Härlig sommardag!




Oj vilken härlig sommardag! Vi har varit hela dagen i parken där Milla har sprungit runt. Där åt vi även lunch sen somnade hon i vagnen och då kunde vi passa på att sola lite med. Sen vakna hon och fortsatt kuta runt. När vi sen kom hem gick hon raka spåret in i sovrummet och kastade ut alla Johans fillingar...det dagliga nöjet.
Häromdan brottade hon ner Zeke på golvet, han låg där som en halvdöd fisk, men snäll som han är låg han kvar. Nu har jag skickat in en jobbansökan till H&M som ska öppna här i höst, får svar inom 4 veckor om jag ens kommer på intervju.
Om fyra dagar ska vi äntligen lämna det fasta landet och åka hem. Vi kommer på torsdagen kl 14.30 istället för fredagen eftersom det vart faffas begravning då. Ska bli så skönt att få träffa alla igen och få säga hejdå till farfar.
Nu är det dags för film, dödligt vapen 3, himla bra.
Sov så gott!
Kram ♥

Mina syprojekt



Jag ville visa vad jag har gjort sen jag fick symaskinen :).
Igårkväll blev jag färdig med lapptäcket, äntligen! Det blev jättegulligt, blir att ha med det på utflykter och picknickar.
Så genast var jag tvungen att gå till tygaffären idag och handla mer grejer jag kan sy. Gjorde nyss ett litet täcke till snuttis vagn, ett lager vadd i så det är svalt med ändå mysigt. Härom dan gjorde jag ett blöjfodral, perfekt att ha med sig i vagnen (eftersom vi inte har nån skötväska längre så fick jag göra nått att ha blöjorna i).
Ska imorn leta efter ett tyg till att göra skötväska. Tänkte testa på nått slags vaxdukliknande, har sett lite bilder och det var skittufft. Efter det ska jag ge mig på att sy en sittdyna till barnvagnen, jag vill ju inte klippa hål i lammskinnet för att trä genom selen så jag tänkte klura ut nått själv.

Ta hand om er alla!
Puss & Kram ♥

...




Hejdå farfar, du kommer alltid finnas i våra hjärtan. ♥

~ Norrköping, marknad och en massa bus ~




Jisses vad helgen springer förbi fort, redan söndag och för många jobb eller skola imorn. Ännu är man ju ledig ett tag till men det känns som att det är dags att ta tag i det här med jobb nu...börjar känna mig lite stressad.
Helgen som snart har passerat har vi sysselsatt oss med en shoppingvända till Norrköping, marknad i Vingåker och snart ska vi till Ändebol och fika med Johans kompisar i deras stuga.
Vi har inte kunnat klaga på grannarna än för hyresvärden har haft stängt sen i onsdags men imorn ska vi allt ringa.
Imorn fyller ju Emilia sitt första år, firande här blir det på lördag för dom som vill komma på fika.
Jag har börjat sy på mitt lapptäcke igen som jag började med för nått år sen...då gav jag upp för jag körde fast men nu har jag tagit fram det igen och köpt fina tyger. Så sydde jag nu i veckan en fjärrkontrollsficka att hänga på soffarmstödet så Emilia inte hittar dom (får hon tag i en kontroll så slänger hon den så hårt hon kan i backen). Ska också göra ett blöjfodral tänkte jag för vi har ju varit tvugna att slänga våran skötväska efter Zeke pissa ner den i förrgår :( så imorn ska jag handla ett fint tyg till det och kanske vid ett senare tillfälle sy en liten skötväska. Hemskt kul med symaskin.

Då var det klart att Doro kommer till Sverige i December, ska nog köpa två biljetter, kan ju inte missa chansen nu när hon äntligen kommer hit...nackdelen är ju att det blir i December, då har man ju så mycket annat att göra och lägga pengar på så jag är ändå lite kluven om hur jag ska göra.


Hoppas ni där hemma har haft en toppenhelg! Vi saknar er jättemycket!
Kramar från oss 

~♥~

~ Äta själv, födelsedag och äckliga grannar ~



Go kväll gott folk!

Ja då har man blivit ett år äldre sen sist jag skrev och snart är det dags för Emilia att fylla sitt första år. Vi har nu bokat båtbiljett och vi kommer fredagen 5 juni och är kvar över helgen, risken finns att jag o milla stannar längre än så.
Emilia fick äta själv häromdan och som ni ser fick vi sanera halva lägenheten efter det, spagetti o köttfärssås var det så vi valde ju inte den bästa maträtten då heller.
I lördags var vi ute hos Johans morfar och hjälpte hon vid hans sommarstuga. Där skulle det ösas grus och det var nån liten krabat som fick åka skottkärra och plocka grus vilket var riktigt roligt.
I söndags firades min årsdag med fika hos oss med Johans familj. Jag fick en supersymaskin och presentkort på factory, najs.
Igår hamnade vi i sthlm för att träffa mamma som var uppe en sväng. Det var väldigt trevlig att få ses en stund och det ska bli skönt att få komma till ön så man kan träffas ännu mer.

Vi avskyr våra grannar...jag menar det!
Varenda ons, fre och lör har dom över oss fest. Förra lördagen ringde vi vakter för dom spelade halv fyra på natten..också helgen som var fick vi ringa igen för det var samma visa. Det är en sak om man inte har barn som ligger och sover eller om dom bara ha fest nån gång ibland men så är det ju inte.
Och för en liten stund sen hörde jag hur det bankades på porten här nere så hela lägenheten skakade. Den låser kl 21.00 och det var just efter det. Jag sprang ut i korridoren och ser en annan granne, en gubbe står och pissar på glasdörren!!!! Han stor verkligen och håller i snoppen framför mina ögon och pissar! Jag gick in igen coh blev äcklad och förbannad. Så jag stack ut huvet genom köksfönstret som är närmast porten och skrek vad f*n han håller på med?! "Jag är full" svarade han. Men det är för i h*vete inte mitt problem svara jag och sa till honom att man beter sig inte så och att vi har en dotter som försöker sova i rummet brevid. "Men jag är full" sa han igen!!! Sen gick han. Jä*la äckel!
Imorn ska vi ringa hyresvärden och verkligen klaga som ett gammalt par men vi tycker inte att man beter sig såhär när man bor i lägenhet och har nära grannar. Eller ska man behöva stå ut med sånt?

Ha det så bra!
Puss o Kram  ♥

Emilia ~ur ett annat perspektiv



Vet ni, mamma att jag skulle berätta vad jag önskar mig när jag fyller år. Och jag vet några saker jag gärna vill ha.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.
Cykelbarnstol och en hjälm
Fotografering för 1 åring
Bobbycar
Duplolego
Leksakskök
Pengar till sparkontot
Roliga böcker
Badkläder stl 80
Litet piano
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.

Idag har jag hittat någe jättekonstigt, ett hål i min mage?! Jag vet inte vad man ska göra med det men det är roligt att peta där, det kittlas liksom. Efter jag och mamma hade busat med hålet en stund så gick vi till parken. Där var det tre jättehäftiga killar som spelade fotboll, mamma försökte få mig att gå åt ett annat håll hela tiden men jag ville ju hänga med dom stora grabbsen (morsan förstår ingenting).! Efter en stund kom farbror Andreas med en boll som jag kunde spela med, det var kul ett litet tag sen kom pappa från jobbet och jag blev så himla glad att jag försökte springa mot honom. Ibland tror jag att jag kan springa men mina ben trasslar liksom ihop sig och då snubblar jag.
Snart ska vi åka den stora båten igen. Jag saknar Mommo, Moffa, Urban, AnnSofie, Andrea, Felix, Jessica, Emil, Matte, Albin, Caspian, Isabelle...jag saknar alla Superdupermycket!!
Vi ses snart och då ska jag flirta med er och visa mitt hål i magen!



Pussar & Kramar från Emilia med familj!

~ Emilia hjärtar gummiåsna ~





Nu har vi fått biljetter så vi kan åka till sthlm på måndag och träffa min mamma, ska bli väldigt roligt!
Vi besökte den öppna förskolan idag och jag tror inte att jag går tillbaka. Ingen som hälsade en välkommen, hur mycket ungar som hellst och dom flesta var några år äldre än Milla, allting var bara rörigt. En grabb skulle promt ha alla leksaker och rörde Emilia dom tog han hennes hand och klämde den så hårt han kunde till den blev vit och röd!! På ett sånt ställe ska man kunna dela med sig kan jag tycka det är ju inte ens egna saker. Två andra tjejer kom fram till Emilia och den ena fråga "Vill du leka"? "Nej" svarade den andra "hon kan ju inte prata" hahaha! Så det har varit en intensiv dag för henne där. Det enda roliga var nog den röda gummiåsnan som var riktigt kul, dom blev riktigt goda vänner.
Mammor och pappor! Libros Tiger-collection kan jag gott rekommendera dom sitter bra, luktar inget och är väldigt smidiga.
Milla fick ju smaka smoothie härom dan, det får hon nu varje dag till mellis, har gjort med hallon, banan och har köpt äpplen och apelsiner med. Skönt att slippa köpa färdig smoothie dessutom vet man precis vad hon får i sig.
Jag tänkte försöka ta lite bilder från lägenheten så ni hemma kan få se lite hur vi bor, det är ju bara mamma som har sett det än och då var det ju inge vidare vackert.
Imorgon tänkte snuttan lägga upp sin önskelista, hon ska sova på saken om vad hon vill ha.
Och Albin o Caspian, vad önskar ni er av Milla?



~ ♥ ~
Ta hand om er och sov gott!


~ It's A Great Day! ~





Åååhh idag var det den sista dagen!!!! Ca två veckor kvar tills jag får svar, äntligen är det över.
Imorgon tänkte jag att vi skulle besöka den öppna förskolan som ligger rätt nära oss, ska bara hitta dit. Sen ska jag till tågstationen och höra hur det är att ha med en vagn...ska försöka ta oss till sthlm på måndag och träffa mamma :).
Ikväll har Milla sprungit runt med en kudde i famnen som hon kastat runt på golvet och lagt sig på för  att mysa, hon har blivit en riktigt kramig mysunge.


~ ♥ ~

Puss o Kram

~ 11 Maj ~

          

Hej godingar!

Idag har det varit lugnt för våran del. Jag och Emilia tog en sväng till parken idag med så hon fick äte på lite pinnar. På bilderna kan man se skrapsår på hennes haka... Igår när vi var på picknicken så ramla hon på asfalten och med munnen ner på en brunn, hon började blöda om hakan och sina enda två tänder, väldigt otäckt. Men dom vi skulle fika med är sjuksköterskor båda två och dom sa att det där är inga problem och det kommer nog hända fler gånger. Ändå otäckt, jag klarar inte av sånt, blod...kan bara se framför mig att jag nästan ska svimma varje gång Emilia kommer hem med skrubbsår.
När vi var i parken idag kom Johan förbi med sin lastbil, hon blev så himla glad och började nästan springa fram till bilen sen åkte hon med honom 50 m till vårat hus, helt överlycklig!

Ikväll gjorde jag en hallonsmoothie till oss, Milla var nog den som tyckte det var godast så vi gör en likadan imorn med ;).


                           

~♥~
Gonatt o Sovgott

~Fotbollsutflykt och dejt med Gustav~






Idag har vi varit på utflykt till Djulö med ett par vänner och deras lilla 9 månaders Gustav.
Johan försöker få Milla att bli fotbollsproffs så hon kan försörja oss vid ett senare skede ;). Efter tre timmar av
springande efter boll, flirtande med Gustav och promenad så åt Milla riktigt bra nu ikväll, skönt. Man känner ju lite press på sig efter 11 månaders kontrollen vi gjorde här på Bvc. Hon har på 2 mån gått upp 200g och hon ligger strax under viktkurvan, hoppas på vändning snart.

Jag måste försöka förstå mig på det här med att styla bloggen men det är rena rama tjing tjong för mig...ingen som vet hur man gör som kan hjälpa mig??

Snart är det dags att fylla år!  Johan har en massa mystiska samtal med alla i min familj och jag kan inte låta bli att bli nyfiken. Vad har han kokat ihop??? Det som jag helst av allt hade velat är att få fira den hemma på gotland med familjen :(. Men man får skylla sig själv när man har bosatt sig här uppe. Vi bokar nog hemkomsten sista helgen i Maj eftersom brorsan åker ju bort i början av Juni så då kan vi ju inte komma.

Är det bra med er alla där hemma? Jag saknar er så himla mycket allihopa, Emilia gör det också det säger hon till mig ;).

~♥~

Ta hand om er! Kram







~Hemmagjorda piroger och snytpapper~

Välkommen till sjukstugan. Emilia är ännu hängig och äter dåligt, Johan kom hem i torsdags förkyld (eller enligt honom döende) själv är man snuvig.
Idag firas Albin där hemma, Grattis i efterskott! Vi hade så gärna varit med, så längesen vi träffade alla. Men förhoppningsvis hälsar vi på igen sista helgen i Maj eller första helgen i Juni. Vi måste boka biljetten snart eftersom när man inte åker på gotlandsrabatten längre så fungerar det så att ju närmare avresan man bokar ju dyrare blir det.
Just nu är det bara jag som är vaken, Johan sitter och sover i soffan som ett kolli och Milla ligger i sin säng så jag tänkte passa på att göra egna piroger. Ingen aning om hur man ska göra men det verkar inte så jättesvårt, kanske att min lilla hjärna kan klarar av det.
Lägger upp lite bilder från dagen, vi har varit i parken så fröken får springa av sig lite. Hon passade på att äta både blommor och bark.

~♥~

Pussar o Kramar


~.~ Så har man skaffat sig en blogg tjihoo! ~.~


Alla har ju en blogg numera och jag har aldrig tänkt att skaffa någon eftersom jag funderat på Vad ska jag skriva om, när ska man hinna skriva och vem vill läsa om blöjbyten och nerspydda kläder?? Nu har jag skrivit en mening och Johan har redan hunnit kommentera om att ingen kommer läsa och att jag är trög på att skriva men han är nog bara avvis ;).

Ska försöka uppdatera så ofta jag kan...eller det blir nog när det har hänt någe kul i våran icke händelserika vardag. Det lär väl mest bli om Emilia, bilder och om hur hon mår o har det i storstadslivet.


~♥~

Kramar från oss


RSS 2.0