Fix o don

Vilket superhärligt väder det är idag! Emilia somnade på soffan ett par timmar och då passade jag på med lite klippning utav gräs och lite annat välbehövligt i trädgården.

Nu är hon vaken och det börjar verkligen bli dags att ordna lite kvällsmat. Tanken var lite kött med klyftpotatis men jag ska försöka övertala henne så vi kan hämta kebabrulle :).

Johan jobbar sent idag så vi ska sen gå bort en sväng till brorsorna som eldar lite.

Provet idag är äntligen förbi. Nu är det bara provet nästa vecka sen är hårdpluggandet över för en lite stund, tack o lov.


Jaaa så bra!!

Tänk vad dålig koll en annan har. Äntligen har blogg.se kommit med en app. Hur länge den har funnits nu det vet jag ej men bra är det i alla fall :).


En suddig bild från imorse är ändå något :...

img_2421 (MMS)

En suddig bild från imorse är ändå något :). Det är så dumt att skriva här från mobilen men ändå så gör jag det...det blir ingen överskrift och inga indelningar går att göra. Funderar på att byta från blogg.se till något bättre ställe. Så nu står allt i en enda klump och går knappt att läsa. Men jag skriver lite till ändå :). Fastlandsresan gick bra. Jag var inge vidare pigg och fick vila lite med tanke på inflammationen men nu börjar det äntligen bli bättre. Ska lägga upp lite bilder imorn från resan. Imorgon har vi en redovisning som känns lite sådär. Vi ska sälja ett hus till våran lärare, en och en, samtidigt som hon filmar allt!!!! Panik! Och på fredag har vi prov i bransch- och produktkunskap. Sen har vi ett prov i miljöteknik nästa veckan innan det börjar lugna ner sig. Allting ska vara klart inför praktiken som är v.41-42 så därför bli det mycket på en gång. Projektarbete, inlämningsuppgifter, grupparbeten, tentor, redovisning och så håller det på. Som tur är så är det väldigt intressant och jag tokgillar min klass :D.


Man ska ha husvagn, med tv, dusch o spis. ...

img_1007 (MMS)

Man ska ha husvagn, med tv, dusch o spis. Man ska ha husvagn...


Nu är vi på väg hem efter en härlig helg h...

img_4219 (MMS)

Nu är vi på väg hem efter en härlig helg här uppe. Millan har somnat gott med brillorna på. Vi ska åka och hämta husvagnen som ska med hem i VH innan det är dags att fara med båten som går kl.12.


Nu sitter vi och väntar på att få åka på b...

img_9482 (MMS)

Nu sitter vi och väntar på att få åka på båten. Det ska bli så himla skönt att få åka iväg en sväng. Johan och svärfar är snälla och möter oss i Strängnäs så jag slipper köra hela biten när jag mår kasst.


Nässpruta?

Kolla vilken konstig grej...ska tydligen göra susen. Jag testade den nyss och det var inte alls så obehagligt som jag hade räknat med. I med koksaltlösning blandat med vatten som ska upp i ena näsborren och ut genom det andra. Förbannade bihåleinflammation. Den kunde väl ha kommit vid ett annat tillfälle... Imornbitti har jag prov i Personlig Försäljning (hela kursen dessutom) och på eftermiddagen ska jag och Milla åka båt sen köra bil 2 1/2 timme. Känns lite sådär med tanke på att min hjärna är inte som den ska. Förhoppningsvis bättre imorn.



Emilia hämtade jag för en timme sen på dagis och körde henne vidare till Morfar och AnnSofie. Där kommer hon ha det mycket bättre än hemma hos mig medan jag pluggar. Snälla som dom är så var det inga problem att lämna av henne.

Nu ska jag plugga EFI-analys, ABC-kunder, segmentering, säljcykel, säljprocessen, invändningsbehandling och en massa annat kul.


Idag känns det som att jag har lite väl my...

img_8993 (MMS)

Idag känns det som att jag har lite väl mycket att  hinna med. Det jag vill ha gjort är att plock ordning på 5 maskiner tvätt, tvätta och städa bilen, laga matlådor, städa millas rum, köra en massa skit till återvinningen, klä om och måla nya kökssoffan, plugga till provet + skola och dagis... Hmm hur ska jag få tiden att räcka till??? På torsdag åker vi till fastlandet så jag vill ha allt klart då.


Hmm, undrar om hon sover gott i rutschkane...

img_8973 (MMS)

Hmm, undrar om hon sover gott i rutschkaneställning.


Vi bakar grahamsbullar medan Johan är i ve...

img_3221 (MMS)

Vi bakar grahamsbullar medan Johan är i verkstaden :).


Yes! Jag har fått hem boxen med alla Hem t...

img_2922 (MMS)

Yes! Jag har fått hem boxen med alla Hem till Midgårdavsnitt. Det blir en filmhelg för oss tror jag :).


Å nej!

Ojojoj....jag vet inte om jag kommer att kunna bo kvar i Roma nu när det är så mycket ändringar på gång.

http://helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=7106589

Glömd?

Jag tror jag har ju glömt att visa en bild som togs på kneippbyn när vi var där med Isabelle. Våran kamera fungerade knappt då så jag bad Johanna knäppa en bild när min modiga tjej kramade världens sötaste pippi efter pippiteatern.
Det var lång kö med många barn som ville krama men Milla stod ut och skulle promt ha en kram.



Jag har en trött tjej här hemma. Vi fick e...

img_2164 (MMS)

Jag har en trött tjej här hemma. Vi fick en jäktig morgon för millan väckte mig 06.55 och 07.15 ska vi vara på dagis. Jag som aldrig försover mig...men vi hann endast 5 min sena. Syrran kommer strax och vi ska åka till mamma för att bli bjudna på lite god kvällsmat :).


Babylon Bombs

Jag gillar när svenskar gör bra musik!


Hjälpreda.

Vi två bakade häromdagen vaniljmuffins med våra egenplockade blåbär. Supergoda och Milla är en pärla som hjälpreda! Hon har också stylat sig själv den dagen.



Pyssel.

Det här med fulla dagisdagar, en mamma som hon knappt får träffa och även pappa har hon fått träffat mindre nu när han jobbar fredagarna har tagit hårt på våran lilla tjej. Hon är riktigt vresig mest hela tiden och ingenting går som hon vill. Igår hade hon en riktig bottendag och vi var konstant osams.
Så idag köpte jag en liten present till henne för att livet skulle bli lite roligare för en stund. Och det var riktigt lyckat, ett stämpelkit som låg i köket när hon kom hem. Jätteglad blev hon och hon sa "Å tack mamma, vad du är snäll" :). Inte för att det ska lösa alla bekymmer men för stunden och hela kvällen så var det prima.

Jag förskte förklara under kvällen att pappa ska bara jobba nästa vecka med på fastlandet innan han ska bo här på heltid men det var nog lite väl mycket information för hon kunde inte riktigt reda ut det där.



Hon har varit med i höstruset idag med barnen på det stora dagiset som ligger en bit bort där hon i vanligtvis är. Där går alla 4-5 åringar och Milla kommer att flytta dit efter jul tillsammans med sina två bästa kompisar. Det dagiset kan vi se hemifrån oss, endast någon åker emellan. Inte nog med att vi har nära nu så kommer det bli ännu närmare sen :).
Hon fick en medalj idag som hon stolt visade upp för mig när jag hämtade henne förut.



Jag ska bli bättre på att uppdatera som jag gjorde förut. Det är bara det att tiden finns inte längre och min pyttehjärna arbetar på högvarv, snart står det ERROR i pannan på mig med stor röd och blinkande text. Lite mera tid ska jag få till och skriva här ändå.


Stora tjejen i mina glasögon.

img_7263 (MMS)

Stora tjejen i mina glasögon.


Millan med hennes fina mormor på fårö.

img_3947 (MMS)

Millan med hennes fina mormor på fårö.


Första dagen denna vecka.

Våran kamera har gett upp, typiskt... Objektivfel skrek han och stängde av sig varje gång man zoomade och ibland var allting suddigt i skärmen. Blev att lämna in den på lagning för som tur var går garantin ut i slutet av den här månaden :). Däremot så hoppas jag att den inte går att laga för den är så kass i över huvud taget så jag lägger gärna till lite slantar och får en bättre.
Min mamma är en vänlig själ och har lånat ut sin superkamera till oss ett tag. Tur det för annars hade jag inte haft en enda bild från kräftskivan i lördags och Mora Träsk som vi var och såg igår ihop med Rebecka, Tina och alla barnen.

Skolan går bra. Vi har nu arbeten att göra i alla ämnen så det är full fart. Jag har hamnat i en bra grupp också och dom flesta arbeten som ska göras görs i grupperna. Imorn ska vår grupp till en butik i stan och träffa vd.n för en intervju, ska bli spännande.

Idag så hade vi inga lektioner men var ändå inne och pluggade lite. Sen kom syrran och följde med mig till specsavers som smakråd. Jag anar sämre syn och behöver nytt syntest samt nya grillor. Sen lunchade vi på stan, köpte fika och åkte hem till mamma en sväng.
Innan det var dags att hämta Milla så städade jag undervångingen för den såg för bedrövlig ut. Har även fortsatt med att rensa Millas rum på en massa skrot, dammat ur badrummet, tvättat tvätt och ska nu ner med ett lortigt barn i badet.


Firande.

Förra söndagen var det dags för lite mera kalas och denna gång för lillbrorsan som fyllde 17 år. God fika, härligt sällskap och kanonväder gjorde den dagen toppen. Det vart ännu mera björnbärsplockning, fika och bus för barnen som hade det väldigt mysigt tillsammans.

Lite sent...

Nu är det mycket som jag vill visa er om vad vi har gjort den senaste tiden. Jag har ju varit lite dålig på att uppdatera så nu kommer det mera bilder från förra helgen, alltså en hel vecka sedan...
Efter att vi hade varit på marknad, kalas och allt det där förra lördagen så åkte vi hem till mamma och käkade kvällsmat. Tina med familj kom dit och våra barn lekte en bra bit in på kvällen. Dom plockade björnbär, spelade spel, städade i garaget, fikade, lekte kurragömma och en massa annat. Dom är så fina våra barn.

RSS 2.0