...

Jag och bloggen gör ett litet uppehåll från varandra över jul och ses till årsskiftet.
God Jul mina goa läsare!
Kramar från oss!


Ny krans

Äntligen tog jag mig i kragen och gjorde julkransen som nu hänger på dörren. En riktig tjockis blev det med lite kulor och torkade äpplen.
Den förra hängde jag på dörren ut mot vägen för hjärtat jag gjorde för ett tag sedan har nog ramlat ner och hamnat under all snö.


Polkagodis

Sådär ja nu är snittarna klara. Mörk/ljus choklad i botten sen vit choklad ovanpå som toppats med krossade polkagrisar.
Nu ska jag kila iväg till Follingbo trädgård och kolla in deras julpynt som jag hört ska vara fint.


Lakritskola

Igår kväll gjorde jag gräddkola med turkisk peppar. De vart mer som fudge men väldigt goda. Idag har jag rullat in alla i papper, det skulle bli 100 st men jag fick 40 märkligt nog. Även dessa ska bjudas på söndag när jag har adventsfika. Det som återstår idag att göra är knäck och vänta på att mina polkasnittar ska stelna och skäras i bitar.


Gott

Dessa blev så himla goda som gjordes igår! Saffransbullar med vaniljkräm i mitten mmmm smarrigt. Dom serveras på söndag :).


Milla och dockan.

Emilia fick en stor hink full med matvaror i plast av sin farmor. När vi kom hem så lekte hon med sin docka att dom satt och åt. Inte lite mat hon har lastat upp på bordet...


Nytt till vägg

Med lite tyg och ramar från Ikea har jag gjort dessa och som nu sitter i varsin hall.

Vinter i Göteborg forts.

Så vart det lördag och det var nya planer för dagen. Emilia skulle stanna kvar hos sin farmor medan vi andra åkte in till city för att shoppa. Så fort vi kom in satte sig våra karlar på en pub och vi gick i butiker. Så höll vi på fram till fyra-femtiden då det var dags att käka lite. Med två män som hade druckit hela dagen och två tjejer med ömma shoppingfötter så gick vi en liten bit ner på avenyn och käkade på Hard rock café. Går man dit eller till Friday's så är det givet för mig att äta ribbar för det gör vi aldrig hemma. När jag såg ner på tallriken som hamnade under näsan på mig av servitören såg jag säkert minst 1 kg kött som låg där, sjukt mycket men sanslöst gott.

Vi gick sen avenyn tillbaka och karlarna fick syn på en rund liten isbana med granar runt om, belysning över hela och eldar runt. Där skulle dom åka... Båda jag och Emma tittade på varandra och funderade över om det verkligen var en bra idé med tanke på drickaintaget under dagen. Jaja det fick vara upp till dom sålänge inget barn på isen blev drabbat.





Dags att hyra skrillor.


Tur den finns en extra hand.


Med barnhjälm och hjälp från sin tjej är han redo för skridskoåkning.


Innan Johan hade tagit ett varv på isen hade han ramlat två ggr... Då kände jag och Emma att naj vi kilar till affärerna istället för att stå där och skämmas :).


Gågatorna var upplysta med fina mönster både på backen och på husväggarna.

Vi tog bussen vid halv åtta tror jag och kom hem till en liten tjej som var speedad på godis och läsk men på fruktansvärt glatt humör. Dom hade varit på julmarknad och Milla fick träffa tomten som hon hade pratat om sen innan vi flög. Hon somnade sen gott i husvagnen vi bodde i tillsammans med Johan som tydligen också var rätt trött. Jag kilade in till dom andra och umgicks lite innan ögonlocken började hänga alldeles för mycket.

På söndagen packade vi ihop allt så det var klart innan flyget gick 17.25. Vi åkte en sista sväng till stan och gick i affärer som vi hade missat. Milla sov hela tiden från det vi kom in och hade ätit tills vi nästan var framme vid flygplatsen.




Lika snäll som på flygturen dit var hon även hem.

Vinter i Göteborg

Nu medan deg står på jäsning tänkte jag få upp lite bilder här om hur helgen har varit.

I fredags klev vi alla upp vid 04.45. Emilia som hade kommit in till våran säng under natten talade glatt om för oss att hon var pigg och skulle åka flygplan. Vi hämtade upp brrosan och Emma sen for vi till flygplatsen och drog mot götet. Milla var jättesnäll under hela resan och var väldigt fascinerad över alla lampor man kunde se nere på marken. Väl framme stod svärmor och Tommy och väntade på oss. Det var så himla kul att få se dom igen.


Milla hittade direkt julklapparna från sin farmor och skulle genast börja öppna.


Bland alla paket fanns denna snygga kreation. Milla blev så stolt när hon fick på sig allt och speciellt över örhängena som hon fick använda för första gången.


Millas underbart söta kusin Noel bodde där samtidigt som oss.

På kvällen efter att ha varit en runda på Ikea åkte vi till Liseberg för att äntligen få gå på julmarknaden. Det var fantastiskt fint överallt och ingen av oss hade sett något liknande tidigare. Det var svårt att få några fina bilder med tanke på mörkret, alla lampor och både snö och småregn som kom från himlen.
Här kan vi prata om julstämning och ett pyntat ställe :).


Så här såg många utav träden ut.


Brorsan, Emma och en reflexerande Emilia.




Rulltrappan upp till DesignTornet.


Isdans såg vi.


Väldigt suddigt men Milla åker på hästen längst in.


Här kommer Johan och Milla tuffandes i en bil.


Johan spelade i endast ett stånd vad jag vet och han vann som vanligt första pris den turgubben.

Jag fick tyvärr ingen bild på när Emilia åker berg o dalbana utan bara en film som får läggas upp en annan dag. Hon åkte den två ggr och var helt överlycklig och skrattade som en tok varje gång sa Johan. Det fick vi bevisat på kortet vi köpte som tas under turens gång och där gapskrattar hon :).
Resten utav helgen får jag nog lägga i ett annat inlägg för här vart det fullt. Men på en och samma dag fick lillan åka flyg, buss, tåg och karusell. Gissa om hon var nöjd. Vid halv tio somnade hon i vagnen på väg från Liseberg, då hade hon varit vaken sen vi gick upp på morgonen och bara fått 20 minuters sömn under dagen.
Tro mig hon var helt slut.

Torsdag

Idag får Milla klippa och klistra. Det där med att hålla i en sax och klippa samtidigt är inte det lättaste så hon håller sig främst till limmandet. Leksakskatalogerna som hon har spanat så länge i är nu inte så hela längre.





Om en liten stund är det dags att laga lite lunch. Emilia ska inte vila någon middag idag hade vi tänkt så hon lägger sig runt 19-19.30 ikväll eftersom vi ska upp 05 imornbitti. Johan sitter på båten nu så vi ska hämta honom i eftermiddag istället för 00.30 inatt, skönt! Innan han plockas upp ska vi göra lite småärenden på stan som jag inte hann igår och jag hoppas att hon inte somnar i bilen på vägen in.


Källa

Vad härligt det ska bli att få komma iväg lite och speciellt till julmarknaden på liseberg och att få träffa svärmor, bara en dag kvar nu. Emilia tjatar och tjatar om att få åka flygplan hela tiden. Förut byggde hon ett plan av lego och säger att hon ska åka i det. Väl imorn kommer hon knappt våga kliva ombord kan jag tänka mig.


Ägare?

Hemma vid mamma är det en liten minikisse som stryker omkring hela dagarna. Den har varit där snart i en vecka och någon ägare har inte synts till. Hur söt som helst är den och man vill ju inget annat än att släppa in den i värmen men det går ju inte. Jag hoppas kissen kommer till sin rätta plats snart för någon borde ju sakna den?
Den gråa lurviga lilla saken är så kelig och spinner när den blir klappad men stackaren skakar av kylan.


Full dag

Idag har det varit fullt upp. Först så var det dags för Milla att åka till dagis. Sen kom Johanna över så vi kunde dra till stan för lite julklappsjakt. Efter någon timma for vi vidare till Emilia och fikade goda saffarnsbullar Johanna hade gjort. Lilla Emilia hämtades vi dagis klockan två. Vi slappade en liten stund på soffan innan syrran kom och vi åkte till mamma för att käka mat. Sen drog jag och Milla till brorsan för att snacka om helgens resa.
Nu är kvällen slut och jag är helt mör efter bara fyra timmars sömn inatt. Ändå måste jag vänta på en tvättmaskin som ska bli klar innan det är dags att lägga sig. Imornbitti kommer sotaren så man får väl se hur lång sovmorgonen blir...


Ny bordduk som gjordes iförrgår.


Jag bugar och bockar.

Johans en arbetskamrat har knåpat ihop en sån himla fin spegel till oss. I torsdags kom Johan hem med den och den passade perfekt i vårat matrum. Jag älskar dessa speglar och är väldigt glad över att få ha en i hemmet.


Årets kladdhus.

Ja jag kommer då aldrig bli en hejare på det där med pepparkakshus och att spritsa. Jag gjorde ett försök i år igen men som vanligt blir det mesta bara kladd och man är alldeles för ostadig på hand.




Garderobsnytt?

Jag har hittat så grymma tröjor till dom små bani. Synd att dom inte verkar finnas i Sverige bara.
Kolla in dessa:).


En OnOff-knapp som skulle kunna komma väl till användning ett antal ggr :).


En knapp att vrida av volymen lite...


Eller kanske en liten gammal kamera att ha runt halsen?


Varför inte en dinglande iPod?

Källa


Härligt med snö.

Det är fantastiskt fint runt tomten här hemma. Fridfullt på något vis.




Finemang

Kan jag använda mig utav ROT-avdraget tro, det kallas väl hushållsnära tjänster?


Lite märkligt för hon har alltid varit rädd när dammsugaren har kommit i närheten. Så häromdagen ville hon helt ta över mitt uppe i mitt städande. 


Gammelt

Jag letade igenom mina 800 mail i inkorgen efter ett lösenord för en liten stund sedan, evighetsarbete och kanske dags att rensa lite... Jag hittade inte det jag letade efter men fann denna gamla bild. Ann-Sofie skickade den till mig när vi ännu bodde i K-holm och jag minns faktiskt när vi var på High Chaparall den gången. Himla himla många år sen. Jag kommer ihåg allra mest att jag var skiträdd när vi åkte det där tåget och rånarna stormade in och tog oss till fånga :). Märkligt vad vissa saker kan sätta sig hårt på minnet.


Vi gillar att göra saker tillsammans i våran familj :)


Kontrollen

Vi var ju till Bvc i fredags. Första gången i Roma och med ny sköterska som var väldigt rar.
Jisses vad tiden går fort. När hon föddes, vilket känns som förra året typ, vägde hon 3,6 kg. Nu väger hon hela 12,5 kg och ändå underviktig enligt den där tråkiga kurvan. Hon har alltid legat lite under på vikten och över på längden. Hon mätte 93,5 cm när vi fick till det som bäst. Hon skulle promt stå på tå under mätningen så 93,5 stämmer nog någe sånär :).

Nästa gång det är dags att komma tillbaka var inte fören vid 4-årskontrollen.


Här får min mamma se att det inte bara var jag som lyssnade på diskmaskinen som liten :D.


Buse

En liten snyting fick sig kameran minsann.


Jo idag får man äntligen...

Det är ju trots allt 1 December och det innebär ju kalenderöppning. Jag ritade upp en etta på ett papper så hon visste vilken siffra som skulle öppnas. Efter hon hittade den och åt upp sin choklad ville hon öppna alla... Jag talade om att hon får vänta tills imorn men hon pratar om inget annat än att få äta mer choklad.


I sin kaninmössa studerar hon hur en etta ser ut.


Jajemän där var den!


Och gott var det :D.


Förmiddagen

Vi har en helt otroligt fin dag här så vi passade på att gå ut en bra stund i kanonvädret. 11 minus visar mätaren men utan blåst är det väldigt skönt.


En lurvig och nersnöad Stella som hade det mysigt i träden.


Milla håller sig till dom skottade gångarna.


Upp i vallarna och kana ner på magen var riktigt skoj.


Upp och ner.


Hemskt kul i backarna.


RSS 2.0