Badat i pool idag

Igår och idag har det hunnits med en del. När lillan var på dagis igår var jag till stan och storhandlade käk, kom hem och rullade egna köttbullar som det blev fyra matlådor utav och sen tvättade jag och städade bilen innan hon skulle hämtas. När jag kom dit var hon svidig och på riktigt dåligt humör så det var bara att förska planera in vad man skulle försöka hitta på med henne och det fick bli en cykeltur till mamma som slutade på 1,6 mil. Hon somnade nästan i cykelstolen på väg hem efter att haft en jobbig dag men när vi kom till sängs hade hon ändå svårt att somna såklart.
I förmiddags åkte vi till Caspian för att bada. Vi skulle egentligen till stranden men eftersom det var lite mulet så tyckte Rebecka att det passade utmärkt att vi kom dit och svalkade oss istället. Vi hade det jättetrevligt men i vanlig ordning fick vi åka därifrån eftersom Emilia slöt och lyssna på vad man sa och bara gjorde hyss tillslut. Hon var trött och somnade gott när vi kom hem.
Jag passade på att tvätta och städa sovrummet, påbörja kalposen som skulle ätas ikväll, städa Emilias rum och bädda rent i hennes säng.
Hon har varit på strålande humör hela kvällen och hjälpt mig med maten och plockat ur diskmaskinen. 
Nu ska jag ner i tvättrummet sen skura golv och jag är väldigt baksugen...får se vad som hinns med ska först och främst vänta på att Milla somnar och det kan ta sin lilla tid.


Vi har äntligen valt ett namn till kissungen och det fick bli Stella. Det var lillbrorsan som föreslog att deras kissunge skulle heta det men jag hade turen att få norpa namnet åt våran.

 


Kladdigt

Emilia fick en strutglass efter maten igår och det vart väldigt kladdigt kan jag säga...




Min lilla gotjej =)


Varmt varmt varmt

Idag har ju solen skinat så ini bengen att vi var bara tvungna att åka till stranden ;). När vi åkte visste jag ännu inte vart vi skulle men först skulle det handlas matsäck sen vidare till mamma för att försöka lokalisera vårat parasoll som fanns där. Emilia ville kasta sten men nja jag hade väl ingen vidare lust till att ligga på en stenstrand så vi åkte till Björkhaga för första gången i år. Milla vart helt överlycklig när vi kom fram och kastade sig ner i vattnet med hinken i högsta hugg. Där plaskade hon omkring en bra stund innan det var dags för lite lunch. Hon har nog en stenradar inbyggd för visst hittade hon lite sten på en fin sandstrand som hon kunde kasta i vattnet. Jag tänkte att hon kunde sova i vagnen där så hon kunde fortsätta leka på eftermiddagen så att vi slapp åka hem så tidigt...men hon totalvägrade sömn när hon väl var på stranden minsann och skulle bada bada bada så vi åkte hem helt oense. I bilen var hon skitarg och skrek i fem minuter innan hon somnade. Visst hade vi kunnat varit kvar så hon fick leka hela dagen men då hade hon inte varit medgörlig för fem öre ikväll.
När hon vaknade hemma efter att ha sovit i två timmar i vagnen så var hon inte så ledsen längre eftersom att jag hade suttit och flåsat och stånkat ihop hennes lilla pool som vi fyllde med vatten tillsammans. Vi tog också en promenad ner till affären för att handla mjölk och potatis så jag kunde göra hemmagjorda köttbullar och gräddsås men när vi just klev in på gården igen så hade jag glömt äggen till köttbullarna...skit. Som tur var fanns det några köttisar kvar från i helgen som ännu skulle stekas som det fick bli ihop med tråkig pasta.

Imorn ska hon till dagis och då ska jag passa på att storhandla mat inne i stan. Hoppas man hinner hem i klok tid så man hinner sola en stund innan damen ska hämtas. Jag lyckades somna ute idag med medan hon sov i vagnen vilket innebär att jag behöver sola den andra sidan så jag inte ser ut som ett shackbräde.


Midsommardagen

Midsommardagen firade vi ute vid Grogarnsberget där mamma och Urban höll till. Syrran kom på moppen och åkte med oss ut efter att vi hade ätit lunch. Emilia hade fortfarande inte velat äta någonting, inte ens välling. Hon var pigg så inge ont anat. Vi åkte ut och hon somnade gott i bilen och när vi kom fram la vi över henne i vagnen där hon sov ganska många timmar till. Under tiden satt vi och gassade i solen allihopa och jag lyckades somna på marken med en filt över mig, jag älskar att sova ute. Johan hinkade öl och whiskey ihop med dom andra vilket han har fått känt idag. När Milla vaknade var hon väldigt hängig och ville inte göra nånting eller prata med någon. Emellanåt gick det att vara inne i mammas och Urbans buss eller att kasta sten vid stranden annars ville hon bara ligga i vagnen i princip. Vi grillade god mat på kvällen och ännu då ville hon inte äta, inte ens godis ville hon ha det som alltid annars funkar. Vi bestämde oss för att åka hem efter maten så hon fick sova och vi hann knappt åka därifrån innan hon sov i bilen. Hemma fick jag bära in henne och klä av henne ytterkläderna utan att hon vaknade och stekhet var hon. Hon vaknade till och vi testade välling och det gick ner bara pyttelite som sen kom upp igen. Efter en termometer i stjärten som visade 38,5 grader och ett storpiller så vart hon helt plötsligt pigg igen och ville ha mandarin, äpple och mer välling sen somnade hon gott resten av natten. Idag har hon ätit som hon ska och inga tecken på att bli sjuk finns kvar.


Midsommarafton detta år...

var helt super! Vi var 13 pers + Emilia som umgicks hela dagen med lekar och god mat i det strålande vädret hemma hos oss. Milla somnade när vi åt lunch, hon ville inte äta och var övertrött så hon fick nattas i vagnen. Hon sov förbi fikat och ända fram till halv fem där nånstans. En riktigt smarrig jordgubbstårta hade Emma gjort och det var det enda Milla ville äta på hela dagen. Sen lekte vi allihopa utom barnen för dom drog och spelade fotboll. Det vart att kasta puckar i hinkar, kasta varpa, spotta gelégrodor längst och kubb. Grabbarna grundade midsommarstången med ris sen band Bina och Emma ihop två tjusiga kransar att hänga upp. Tiden rusade i väg och det var snart dags för kvällsmaten. Vi hade det riktigt riktigt roligt och allting var verkligen perfekt.


Nål och tråd

Jag hann sy lite i helgen som var. Vart nya gardiner till vardagsrummet. Innan hade jag långa vita öljettgardiner som samlade smuts och damm. Nu är dom borta och istället hänger nu vita tunna kappor, det enda som saknas är nu ett snyggt elementskydd som skulla ha döljt det sneda elementet som sitter där men det får bli ett senare projekt. Nu har vi inga långa gardiner i huset utan bara jalusi och dessa kappor. När jag köpte tyget så klippte jag ut två meter men fick för mig att det var fyra så jag sa såklart i kassan att det var fyra meter och fick betala för det också. När jag kom hem och började klippa insåg jag mitt misstag och jag vart inte förvånad över att jag som vanligt hade snurrat till det.
Medan Emilia sov i fredags sydde jag ett nytt tunt lapptäcke hon kan ha i sin vagn när det är lite varmare ute. Gick mycket fortare den här gången när jag bara hade 12 stora rutor än sist till förra täcket som var 180 små rutor. Hon vart jätteglad och använder täcket överallt. När hon såg det första gången stod jag i trappan in till huset och hon nedanför precis så sa hon "fiiiiiint, blommor" och kände på det länge, känns uppskattat att göra saker när man får den reaktionen från en 2 åring.

Funderar på att skaffa samma vita tyg till dom stora beiga kuddarna i soffan och sen brodera något fint med lila tråd, kanske skulle passa ganska bra.


Våran lilla primadonna som inte riktigt har fått hår på magen ännu (:


I mitt knä är det någon som sover

Nu är hon äntligen här våran fina lilla kissunge. Hon är en tuff liten svart ullboll som springer runt och leker med allt hon ser sen slocknar hon bara hux flux i någons famn. Zeke tog det rätt bra när hon kom igår. Han har låtit henne äta ur hans matskål och smyger efter henne och vill hålla lite koll. Han är ju så himla snäll och vill gärna vara kompis med alla.
Jag hämtade lillsyrran igår efter vi varit vid båten med Johan så jag kunde i lugn och ro hämta hem kissen medan syrran och Milla väntade hemma. Emilia tycker hon är lite läskig och hon får inte vara jättenära för då går Milla men hon vänjer sig.
Namnet har vi ännu inte kommit fram till... Jag vill att hon ska heta Dixie men inte Johan. Han vill att hon ska heta Zelda men inte jag. Då sa vi Majken fick det bli men nu när hon väl är här så passar det inte alls utan hon ska ha något tuffare namn.

I fredags åkte jag och Milla ner till pappa för att se när han och Johan arbetade med poolen. Vi var även där igår en sväng och hjälpte till. Det kommer bli så fint när allt är klart.
På kvällen drog jag och Johanna till stan för att se sex and the city 2, äta mat sen handla tillsammans. Vi hade en toppenkväll och det ska vi helt klart göra om. Johan och Emilia cyklade ner till pappa och åt pizza så dom hade också en riktigt bra kväll. Hon sov inte när jag kom hem strax efter kl 22 så jag fick gå upp och säga go natt och då somnade hon på stört.

I lördags kom Matte, Emma, Andrea och Felix hit för att grilla. Vi åt gott kött med färskpotatis och till efterrätt grillade vi ananas och hade vaniljglass till mums. Jag och syrran kollade stenhårt på bröllopet och visst fällde man någon tår så fint och romantiskt som det var, snacka om äkta kärlek.
Kvällen blev lugn fast sen eftersom man nästan såg hela sändningen.

Igår var vi ju till pappa en sväng sen höll Johan på en del i trädgården innan det var dags för båten. Emilia tog det rätt bra den här gången men det var nog för att hon visste att när vi kom hem skulle kissen komma =). Just nu sover kissen i mitt knä och det är första gången hon är på övervåningen, hon är så himla liten och fin.





Ikväll

Om en liten stund kommer Johanna och hämtar mig så ska vi in och se bio, oh yes!! Jag har inte varit på bio på säker fem år minst så det ska bli väligt trevlig. Sex in the city 2 ska vi se, tänkte hyra ettan igår för jag har missat den men alla var utlånade. Efteråt ska det fettas skräpmat, najs. Johan ska få en kväll själv med Emilia och även dom ska nog äta skräpmat, pizza tror jag bestämt, och Emilia kommer verkligen njuta av att få lite egen tid med sin fina pappa :).

Klippning

Det där med att gå ner i vikt när man ska äta mer kan man ju klia sig lite i huvudet om. Jag har försökt äta frukost, lunch och kvällsmat varje dag och det har väl gått ganska bra. Emilia har bara varit på dagis 2 ggr den här veckan så vi har gjort varandra sällskap vid varje måltid.

Solen skiner och jag ska nog försöka få en bit utav gräsmattan klippt så Johan slipper det i helgen. Vi ska lägga ut grus på uppfarten, jorda traktorhålen, fixa med uteplatsen och hjälpa pappa med polbygget så vi har att göra ändå dom kommande dagarna. Den här veckan har gått så himla fort och det känns som att Johan åkte och jobbade igår men han kommer ju hem ikväll =). Emilia säger "pappa, lastbil hemma"... Hon tror väl att den ska följa med hem varje helg nu men riktigt så är det ju inte.


Så ser mina måltider för det mesta ut, bättre än ingenting =). Kunde ändå inte låt bli att baka i tisdags så Emilia hjälpte mig att göra en god drömtårta som nu ligger i frysen.


Hjälp!!

Alltså det här med att välja namn åt våran lilla ulltuss är inte det lättaste... Hjälp mig, hon kommer ju på söndag och bör ha fått ett namn :).



Vi var inne och hälsade på kissen igår och hon är ännu så här pytteliten.


Emilia intog kissungens nybäddade säng med glädje.


Skön förmiddag

Äntligen börjar man se några tecken på att sommaren verkligen kommer i år med. När vi vaknade imorse, klockan nio, så bestämde vi oss för att åka iväg på en liten utflykt i det fina vädret. Man vet ju aldrig när vädret bli dåligt igen och man får sitta inne hela dagarna så det är bäst att passa på. Eftersom Emilia gillar att kasta sten så vi valde att åka till Fridhem, ett av mina favoritställen. Hon vart helt överlycklig när jag sa vad vi skulle göra och hon ville genast iväg. Jag gjorde en matlåda till mig med melon och ananas, vatten och andra smågrejer sen åkte vi till maxi och handlade en sallad till Milla och färskt bröd med Bonjour-ost.
När vi kom fram sprang hon ner till vattnet och började genast häva iväg stenar. Det flög stora militärplan ovanför oss lite då och då och det gjorde ju hennes dag :). Medan vi satt och åt tittade vi på fåglarna som dök ner i vattnet för att hämta mat. Emilia asgarvade varje gång dom gjorde så och ropade att dom skulle bada mera. Hon satt brevid mig och åt i nästan 30 minuter den lilla goungen innan hon skulle kasta igen. Efter en stund kom hon upp till mig och sa "Emilia kastat färdigt" så det var bara att packa ihop och åka hem. Jag hade ju planerat att hon skulle somna gott i bilen men icke då. Det var så nära många gånger men just då upptäcker hon något annat spännande att pillra med. Men nu sover hon i vagnen och jag får väcka henne om en timma.


Vad gör man?

Igår var vi till Rebecka och firade hennes årsdag i Värskinde. Det var jättetrevligt med god mat och dom bjöd på något jag aldrig hade testat förut, grillad ananas. Guuud så gott det var och jag åt mig alldeles för mätt. Jag som hade tänkt att loosa några kilon från min kropp. Vi köpte batterier till vågen som inte har funkat sen vi flyttade hit och det visade sig att jag har gått upp 3 pannor. Usch. Jag måste alltså försöka bli av med dom på något vis. Äta regelbundet och helt rätt har jag ju aldrig varit en pärla på och vet att jag aldrig kommer att bli det heller. Så jag har nu varit ute och gått en timma så Emilia kunde somna i vagnen undertiden samtidigt som jag fick lite motion i hopp om att jag ska bli hungrigare under veckorna när jag är själv så jag får i mig käk lite mer jämt under veckorna och inte bara under helgerna.
Åter till gårdagen så var det ju supernajs på kalaset förutom att Emilia beter sig väldigt illa mot sina kompisar. Hon är inte sig själv för fem öre längre. Sover dåligt om nätterna, svårt att somna på dagarna, aggressiv mot andra barn, arg och sur på mig hela tiden, gör inget som hon blir tillsagd och är mer eller mindre rätt omöjlig just nu. Känns som att vi tjafsar mer med varandra än är glada och har det mysigt. Hon förstår inte heller att hennes kompisar kanske blir rädda för henne och tillslut inte vill leka. Försökte förklara det igår på hemvägen men jag vet inte om hon förstod. Man får skämmas ögonen ur sig varje gång man är iväg numera och jag hoppas verkligen att det vänder snart.

 

Alla fina barnen plus lillsyrran och Martina.



Helgens arbete

Johan har fixat och donat här i trädgården i princip hela helgen. I fredags hämtade han grus på lite olika håll för att fixa en klokare parkering och en uteplats vid Emilias lekstuga. Nu ska det bara hyras en padda, införskaffa betongplattor, grusa infarten och jorda traktorhålen i trädgården och strö på gräsfrön men det får bli nästa helgs projekt. Emilia har varit med sin pappa en del. Hon har till och med fått testa att köra kranen på lastbilen ett par gånger. Det kommer bli så fint när vi är klara :).


Nakenfis

Emilia har ju varit duktig och gått på toa ända sen i julas men det är aldrig nr 2 hon gör. Så den här veckan har hon varit utan blöja hemma när hon varit vaken i hopp om att hon ska våga ta nästa steg. Idag kändes det optimalt eftersom hon tjatade om att hon var bajsnödig och ville gå på toaletten. Men hon satt bara där och väntade på bättre väder typ. Nu till lunchen fick hon på sig en blöja så hon lär väl braka i den när hon har vaknat.
Milla tjatade om att få gå ner i källaren förut så vi gick dit för att hänga tvätt. Emilia hjälpte mig med två plagg sen försvann hon. Det vart ovanligt tyst så jag ropade och frågade vart hon var. "Källaren" svarade hon då. Jo men det förstod ju jag med att hon var där. Sen kom hon insladdandes in i tvättstugan helt naken och slängde sina kläder i tvättkorgen och stack därifrån. "Jaha", ropade jag, "vad ska du göra nu"? "Duscha, bada, Caplas och Albin". Daniel ringde förut och undrade om vi ville med till svenska spel och bada ikväll och det ville vi ju självklart. När jag berättade det för lilla damen trodde hon väl att alla skulle komma hit och bada och därför var det källaren som lockade eftersom badrummet ligger där.

I förrgår var vi hos mamma när hon gjorde rabarbersaft. Det är lätt den godaste saften som finns och jag hade turen att få med mig en flaska hem :).


Jag går alltid in till lilla damen innan jag ska sova och kollar att hon ligger bekvämt, så här hittade jag henne sovandes i förrgår.


En förmiddag i stan sen bak

Dagen började med att jag körde iväg Emilia till dagis, inge problem med lämningen idag heller och det verkar som att hon verkligen gillar att komma dit nu. Sen drog jag hem för att göra mig redo för staden en sväng. Staket skulle kollas, sockor till Milla skulle handlas, luncha med Johanna och lite annat. Staketgrejen vart jag inte så mycket klokare på. Jag kände det nästan när jag gick in i butikerna och frågade efter staket så tänkte personalen "jaha nu kommer det in en sån där blondin som tror att hon kan något men är egentligen helt blåst". Om dom tänkte så så har dom ju rätt och jag kände mig mest förvirrad. Johan ska prata med hyresvärden om en lösning imorn, lika bra att han tar tag i det så det inte blir någe fel.
Var hemma igen vid halv två och kastade in den inhandlade maten i kylen sen tog jag min glänsande cykel och trampade till dagis. Emilia hade visst inte sovit något idag så hon skulle nog somna tidigt ikväll trodde personalen. Jajemänsan redan efter en halvtimme vi hade varit hemma sov hon som en stock i vagnen med mellis i magen. Väckte henne vid fyra men hon sov vidare medan jag bar henne in och la henne i soffan. Där yrade hon runt gråtandes och sovandes till halv fem sen var det full fart. Vi bakade gott bröd efter maten och åkte hem till pappa med det nybakta och åt allihopa.

Imorn kommer Johan hem. Jag behöver inte åka in efter honom för han tar med sig sin truck till gården, my truckerman. Emilia vet gott och väl att han ska komma och säger "pappa båten". Hon vet också att när han kommer med lastbilen så ska Albin och Caspian komma hit för att titta vilket gör henne överlycklig. Också lilla Isabelle har hon pratat om idag och säger "Bell kaffe kaka". Då förklarade jag, eller försökte iaf, att hon ska åka flygplan på fredag och kommer inte hem förens på tisdag så nästa vecka kunde vi hälsa på och fika kaffe och kaka. "Nej, Bell plan" svarar hon då...jaja hon får väl tro att Isabelle ska åka flyg hela tiden och att vi inte kan fika där hahaha.


Emilia ger oss en danslektion nere vid Kungsgården när vi skulle se på lamm, problemet var bara att lammen var flyttade så vi hängde mest bara där jag, Andrea och Milla.


Snabba ben

Emilia har fått nån slags super reaktion från myggbett. Igår när hon hade hämtats från dagis sa hon "mamma, klia ryggen, mygg". Jag drog då upp tröjan för att kika vad som kliade och då ser jag att mer än halva hennes rygg var illröd precis som att hon hade bränt huden. Hon kliade och kliade och det vart bara värre. Jag ringde genast sjukvårdsupplysningen och sköterskan trodde bestämt att det var vattenkoppor som var på gång trots att inget av symtomen stämde, det var som att sköterskan hade bestämt sig för att det var vattenkoppor innan hon började prata med mig. Hon ordnade i alla fall en tid åt oss på närmaste vårdcentral redan om en halvtimme för hon tyckte att det skulle tittas på genast. Väl på plats så ser både läkaren och sköterskan att det inte är vattenkoppor utan en ordentlig reaktion från dom giftiga myggen som är ute och härjar. Jag fick Tavegyl mot klådan och köpte MiniDerm så hennes hud blir mjukare.
Idag ser allting jättefint ut, det enda som syns i princip är rivmärkena Emilia själv har ordnat dit. Igår kväll när hon låg i sängen och skulle sova ville hon att jag skulle klia på betten som fanns på hennes knä. Självklart gjorde jag det och då såg man verkligen hur skönt hon tyckte det var och nästan somnade. Tidigare ville hon att jag skulle klia på ryggen med, antar att det är för att hon inte riktigt kommer åt själv med sina små armar och händer sen vet man ju själv hur svårt det kan vara att komma åt på ryggen.

Idag så har det inte varit någe dagis vilket det är imorn. Vi var en sväng till Johanna och Isabelle i eftermiddags på god fika men vi fick stanna en kort stund eftersom det skulle handlas, lagas mat, bakas och AnnSofie, Jessica och Emil skulle komma.
Efter maten ikväll så ville Milla cykla lite på sin fina cykel så vi gick ut i det fina vädret en stund. När hon var klar med det gick hon in och medan jag såg henne gå upp för trappan till huset parkerade jag hennes cykel i ladan. Sen skulle jag gå in till lilla damen men av någon anledning slog jag en blick över axeln ut mot vägen eftersom hon har börjat dra sig ditåt ibland. Och visst fan det stod hon vid vägkanten!!! Jag ropade på henne att stanna och komma hit medan jag sprang så fort jag kunde men hon stack rakt över den stora vältrafikerade vägen med en himla fart. När jag fick tag i henne skrattade hon och tyckte det var skitkul att jag kom springandes efter henne... Hon hade då medan jag ställde in cykeln vänt i trappan för att dra iväg. Tack och lov var det bara en bil som kom just då och som också såg henne och saktade ner. Man hade aldrig förlåtit sig själv om det hade hänt något, fi fan vilken tur vi hade den här gången peppar peppar. Så imorn ska jag in till stan och leta staket. Vi har ju det på halva delan utav trädgården och eftersom vi aldrig är på framsidan mot vägen har vi inte satt upp något mer än det. Men nu ska ett sättas dit!

Lite kort från i lördags kommer nedanför.




Våran blivade skatt

Jag är ta mig fanken helt slut idag med efter förrgårs bravader. Märks att kroppen inte är så rutinerad längre. Här hemma ser det ut som att bomben har slått ner... Kexet var ordningssam som vanligt och plockade ihop alla flaskor lagom tills man vaknade igår morse och jag tog tag i snabeldraken som fick dra i sig skit från vardagsrumsgolvet. Annars har inget gjort här sen i lördags, disk över hela bänken, stökiga sovrum eller ja stök överallt. Vi hade skitkul på festen och därför känns det väl som det gör idag.
Emilia sov över i Barlingbo och allt verkade ha gått bra. Hon har lekt med både Albin och Caspian så henne gick det ingen nöd på.

Igår var vi inne hos grannen som har en liten kissemiss till oss. Den lilla kraken som kallas "grannen" än blir leveransklar till midsommar. Sjukt söt liten lurvig tjej som ska flytta hem till oss och Zeke får en liten lekkamrat. Hon ska få ett coolt namn men jag har verkligen ingen aning om vilket.


Nu drar vi igång!

Strålande solsken, rock i högtalarna, grillen är igång, drickun är öppnad, nu blir det fest =).


Ny vagn

Imorn blir det styrdans på byn!! Emilia ska till sin mommo och bo där över natten och hon pratar om det hela tiden att hon minsann ska till "mommo, bubban, lelis och dea, sussa". Vi ska grilla lite här med lite folk sen drar vi ner och dansar.

Idag har vi varit en sväng till city. Vi behövde ha myrdödarmedel, lämna på återvinningen, ha byxor till Johan och handla lite mat. Allt det gjordes och vi kom hem med en oberäknad grej till. Jag sa till Johan att medan vi ändå var i krokarna kunde vi titta på en ny vagn och vad den skulle kosta och så eftersom våran är klumpig att ha i stan, i bilen (speciellt när vi åker till fastlandet) och den är onödigt stor våran Emmaljunga Scooter. Jag fick gå iväg och kika efter Milla i affären för hon försvann bakom ett hörn och när jag kom tillbaka sa Johan "den här tar vi". Det vart en väldigt liten vagn Zero2Four Cape Town och är i ljust fuskskinn, ascool. Den gamla behåller vi nog. Den är det bättre komfort i när hon ska sova om dagarna. Ska sy en snygg dyna när lusten faller in och Milla stortrivdes i den.
Helt otroligt vilka priser det skiljer från vagn till vagn. Den första man köper när bebisen verkligen är en bebis går lös på 5000-7000kr ungefär (fast vi köpte begagnad) men det finns ju såklart vagnar som är hur dyra som helst också, nästa vi köpte kostade 2300kr och den var ny, den här lilla pluttvagnen gick lös på 1295kr men just nu var det erbjudande så den gick på en tusing. Helt otroligt.



I förrgår så försökte våra lilla smärta Emilia klättra in i ett köksskåp här hemma, kolla hur bra eller ja dåligt snarare det gick...



Jag är trött, ska gå ner till soffan och se AcDc-konserten med Johan som går på tv, jag saknar Vilda.


Cykeldags

Lillsyrran är här och vi har tagit en liten cykeltur ikväll. När vi kom hem ville Milla cykla på sin cykel som hon fick från mormor och urban, hon är ju sååå söt och lycklig.





The seven angels

I mina öron just nu. 15 minuter lång men superbra genom hela låten förutom en kass video. Avantasia helt outstanding!


Mer kort härifrån

Emilia har redan somnat gott i vagnen och jag har skärt upp vattenmelon åt mig till lunch. Emilia åt hemmagjorda köttbullar med egen gräddsås och potatis för tredje dagen i rad. Hon hade andra valmöjligheter men hon skulle bestämt ha det idag med. I helgen ska jag göra stek för första gången och Milla har ätit det en gång innan så det vet jag att hon gillar. Man behöver göra lite nya saker ibland för jag tycker att man lätt snurrar in sig i samma spår när det gäller mat, blir oftast samma rätter om och om igen.

Inatt kom hon in och la sig i våran säng vid halv två. Hon sov sen till klockan sju och har varit på dåligt humör sen dess. Dom här veckorna då hon bara går två dagar på dagis blir väldigt långtråkiga för henne det märks att hon blir rastlös. Igår åkte vi till mamma en sväng och där roade hon sig i ett par timmar sen somnade hon snabbt när vi kom hem. Ikväll kommer lilla Isa med familj hit och fikar. Emilia har tjatat om Isa sen igår så hon ser verkligen fram emot ikväll.

Lite fler bilder hemifrån oss kommer här. Först är det på den superfina lyktan jag fick i årsdagspresent samt blommorna.
Andra kortet är på dom fina "lyktorna" eller vad man ska säga som jag har satt i ena rabatten. Värmeljus i dom så lyser det fint på kvällen. Verkar som att blommorna som snart slår ut är gula så då vart dom vita bra.
Tredje bilden är från våran andra trapp utmot vägen där jag har vita pelargoner som jag väntar på ska slå ut så vackert.
Sista fotot visar mina nya solstolar jag fick av mamma med familj. Jag och Milla har suttit och solat i dom idag, så himla skönt. Jag ska försöka loppisfynda ett fint litet gammalt träbord som kan stå mellan stolarna. Till vänster står hennes studsmatta så då kan man passa på att sola medan hon hoppar och gör av med sin energi :). 


Denna dag blir lugn

Vad skönt det är vissa dagar när man inte har en massa måsten som ska göras medan hon är på dagis. Idag är det en sån dag. Det enda som behövdes var att ge köket ett litet lyft och det var snabbt gjort. Jag har varit så himla trött de senaste dagarna så jag passade på att slänga mig på soffan och slötitta på tv i 1 1/2 timme, gott, sen ringde det i telefonen så där fick jag sitta och prata i över en timme. Snart ska jag hämta den där lilla saken på dagis. Hon kanske har lust att hjälpa mig lite i källaren med alla våra grejer Andreas kom med som vi bara slängde inför källardörren. Hon brukar vilja vara med där nere men sist hoppade hon i sängen tills hon ramlade och slog huvudet rätt ner i betonggolvet. Nu ligger dynorna till utemöbeln där så hon kan inte komma upp dit som tur är.

Ikväll åker vi en sväng till mamma för att lämna av lite grejer som vart kvar här efter helgens firande. Emilia tjatade om "Bubban, Mommo, Lelis och Dea" hela dagen igår så hon lär bli superglad när jag berättar att vi ska dit.


Min finfina lilla skål jag köpte förra veckan =).

Johan hamnade i lekstugan sittandes i den lilla lilla möbeln, ser road ut... Nu har det kommit upp gardiner sen bilden togs och lite hyllor ska snart upp som hon kan ha sina pryttlar på.

 


Vad säger hon?

Vi var till Tallunden en morgon och när Milla har åkt ner för kanan så ska hon säga något...men vad? Klicka här får ni se. Vet inte varför det inte funkar att lägga upp film här längre men jag få länka tills jag kommer på varför.


RSS 2.0