Soool.

Imorn åker vi med båten till fastlandet för att sedan ta oss vidare till Arlanda på natten. Värme!!!! Vi blir borta i nio dagar på Gran Canaria sen syns vi här igen :).
Adios!


Källa


Sysslorna idag.

Jag borde sitta vid symaskinen nu medan Milla vilar egentligen men nja...jag tror jag kastar mig på soffan en stund, ser så inbjudande ut efter en tur på stan.

Vi har varit och handlat hem mat och sånt som behövs under tiden vi är bortresta. Det vart även lite fler förvaringslådor till källaren, gardinstång, mattor till hallen och blommor. Mitt sällskap, Milla, skötte sig utmärkt och vi kunde göra det vi skulle snabbt och smärtfritt.

Ikväll bjuder brorsan på mat. Syrran kommer hit efter skolan sen åker vi bort och käkar. Annars under kvällen blir det att sy en gardin, sortera i källaren, tvätta sista kläderna, färga håret, hoppas på att hinna med bullar och sen åka till hamnen vid 00.30 och hämta Johan som dyker upp en dag tidigare :). Hmm den där soffan får nog vänta lite...


Så får den bli.

Jag sydde en ny blöjpåse nyss. Det blev en annan form än vad jag hade tänkt först vilket resulterade i att den påminner mig om en gympapåse... Den hänger bakom millas garderobsdörr så den syns ändå inte men den vart ändå bättre än den förra, mindre och finare. Nu kan hon nå en blöja själv på kvällen och sätta på sig, innan hade vi dom i en korg på hatthyllan (märkligt ställe för blöjor egentligen).




Rosa.

Lite bak har jag hunnit med. Borde egentligen ha gjort bullar också men det får jag göra vid ett annat tillfälle.





Rosa drömmar och alldeles för lösa kokostoppar blev det som genast åker ner i frysen.


Måndag

Igår var jag och Milla till stan en sväng. Vi åkte till biblioteket en stund för det var så längesen sist. Jag var ute efter mönster till en klänning men det kunde jag ju glömma att titta efter eftersom det fanns en annan tvåbenting som vägrade ta det lugnt och mest sprang. Hon läste knappt några böcker och for runt bland alla hyllor som det vore en labyrint. Skitkul tyckte hon ja. Efter en stund gick vi ner till fåglarna vid dammen men det var så förbaskat kallt så vi gick snabbt upp till bilen och åkte in till centrum.
Där fick vi tag i målarfärg, penslar och barnsax till henne och lite tyg till mig :). Eller nja tygerna går nog till Milla i slutändan så till mig kanske man inte kan säga.

På eftermiddagen kom min mamma över och fikade lite nybakta scones. När hon åkte började jag sortera i källaren med förvaringslådor jag köpte i stan. Då ringde brorsan som bjöd över oss på semla. Jag har längtat efter semlor så länge! Skitsmarrigt!

Emilia hade en antidag igår och var allmänt tjurig hela tiden. Jag lyckades få henne skratta några få gånger men annars var det av i alla ändar. Hoppas hon är på gott humör när jag hämtar henne från dagis sen så vi slipper tjafset.


Tavlor

Jag hittade liknande på nätet och bestämde mig för att göra egna till mig själv.




Torsdag

Ikväll behöver jag inte åka in till hamnen för Johan tar sig hem på eget bevåg. Skönt, men ändå är man ännu vaken istället för att sova konstigt nog och väntar.

Min och Millas dag har varit lugn. Hon har lekt mycket för sig själv och jag har då kunnat passa på att tvätta, städa och diska. Syrran kom hit efter skolan och så kom brorsan efter jobbet och vi åt lite käk tillsammans.

Syrran, jag och Milla åkte ner till badet en sväng efteråt. Milla försökte flyta på rygg och ligga lite bakåt samtidigt som hon sprätte vatten med benen. Jag tror vi får skaffa oss ett par mer ordentliga armpuffar till henne för med dom hon har så flyter hon utan att behöva sprattla med benen vilket gör att hon fryser lätt när hon är still länge. Samtidigt känner hon sig väldigt trygg med dessa men efter ett par ggr till i bassängen så klarar hon nog av ett par lite mer utmanande puffar.

Hon somnade snart nog efter vi kom hem och jag och syrran har sett 27 dresses och flottat i gott. En riktigt skön kväll som vi brukar ha.

Imorn får vi ser vad som händer. Johan ska nog på rally imornkväll och på lördag är det årsdagskalas och det är det enda som är inbokat. Jag ska försöka sy en blöjpåse imorn när Milla är på dagis om jag har något tyg hemma :).

Nu ska jag titta lite på pistvakt innan Johan kommer hem.

Natti.


Utelyktan har fått kom in.


Vaddå söt?

Emilia pussar gonatt!


Mätta magen lite.

Igår fick Johan tag på ett recept från sin faster som gjorde den här maten sist vi var uppe. Gott som rackarn och enkelt. När jag insåg hur mycket käk det skulle bli ringde jag brorsan så fick han och Emma komma hit. När alla hade ätit och gjort matlådor visade det sig att det räckte till 10 pers!!!


Ris, kassler, ananas och grädde som är vispad med ketchup och chilisås.


Och skjuts in i ugnen!

Härligt med nytt i dom vanliga, tråkiga recepten.

Idag gjorde jag kärleksmums. I Måndags gjorde jag likadana och dom blev verkligen perfekta som mamma skulle ha med sig till lilla juntan. Höga, mjuka, krämiga och allt det där. Men idag misslyckades jag med allt. Usch och fy. Men det är gott med rostad mandel på åtminstone.


Nytt

Igår fick vi ett efterlängtat paket på posten. Jag beställde nya böcker till Milla förra veckan som äntligen kom. Böckerna som finns i hennes hylla utöver dom nya är typ med två rader på varje sida och tar slut lagom man har öppnat boken. Perfekt med nya och hon blev glad :).


Hon börjar bli så stor nu våran lilla tjej. Hon fick böcker med Pippi i humlegården, Busiga bebben fixar allt, Pettsson och Findus gör pannkakstårta och Mammu bygger koja.

Nu går det undan.

Här åker Milla Rabalder med sin pappa på Liseberg. Man ser Johan som sticker upp handen lite fort och vinkar innan dom åker nerför. Märkligt att så små barn får åka den här men hon klarade sig precis vid mätningen. Andra gången dom åkte så sprang hon förbi mätningen och skulle åka med en gång. När dom var klara var hon så himla lycklig och svävade på molnen. Såklart ville hon åka mer men två ggr fick räcka denna gång. Man kan ju tänka sig hur mycket energi en sån tur kräver av ett litet barn. Inte konstigt att hon somnade gott i vagnen efteråt.



Det som göms i snö...

Idag har vi varit ute en sväng. Emilia blev överlycklig när hon såg att gungarna har kommit fram genom snön, äntligen!




Ren blankis och snorhalt på parkeringen.


Dagisfröken berömde Milla igår för att hon var så himla duktig och att klä på sig själv. Det skulle hon visa mig idag men jag fick absolut inte ta kort...


Igår hade lilla lortfia middagsfest för dockor och nallar.



När hon har vaknat så ska vi till affären och handla lite till kvällens bakning och matlagning. Sen ska vi ner och göra oss rena i badet.
Igår skulle vi egentligen till badhuset men vi sköt upp det till torsdag för då ville min bror med. Hon får ha på sig armpuffar när vi är där och kan då simma runt själv i vattnet, riktigt kul tycker hon att det är.
Jag köpte badkort i mellandagarna till mig själv så man kan komma iväg och röra lite på sig. Vi ser badhuset hemifrån så det finns egentligen ingen ursäkt till att inte gå dit :).

Mössmani.

Mössor är något Milla har i överflöd. Jag vågar inte räkna efter hur många men det är något jag alltid köper lite titt som tätt. Senast förra veckan blev det en mysig liten mössa och scarf från VilleValla. Nu när jag rensade massa kort från Facebook och sparade ner några på datorn hade hon såklart olika på alla, här är ett par av dom.


Lite lätt knubbig...
















Vill hitta.

Våren 2009 kom Millas goa farmor hem till oss i K-holm på besök. Med sig hade hon lite kläder till Milla som visade sig bli absoluta favoriter. Hon fick bl.a ett par röda P.o.Pjeans som Milla sen använde väldigt flitigt. Dom hade hon nog nästan ett år innan dom blev urväxta och tittade man på byxorna var dom inte speciellt slitna. Jag letade efter ett par likadana fast större storlek men det fanns inte så jag fick leta efter några liknande och hittade ett par på Kappahl tror jag det var. Också söta, fast inte alls lika fina, men nu nerpackade bland resta av alla försmå kläder.
Milla blir så jäkla söt i ett par röda och jag hoppas att jag kan hitta ett par likadana som dom första snart :).




Även denna rara klänning, också från P.o.P, fick hon samtidigt och var en perfekt kombo.


Liten uppdatering på Millan.

Hmm det är lite svårt att lägga upp nya bilder på den lilla tvåbenta här hemma eftersom hon vägrar att vara med på kort. Hon vänder ryggen till och säger att hon inte vill. Typiskt.
Men jag tänkte skriva en liten uppdatering om hennes utvecklig och så för den som är intresserad.

Hon är 5 månader från att fylla 3 år, är 93 cm lång och väger 13 kg.

Matvanorna går lite sådär just nu, eller det har gått ett gäng veckor som hon inte riktigt vill äta ordentligt. Hon äter lite frukost, lunch, mellis, kvällsmat och ibland något innan läggdags ifall hon är hungrig. Riktigt kräsen i smaken kan man lite lätt kalla att hon är. Man kan inte tro att man kan stoppa i henne vad som helst inte. Det som lättast går hem är korvstroganoff, köttfärsås, grytor och all sån typ av mat där det är såsigt. Välling slöt hon helt med i början av November som var ett säkert kort och man visste att hon fick i sig bra saker men jag tyckte det var bättre att börja med riktig frukost.

Sömnen har vi inga problem med. Hon lägger sig runt 20.00 på kvällen och somnar oftast direkt. Vi får gå upp till henne max 1 gång/kväll för att stoppa om henne en gång till.
Att sova på dagen börjar falla bort, hos vilar kanske 2-3ggr/vecka numer. Är vi hemma hela dagen så brukar hon hålla ut utan någon middagsvila och på dagis sover hon väldigt sällan. Det gör oss ingenting för hon brukar inte bli speciellt gnällig på kvällen även om det kan vara skönt att hinna med lite saker medan hon sover.

Toabesöken går också bra. Hon har ju varit utan blöja sen slutet av förra sommaren, utom på natten förstås. Det händer ibland att hon inte hinner på toa så det har läckt lite men annars fungerar det super. Skönt att slippa kånka hem på alla blöjpaket. Nattblöjan blir ju torrare och torrare men den får hon ha kvar ett tag till så hon inte känner sig pressad. Utan lilla ringen ska hon sitta på toa sen en tid tillbaka men finns det en liten ring hos någon annan ska hon absolut använda den konstigt nog.

Någon speciellt trotsig period är hon inte i just nu, peppar peppar.
Det mesta går mycket smidigt och vi kan konversera väldigt bra. Hon förstår det mesta jag säger, även om hon inte alltid lyssnar, utan att behöva förenkla meningarna speciellt. Hon pratar, pratar, pratar och pratar ännu mer. Inte till nya människor men till oss vardagliga randoms.

Favoritsysselsättningarna är ganska många, hon fixar med så mycket hela tiden. Hon gör armband, pärlplattor, målar, bygger med lera, pusslar, kör tåg, leker med dockorna, möblerar om i köksskåpen, tittar på film, dansar, packar i och ur väskor, hjälper ibland till med mat och bak, kikar i böcker och sånt som alla barn gör.


Irish vs. Rock

Synd att det inte finns någon video till låten men det är ju lika skitbra för det :).


Fika.

Till adventsfikat vi hade bjöds det på detta.


Saffransbullar med vaniljkräm, polkagrissnittar med vitchoklad, ljus chokladtryffel, knäck, lakritskola gjord på turkisk peppar och lite småkakor till barnen.




Syrran vad med mig och gjorde första laddningen med knäck. Vi började såklart skratta mitt i upphällningen så formarna bara fös omkring så brickan såg mer eller mindre ut som ett slagfält. Dom blev ialla fall väldigt goda :).


Årets första.

Så kan det gå när man möter en lastbil...


Jag gillar.

Jag fullkomligt älskar den nya brickan jag köpte för några veckor sedan, blev super till ljusen.


Nya kuddar till soffan hann göras i mellandagarna med svart linnetyg och likadan fuskull jag använde till pallarna.


Ett fodral som jag köpte i gotlands bästa tygaffär som ligger i Hemse.


I helgen var vi till Margus och med mig därifrån fick jag dessa fina ljusstakar.


Igår slog jag till på den efterlängtade lampfoten som jag har sett på så länge.


Även en 2 Light fick komma med hem.


Och kapporna rök igårkväll. Nu är detta det enda rummet utan hissgardiner, ska nog byta till långa i matrummet med för jag börjar tröttna på dom korta.


Pulka

Man ser rätt tydligt att hon är ganska nöjd över att få åka själv hela den biten.


Nyår.

Ännu en superdag hade vi där.
Först var vi till Träkumla och åkte pulka i det fina vädret som var. Där grillade vi lite korv, drack glögg och varm choklad.


Emil, Matte och Jessica provar byggplasten.


Johan tog en tur med snowracern.


Och pappa med. Just innan han ramlar i ett gupp och får axeln ur led.


Jessica och Ann-Sofie tog dubbelpulkan.


Men dom kom inte så långt.


Emilia tyckte det var skitkul att få åka snowracer.


Hon ville promt åka själv tillslut men hon fick endast åka från halva backen. I farten ropade hon "mamma akta dig, jag köra här"!.


Matdags.


Innan det var dags att åka hem tog bröderna ett sista race. Pappa fick stå brevid och ta det lugnt.


Men det blev platt fall för båda.

Sen for alla hem till sitt och gjorde sig klara inför kvällens kalas. Vi puttade Emilia i säng en stund så hon kunde hålla ut på kvällen. Då passade jag på att göra förrätten som blev en hemmagjord toast skagen, en sallad till varmrätten och Johan hade gjort tre potatisgratänger som skulle med.
Runt 17.30 skulle alla ses igen hemma hos Matte och Emma plus några till som inte var med i backen. Där lagade Johan oxfilén och tjejerna gjorde det sista som skulle göras till varmrätten. Till efterrätt hade Emma gjort en jättegod panacotta på vit choklad som toppades med hallon och havtorn.

Tanken var att Milla skulle få se lite fyrverkerier mycket tidgare och sen lägga sig så vi kunde vara kvar länge. Men riktigt så blev det inte.
Hennes fyrverkerier smälldes av vid halv elva på kvällen och då var hon ännu väldigt pigg. Kan vara för att vi lät henne sova till klockan 17. Efter det gick vi in igen och hon höll sig vaken och fick se allt vid tolvslaget, min tappra lilla hjälte. Jag var helt slut efter den långa dagen och när det var dags att gå in igen så jag bestämde mig för att gå hem med Milla. Johan hakade på som också kände sig trött.
Vi hade det jättetrevligt med väldigt god mat och finfint sällskap, kunde inte blivit bättre.

Julafton.

Vi har verkligen haft en kanon jul.
På julaftonsmorgonen hade vi paketutdelning bara oss 3 emellan hemma i lugn och ro. Emilia vart överlycklig för sina pärlor, spel och framförallt brios järnväg. Vi var inte riktigt överens med henne när det var dags att åka hemifrån och fira vidare hos hennes mormor för hon ville ju så gärna leka med sina nya saker.
Jag och Johan hade bestämt att inte köpa något till varandra eftersom vi ska resa en del nu framöver men den bestämmelsen bröts.
Han fick Move till PS3 och jag en KitchenAid. Gissa om jag grät när jag insåg vad som fanns i mina paket???
 

Jag kunde aldrig tro att hon skulle bli så fäst vid tåget som hon blev, hon leker fortfarande med det varje dag.


Äntligen fick hon egna pärlor. Hon har tidigare påpekat dom varje gång vi har varit i leksaksaffären.

Av alla andra i familj och släkt fick hon, hmm ska se om jag minns allt...en hårfön (som hon älskar), barbiedocka med kläder, pussel, spel, musikskiva, cykelstol till dockan, sopkvast, spelande smyckeskrin, Hard Rock café-tröja, sängkläder, Barbapappadress med byxor och luvtröja, kläder från Lingon & Blåbär samt Fransa, pärlor att göra armband med, liten docka, penna med troll, pins, sagobok och ett bakset. Tror jag fick med det mesta där.
Jag och Johan fick nya superfluffiga täcken till våran säng, en electrolux ergorapido och en traktörpanna. Skitbra grejer som vi fått mycket användning utav.











18 personer tror jag vi var i mammas lilla vardagsrum men det gick bra och vi hade det väldigt trevligt som alltid.
Efter jullunch, Kalle Anka och presentutdelning där åkte vi till pappa och firade vidare.

Back on track.

Sådär ja, nu är julrusningen slut och man har tid att sitta framför datorn och slappa igen, gott :). Jag slänger upp lite bilder från de senaste veckorna som har swishat förbi.



Milla har trotsat snön och pulsade fram till lekstugan.


Hon ville även vara med pappa när han körde snöslungan.


Granen stod så grön och grann i stugan från golv ända upp till taket. Märkligt att det ska vara så knepigt att få ett fint kort men så här såg den ut ungefär, kulorna syns dock i princip inte...





Johan tog en springtur på gården i fillingarna på nyårsmorgonen.


Den där dockan är Millas lilla bebis. Hon klär på/av den, matar, nattar, sjunger för, byter blöja, diskuterar med, visar hur saker går till och smyckar henne.


Idag städade vi på hennes rum. Så fort allt hamnade på sin plats var det dags att hälla ut smyckeslådorna men plockade snällt ihop när hon var färdig.


RSS 2.0