Trist

Kan man ha det tråkigare på toaletten när man väntar på att bajset ska ut?? Den lilla toaringen hade vi glömt hos mormor men hon fixade det ändå :).



JAAAAA!!!!

Nu jäklar! Jag lyckades få fyra biljetter till Iron Maiden som kommer till Ullevi i sommar, wihooo!!!! Det ska bli awesome :D!


Bilden tagen härifrån.


Varmt om fossingarna

Min mamma är världens bästa. Titta vilka fina raggisar hon har gjort till mig. Ingen risk att jag fryser om fötterna i vinter :). Kolla in mönstret det är helt fantastiskt!


Utekväll

Efter maten gick vi ut och krattade ihop lite äpplen som låg lite överallt. Emilia tog även en liten cykeltur medan jag fixade med annat.



Jag hade turen att få en puss.



Hon är för go min lilla fining =).

Hon har för övrigt lärt sig ett nytt ord idag. Hon satt inne på rummet och lekte för sig själv när jag hörde henne upprepa "dumheta, dumheta, dumheta".
Jag brukar fråga henne "vad är det för dumheter du har dig för" när hon gör någe hyss som att dra katten i svansen.
Och när vi var ute och krattade äpplen tog hon sin kratta och pekade på mig och sa "dumheta". Hmmm hur ska jag få henne sluta säga det..?


Hallampa

Ännu en sak som jag har glömt visa är våran lampa som gjordes till hallen.


Med lite tygsladd och lampor kan det bli...


Så här.



Tanken var först att lampan skulle sitta i trappen upp men det är ju snedtak hela vägen och jag vet inte hur man ska kunna sätta något där så det blir bra. Men det gjorde inget för det behövdes ändå en till hallen.


Onsdag

Idag har Johanna och Emilia varit här på fika medan våra små var på dagis. Jag hade bakat den supergoda kardemummakakan men den vart såklart bränd i ugnen som är på väg att kasta sig ut genom fönstret. Den bränner typ allt jag gör, förutom bullarna jag gjorde igår konstigt nog. Hyresvärden ska kika på den här i veckan och jag hoppas verkligen på att den blir utbytt till en ny eller begagnad det spelar inge roll så längen den fungerar klokt.
Lagom gästerna gick kom lillsyrran inför dörren och hälsade på en stund tills mamma nyss hämtade henne.

Imorn kommer Marie och Angelica hit och fikar. Jag har inte träffat dom på evigheter och den ena har fått barn sedan jag såg henne sist. Det ska bli riktigt trevligt men baka någe gott kan jag nog glömma, iaf om jag ska använda ugnen...
Efter det ska jag till min morbror och plocka bär så vi kan göra saft :).



Emilia hjälpte mig med att sockra bullarna men åt mest, syns kanske.


Fika med dom fina tjejerna. Vi bubblade över fyra timmar om allt mellan himmel och gjord innan det var dags att återgå till verkligeheten.


Milla vid mommo i sina nya styvlar.


Gott

Dom här kan vara dom godaste kakorna som finns. Johan introducerade mig för dessa förra helgen, han var nämligen på deras fabrik och köpte ett paket samt vanliga pepparkakor och pepparkakshus, det går inte att sluta äta dom när man väl har börjat...
 


Hästar

Jag hittade det här programmet typ i somras och Milla tycker fortfarande att det är lika kul. Hon får trycka på hästarna så dom börjar sjunga :).

Klicka här för att komma dit.


Kavat

Några direkta höstkängor vart det inte, finns ju knappt några. Så det här mellan gympaskor och vinterkängor är typ noll och ingenting till små barn.
Men jag bestämde mig då för att köpa ett par fodrade stövlar efter ett samtal med Johan om hur jag skulle göra och vilka valmöjligheter jag hade. Då fanns det genast massor att välja på vilket inte gjorde det lättare för mig med min beslutsångest. Jag valde att ta dom enda som fanns i märket "Kavat" för dom gör ju riktigt bra skor. Och dom fanns bara i svart.



Vinställ eller nja mer skrot kanske

Åh gud. För ett bra tag sedan fick jag för mig att göra ett eget vinställ att ha i hålet som finns i köket. Jag åkte till brädgården och inhadlade material sen hjälptes jag o Johan åt med att snickra ihop allt.
Jisses vad sned den blev. Inte det bästa som har gjorts men den får stå där tills vi har något bättre. Jag tänkte ändå visa det misslyckade projektet och någon riktigt bra bild fick jag inte heller.
Johan och Ubbe har satt dit belysning och det är ju åtminstone snyggt :).


Våran helg

Gissa om Milla är stolt över sig själv? Hon har gjort nr 2 på toaletten 4 dagar nu och hon är lika nöjd varje gång. Jag glömde tala om för fröknarna på dagis att hon fixar det men Emilia talar förhoppningsvis om det ifall något är på gång där bak. Hon var även torr i blöjan efter middagsvilan igår och inatt. Det är säkert bara en tillfällighet men hon börjar kanske få lite kontroll på läckaget när hon sover med?

Jo se ni så här har våran helg varit.
I lördags var vi till stan med syrran och mamma hela dagen. Jag köpte en mycket fin muffinsbok och lite nytt, gott, rött te. Johan fick tag i ett par nya gympaskor och vin. Emilia fick en nassenalle eller "nasse gis" som Milla säger.
Efter stan åkte alla hem till oss och åt pizza och spelade Buzz.

I går var vi till brorsan och Emma, som hade varit hela lördagen på fastlandet, och fikade. Sen åkte vi hem och gjorde lite käk så Milla kunde sova middag sen. Mot kvällen var vi förbi pappa med deras våffeljärn innan det var dags att åka med Johan till båten.
Han skrämde livet hur mig igår. Runt 22 tiden hade jag fått ett sms från han där det står "Någon har aktiverat en räddningsstation på båten så att två livbåtar har gått i vattnet och en hänger längs sidan på båten. Nu är vi en timma försenade till båten". Jag fick ju spader och trodde hela båten skulle sjunka så jag ringde honom och hoppades på att han hade en gnutta mottagning ute på havet. Det lät typ som att han sov när han svarade och undrade nog varför jag var så uppspelt. Jag hade visst missuppfattat det hela och läget var precis som det stod i sms.et. Någon hade jävlats och gjort så alla blev försenade. Vet inte varför jag inte läste meddelandet som man skulle men jag såg typ bara orden "aktiverat räddningsstaion och livbåtar i havet" och fick hjärtat i halsgropen.

Jag tog mod till mig igår och ryckte äckliga fästingar på Zeke, blääää. Det var första gången för tidigare har vi haft en sån där penna med en ögla man rycker bort dom äckliga krypen med men den lyckades jag spola ner i toaletten. Det är ändå lite på tiden att jag lär mig nu när vi har katter som springer ute även om det är riktigt äckligt.

Snart ska jag till city och leta höstkängor till Milla.


Syrran och Milla väntar.


Hon fann en sten som passade att ligga i.


Crashdiet

Syrran sa till mig igår att kolla in den här videon.
Jag fixar knappt att se hela en gång till för den är så vidrig men låten är kanon.


Blind Guardian

Mäktig och riktigt tuff.
Ett utmärkt exempel på att symfoniorkester funkar perfekt till rocken.
Ingen video tyvärr bara.
Lång och perfekt hela vägen.


Piggelin

Jaha så var man vaken själv.
Vi kom hem för en timma sedan från mysigt fika hos Johanna. Emilia var trött och somnade med en gång och samtidigt gick Johan och la sig. Vad ska jag göra nu? Jag sov mitt på dagen när Emilia tog en tuppis så jag är ju pigg...
Äh lite slösurf på datan sen läsa tidningen och lösa kryss får det nog bli med en kopp te.


Myspys

Idag fick det bli lite gjort i trädgården nu när det är så fint höstväder. Emilia har hjälpt till att plocka äpplen, köra löv, plocka björnbär samt ätit dom tills hela hon var blå och hämtat posten. Lägg märke till den gräsliga mössan jag har köpt till henne från Name It, finns inga fina någonstans i stan och Name It var min sista anhalt så därför fick det bli denna.











Riktigt mysigt har vi haft det på förmiddagen och ikväll ska jag och Emilia åka till Guldrupe för att fira Johanna som fyllt år. Presenten jag har köpt till henne skulle jag själv vilja ha men nu var det ju inte jag som fyllde år :).

Imorn är det marknad igen, näst sista för i år. Jag tror inte att vi ska dit eftersom vi redan har varit på två stycken men man vet aldrig. Johan la fram som förslag att han kunde springa dit...herregud vi vill ju ha honom levandes ett tag till och det är minst 2 mil dit.


Sensation

Äntligen! Vilken lycka! Emilia har bajsat på toaletten för första gången.
Hon sa till mig att hon var nödig och gick på toan. I vanlig ordning går hon in och sätter sig men bara kissar sen är hon klar och jag trodde att det skulle bli så denna gång med.
Men efter bara några sekunder inne på toan hör jag henne ut till köket " mamma, bajset kommer ut bajset kommer ut"!!! Skitglad lät hon och jag sa till henne att vänta där inne för jag skulle bara torka av bänken innan jag kunde komma.
När jag går in till henne står hon brevid, aslycklig, och pekar ner i toan. "Mamma bajset komma ut" sa hon med världens leende sen skulle hon genast ringa till sin pappa och berätta.


Vid matbordet igår med pannband och haklapp?? Promt skulle dom vara på och jag antar att hon kände sig fin :).


Iron

Vi ska försöka få biljetter till Iron Maiden som kommer hit nästa år, hade varit asgrymt att få se dom igen!!




Lite bilder från när vi var och såg dom på Ullevi 2008, somewhere back in time.


Vi förfestade på avenyn.


Johan är lite lätt onykter på bilden.


Inne på arenan i väntan på att allt ska börja.

Trailer från deras film dom släppte efter turnén vi var på.


Bra humör idag

Idag har vi varit i stan och vänt. Emilia blev ju lovad att få köpa ett pussel och det var det första hon sa till mig imorse när hon kom in i vårat sovrum på morgonkvisten. Det vart ett 12 bitars som hon får testa när hon har vaknat. Sen var vi till Urbans jobb och hämtade halvpallar som jag ska ha jordgubbar i från farmor. Emilia fick en rundtur bland alla truckar och dom stora var lite läskiga när dom var igång men ändå väldigt spännande.
När vi åkte vidare till Ica Maxi så var hon lite deppig över att få åka därifrån men det gick snabbt över när hon fick veta att hon skulle få blippa i affären.
Hon var verkligen toppen i alla butiker och har lyssnat på mig till 100%, riktigt stolt kände jag mig på vägen hem. Tänk att det kan vara så olika från gång till gång man är någonstans.

Nu står kalopsen på spisen, sotaren har varit här, huset är städat, tvätten är upphängd och nu väntar jag på att madam ska vakna. Ikväll ska vi vara ute och pyssla i trädgården för vi har kanonfint väder så det är lika bra att passa på.


Milla ritar hos mommo och Urban.


Så här fräscht ser det ut när man handlar närodlat.


Mycket lek

Den här eftermiddagen har vi varit hemma. Det var längesen vi tog en kväll och bara lekte på hennes rum vilket vi har gjort ikväll. Just nu har hon en liten affär där hon blippar varor, lägger ner i vagnen och tar betalt. Det är tack vare hennes rara farbror det för det är han som har gett henne kundvagn, kassaapparat och alla matvaror.





Så har hon pusslat alla sina pussel. Jag har lovat henne att åka till stan imorn och handla ett nytt pussel för dom hon har är alldeles för enkla nu. 6-9 bitar har hon kört ett tag och vi får nog testa en 12a =).



Spelat dragspel har hon också gjort.



Bytt blöja på dockan och bäddat ner alla i sängen.





Byggt med klossar.



Så har jag fått dammsuga och då åkte allt upp i sängen från golvet och självklart skulle Milla tränga sig upp där bland alla saker.



Nu ska vi gå ner och göra varm choklad sen ska vi se på en film i det ruggiga vädret innan det är dags för henne att gå och lägga sig.

Poop

Jag längtar tills hon bajsar på toaletten...


Den här dagen

Ahhh vad grått det är ute! Regn, moln, ingen sol, kallt och ruggigt. Slö blir man, frusen, trött, hängig och blek. Gud vad underbart med höst. Inte så konstigt att var och varannan går in i nån slags deprission så här års.

Jag måste städa idag, känns som att jag inte har gjort det på evigheter och rummen har fått varsitt bombnedslag kan man tro. Och bakning? Nej jag vet knappt vad det är längre, närmaste jag kom var nog i lördags när pappa med familj, brorsan och emma kom och åt våfflor annars har det stått still ett tag.
Pappa kom över med kartonger som jag lämnat hos dom, eller snarare aldrig tog med mig när jag flyttade hemifrån, som jag måste gå genom. Tvätt måste tvättas och mat ska lagas. Det mesta ska helst ha blivit genomfört innan Emilia ska hämtas på dagis klockan 14 så det är väl lika bra att jag sätter lite fart.


Bus med Stella.


Innan vi skulle bada i förrgår upptäckte jag en strumpa som satt bak i knäväcket på brallorna.


Mitt minne sviker

Ni ska veta vilken tabbe jag gjorde i torsdags...
Mina småsyskon kom hit på kvällen för att umgås lite. Jessica klippte Emil och Felix sen färgade hon mitt hår som hade en utväxt som hette duga. Vi gjorde marängsviss, spelade Buzz och hade det väldigt trevligt. När klockan började bli mycket cyklade Emil och Jessica hem och Felix stannade kvar så jag kunde åka till stan och hämta Johan senare på natten. Felix gick och la sig och jag var riktigt trött och tänkte ta en liten tuppis på soffan innan det var dags att dra. Så jag satte klockan på halv tolv så jag kunde vakna ordentligt innan jag skulle åka.
Klockan gick och min hjärna gillade sömnläge men blir abrubt väckt utav min telefon som börjar ringa (den ringer alltså, inte väckarklockan) och det är Johan i andra änden som undrar vart jag är någonstans???
Shit jag hade försovit mig!!! Ut till bilen för att sticka i väg fortast möjligt då jag vrider om bilnyckeln och bilen startar inte. Skit också!
Då slog det mig, just det, att tidigare på dagen hade bilbatteriet laddat ur och det stod på laddning vilket jag totalt hade glömt bort. Så ur bilen och rycka ur alla kablar och trams som hindrade mig från att åka.
Hade bilen startat första gången jag vred om nyckeln hade jag kört i väg med alla sladdar och kablar som satt fast till batteriet, det hade varit en syn det.
Tillslut kom jag ut på vägen och fick hämta stackars Johan som stod ute och frys i princip ensam.
Han frågade brorsan i helgen om han kunde hämta Johan nu på torsdag så att han vet säkert att han kommer hem...:).
Det var nog inte riktigt min dag för jag hade även glömt att köra ut soporna till sopbilen. Visserligen kan man inte komma ihåg allt men det är ju bra om man kommer ihåg något ;).



I lördags när vi kom hem från bowlingen skulle vi bädda rent i sängen. Johan bäddade sin sida och jag min, han var i ett mindre nyktert tillstånd och det kan man ju nästan märka bara genom att se på ordningen när han var klar.


Blomster

Hemmet har fått några nya blommor. I köket hade vi Fredskalla precis vid matbordet men nu hängde dom så dant utöver bordet så dom fick flyttas och ersättas med nya "icke i vägen" blommor.



En orkidé har äntligen fått kommit in till fönstret i vardagsrummet.



Ah just det! Ni kanske ser att bilderna inte är suddiga längre och det är för att vi har köpt en ny fin liten röd kamera :).


Bra grejer

Idag har jag handlat närproducerat. Vi var till stora Tolbys med mamma och köpte upp oss på majskolvar till nästa grillsäsong, olika lökar och gurka.
Vi måste bli bättre på att handla där nu när vi har chansen att handla riktigt bra råvaror. Tyvärr ligger det inte riktigt med vägen hem till oss men är man hos mamma så kan man lätt åka dit en snabbis utan större omvägar.
Emilia hade turen att det fanns traktorer man kunde trampa på utanför.



Igår var vi och badade med min morbror och hans son inne i stan. Först badade vi sen lekte barnen med dom stora bollarna ute i gymmet samtidigt som det skulle fikas. Efter det åkte vi till pastavagnen och käkade lite innan barnen skulle få leka på lekplatsen som ligger där.








Papporna tog tåget till Thailand...frågan är om dom kom så långt.

Normalt?

Ska en katt vara så här?? När någon öppnar dörren in till toaletten springer Stella fort in och upp i handfatet där hon lägger sig antingen för att bada i vattenstrålen eller dricka. Emilia tycker det är skitroligt när Stella ligger där och blir dyngsur i pälsen så man hör ofta Emilia stå där inne och gapskratta åt katten.


.

6 nya kökshanddukar från Zara Home. Det är något jag alltid glömmer bort att förnya men äntligen kom jag till  skott.


Årsdag

Våran kamera håller på att gräva ner sig i graven. Det går inte att ta ett enda bra kort med den längre och det visade den tydligt under pappas firande. Alla blir i princip suddiga och får man ett bra kort blir man överlycklig.
Jag får lägga upp bilderna som dom är så får man försöka se vad det ska föreställa.

Allting började redan natten till igår. Andrea kom hit och sov över så jag kunde åka med på lite bus. En stor låda fylld med fyrverkerier och 10 ton grus skulle placeras på hans tomt utav oss sen kom det 10-15 stycken till som hade busat i trädgården med dekorationer och en docka vid vägen.
När vi började avfyra fyrverkerierna så backade en lastbil in i öppningen på pappas infart och tippade en ordentlig hög med grus så dom inte kunde komma ut med bilarna. Brorsan hade ordnat en  gammel spade med ölhållare som pappa fick att ösa med.
När spektaklet var över så gick vi alla in och åt god smörgåstårta mitt i natten och sen åkte vi hem och sov.











Sen kom ju självaste årsdagen som skulle firas med fika till dom närmaste.
Emilia var där redan från klockan 11 medan jag och syskonen åkte till stan (pappa kom ännu inte ut med bilarna) och när vi åkte hem så somnade Milla gott där i vagnen i tre timmar innan jag fick väcka henne. Full fart resten av kvällen och jag åt smörgåstårta, vanlig tårta och kakor tills jag storknade det var så himla gott. Jag hade för första gången gjort en marängtårta som skulle bjudas på och den blev ganska lyckad.















Nu töt pappa på mig utanför huset, det innebär att han har tagit sig ut den rackaren... Han nämnde att han skulle säga till grannen som hade en bobcat att ta bort gruset och jag antar att det då är gjort.

Trött

Fullt upp har det varit idag. Min pappa fyller 50 år så vi har varit där i princip hela dan. Jag är totalt slut, Emilia sover och jag tänker gå och lägga mig nu, det får bli en tidig kväll.
Jag skriver mer imorn.
Nattinatti :).


Hårfrisering och sång

Emilia har sin första blöjfira dag på dagis idag. Det ska bli väldigt spännande att få höra hur det har gått när jag hämtar henne.
Hon har också börjat med frisyr. Tofs ska det vara och helst två stycken, en mitt på huvudet och en bak som en hästsvans. Det finns ju inte överdrivet med hår direkt men vi får göra så gott vi kan för hon känner sig så himla fin med uppsatt.



I lördags var vi på kräklingbomarknad som i princip varje år. Vi köpte det vanliga kola, kokosbollar och bakad potatis men mer vart det inte. Johan springer förbi alla stånd så jag får snällt hänga efter annars tappar vi bort varandra i folkvimlet.

Emilia åkte karusell, ett tåg som såg ut som grisar. När vi kom dit åkte lilla Isabelle för fulla muggar och Emilia ville genast åka med. Dom var så himla söta när dom satt där tillsammans, det var tredje gången Isabelle åkte så jag hoppades att Emilia kunde känna sig nöjd efter en men icke då. När vi skulle åka hem fick hon åka en andra gång men tre gånger satt vi stopp för.





Hon har börjat med någe skumt här hemma. Hon sitter med sin plastgitarr och spelar sen vill hon att vi ska sjunga.
Vem har lärt henne det? 
Från dagis är det enda jag kan tänka mig för dit kommer det en tjej ibland och spelar gitarr inför barnen medan dom små sjunger. Antar att det är därifrån för här hemma har vi aldrig gjort så.
Då sitter hon med guran i knäet och ropar "mamma sjunga, mamma sjunga"!!! Ibland får jag inte ens välja låt själv. En liten med strängar får det nog bli i julklapp.



Så gick det

Okej nu ska jag berätta lite vad som har hänt med Stella sen igår.
Såhär var det att när vi, igår förmiddgas, skulle åka till kräklingbomarknad så var det dags att ropa in Stella till huset som var ute en snabbis. Ingen Stella kom, som hon alltis gör, utan vi ropade och letade en bra stund. När vi hade gett upp och skulle åka ändå såg Johan henne ligga bakom en buske intill huset helt hopkuren.
Hon tittade på oss med en konstig blick och kräktes vitt slem. Vi bestämde oss för att åka och låta henne vara en stund ifall hon ätit någe konstigt och behövde få upp det så vi ställde ut vatten och mat till henne.
När vi kom hem två timmar senare var hon precis likadan fast hon hade förflyttat sig. Blicken var det konstigaste jag har sett, glansiga ljusgula ögon med supersmala pupiller och hon såg helt tom ut i ögonen.

Jag fick ringa till veterinären här i roma och han bad oss komma direkt. En supertrevllig ung veterinär möttte oss i dörren och tog hand om Stella med en gång. Han stoppade in handen i kattburen efter henne och kollade i dom skumma ögonen. Han såg med en gång att det var någon form utav förgiftning och det såg riktigt illa ut. Blodprov försökte han ta men hennes cirkulation i kroppen var noll så inte en enda droppe kom ut. Hon låg helt utslagen på bänken och det såg ut som om hon tänkte ge upp helt slut som hon var.
Veterinären talade om för mig att hon fick bli kvar under natten med dropp så han kunde få några prover och se vad giftet gjorde med hennes lilla kropp. Han kunde inte lova att hon skulle överleva men han lovade att ringa efter nån timma då han fått ur henne lite till prover.

Kvällen gick och han ringde igen lite efter fem på kvällen och sa att hon inte var sämre än när hon kom in men fortfarande väldigt dålig. Svaren visade höga njurvärden och lågt sockervärde. Då föreslog han lite om vad det kunde vara som gjort henne så illa. Det var bla en växt, svamp eller hästar i närheten som blivit avmaskade. Hmm jag hade ju ingen aning om vad hon hade knaprat i sig och förmodligen så hade det skett redan dagen innan sa han eftersom det tar tid innan giftet bryter ut.
Hon fick som sagt ligga kvar under natten i hopp om att bli bättre.

Idag ringde han igen vid elvasnåret och sa att han hade en liten tuff brud som ville hem. Å vad skönt att höra!! Han hade försökt få ur henne så mycket skit ur kroppen han kunde samt ge henne först dropp sen näringrik blötmat. Det som var störst sannolikhet till att hon blev dålig var en svamp trodde han nu när alla tester var klara. Hon blev så himla glad när jag kom och det var så himla skönt att se för igår kände jag inte igen henne med den blicken och så hängig men när jag då kom förut så var hon sig själv igen våran lilla ulltuss.
Nu springer hon runt här hemma som om inget har hänt. Även Zeke började hon kela med när vi kom inför dörren vilket annars bara brukar vara bråk :).

Vi hade en himla tur den här gången och en riktigt bra veterinär som jag hoppas vi får nästa gång vi behöver hjälp med våra djur.


illa

Våran lilla Stella ligger hos veterinären och svävar mellan liv och död. Hon har blivit förgiftad utav något och läkaren var inte säker på att det gick att rädda henne. Vi får veta mer ikväll när han har fått i henne dropp och kan ta blodprov som visar vad som är fel :(. Jag hoppas verkligen att jag kan få med mig våran kisse hem igen pigg och kry.

Kärlek till kläder allaredan

Våran dotter har blivit kär tror jag...i ett par tofflor. Jag hade nämligen fått ett par tofflor farmor har gjort för ett tag sedan. Emilia använde dom väldigt mycket här hemma ett tag men dom är ju en aningen stora för henne. Så jag ringde farmor och frågade om inte hon kunde göra ett par till Emilia vilket hon mer än gärna gjorde. När vi var där sist fick lillan dom och hon har tofflorna på sig eller med sig jämt jämt jämt.

Och när det gäller henne och kläder så märks det att hon är tjej. Hon kan öppna sin garderob och bara stå där och titta på sina fina kläder. Oftast ska hon byta när hon står där och helst ska det vara klänning också. Tjat tjat tjat är det ständigt om klänningar hit och klänningar dit som ska sättas på henne. Nu har jag rensat ur alla sommarkläder så dom flesta klänningarna är borta men det ska ändå bytas flera ggr om dagen om inte vi märker något och hinner stoppa henne. Som tur är finns det en nyckel på garderoben så när hon har jagat bland kläderna för mycket är det bara att låsa till elak som man är :).

Idag har hon varit med sin pappa till stan och handlat trosor. När hon kommer till dagis på måndag ska hon vara utan blöja och behöver massor med underkläder där. Hon är ju utan blöja hemma, utom när hon sover, så det blir ett litet baksteg för henne när hon kommer dit och ska ha blöja timmarna hon är där. Ett paket med kläder kom också idag som jag har kastat i tvätten innan allt används och fylls på i den halvtoma garderoben som tömdes på slitna kläder. 12 par nya trosor vilket innebär att hon har typ 22-23 par och dom kommer gå åt för hon läcker oftast lite innan hon hinner till toaletten numer. Nummer 2 fixar hon inte ännu på toaletten utan passar på när blöjan har åkt på vid sovdags.





Smidigt och lätt

Emilias favoritmat tänkte jag tipsa om här till andra småbarn. Hon älskar den och även Johan gillar att ha det i matlåda.


Cowboysoppa till 4pers

300 g köttfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 potatisar, tärnade
1 stor paprika, tärnad
3 msk tomatpuré
1 dl grädde
5 dl standardmjölk
1 msk kalvfond
1 tsk torkad organo
salt och svartpeppar
(färska örter)

1.Fräs köttfärs och löksorterna i en stekpanna med olivolja tills köttfärsen är genomstekt.

2. Tillsätt potatis och paprika och fräs i ytterligare någon minut.

3. Häll över köttfärsröran i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme.

4. Tillsätt tomatpuré, grädde, mjölk och kalvfond och låt soppan koka i ca 15 minuter. Krydda med oregano och smaka av med salt och svartpeppar. Garnera med färska örter.

Enligt mitt tycke så blir den inte alls lika rinnig som en soppa brukar och det går väldigt fort att göra. Emilia brukar få vara med under matlagningen vilket gör henne ännu mer intresserad utav maten när den är klar :).

Receptet här hämtat häifrån.


DiscoPop

Emilia älskar att dansa till musik här hemma och just nu är det två låtar som gäller.





Till den här sjunger hon "waka waka eyy eyy" med händerna i luften =).

Blomstol



Här är ett av mina senaste projekt. Jag köpte en brun gammal stol på loppis uti i Anga för några veckor sedan. Den fick sig en släng av slipning, högblank svart fin färg (stolen är väldigt skitig på bilden), armeringsnät på botten och sen lite fina höstblommor som ska växa till sig. Björken har fröat av sig en massa bruna frön eller något så allt är prickigt för tillfället. Våran Stella börjar bli en stor kissunge och har helt plötsligt viljat vara ute på upptäcksfärd, väldigt skönt för oss som är inne för hon biter i fötterna och springer rally i alla rum.
En lite skylt sticka i marken som det står Välkommen på ska stå brevid stolen sen är det klart.

Saftdags?

God morgon mina läsare! Jag är just hemkommen efter en skön promenad och behöver ta mig en dusch men hamnade här en stund först. Jag tänkte dela med mig av ett superenkelt recept på citronsaft som jag gör lite då och då. Den tar ca 10 min att göra sen ska den stå och gona till sig ett dygn

Citrondricka:

2 st citroner
3/4 - 1 kg strösocker
50 g citronsyra
1 l kokande vatten

~Borsta citronerna i varmt vatten. Skär dem i sex klyftor och sedan tunna skivor.

~Lägg dom i en skål ihop med socker och citronsyra.

~Häll på 1 l kokande vatten och rör om.

~Låt stå svalt i ett dygn. (Jag ställer saften i källaren över natten)

~Sila bort frukten, drickan blir då mer hållbar, häll i flaskor och förvara dom kallt.

Så enkelt att vem som helst kan göra det.


Jag får ut ca 1,5 liter.


Varma kläder till lillan.

Hennes nya vinterkläder kommer här. Av någon anledníng blev allt i svart men resten av hennes kläder är ju så färgglada ändå.

Didriksons overall, 899kr på TeamSportia. Storlek 100.



Eccokängor, 799kr DinSko. Storlek 26??!!!!! Helt otroligt vad hon växer. 



NorthBend vintermössa, 149kr TeamSportia.



Förhoppningsvis kommer hon inte frysa i vinter och vi är väldigt nöjda med köpen. Som vi rände runt bland alla affärer och letade bra kläder. Vi hittade en jättefin röd och svart overall på InterSport, också Didrikson tror jag, men nere vid benen var det ingen resår eller band man drar under skorna vilket är ganska viktigt när hon ännu är liten kan jag tycka. 
Och fleecetröjan vi köpte på InterSport har vi använt varenda dag, kanonbra att ha ute så här års när jackan inte är på.


Bärkorg

Igår gjorde jag det, det som jag fasade för lite grann... Vi kom hem vid halv tio igår kväll efter att ha varit vid mamma hela kvällen. Vi klädde av oss och jag började hänga upp alla kläder där dom skulle vara. Jag gick genom hallen och så trampade jag på något som small till. Jaha tänkte jag vad har jag nu trampat sönder? Vände mig om för att ta en närmare titt på hallmattan och där ligger en sprängd välfylld fästing med en massa blod runt om sig. Blääää vad äckligt!!! Jag hade lyckats trampa omkring med blod under strumpan också så det var fläckar lite här och var. Zeke släper av såna där klunsar lite då och då men vi har lyckat sett dom varje gång innan någon har trampat på en. Hallmattan är förstörd och jag måste hitta en ny :(. Men vad vidrigt det är med fästingar.

Igår på dagen var jag till stan med Johanna och Isabelle medan Emilia var på dagis. Jag behövde köpa byxor till Emilia och leggings till mig själv för mina har gått sönder och under sommaren har dom flesta paren utav hennes byxor blivit för små. Jag köpte storlek 98 och dom lär vara lite stora men 92 är på gränsen just nu. Vi hade en jättetrevlig stund på stan sen åkte vi hem till oss och lunchade innan det var dags att hämta på dagis. Johanna meddelade glatt att en av våra gaggiga fröknar på dagis ska gå i pension, hoppas det är snart. Nackdelen är att det finns tre stycken fröknar på våran avdelning och en ska då pensioneras, den andra har slutat och börjat i Endre med äldre barn och den tredje har börjar plugga 50%. Nu ska alltså tre stycken nya komma och vad ska barnen säga när dom inte känner till dom vuxna så väl och dom andra bara försvinner? Skitdåligt tajmat tycker jag, lite spridning kunde det ha varit.

Imorn på eftermiddagen kommer min morbror och moster hit med sina familjer, funderar på om jag ska göra nybakta saffransknutar. Emilia är ju på dagis så jag har hela förmiddagen på mig :).

En suddig bild på Emilia på väg ur bilen med sin lilla korg hon fick hemifrån sin mormor igår när förråddet rensades. Hon sa till mig när vi satt i vardagsrummet och hon med korgen i knät "inte åka hem, inte sova, åka plocka blåbär".


Utedag

Äntligen har vi fått ordentligt med kanaler och bra internet! Snacka om I-landsproblem när man tycker sånt strular. Jag ska kolla en massa webb-tv om kvällarna nu på allt jag har missat.
Emilia ligger i vagnen och sover och jag har just duschat efter att ha klippt gräset som skulle ha behövt sig en frissering för ett bra tag sen.
Vi ska åka till Johanna och Isabelle när Emilia vaknar. Lite fika och lek kan passa bra nu när vi har varit hemma på förmiddagen. Emilia har varit duktig hjälpt mig i trädgården och plockat äpplen från marken och stora grenar.
Igår tog vi in det mesta från gården som inte behöver finnas ute så här års som möbler, krukor och leksaker. Det börjar ju bli ordentlig höst nu tyvärr. Grillen fick jag absolut inte plocka in i ladan av Johan ifall det kunde komma en sån där perfekt grilldag...hmm.
I lördags var vi på barnloppis uppe vid lövsta men vi vände snart nog för det fanns inget att ha för våran del. Bebiskläder kan man ju fynda men kläder i Emilias storlek brukar vara väldigt utslitna om man inte lyckas hitta någe nytt förstås. Så vi åkte till stan istället och besökte en bakluckeloppis vid gamla flygplatsen. Inget vart det där heller förutom någe ätbart att stoppa i magen. Jag och Johan körde sen ut Milla till min mamma för att sova en stund så vi kunde åka tillbaka och leta vinterkläder till henne under tiden. Vi hittade en jättefin overall, fleecetröja, vinterskor och vintermössa. Till oss vart det varsin mössa och varsitt par skor sen lite till hemmet som behövdes. Lika bra att ha det gjort innan alla varma kläder tar slut i butikerna när man väl behöver dom.


Mina finingar på kräftskivan förra helgen.


Hemma

Under sommarens gång fick soffan en uppiffning med nya kuddfodral som jag har sytt, dom gamla var så slitna och tråkiga.

Dom gamla.


Dom nya.


Brevid soffan har våran fina fåtölj som vi köpte på auktion i Vingåker hamnat. Brevid står ett litet bord jag fick av mamma som har fått ny fin vit färg.


Våran fluga

                             

Våran primadonna håller just på att bli hämtad av sin pappa på dagis. Hon beordrade nämligen honom imorse vid lämningen att han skulle minsann hämta sen. Han har tillfälle att göra det en gång varannan vecka så han får passa på.
Idag har det städats här hemma, bort med allt trams som ligger framme. Jag har sorterat ur Emilias garderob från sommarkläder och annat som hon har växt ur, det blev att beställa lite kläder eftersom mycket är för litet eller förstört.
Jag mätte hennes fot häromdagen för att se om hon någonsin tänker växa ifrån sina 13,5 cm som hon har haft i en evighet, vilket är behändigt, men sån tur hade jag inte...15 cm är hon uppe i nu!!! Jag mätte under sommaren senast och hon har aldrig skjutit iväg så mycket på fötterna på en gång. Höstskor nästa.

Igår var jag och Emilia till stan en runda. Hon blev helt galen när hon inte fick umgås med sin pappa när han äntligen var hemma, för att han låg uppe i sin säng och vilade. Då bestämde vi att hon skulle få ta med sig alla pengar från sin spargris som var smockfull och handla vad hon ville i leksaksaffären. Innan vi skulle åka ringde min morbrors tjej och undrade om vi ville träffa upp dom i stan och leka lekparken. Självklart för då kunde Johan få vila utan att bli störd av oss en bra stund. Emilia handlade två pussel, en potta till sina dockor som tydligen behöver tränas och en bok med en fingernalle. Hälften av pengarna fanns över men hon var nöjd och ville betala. 
Sen drog vi till lekplatsen i Almedalen när barnen lekte för fullt i 1 1/2 timma och hade jätteroligt.
När vi kom hem hade Johan piggnat till och ordnat fint här hemma så jag slapp, han är för go.
På kvällen gjorde jag en äppelkaka och åkte till pappa med den och fikade gott en stund.

Ikväll ska vi till borsan och Emma som har inflyttningsfest. Emilia ska hänga med oss för jag ska ändå inte dricka och Johan skulle också ta det lugnt eftersom han har varit hemma sjuk i ett par dagar.
Imorn är det storloppis på Lövsta med allt mellan himmel och jord om jag förstod saken rätt så vi ska nog cykla upp dit och kika lite. Sen ska vi till blåbärsskogen och plocka där vi var sist med mamma för där fanns kopiöst med bär.

 


Skogsmullen

Sist vi var och plockade blåbär var Emilia så himla upprörd för alla höga ormbukar som stod i hennes väg. När jag ser det här kortet förstår jag henne faktiskt.



Men det var nog lite mysigt ändå när man kunde krypa under dom och äta bären.

RSS 2.0