Mina paket.

Jag tror att jag fick med det mesta jag fick i årsdagspresent. Allt var verkligen hur fint som helst och jag är så glad för allting :).


- Lyktan på golvet är från mamma m.fam. - Lyktan i fönstret och stenfrukterna är från Johanna m.fam. - Gräsklipparen är från Violet - Rostibunkar och utelyktor av Johan - Blått & lila kakfat av Danne, Tina, Mommo m.fam. - Chokladbok och klänning av Matte & Emma - Halsband och Leilas bok av Pappa m.fam. - Mörk Iittalaskål av Johan.


Kvällsläsning för mig själv.

Sitter nu och bläddrar i min nya bok jag fick igår. Jag har velat haft "A piece of cake" sen den kom men har aldrig kommit till att köpa den och nu hade jag turen att få den, så himla fint. En väldigt rar och fin bok :).

Dessvärre anar jag sjukdom i huset. När jag nattade Milla förut kändes hon varm vilket kunde ju bero på att hon hade suttit och sovit i bilen. Men nyss vaknade hon av att hon var kissnödig så jag bar in en kokhet tjej på toaletten. Kan också vara för att hon legat under täcket men det kändes ändå som mer än vanligt. Hon får gärna bli sjuk nu så hon håller sig frisk när vi ska iväg om två och fyra helger. Vattenkoppor väntar jag också på att hon ska få men dom får gärna vänta tills efter sommaren så jag har fått jobbat färdigt :). Så har någon koppor då så ring oss för då kommer vi över för att bli smittade.


Märkliga påhitt.

En förväntansfull Emilia sitter och väntar på att Morfar med familj ska komma på kalas men då kommer pappa och påstår att hon ska se på en finger vilket hon inte riktigt kunde förstå sig på.


Iväg.

Igår vart en mysig dag ute på vägarna. Jag, Johan, Emilia och mamma började med att åka till Fårö för att hämta syrran som hade provjobbat. Sen åt vi på Sylvis döttrar, himla gott! Vi åkte vidare till Digerhuvud men vädret var för dåligt så någe klättrande vart det inte tyvärr. Efter det åkte vi av ön och lokaliserade lite loppisar, Röcklinge och så stannade vi för en god fika vid kalkbrottet.
På kvällen stannade vi hemma och bara slappade, det var längesedan vi gjorde det tillsammans :).

Idag fyller min syrra hela 18 år!!!! Stor kicka nu minsann. Vi åkte dit och firade även morsdag och Andrea hade gjort en god tårta med hallonmousse. Även Albin kom dit med familj som vi hade turen att få umgås lite med.
Efter det vart vi hem en sväng innan det var dags att åka med Johan till båten. På vägen hem somnade Milla i bilen och jag la henne i sin säng där hon vaknade till. Då kunde jag byta om på henne så läste vi en bok och sjöng så hon har sovit sen 45 min tillbaka.


Helgen innbär firande och utflykt.

Då var det helg igen och vi har sköna dagar att se fram emot. Idag så är Emilia på dagis en stund, Johan är ute och sammanstrålar med röjsågen och jag ska väl ta och göra någon nytta jag med snart som en hemmagjord skagenröra och persiljesmör. Ikväll ska vi ha firande här igen, det tredje och sista. Pappa med familj kommer på middag och vi har inhandlat till att göra bakad potatis :).
Imorn så ska vi till FÅRÖ!! Det ska bli helt underbart att få komma ut dit igen, man får passa på att njuta innan säsongen drar igång. Syrran ska dit och provjobba så vi gör en liten utflykt.

Igår var Milla min lilla extra hand. Hon hjälpte mig med att tvätta bilen som hon tycker är jätteroligt sen sorterade vi ur all återvinning i källaren och åkte till returstationen i Roma. Även det var uppskattat :). Jag fick även en massa tvätt tvättad, vårat sovrum iordning, Emilia badad, mat lagad och en tur till Follingbo trädgård vart det med. Där skämde hon ut mig kan jag säga... Vi handlade inget förutom varsin glass och satte oss i skuffen i solskenet och njöt. Då kom ägaren och pratatde med oss en stund, himla trevlig karl. Men när han gick, och hann  max 3 meter, så sa Emilia väldigt högt "han är snygg"!! Ingen chans att han missade det och det var absolut ingenting hon och jag hade diskuterat om. Men sen kom det fram att anledningen till att hon tyckte var att han var snygg i håret som var likt hennes pappas :).


Min fina kiwi.

Så var min lilla tjej 3 år fyllda idag :). Det har vi firat med att Isabelle och Johanna kom hit efter dagis och har stannat hela kvällen. Riktigt mysigt har vi haft det.

För 3 år sedan så var det här en väldigt spännande dag för mig som aldrig hade fått barn förut. Tidigt på dagen, mors dag som vi var runt och firade, hade jag lite ont vid insidan av låren och trodde det var träningsvärk efter kvällen innans kalas då jag gick i högklackat. Tänkte inte mer på det mer än att alla andra runt mig tyckte att jag borde vara beredd eftersom det var två dagar kvar till planerat datum. När allt firande var slut så åkte vi hem, en söndagkväll och Johan skulle med båten. Johan tyckte att vi kunde åtminstone ringa BB och kolla att värken i benen inte berodde på att lilla bebisen ville ut så han riskerade att missa det. Nejdå tänkte jag det var ju bara träningsvärk, hade ju inte gått med högklackat på så länge och dessutom höggravid så någe ont borde jag ju få utav det. Men Johan fick som han ville och jag minns inte vem av oss som ringde ner men dom ville att vi skulle åka dit för att kolla med en gång. Det här var runt 18-tiden och Johan skulle med båten kl 19, lite lätt stressigt. Inga värkar eller någonting som visade att det var på G.

Väl där så kikade dom på hårtussen att allt stod rätt till. Det visade sig att man var 2 cm öppen och inom 2 dygn skulle vi ha barn sa dom. Herregud det var alltså dags. Johan åkte med andra ord inte med båten :).

Vi tog bilen till maxi för att inhandla förnödenheter till förlossningen och Johan säger åt mig innan vi går in "nu får inte vattnet gå Johanna". Nej då du kan vara lugn sa jag. Vi hann just till fruktavdelningen när det började sippra och medan jag stod där mellan tomater och äpplen så försökte jag tala om för min sambo vad som pågick lite diskret samtidigt som jag försökte knipa åt. Jisses vad han sprang. Först till charken för att be om papper och förklara för den tjejen att jag behövde PAPPER och mer PAPPER sen sprang han ut ur affären fort in i bilen medan jag hade hunnit knappt halvvägs genom butiken. Kassen men matvarorna slängde han av sig någonstans av bara farten.

Då vart det andra turen ner till BB och jag hade då öppnat mig till 8 cm. Hon undrade om vi ville stanna kvar eller åka hem, vi bodde så nära. Vi ska hem! Jag hade inte packat någon väska med alla saker och jag tyckte att jag behövde hem och städa klart i köket. Så Johan släppte av mig på parkeringen så han kunde åka vidare och handla. Då kom värkarna med dunder och brak och riktigt kraftiga var dom. Jag lyckades ta mig upp till lägenheten och lägga mig på soffan och undertiden ringde jag till Ann-Sofie som fick lyssna på mitt svammel. Sen minns jag att Johan kommer hem, vi slänger ihop en väska och åker raka spåret till BB. Då var klockan 21.40 och 23.10 var hon ute. Endast lustgas, fanns inget annat alternativ när det gick så fort. Det är tydligen vetenskapligt bevisat att snabba förlossningar innebär mer smärta pga att kroppen inte hinner med och det egna smärtstillandet kommer inte igång. Jag vet inte om det stämmer, har ju inget att jämföra med direkt. Men trots smärtan så var det defenitivt värt det och jag vill lätt göra om det. Det värsta var inte då utan kom efteråt enligt min mening.

Alla i förlossningsrummet tyckte det där om att vattnet gick på maxi var så roligt att hon borde fått kallas Kiwi :).


Dryga månaden kvar

och som jag längtar! Vi kommer ha det så jäkla roligt. Planerna som är för den dagen gör att allt blir ännu bättre och jag förstår inte hur jag ska orka med men det blir att lägga sig tidigt kvällen innan :D.


Sweet child.

Om man tänker på hur orginalet låter idag så är det här mycket mycket bättre.


Saker och ting börjar ändra sig.

Jag fick ju ett superbra samtal förra veckan. Jag har fått jobb!!!!!!! Ahhhh vad härligt det är!
Blir jobb över sommaren sen plugg i höst om allt går som det ska. Jag är så glad och längtar till att få komma igång nu i juni. Det känns som att allt börjar vända riktning för oss och Milla kommer att få vara på dagis varje dag vilket lär göra susen :D.



Jag fick världens finaste golvljusstake i present, måste bara bestämma mig vart av alla ställen den ska stå :).


Filmkväll.

Jag har bara sådär börjat gilla att se på film igen, himla trevligt tycker jag. Under flera år nu har jag inte varit ett dugg intresserad eller känt att jag kan slappna av så pass länge för att kunna se en hel film. Dom bra programmen börjar ta slut om kvällarna och som idag så regnar det, perfekt. Ikväll ska jag se denna:


Restider.

Ibland är det allt lite orättvist. När vi ska åka ner till Göteborg den 30 Juni så ska jag åka med Milla 3 timmar i båt och sen bil tvärs över Sverige. Vi ska svettas och kämpa oss genom en hel dags resande och vad ska Johan göra då? Jo, han ska sitta och åka tåg i 1 klass! OCH det är beställt en trerättersmiddag till hans plats!!!
Lyxigt är det men vad är han inte värd som sliter hela dagarna för att vi ska ha det bra vår fina Johan :). Jag har sällskap utav mamma och Urban hela vägen och ska absolut inte klaga utan är tacksam och glad över att slippa resa själv. Ska bli intressant när man kommer till Göteborg och se om man klarar av att ta sig fram på dom krångliga vägarna. Tur Urban åker framför och visar vägen :).

Nattningsrutiner.

Vi har kört en nattningsmetod på Emilia sen vi flyttade hit. Den funkar i princip alltid utom några undantag som ikväll.
Jag lägger henne, läser en bok, sjunger sen nattar och går. Direkt hörde jag hennes fötter gick på övervåningen. Javisst var hon vaken, hon satt i sitt nya tält hon fick igår och lekte med kassapparaten. Jag nattade och gick ner. Det dröjde kanske en minut sen kom hon ut för hon var bajsnödig. Efter toabesök utan resultat blev det läggning. Sen ut för hon var törstig. Sen läggning. Någon minut senare stod hon i hallen och behövde hjälp med att bädda för hon hade ju faktiskt gjort kullerbytta i sängen. Läggning. Hör henne leka igen. Läggning. Och nu tillsist ville hon att jag skulle bädda ner henne under täcket. Slut, hoppas jag. Det märks en stor skillnad nu när det är ljust om kvällarna att det är svårare att komma till ro än på vintern. NEJ nu spelar hon gitarr där uppe...äsch hon får vara en stund för hon brukar lägga sig efter ett tag.

Metoden vi har kört är supernannyns som visas på tv och går till så här.

1. Nattar dom i vanlig ordning och säger sen att "nu är det läggdags, sovgott" puss och kram sen går ut ur rummet.

2. Kommer barnet upp så går man och lägger hon/han i sängen och ger puss och kram samt säger lugnt "att nu är det läggdags".

3. Kommer barnet upp igen säger man bara "nu är det läggdags" utan puss och kram och bäddar ner det.

4. Kommer barnet upp än en gång säger man ingenting och lägger på han/hon täcket.

5. Fortsätter det så pratar man ingenting även om barnet frågar saker och sen lägger man på täcket och går därifrån. Då vet barnet att det inte är någon idé längre. Ibland räcker det för mig att bara sticka in huvudet i dörröppningen så lägger hon sig direkt. Och man ska aldrig visa att man är upprörd även om det tar 20 ggr innan hon/han somnar för det förvärrar allt.

Det har verkligen fungerat bra och jag önskar att jag kände till det här när vi bodde i K-holm för det hade underlättat allt springande som vi hade då :).

Fint!

Syrran länkade den här filmen till min facebook i förrgår som gråtmaterial. Det var ju hon som visade mig det där klippet om lejonet och nu det här. Fruktansvärt rörande! jag grät som ett barn kan jag säga, inte en gnutta mascara fanns kvar på mina fransar


Årsdagsfirande.

Igår dukade vi upp i trädgården för 19 pers som skulle komma på kalas. Full fart hela dagen kan jag säga. Idag har jag varit helt slut och nu ligger även Emilia och sover brevid mig i soffan. Men det var supertrevligt på kalaset och vi fikade gott med mammas hemmagjorda rabarbersaft, syrrans hallonmuffins och mina frozen cheesecakes med hallon och vaniljbullar. Barnen lekte i flera timmar med allt som fanns att göra. Kanonfina presenter fick vi alla tre som firades :).


Full fart på sommarland i bilder.

Igår var vi till sommarland på Kneippbyn.

Johan tog genast över spakarna när grävmaskinen väl kom igång.


Emilia vart helt faschinerad över att pippi faktiskt fanns i pippihuset fast i sovande form. Milla gick in tre gånger under dagen för att kolla om hon hade vaknat till.


Stockarna ville hon absolut åka utan att riktigt veta innebörden med det.


Men kul var det :).


Vi tog en tur i trampbåten och Milla skötte styrningen.


Hon har kört egen bil.


Berg&dalbanan åkte hon 5 gången!! Jag följde med 4 och Johan 1. Varje tur var 3 varv så hon åkte 15 rundor och hade gärna kunnat åka mer...


Vattenland hoppade vi över, får bli lite varmare i luften först. Vi åkte sen hem och fixade lite innan det var dags att grilla hemma hos Matte och Emma. Emilia var helt slut när vi sen kom hem i säng sent på kvällen efter en lång dag iväg.

Allt enligt Mobergs recept.

Ikväll gjorde vi egna hamburgare med hemmagjort hamburgebröd och egengjord coleslaw. Burgarna blev på 200 gram var och bröden vart gigantiska. Johan var den enda som klarade av att äta upp och jag kan säga att det dröjer länge innan vi blir hungriga igen.


Nytt i garderoben.

I födelsedagspresent av Matte och Emma fick jag bl.a en rar liten klänning som tyvärr inte passade bra på mig så idag var jag inne och bytte den. Istället köpte jag denna fina från Sunshine 365+ :). Sommarklänningar kan man aldrig få för mycket utav.


Bildens källa


Har man inget att göra så skapar man sig det.

Min dag började med ett sånt jä*la bra samtal!!! Det gjorde min dag. Sen gick jag ut och tvättade bilen, vattnade på det sådda gräset samt i planteringen och rabatterna, rensade ogräs, har skrubbat rent tvättmaskinen invändigt och nu körs den på 90 grader med ättika. Den var så äckligt skitig, nog ingen som har gjort rent den sen den köptes. Gummiringen var full med smuts, behållaren till tvättmedlet var i princip svart med sörja och när jag plockade ur den ska vi inte tala om hur där såg ut. Usch!! Nu blir den förhoppningsvis fräsch och tvättstugan ( som för övrigt ligger nere i källaren) snart inte bli renare. Det enda som saknas är en skrubbning utav väggarna men det får bli ett senare projekt.
Jag ska sätta mig och sy lite innan Milla ska hämtas och då kommer även syrran hit :).

Hmm undrar om Zeke sov gott med huvudet nertryckt i min svettiga sko häromdan.


Blind Guardian.

Vet inte varför, det är rätt otippat, men jag älskar att lyssna på Blind Guardian. Deras musik är helt fantastisk tycker jag och hade någon frågat mig för 1 år sedan så hade jag aldrig lyssnat på dom och det var heller inget som var speciellt intressant för mig. Den typen utav musik har jag aldrig riktigt gillat, för hårt på någe vis.

Varenda låt behöver man lyssna på från start till slut för dom ändrar sig under tiden och man tröttnar aldrig. Så skönt att höra på något som är så olikt från den rocken man annars lyssnar på. Dom är tyskar och spelar power/speed metal och Hansi Kürsch röst är så jäkla perfekt till det här.

Jag har lyssnat på långt ifrån alla deras låtar men åtminstone en del och utav det jag har hört så tycker jag att dom är outstanding just nu.







Bildens källa


Längesen sist.




...

För att citera Per Moberg ur 'Moberg grillar':

"Jag köper hellre färska örtkryddor i knippe än i kruka. Krukodlat är okej, förutom dill på kruka som borde förbjudas. Odlar du själv kan du slösa med örterna när det är säsong. En kruka på balkongen funkar också. Har du ingen balkong har du kanske en granne som har balkong. Fast om du inte har balkong har nog inte din granne balkong heller... Och sen måste du ju gå dit och fråga om det passar att hämta dina grönsaker nu..."


Lite ljusare.

Så här blev symaskinsbordet när jag hade laserat det.


Snart klar.

Lite kan jag börja bocka av.

¤ Sy gardiner och bordduk till hennes stuga. (Gör jag imorn)
¤ Montera och måla hennes nya möbel.
¤ Städa tvättstugan.
¤ Putsa alla fönster.
¤ Baka bullar till kalaset.
¤ Städa kattvindarna. (Ingen brådska med)
¤ Sy klart kuddfodralen.

Se våran hägg, visst är den maffig? :)



Det var den här dagen det.

Lite gjort har jag fått idag. Emilia var på relativt gott humör så jag kunde putsa alla fönster, städa och skura tvättstugan sen vart det en rensning och urtorkning av kylskåpet. Tack Emilia för det :).

På eftermiddagen kom Johanna och lilla Isa över på besök. Ubbe behövde lite ensam tid hemma i deras pågående renovering så gotjejerna stannade kvar hela kvällen med.
Barnen har haft så otroligt roligt tillsammans och dom leker och kommunicerar nu på ett helt annat sätt än vad dom gjorde bara för ett litet tag sen, märks att flickorna börjar bli stora.

Idag har dom gungat, hoppat studsmatta, lekt kiosk i lekstugan, dansat runt på gräset, fikat och ätit kvällsmat, lekt på millas rum, sett Lotta på Bråkmakargatan, tagit en lång promenad till gamla sågen, cyklat och trampat traktor. Ja det var nog det mesta :). Dom har verkligen haft det superkul ihop.


Hipp Hipp!

Då var det min tur att blir ett år äldre idag :).
 


Källa


Snart ett år sen vi fick hem denna lilla krabat.



Så liten och väldigt kaxig var hon den lilla saken.


Klart.

Jag fick klart kuddarna ikväll. Det fick bli en randig och en rutig i blått som ska vara i den stora utemöbeln som går i svart och vitt, hoppas på att dom passar in.


Detta ska göras.

Imorgon när Milla är på dagis har jag alldeles för många saker att hinna med. Det här står på min lista som helst ska hinnas på dom 5 timmarna hon är där.

¤ Tvätta och måla inuti lekstugan.
¤ Sy gardiner och bordduk till den.
¤ Montera och måla hennes nya möbel som ska in i stugan.
¤ Städa tvättstugan.
¤ Putsa alla fönster.
¤ Baka bullar till kalaset.
¤ Städa kattvindarna.
¤ Sy klart kuddfodralen.

På något konstigt sätt känns det som att jag inte kommer att hinna, blir att prioritera.



En stund ute.

Vi har precis kommit in igen efter att har varit ute en liten sväng. Vi har spenderat nästan hela dagen inne och gjort en massa nyttigheter i hemmet så det var behövligt att vädra ur oss lite.

Emilia har kånkat runt på en vagn full med grejer och skrindan. Bakom kan man skymta våran lilla odling i pallkragar. Där finns potatis, röd lök, jordgubbar och smultron. Även röda vinbär, björnbär, plommon, päron och äpplen kommer att mogna till sig under sommaren i våran trädgård som funnits sen tidigare.


Hon ville även upp i trädet precis som katten gör. Inte det lättaste trädet att börja klättra i så hon fick hjälp upp och blev jätteglad för så stor har hon aldrig varit :). Inte heller helt enkelt att stå där i träskor (som hon fick i helgen, vi skulle köpa tofflor men dom där var så sjukt söta och hon älskar dom).


Ikväll har jag gjort det enkelt för mig när det gäller mat. Jag försöker verkligen att göra ordentligt käk och husmanskost men inte idag, finns ingen som helst lust till det. Det blir färdig potatisgratäng som man bara puttar in i ugnen så steker jag lite kassler till det som får duga. Enkelt och gott. Nyttigt? Nej.
Vi var även till affären förut och handlade lite ingredienser till bak för alla kommande årsdagsfirande. På söndag så kommer släkten hit och grattar mig, Emilia och syrran. Den andra hälften utav familj har vi inte bokat datum ännu med och jag vet inte om jag ska ha någon bjudning för dom närmast sörjande vännerna.

Hjälpreda.

När Johan träffade Emilia på fredagsmorgonen så fick hon en liten present utav honom. Ett par skitsöta hängselarbetsbyxor med hans jobbfirma tryckt på. Hon har pratat så många gånger om att hon också vill ha arbetsbyxor precis som vi har och äntligen får hon känna sig som oss ute i trädgården.
Igår invigde hon dom och hjälpte pappa med det sista vid uteplatsen.


Uppföljning.

Nu har Milla sovit sina två första nätter utan blöja. Resultatet? Jo första natten gick sådär, hon var torr tills jag la mig runt 23-tiden men på morgonen hade det hänt en liten olycka i sängen. Det vart det raka spåret ner i duschen och nya lakan i sängen. Men ändå så ville hon göra ett andra försök att sova utan natten till dag. När vi kom hem från hamnen vid 01-snåret så var hon torr och sen även imorse när hon vaknade. Det första hon sa till sin pappa när han väckte henne var att hon inte hade kissat på sig och att nu är hon en stor tjej :).
Johan betättade även för fröknarna på dagis som berömde henne och hon vart nog riktigt stolt.
Tänk vilket stort steg för dom små liven och vilken känsla att klara av en natt utan en stor krånglig blöja runt rumpan.

Under tiden hon var till dagis idag så har vi ordnat lite här hemma. Johan har tagit bort alla plattor på gamla uteplatsen för att jämna till. Jag har städat, tvättat, skrubbat toan, sytt och allt det där vanliga. Vi var även en sväng till Follingbo trädgård för att kika på lite fina saker.

Igår var syrran här. Emilia och hon lekte hela kvällen medan jag fick klippa lite gräs och lasera symaskinsbordet som stod ute. Dom gjorde även supersmarriga chokladbollar som vi mumsade i oss.


Halvvägs ungefär.

Dom är nu ihopsydda och strukna, kanske kan det bli en kudde tillslut :). Det som saknas är en baksida och sen mer bitar till ytterligare en kudde.



Mysig dag.

Det var helt underbart att få träffa dom fina tjejerna igen. Våra goflickor lekte och lekte hela härliga eftermiddagen. Jag och Johanna hade mycket att ta igen och vi ska förska träffas nästa vecka pm det går att tajma in.

Ikväll kom Matte och Emma över på lite kvällsmat och såg på filmer från hans 30 årsdag. Emilia ligger nu och sover UTAN blöja... Ska bli väldigt spännande och se hur den här natten kommer att gå, antingen är det vått eller torrt imornbitti. Det jag tror som kan gå snett är när hon vaknar imorgon och glömmer att blöjan är borta och kanske kissar lite :).

Medan Milla var på dagis idag så målade jag färdig utemöbeln. Grannen höll mig sällskap i en timma i garaget med allt sitt prat, prat och prat. Bara trevligt men det var lite otippat att han skulle dyka upp och vara så sällskapssjuk.
Äntligen är den också klar och nu kan vi klappa oss på våra axlar tycker jag. Imorn ska jag bära ut den till sin plats, hoppas den passar in bara.
Imorn är även det bästa dagen på veckan!!


Isa hade den största gungställningen jag någonsin har sett och där spenderade dom ett bra tag tillsammans.


Ut på vift.

Vi ska åka till min kära technostudsandeguldrupemamma strax! Ska bli helt galet kul för både jag och Emilia har saknat dom så in i bängen.


Trampar på.

Eftersom Milla somnade på soffan igår så visste jag att hon behövde aktiveras ordentligt för att kunna natta henne lite senare. Vi gjorde som så att jag packade in henne och hennes cykel i bilen sen åkte vi ner till pappa. Där är det fina småvägar som är perfekta för henne att cykla på. Hon trampade runt hela kvarteret och jag var helt slut som hade fått sprungit efter henne. Högt tempo kan man lugnt säga att hon höll. När jag sprang så höll hon på att skratta ihjäl sig och kunde knappt fortsätta att cykla, måste väl ha sett kul ut när jag kommer studsande.
Vi stannade kvar en stund och njöt ute på deras altan där Milla lekte gubben i lådan i deras dynlåda innan vi åkte hem igen.
Perfekt sysselsättning för att bli av med energi.

Det ser ut att kunna bli lite tomater i år :).


Ljuvligt.

Här satt jag idag och spenderade en lång stund men inget mig emot :). Milla låg en stund i soffan utan dynor fast med lapptäcke och kudde för att mysa lite. När det vart för varmt där så hoppade hon in under parasollet till mig.


Punkt.

  • Jag har sytt mina 100 små rutor utomhus :).
  • Emilia har somnat på soffan.
  • Jag har just knådat ihop biffar med bacon och ost som står i ugnen.
  • Undervåningen är någelunda städad.
  • Tvättmaskinen väntar på att plockas ur och fyllas igen.
  • Nu ska jag väcka henne, förhoppningsvis har hon sovit max 10 min.


Våran kissunge har blivit en stor tjej nu.


Tisdag.

Idag blir det en lugn glidardag för oss två. Vi har varit ute hela morgonen och fram tills nu i det strålande vädret. När apoteket öppnade förut så stack vi dit och handlade solskydd 50 till henne sen vart vi kvar vid lekplatsen en liten stund. Efter det så målade jag på möbeln och den blir färdig imorgon, så himla skönt. Nu har vi ätit lite lunch och jag har satt Milla framför en film så jag kan städa undan här i huset som ser ut som om bomben slagit ner i, annars får jag inge gjort om hon ska springa efter mig.
Jag funderade på att ta ut symaskinen sen till uteplatsen och sy lite om vädret håller i sig.

Lite bilder från Ekeviken i somras, snacka om att hon har växt på sig sedan dess. Som jag längtar till stranddagar.


Syrran och Milla hade en mysig dag där ute.


Blomster.

Ikväll satte jag lökar i dom stora vita krukorna som ska stå på varje sida vid uteplatsen. Jag hoppas dom tar sig och blir riktigt fina som på den här bilden.


Källa


Snart så.

Jag börjar se ett slut på slipandet med bara en stol kvar nu. Sen ska den torkas med målartvätt, målas med grundfärg och sen med blank vit färg. Till helgen hoppas jag att den hinner bli klar. Den stora nyordninggjorda möbeln står redan på uteplatsen och nu är det den här lilla som saknas på den gamla plätten utanför huset.
Dynor lär jag inte hitta som passar till denna så det får kanske bli att sy något eget tillslut.


Det ser ut som

att det går väldigt fort på cykeln.


Våran lilla påskkärring.

I helgen fick jag lite bilder från syrrans kamera, där fanns bland annat kort på Milla som påskkärring. Så här såg våran lilla tjej ut när hon skulle till dagis på Skärtorsdagen.


kvällen sen.

Emilia tycker det är skitkul att göra kullerbyttor. Och hemma hos min mamma på fredagskvällen visade hon stolt upp sina kunskaper.


Fredagen.

I fredags packade vi picknickkorgen och åkte till Nyhamn på utflykt i det fina vädret. Det var verkligen supermysigt att åka iväg bara vi tre på en liten tur. Milla kastade massor med sten precis som sin pappa och dom gjorde hela tiden en massa bus. 
Efter att vi hade spenderat nån timma där åkte vi till stan och käkade lite god lunch innan vi vände hemåt igen.


Inskickat.

Nu har jag skickat en ansökan till en liten butikskommunikatörsutbildning till hösten. Vecka 25 får man tidigast svar, blir att vänta nu då :D.


Får komma åter.

Det finns ett par program som gärna får komma tillbaka eller åtminstone gå i repris :). Dessa såg jag alltid på förr.










Onsdag.

Idag har jag påbörjat ett evighetsgöra. Jag klippte ut 100 bitar á 7x7 cm förut och lika många till ska det ännu göras. Ett annat tyg till skulle behövas tror jag men det får nog bli att rota bland mina gamla istället för att köpa nytt.
Ser inte så mycket ut på bild...



Emilia lekte för sig själv under tiden innan det var dags för mig att rulla lite köttbullar. Sen gick vi upp och la oss en stund efter lunch och Milla somnade häpnadsväckande nog. När vi vaknade så var det dags för mellis och sen ner till affären en sväng. Emilia passade på att köra lite traktor när vi kom hem innan det började regna igen. Skitväder. Nu busar hon uppe på rummet, spelar gitarr och sjunger hör jag, och snart ska vi äta fiskgratäng. Hur kvällen blir vet vi inte men jag ska se om jag får chansen till att fortsätta med klippandet.


Mummabullar.

Igår provade jag på att göra kardemummaknutar för första gången. Dom vart inte riktigt så saftiga som jag vill ha bullar och så hade jag för lite kardemumma och sockerlag men det får bli bättre till nästa gång. Vi tog med oss ett gäng till familjen i Barlingbo och där fick dom klart godkänt :).


Urmysigt.

Det är så charmigt och gulligt med såna här gamla sängar med stora lapptäcken och många kuddar. Om jag hade lusten och kunskapen så jag kunde sy ett sånt fint överkast men jag får nog nöja mig med att titta på dom underbara bilderna istället och drömma om ett än.
En dag kanske orken och fantasin vänder så man börjar arbeta på ett.














Bilderna är från Room Seven.

Varma kläder på.

Hmm termometern visar 3 plusgrader ute och det har haglat både idag och igår. Vi gick ut en stund nu på kvällen med både vantar och mössa på men vi fick ändå gå in efter ett litet tag. En dag inomhus har gjort Emilia tvär och vresig milt sagt. Med min allergiska reaktion har det inte varit en direkt superbra dag för oss. Jag har tryckt i mig allt som finns med mycket socker i skafferiet för att orka med, ingen vidare lösning men så fick det bli idag. Vi åkte till apoteket på förmiddagen och jag hoppas nu att tabletterna ger snabb verkan. Lite smak och dofter känner jag av idag så lite förbättring är det dock ändå.


Pollen + jag = NEJ

Imorgon så är det jag som tar mig till apoteket för att köpa allergitabletter. Har ingen aning om det är därför som jag snuvar, nyser och halvsover mig genom timmarna men det är värt ett försök för en vanlig förkylning är det då inte. Är inte allergisk mot någonting annars så jag vet ju inte hur det känns, typ såhär kanske?




Sista April.

Gårdagen blev verkligen en heldag från hemmet. Vi var ju först på rally och kom hem vid tvåtiden sen vid fem åkte vi till pappa och käkade middag. 15 stycken var vi som trängdes runt utemöbeln när vi åt gott grillat kött med potatisgratäng och tillbehör. Efter det så gick vi ner till brasan alldeles intill och jäklar vad kallt det var. Emilia kände igen en massa barn från dagis som sprang runt där men hon var lite för blyg för att leka. Vi huttrade där en stund innan vi återvände för att fika hallon/blåbärspaj som jag hade gjort. Vid elvasnåret cyklade vi hem och lilla Milla somnade bums i sängen.

Idag har vi varit på 3 årskalas i Ekeby och Emilias farfar har åkt hem med båten. Även Johan har ju också åkt vilket gjorde henne väldigt deppig ikväll. Nyss när jag kom upp till hennes sovrum för att säga till henne att lägga sig i sängen igen så hade hon dragit upp rullgardinen för att titta ut och leta efter pappa. Jätteledsen var hon över att han var borta och som tur var så hade han ännu lite mottagning ute på havet så hon kunde ringa.


En del av oss på väg till elden.


Pappas axlar var perfekta att sitta på.

RSS 2.0