Hemma hos oss

Regnet står som spön i backen och stackars Emilia ligger ute i vagnen och sover. Jag satte på henne en extra tjocktröja, raggisar, mössa och drog över regnskyddet ifall det skulle ösa ner vilket det gör nu. Jag hade tänkt att vi skulle cykla iväg en sväng idag men dock aldrig i det här vädret. Hon har ritat med kritor, lekt med lera, sett på filmer från videokameran och sett på vanlig film. Svårt att hitta på saker när man ska vara inne hela dagen, hon blir så rastlös. Får se vad vi hitta på under eftermiddagen, jag måste iaf ner till posten och skicka den sista vinsten från Tradera jag har sålt.

Här kommer lite bilder hemifrån.
Första kortet är på uteplatsen. Vi fick dynorna förra veckan av Andreas och Janne, vi är så himla glada för dom. Parasollet fick vi av Ingela samt bordduken. Möbeln fick vi av Janne som ska målas om vid nått tillfälle, tror vi tar det nästa år. Grillen köpte vi när Johan fyllde år och den används flitigt när grillmästaren är hemma. Barnbänken kommer också hemifrån Janne som Ingela målade vit när hon var här, riktigt fin vart den och perfekt till barnen. Vet inte vad vi ska göra åt plattorna under möbeln ännu. De ska göras rent på något sett och sen jämnas till.

Andra kortet är en bild på våran balkongmöbel jag köpte i fjol när vi bodde på fastlandet. Den kom Andreas ner med nu eftersom vi hade kvar en massa saker där uppe som inte kom med i flyttlasset. Den vart kanon nere i buskagehörnet mot åkern och det ska bara till ett par söta dynor.

Tredje bilden har vi Emilia som alltid ligger där och sover i sin vagn nedanför köksfönstret. Fantastiskt skönt att ha henne ute så man kan fixa och dona inne hur mycket och hur högt man vill. Ny vattenslang är köpt så den där gamla på kortet är borta.

Sista bilden är inne i köket på mina söta hyllor. Tavlan fick jag i årsdagspresent och passade utmärkt när den är lite diskret i den livliga tapeten.



Firande idag

Vilket ärligt firande vi har haft är idag för mig, Emilia, Andrea och Mors dag. Vädret var strålande och vi fikade gått utomhus tills solen började försvinna bakom träden.
Andreas, Emilias farbror, har varit på besök under helgen. Hon fick en studsmatta av honom och farfar i present och jissa om lilla hoppetossan blev glad? Hon hoppar, hoppar och hoppar tills hon blir svettig sen ska hon hoppa ännu mera, kastar av sig klädarna "varmt" säger hon sen hoppas det vidare. Energin borde ju ta slut nångång tycker man men det verkar finnas hur mycket som helst av den sorten i henne. Hon har även fått en cykel av sin mormor med familj, micro, städset, frukter man kan dela, böcker och badlakan till i sommar av andra goa släktingar. Jag har fått två supersköna solstolar av min kära mor med familj, ett jättelass med finfina handdukar av Violet, en perfekt lykta till våran ena trapp av morbror, moster och mormor med familj. Ett rejält kubbspel av brorsan och hans tjej fick jag för ett tag sen med, ska bara lacka det så det kan användas. Till mamma hade jag köpt en handgjord, stor, ljusblå pajform som kommer passa perfekt när det ska serveras någe gott och fint.

Lilla damen somnade för över en timma sedan. Igår låg hon vaken till 23.30 eftersom hon visste att Albin coh alla andra skulle komma idag på kalas och upp imorse igen vid sju pigg som en mört. Dom har verkligen haft det roligt idag dom små liven.

Johan och Andreas åkte med båten efter sju ikväll och är strax framme vid nynäs. Emilia sa förut "pappa tosdag", hon vet minsann att då kommer han hem men om hon har nån vidare koll på just vilken veckodag det är tvivlar jag på. Hon vill aldrig att han ska åka "nej hemma" säger hon till honom när han säger att han ska åka med båten. Väldigt hjärtskärande att höra, allra mest för Johan kan jag tänka mig.




Klicka här så ska ni få se hur söta våra barn är som hoppar runt på Millas nya studsmatta? :)

Imorn är det inget dagis utan vi ska hitta på något skoj. Dagiset börjar kännas mycket bättre nu för mig och även för Milla känns det som. Att ställa upp sig i annan dagiskö hoppar vi nog för jag ser ett ljus i tunneln. Hon kan inte riktigt glömma sina gamla dagiskompisar från k-holm för senast ikväll kom dom på tal. Jag ska ta ett fint kot på Milla och skriva ett litet brev från henne till dom så dom får se hur vi har det.

Nu är det dags att ta hand om all disk från idag, tack och lov finns diskmaskinen.

 


Gosfia

Från att Milla kom hem har vi haft en jättmysig eftermiddag och kväll tillsammans. Vi har blåst bubblor, gungat, ätit mellis ute, bakat en äppelpaj, ätit hemmagjorda piroger till kvällsmat, badat och duschat ihop, sett film, sett foton, dansat och byggt med lego. Nu ligger hon i sängen och försöker sova efter en dag med fart. Hon har blivit rosenröd på sina små kinder av solen idag och det är så himla gulligt.

Jag är så sjukt sugen på tacos. Eftersom det jämt grillas här hemma när Johan är här så blir det inte av att laga mat inne. Men i helgen så ska vi ta mig tusan fixa iordning tacos mmmmm som jag längtar!


Hon är så fin vår lilla tjej


Lite kyligt idag

Sitter just nu och lyssnar på Harcore Superstars senaste album. Här hemma är det väldigt lugnt och tyst så jag måste ju liva upp stämningen med lite musik. Ska alldeles strax cykla ner till dagis och hämta lillan. Invigde cykeln med att cykla dit imorse och det gick bra så nu är det bara att fortsätta. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på när vi kommer hem men det är ju inte helt fel att ta det lite lugnt tillsammans idag. Imorn ska vi nog träffa Johanna och Isa. Var införbi mitt gamla jobb förut för att morsa på gamla arbetskamrater medan jag ändå var i krokarna. Johanna var där och vi passade på att boka in dagen imorn för lite lek.

Nu ska jag ner och klippa av mig mina häxklor till naglar innan jag ska dra om en kvart.
So long!


Gårdagens utflykt i kalla östergarnslandet :).


Mysiga kvällar

Nu ska vi se här, lite bilduppdatering =).

Först har vi kort från i torsdags som var en riktig toppendag. Den började med att jag körde Milla till dagis sen åkte jag och Ingela till stan för en liten shoppingtur i det strålande vädret. På eftermiddagen åkte vi till Brissund med Danne, Rebecka, Caspian, Tina, Albin och lilla Linnea. Där smaskades det godsaker till fika och barnen lekte för fullt. Emilia var helt överlycklig som fick se en massa flygplan komma och båtar på havet, vi hoppas på fler sådana kvällar framöver.



Här är bilder från i förrgår när vi var i lekplatsen och vårat firande igår. Min cykel är verkligen perfekt så nu ska jag börja röra på fläsket. Gympaskorna testades ordentligt idag när vi var ute på östergarnslandet och klättrade på stora stenblock och dom var riktigt super. 


Gissa om det kommer bli tomt här hemma imorn. Fört och främst så har Johan åkt till jobbet i vanlig ordning sen åker Ingela hem med flyget imorn på förmiddagen och Emilia är på dagis. Huset kommer helt plötsligt bli jättetomt. Emilia kommer bli så snopen när hon kommer hem imorn från dagis och ser att hennes farmor inte är kvar. Förhoppningsvis dröjer det inte länge tills vi åker ner till dom och hälsar på.
I helgen som kommer så får vi besök utav Emilias farbror som ska bo här. Han tänker ge henne en studsmatta och jag längtar tills jag får se en lycklig Milla hoppa på den, att hoppa är ju trots allt det bästa som finns :).


Annonserna

Just nu sitter jag framför datorn utanför Emilias rum och väntar på att hon ska sova. Brorsan, Emma, Ingela, Pappa, AnnSofie, Emil, Jessica, Farmor och Ingela är här och vi har grillat grillspett så vi är proppmätta. Helt underbart att kunna sitta ute nu om kvällarna. Tidigare så hade vi årsdagsfirande här och jag fick mig en cykel =D. Nu ska jag cykla varenda dag till dagis om vädret tillåter. Fick ett par ordentliga promenadskor och ett par gummistyvlar med och annat smått o gott.

Slänger upp lite bilder imor från det senaste undebara dagarna.

Klicka här så kommer ni till en annons på Tradera, gå in på 'Visa alla säljarens annonser' om ni vill kika på fler.


Älskar dessa varma dagar

Den här bloggen har visst gått från att uppdaterats varje dag till en gång i veckan... Men jag ska se om jag kan komma ihåg vad som har hänt dessa dagar som har gått...minnet börjar ju svika.

I torsdags kom min svärmor Ingela med flyget hit. När vi kom in till flygplatsen för att hämta henne var flighten försenad 40 min så vi fick vänta. Emilia misstyckte inte ett dugg eftersom hon äntligen fick se en massa plan starta och landa på nära håll =).

På fredagen åkte jag och Johan med pappa och AnnSofie till sthilm medan Ingela var barnvakt. Dom skulle hitta en ny bil så Johan fick agera guide. Klockan tre var dom färdiga och hade hitta en X-trail dom var ute efter. Vi begav oss vidare mot Ikea (såklart) och handlade lite smått och gått hem till huset. Emilia skulle få sig lite nya sängkläder men när vi kom hem visade det sig att det var gardiner i förpackningen :S. Jaja jag får väl offra mig att sy en ny dyna till barnvagnen av det tyget eller ett påslakan till lilla täcket i vagnen.

Helgen som sen gick fort förbi spenderade vi lite här och var. Umgicks med familj och år god mat. Jag fyllde ju år i måndags och vi åkte till stan en stund så Emilia fick leka i lekparken sen handlade vi hem blommor som skulle vara ute i fina krukor. Vi fick ett parasoll i present av Ingela som passade utmärkt till våran uteplats.
I går var det strålande solsken ute och Emilia var på dagis under förmiddagen. Då passade jag och Ingela på att fylla upp bakförrådet med gifflar, saffarnsbullar, havrerutor och kolakakor. Johanna och Isabelle kom hit på eftermiddagen och fikade gott i solen. Jag fick ett presentkort på en väldigt fin butik inne i stan som jag hade önskat mig.

Idag åkte vi till stan igen för Ingela skulle klippa sig hos syrran inne på skolan. Jag och milla åkte till lekparken under tiden och jag fick ett par riktigt fina bilder på henne våran lilla pärla. När Ingela sen var klar lunchade vi med AnnSofie och Jessica på stan en snabbis. vi gick sen ner till butiken jag hade fått presentkort på och det var inget problem att spendera det =). Emilia somnade sittandes i vagnen medan vi gick där inne och sov sen gått hela vägen hem i bilen och vidare sen ner i vagnen en stund.
Nu ikväll har vi rensat lite i rabatten, jag skurade av toan, gjort varma mackor och nu ska jag lägga ut lite barnkläder på tradera.

Morgondagen ser ut som så att Milla ska på dagis och då ska vi antingen ut till Ladan i Hemse och titta eller hitta på någe annat beroende på vädret. På kvällen eller ja natten så ska jag hämta Johan vid båten.

Skickar in en länk till mina kläder på tradera om någon skulle vara intresserad när det är upplagt.



Lite av våra bakverk och två solstrålar fikar gott i solen.



Gissa om hon hade kul idag? :)


Gammel kvinne

Oj oj sex dagar kvar sen är man ett år äldre, 24 bast allaredan. Känns som att man tog studenten i fjol men riktigt så är det inte och tiden har bara rusat iväg efter det. Har ingen aning om när det ska firas, hade helt glömt bort att den 17e är på måndag det var Johan som påminde mig. Man glömmer bort sånt med åren...

På torsdag kommer min fina svärmor hit och stannar i nästan två veckor. Emilia kommer bli så glad att få träffa henne. På fredag åker jag och Johan till sthlm med pappa och AnnSofie för att leta bil till dom och då passar svärmor Emilia hemma under tiden så vi får åka själva.

I lördags åkte jag, mamma och milla iväg på loppisrunda. Jag var på jakt efter två nattduksbord (ett till Milla och ett till gästsängen), ett bord till lekstugan och nån fin stor vas/kruka att ha lite slevar i. Det vart en ordentlig vända hela vägen ner till Hemse och hem kom jag med en massa fina saker. Nått bord till lekstugan hittade jag inte men mamma hade nog något som stod nånstans som jag får åka och kika på. Efter rundan grillade vi hos mamma och åkte sen hem helt slut efter dagen. Hon har dessutom planterat uti en stor rabatt vi har framför huset och när det har växt till sig kommer det att bli jättefint. Hon har dom grönaste fingrarna man kan ha min mor :).

En sensation på dagis!! Emilia sover på madrass med dom andra barnen och inte i sin egen vagn längre! Det är helt otroligt för hon somnar aldrig nån annastans än i bilen, sin säng och vagnen. Personalen är jätteduktig som har lyckats med detta.

Ikväll så har vi varit och hälsat på min bror och hans tjej som bjöd på nybakta supergoda bullar med hemmagjord saft. Emilia lyckades få syn på alla flygplan som går strax utanför deras hus och hon älskar flygplan. Hela vägen hem och innan hon la sig i sängen för att sova pratade hon om att hon har varit hos matte och sett plan.

Nu ska jag skicka iväg en jobbansökan och sen kika efter kattungeannonser. 


Bilder från flyttstädningen.


Hos oss just nu

Allt är ju inte på sin plats ännu men lite börjar vi komma i ordning. Här kommer före och efter bilder, hoppas det ser någelunda ut =).






Randompix

Emilia är på dagis och Johanna och Isa är på väg hit. Måste ner och hänga upp tvätt och tvätta mera sen baka ihop någon kaka tills dom kommer.


Här kommer lite bilder från dagarna som har gått. Ska ta några kort från hemmet senare och lägga upp =).


Måndag än en gång

Usch jag kan inte sluta att tänka på Vilda. Det känns så tråkigt att vara hemma för man blir påmind hela tiden. Igår var vi iväg på Albins 2 årskalas och när vi satte oss i bilen för att åka hem kom klumpen i magen tillbaka. Zeke gick runt i trädgården och jamade förut en massa undrar om han ropar efter sin syster? Han låg inne hela kvällen och natten igår och vi har sagt det att han måste få massor med uppmärksamhet nu så han inte drar härifrån. Han låg tätt intill mig hela kvällen igår medan jag såg på tv och likadant nu när jag sitter här så ligger han på en filt brevid tangentbordet, verkar som att han vill ha sällskap.
Det kommer att bli en kisse till här framförallt för Zekes skull eftersom han har varit van med att vara två sen han föddes men vi får vänta lite. Så typiskt att vi pratade kvällen innan om att para Vilda med pappas katt för det hade blivit riktigt fina ungar av dom två.

Lillfisan ligger ute och sover i vagnen efter en mysig förmiddag bland lammungar. Vi tog en promenad med skrindan ner till kungsgården och titta på dom fina små liven. Emilia pekade på dom och sa "Muuuuu"... Nejnej det är "lamm Bääää" sa jag. "Häääst" ropade Emilia stolt då och pekade på lammungarna... Hmmm jag tänkte för mig själv att ja det här gick ju bra...
Hon är förövrigt väldigt hes och låter därför inte så mycket. Hostar och har sig som bara den när hon sover men på dagarna är hon pigg. Imorn ska hon till dagis likaså på torsdag. Nästa vecka blir det mån, tis och tors sen håller det på så varannan vecka.

I fredags på Valborg kom min bror och hans tjej över på grillning. Vi käkade mat sen drog vi ner till elden som var vid skolan. Efter det gick vi hemåt igen och pappa, annsofie, leif och monica kom över och fikade och tog en husesyn. Klockan ett hamnade vi säng och sov gott tills det var bara att kliva upp på lördagen för att dra till stan. Mamma med familj kom över och hjälpte oss med eldragning och blomsättning sen var det dags att grilla grillspett. Mitt uppe i matlagningen vart ju Vilda påkörd så allt blev rätt tumult men vi försökte göra det bästa utav kvällen ändå.

Igår var vi ju hos Albin som fyllde hela 2 år. Massor med goda kakor och tårta bjöd dom på och vi smaskade gladeligen i oss alla sötsaker. Johan stannade hemma under tiden och fick lite saker gjort han ville göra innan det var dags för båten.

Nu ska jag tvätta en massa kläder som är skitiga sen dammsuga bort hårtussarna där Vilda brukade ligga...:(


Bilder från i fredags när Milla hakade på pappa med gräsklippningen och på kvällen skulle det grillas.


Kom hem igen...

Det tog bara 1 månad här i nya huset innan vår ena kisse blev överkörd. Jag saknar henne så himla mycket redan så det är ofattbart. Hon var med mig överallt här hemma, i trädgården, vid datan, i soffan, när jag hängde tvätt, duschade och lagade mat. Hon var mig så trogen min lilla fina tjej. Hon blev bara två år stackarn.
Zeke, hennes bror, är kvar och undrar vart hon är nånstans. Efter olyckan igår så var han borta och kom inte in förens i förmiddags. Han går runt och nosar och tittar här hemma...:(
Jag vill bara att hon ska komma tillbaka så jag kan få fortsätta gosa med henne min fina fina Vilda, jag saknar dig <3.


RSS 2.0