig så mycket upp på båten och där ska det springas överallt. Mycket ska packas och ordnas, kattvakt m.m... Men vi ska ju till Göteborg nu i februari med, ja vi får se, hade varit kul att träffas.

Nu ska jag ner och titta på spets, tänkte ha det runt Emilias kuddar hon har på sängen. Ska kolla på Himlavalvet för där har dom fina grejer annars blir det tygaffären. Om det inte finns nån fin spets så ska jag ha fina knappar till kuddarna. Kanske blir en omklädning av lampan hennes också.

Här kommer en suveränt bra låt, cd-spelaren går varm när den väl dyker upp bland skivorna.




Milla sussar så gott i sin nya säng :)

Jag borstade Zeke på magen samtidigt som Vilda tvättade honom på huvudet, det kallar jag samarbete.


Nya grejer till nya hemmet

Nu är Milla lämnad på dagis och jag kan få lite tid ensam här i hemmet. Städade just ur bilen på allt skräp och tänkte fortsätta städandet här inne i lägenheten.

Vi drog ju en sväng till Ikea och Örebro igår tillsammans med Andreas. Vi handlade Jalusi till alla fönster på undervåningen utom ett för den storleken var slut och kom inte in igen förens om några veckor så då får vi väl försöka ta oss dit igen. Om inte annat så ska vi ju till Göteborg i slutet av månaden så då kan vi ta Ikea där. Vi handlade med oss lyktor att ha utomhus, tyg till Millas rum, brandvarnare, nya kattmatskålar, halktejp till trappen och lite annat smått. Hittade på Lagerhaus sån plastficka jag var ute efter till Milla tack vare Emma som sett sånna där. Men ingenting av det som inhandlas kommer upp här hemma utan packas ner i kartonger med en gång.
Andreas var så snäll och tog hand om en helt överlycklig Emilia igår. Dom var med på Ikea men gick på eget håll för han skulle också handla. Hon avskyr att vara där men igår var hon helt tokig och satt i vagnen och skrattade hela tiden...tror det var för att nån hade tid för henne hela tiden så hon var riktigt nöjd.
Vi stannade förbi BR-leksaker för att hitta något för hennes presentkort. Innan vi åkte så tog vi även med pengarna vi lägger i hennes spargris ifall det andra inte skulle räcka vilket var en himla tur att vi gjorde för hon fick sig en bobby car. Hon älskar bilen kan jag säga men tutan fick vi ta bort för annars vägra hon sitta på den.

Lilla fröken är snäll och säga prosit nu när man nyser, så himla underbart. Och efter fallet i trappen här utanför för några veckor sedan så är hon allt mer försiktig och går fram säger "akta, ramla" sen går hon ner försiktigt :).

Jag såg på Sommaren med Göran igr och fi fan vilken rolig film det var. Jag låg och småskrattade hela tiden och försökte att inte väcka Johan som låg brevid och sov inför jobbet idag. Aj den var riktigt bra ska se den ikväll med ;).


Igår gick tyvärr mammas fina katt bort efter 11 år som underbar kisse. Du får sussa så gott Alice, kommer bli tomt utan dig när man kommer hem nästa gång.


RSS 2.0