Reklam/Videoblogg

Jag tycker det här är så himla kul. Icas nya reklam är ju skitrolig och jag kom genast att tänka på ett klipp på en tjej som videobloggar. Visst är dom lika?




Julsemester

Nej nu fick det minsann ta och skrivas lite här, kunde inte låta bli. Vi har ju hittat ett hus här hemma som vi ska hyra. Hade som himla tur med att det var ett par vänner till familjen som skulle hyra ut det huset och vi fick nys om det. Så våran lägenhet är uppsagd och vi flyttar in den 1 April i vår och det ska bli såååå otroligt skönt att få komma på hemmaplan igen. Det är en gul trävilla med vita knutar och fin trädgård som ligger i Roma.

Resan hit gick bra, Milla lekte för fullt på båten och åt en massa godsaker. Första natten bodde vi hos mamma och sen resten av tiden har vi bott hos pappa. Julafton var toppen. Först gick vi ut och åkte lite pulka och Emilia åt en massa snö, dock inte gul... Sen somnade hon gott medan vi åt julbord hemma med en massa goda saker. Fram mot två väckte vi lilla damen som fick klä på sig finkläder och sen åkte vi till Danne och Rebecka för att se Kalle Anka, öppna julklappar och träffa tomten. Efter det for vi vidare till pappa och fortsatte kvällen med gröt, julklappsöppning, kortspel och sällskapsspel. Fröken har fått många fina saker från släkt och familj men det får jag skriva en annan gång för jag kommer bara komma ihåg hälften just nu.

Juldagen blev ganska lugn. Vi slappade, åt mera julmat, spelade mera spel och så var vi en sväng till mamma. Annandagen däremot vart det lite mer fart på. Vi åkte till stan för att fynda på rean och vi var inne redan till tio. Det var knappt någe folk där då så vi tänkte att det här blir ju lugnt men efter en halvtimme var det smockat inne i alla affärer. Man fick vässa armbågarna för att komoma förbi och fram. Min mamma var barnvakt åt Emilia så vi kunde springa runt själva jag och min syster. Efter fem timmars handel åkte vi hem, bytte om sen åkte vi och firade brorsans flickvän som fyllde år och där bjöds det på smörgåstårta, glasstårta, kakor och en himla massa gott hon gjort. Jag hade köpt två hjärtanljusstakar som jag själv hade tänkt köpt åt oss men det fanns så några kvar och tyckte dom skulle passa deras hem så bra.

Igår var vi och såg på huset strax innan lunch sen på eftermiddagen åkte vi till Guldrupe för att träffa Johanna med sin familj. Det var så längsen vi sågs och det var ett kärt återseende. Våra små lekte för fullt och lilla Isabell skulle visa sitt nya fina rum för Emilia, sen satt dom och skålade med varandra vi fikabordet. Sen sist vi var där hade dom gjort en takresning på huset och nu var dom klara med övervåningen som har blivit så himla fin. Dom två är så händiga och kan göra allt själva.

Idag lämnade vi Milla vid mamma och syster Andrea så drog vi in till stan för att handla lite, fika med Marie och Ken som man inte har träffat på evigheter. Det blev en väldigt trevlig lunch med skitsnack, god mat och sen spring på stan. Imorn blir det inte heller lugnt. Ska först ner på affären här och kolla tapeter till huset sen på eftermiddagen ska jag träffa Jessica med sin lilla fina dotter som ploppade ut bara nån månad sen.

Full fart har vi och dagarna rusar förbi med ilfart och vi gör allt för att hinna träffa och umgås med alla men tiden verkar inte vilja räcka till. Som tur är flyttar vi ju snart hem igen och lycklig är jag :D.

Dan för dan före dopparedagen

När vi försökte ta kort till julkortet så fick vi ju ta en hundra bilder för att få något som kunde passa. Här är några av alla dessa kort vi tog.

Tänkte passa på att önska God Jul och Gott Nytt år till alla er läsare! Så himla kul att ni vill se vad som händer och sker i våran vardag. Jag kommer ta en liten paus nu med bloggen över jul hade jag tänkt så återkommer jag med en massa bilder när vi kommit hem (får väl se om jag kan hålla mig från skrivandet så länge). Blir hemfärd på nyårsdagen så vi hörs nästa år ;).
Ta hand om er och en massa kramar kommer här från oss!!!



Denna Måndag

Just nu sitter jag i soffan med en handduk på huvet och har just sköljt ur färg från håret. Verkar som att jag kommer att vara gulhårig denna jul, jag hoppas verkligen att färgen blir bättre när det har torkat.

Idag har vi varit en vända på stan. Emilia har fått valt julklappar från sin farmor och det blev duplolego, en leksak som sjunger rimramsor, en skiva som sjunger låtar med Millas namn, dvd med mora träsk och nicke nyfiken, ett par lurviga innerskor och ett nattlinne. Nu behöver vi verkligen omorganisera i hennes rum med nya förvaringsmöjligheter så vi kan få ordning på alla saker hon fått och kommer att få. Hon är ju helt lyrisk här hemma med alla nya saker så det gamla har blitt ointressant och kan nog snart rensas bort till viss del.
Andreas var med oss på stan sen hängde han med oss hem för att äta pizza och sen ner för att jobba.

Johan är och jobbar idag och imorgon för att göra det sista i sthlm sen är han ledig till efter nyår. Så om han har tur skulle han vara klar i morgon förmiddag i sthlm efter det skulle han åka hela vägen till ingåker för att tvätta lastbilen sen får vi åka och hämta honom så han kan komma hem.

Imorn lär det mest bli packning och städning för min del. Ingela kommer få mycket tid med Milla medan jag springer runt och yrar efter grejor som ska packas. Så skönt att ha en andra hand när Johan inte är tillgänglig. Den lilla damen har haft ett minst sagt konstigt/hektiskt beteende och humör dessa dagar men jag håller tummarna för att hon tämjer sig innan vi anländer på ön.

Snart är det julafton hörrni, tänk vad tiden går fort det var ju nyss sommar...

Besök

Idag har svärmor kommit på besök och vi har haft det så trevligt. Hon tog med sig en massa fina klappar till familjen. Milla har fått väldigt fina kläder till sommaren, johan och jag fick varsin tröja och ett presentkort på Ikea samt ett inramat foto på Ingela. Lillan fick också två mössor som såg ut som en gris och en katt och dom var himla roligt, som vi har busat.
Nyss när hon skulle äta välling fick hon för sig att ligga i kattsängen och äta...vart kommer alla ideér ifrån??
Hon är riktigt pigg nu, åt lite mat ikväll, leker för fullt och är den vanliga cirkusapan. Imorn ska vi gå ner till leksaksaffären så ska hon få välja en julklapp av sin farmor och om jag känner henne rätt så kommer hon bli överlycklig när hon närmare sig den butiken.
Jag har gjort lasagne med sallad som vi smaskat i oss ikväll, kände att jag var tvungen att göra nått Milla gillar så hon får i sig något annat än välling.

Förut idag drog jag ner en sväng på stan ensam för att handla lite. Hittade en tunika att ha på julafton ska se om jag kan hitta något skärp också. Träffade på Emma med sin familj och sen Lina som var ute och shoppade, blev lite snabbprat sen var jag tvungen att skynda mig att handla mat för att åka hem och fixa lite innan svärmor skulle komma.

SNART KOMMER VI HEM!!!!!!

Oj vad snö

Burr burr burr här har vi upp mot -15 grader och en massa snö. Konstigt nog känns det inte så kallt eftersom luften är så torr, annat är det på gotland för så fort det är under noll så är det ju svinkallt sen blåser det ju ständigt. I måndags var vi ute en sväng men då var det knappt nån snö alls men nu är det hur mycket som helst.

Milla är mycket piggare nu. Hon har ingen feber och äter välling för fullt men maten går det lite trögt med ännu  för lilla stackarn. Så igårkväll när hon var pigg passade vi på att ha en liten julklappsutdelning mellan oss i familjen. Jag visste redan vad jag skulle få för innan på dagen hade vi varit på stan och handlat vinterskor och termobyxor till mig :). Minns inte när jag hade varma skor sist. Sen hade han köpt halsband och armband från Tomas Sabo åt mig med som jag inte visste om. Milla fick lite leksaker, böcker och egna små armband hon kan leka med så jag kan få ha mina ifred. Johan fick halsbandet som var svindyrt så han fick nöja sig med det och ett par innetofflor som han gärna ville ha, han har ännu inte tagit av sig dom... Alla blev jätteglada för sina presenter och dom kommer att komma till mycket användning.

Ikväll när vi kom hem från födelsedagsfikat hos Johans faster så packade vi på oss alla vinterkläder för att gå ut och leka i snön tillsammans med katterna som har vägrat att gå ut dessa vita dagar. Men Milla ville inte, hon bara grät och ville in och leka med sina nya grejer och så fick det bli. Sen la hon sig för kvällen redan vid halv sex för hon hade inte sovit något middag och var trött. Vi har hyrt Ice Age 3 som vi såg när hon hade lagt sig, jag somnade efter en stund så jag får väl se klart den imorn.

Jag har nya planer för Millas rum. Beställde en rund äppelgrön ryamatta dit sen ska det in bättre förvaring nu när hon samlat på sig så mycket saker och så ska det bli en myshöra med en massa kuddar. Jag ska färga hennes sänghimmel så jag får den i rätt färg som hon kan ha över myhörnan istället för över sängen.

Nu är det dags för Robinsson och en julvörtsmacka med nygjord rökt julskinka mums! :D


Milla pyntar sitt fönster.


I måndags gick vi ut medan hon var relativt pigg.


Andreas har nog varit här varje dag och sett Mamma Mu och ätit glass med Milla.


Mina nya superfina vinterskor.


Nu lär inte jag frysa längre när jag ska vara ute med Milla och leka.



Förbaskade krupp!

Emilia har inte blivit bättre idag snarare sämre. Hon hostar snart sönder sig själv känns det som och hon borde snart nästan kollapsa eftersom hon inte har ätit sen söndags. Johan kom hem ikväll medan hon ännu var vaken och fick se vilket vrak hon verkligen är idag och han blev nästan rädd, tyckte att vi ska ringa läkare imorn igen så vi får se hur hon har det imorn. Natten som var vart den värsta med hostan och jag hoppas verkligen att hon får en bättre natt med mycket sömn. Man känner sig så hjälplös eftersom man inte kan underlätta eller hjälpa henne med varken medicin eller annat. Vad ska man göra? Dessutom är det nått med hennes ena öga men jag tror det bara är ett blodkärl som spruckit, får hoppas på det.

Imorn blir det en sväng till dagis för att hämta hem hennes grejer eftersom hon är ledig fram till 11 Januari, annars kommer det bli ganska lugnt. På lördag fyller Johans moster år som ska ha kalas så det hänger på Milla om vi ska gå eller inte. Vi måste ju en sväng till Ikea innan resan till Gotland som också ska göras i helgen. Och det bästaste är ju att svärmor kommer på Söndag, Milla kommer bli så glad.

Nu blir det att slänga sig i sängen och försöka få nån timmas sömn ifall hon får en kämpig natt och man behöver vara vaken.

Kramkram!


Mera julklappar

Vi har fått gått en vända till sjukhuset idag med lillan. Hon vart ju aldrig direkt bättre så det var det enda alternativet. När vi kom in på barnavdelningen så hade dom ett stort lekrum med massor av roliga saker och helt plötsligt blev Milla pigg... Men när läkaren kom och fick ta en titt på henne (vilket hon inte tillät) så fick vi veta att det var krupp hon har åkt på. Hon hade 39 graders feber igår och det hörde ihop med viruset. Hon äter fortfarande inte men är väldigt duktig på att dricka vatten så det är himla tur. Egentligen behövs ingen behandling men vi fick nån slags hostmedicin utskriven som vidkar luftstrupen där stämmbanden är svullna. Kommer hålla i sig max en vecka och han sa att den värsta tiden ska vara förbi vilket är dom två första dagarna. Så nu får man hålla tummarna på att hon blir bra och pigg innan Söndag så hon kan leka med sin farmor.

I middags när Milla sov kom en snäll Andreas över och var barnvakt medan jag skulle hämta paket på posten, träffa Emma och handla en julklapp. Det vart en del handlande, mer än tänkt, och lite fika sen fick jag gå hem till en sliten liten tjej som busade med sin farbror, men paketet på posten glömde jag...den största andledningen till han skulle vara barnvakt ju. Det fick jag hämta efter läkarbesöket nu ikväll. Där i fanns en pyjamas till mig eftersom dom nätterna Milla är sjuk och jag får springa in och ut från rummen förjämnan sover jag med morgonrocken på så man slipper krångla med det men nu skaffade jag mig en bättre lösning, dessutom är det ganska kallt i vårat sovrum om nätterna. Också fanns det nyårskläder till Milla och en varm mössa till Johan där.

Hon har redan gått och lagt sig och jag ska väl slå in julklapparna jag köpte idag. Köpte armband till henne eftersom hon snor mina armband och hårsnoddar för att sätta på sig men nu får hon egna :).

Ha det så gott ikväll! =)

Dec. 15, 2009

Usch den här natten var ingen höjdare, hon har varit vaken en gång i kvarten hela natten. Igår var hon ju någelunda pigg så vi gick ut en sväng och hon lekte. Men idag är det värre. Hon är helt slut, har nästan sovit hela dagen, orkar inte äta och hon skakar i kroppen. Andreas har varit här en sväng både igår och idag så jag har kunnat handla och varit till apoteket så det har varit skönt att få det gjort.
Just nu sover hon och jag har passat på att göra potatis och purjolöksoppa som jag hoppas hon kan tänka äta sen. Inte ens mandarin äter hon som hon älskar så mycket. Igår åt hon 3 stycken idag suger hon bara på saften litegrann sen får jag tillbaka den. Hon har varit duktig på att ta sin hostmedicin och alvedon, ska försöka ta tempen på henne sen men det lär inte vara poppis.

Shit vad det snöar här det tar aldrig slut. Det ligger tjockt med snö på marken så det är lite synd att vi inte kan gå ut och leka. Jag måste verkligen skaffa ett par vinterkängor annars kommer mina tår frysa ihjäl i gympaskorna.

Jag lyckades laga våran julgransbelysning igår med en sockerbit och eltejp så nu lyser det fint igen :).


Sjukling

Idag är jag hemma med en sjuk liten tomtenissa. Imorse när jag skulle hämta henne för att göra oss redo att åka till dagis så var hon väldigt varm, jätterosslig och kunde knappt prata. Medan hon låg på golvet och jag bytte blöjan hann hon somna men vaknade igen när jag skulle klä på henne. Hon var vaken i strax över en timma sen la hon sig i sängen och sov till lite innan tolv. Så hon har fått lite alvedon som typiskt tog slut, sen åt hon två mandariner, drack lite festis och varm saftsoppa det var allt hon ville ha till lunch. Nu leker hon och är lite piggare men den lilla energin tar nog snart slut och det är dags för sova igen.
Bättre att hon är sjuk nu så är hon pigg när Ingela kommer på Söndag och när vi ska åka hem.

Jag blir galen på våra katter. Inte nog med att Zeke sitter och jamar och krafsar vid våran dörr varje natt och vill ut sen när han väl är ute ska han in igen om och om flera gånger. Nej så skulle jag sätta igång julgransbelysningen imorse men den sladden hade dom bitit av...vi som var och köpte en ny i förrgår för att den andra var också av.



3 Advent

Snart är 3.e advent nästan slut och vad har man åstadkommit en dag som denna? Jo, jag har satt lite fart i symaskinen och gjort färdigt dynan till vagnen, sytt två dukar, vikt tvätt, diskat och dammsugit. Inget luciafirande för oss blev det, verkar inte vara nått klokt sånt i den här stan. Hemma är det ju i Domkyrkan inne i stan som är hur mysigt som helst.

Hemma har det varit pepparkaksbakning idag med släkten och jag hade så gärna velat vara med. Men nu är det inte så många dagar kvar tills vi får träffa och umgås med alla.



Bilderna:

Överst- Den nya dynan som jag blev riktigt nöjd med.

Mellerst- Innan med dom gamla dukarna.

Nederst- Nytt och fräscht.


Jultider

Jag sitter och lyssnar på vinnalåten i Idol och den är ju så himla bra, helt klart den bästa och sen blev det ju rätt person som vann också. Första låten Calle sjöng är ju så sjukt bra sen innan och han gjorde den ännu bättre men det var ändå Erik som var den bästa.

Igår tog vi en sväng till Pingstkyrkan med Emma och Otilia. Det var vi och en massa pensionärer men vi hade det trevligt ändå. Det fanns ett stort lekrum för dom små att springa i och så fikade vi och lyssnade på barnkören.
När vi kom hem fick Milla äta och vila middag. När hon vaknade snöade det och hon vart helt fascinerad över det, hon stod och tittade ut genom fönsret med hakan i golvet. Då satte vi igång julmusik så klädde julgranen tillsammans. Emilia plockade kulor och la dom på grenarna, för det där med att hänga dom var ju onödigt när dom kunde läggas direkt på... Vi hade det verkligen mysigt och Johan fick för sig att vi skulle byta julklappar redan då men han får gott vänta, han tjatar ännu idag om att vi ska ge klapparna.

Det bästa av allt var ju när vi kom hem från fikat i pingstkyrkan. Utanför våran ingång stod en bil med flyttlass och våran partyprisse över oss sprang och fyllde flaket med sina grejor. ÄNTLIGEN!!!! Nu blir det mycket lugnare i huset, sjukt skönt. Det enda som är lite störande nu är ju tvättstugan precis under men det är mest Johan som tycker den är jobbig att lyssna på jag har ju vant mig.

Snön ligger ännu kvar på backen så vi ska väl ge oss ut med lillan innan det är dags för lunch.
Bara 10 dagarn tills vi kommer hem :D!!



Bakningsdags

Johan har tagit med Milla på en promenad så jag har fått lite tid sjlv här hemma. När jag vaknade förut så kände jag att idag ska jag baka så nu har jag ju ett bra tillfälle. Det kommer bli brysselkex som jag aldrig har gjort förut men det verkar ganska lätt.

Imorn ska vi på fika i pingstkyrkan....ja jag vet...men det ska tydligen vara ett trevligt ställe där barnen kan springa och leka sen ska vi lyssna på en barnkör. Verkade inte vara någe kyrkligt så då får man passa på. Ska kolla upp om man kan se på lucia nånstans med på söndag, jag har ju verkligen ingen aning om vart det finns här uppe.

Här kommer bilderna från igår. Först ser man Milla åker skrinda uppstoppad med kläder till hakan. Andra bilden så sjunger dom fast inte hon, hon var mest fascinerad över allt folk som tittade på dom. Sista är ju på oss två.


Luciadag

Det vart inge lån för oss...vi har inga pengar till kontantinsatsen på 10% så därför gick det åt pipan. Så synd för det där huset hade verkligen varit perfekt. Vi får ta tag i det här med att köpa hus lite längre fram i tiden och får kanske börja med att hyra ett hus.
Men vi hade andra ställen att putta in pengar på och det är ju våran kära bil. Jag sa det till Johan att på ett sätt var det skönt att det inte gick igenom för det finns andra ställen vi kan lägga pengar på just nu än att renovera ett hus. Så vi blev ganska många tusenlappar fattigare efter han beställt en massa delar till bilen som måste bytas ut.

Ikväll gjorde jag en köttfärspaj med bacon till familjen och Emilia åt hur mycket som helst. Hon äter så lite av allt annars så det var skönt att se. När det är köttbullar och pasta äter hon bara köttbullarna, är det korvstoganoff och ris äter hon bara korven och är det potatis och kött äter hon bara köttet (förutom hemmagjorda potatisklyftor som hon verkligen gillar). Hade hon fått gjort en matlista hade den nog sett ut såhär; köttfärssås och spagetti, torsk med potatis och sås, lasagne, potatissoppa, paj och lite kycklingpizza nångång ibland. Inte så varierande kanske.

Luciatåget idag var himla gulligt. Emilia fick åka sist av alla i en skrinda och hon satt där som en uppstoppad korv med kläder, ytterkläder och sen tomtekläderna över men hon var glad ändå. När sången var klar så hade vi tagit med oss god fika som vi mumsade lite på men fick åka hem och fika färdigt för det blev så kallt.

Vi gick ner en sväng på stan förut för att handla till maten. När vi gick så slapp Milla vagnen och fick gå. När vi kom fram så sa vi att vi ser vart hon går så följer vi efter. Hon gick raka spåret till leksaksaffären och ner på undervåningen där alla leksaker finns. Där fick hon springa en stund innan det var dags för coop och sen hem igen. Hon blir så lycklig när hon får gå fritt istället för att sitta fastspänd.

Jag satt ikväll och läste en blogg jag följer. Den tjejen som skriver är i min ålder och är tvillingmamma åt två pojkar i Millas ålder och fick i dagarna en liten tjej. Man blir ju så sugen själv på en liten knodd när man ser alla fina bilder. Att få hålla i ett knyte som gosar upp sig i ens famn och vill bara ligga där och sova skulle ju vara så underbart. Har ingen aning om hur Milla skulle reagera den dagen hon skulle få ett sykon, förmodligen bli lite arg för att hon inte får all uppmärksamhet hon är van vid...eller så funkar det jättebra. Nån gång får vi ju veta hur det skulle bli och nej jag är inte med barn nu utan bara spekulerar. :D 

Närköpet nästa

Här sitter våran stolta tjej med sin kassapparat. Hon har ju micken i munnen men hon vägrar prata i den annars.


Våran nya kassatjej

Den här kvällen har varit toppen. När Milla vaknade vid mellisdags så fick hon äta lite för att sedan klä på sig för att gå ut en sväng. När vi ändå var ute så passade vi på att gå ner till affären för att handla en purjolök. Vi hade en väldigt stolt dam här ikväll för hon fick gå helt själv både ner och från stan så hon kunde titta i skyltfönstren med tomtar och leksaker utan att sitta fast i vagnen. Vi skulle till coop men när vi ändå var nere samtidigt som Andreas jobbade så gick vi till netto. Hon sprang in dit med en himla fart och ropade Dreas men när han väl dök upp blev hon lite blyg som vanligt men sen köpte han världens bästa leksak så då vart hon glad. När vi kom hem packade vi upp kassapparaten som hon fick och oj vad kul den var. Hon har pratat i micken, lagt pengar i kassan, blippat varor, tryckt in summan, packa kundkorgen och dragit betalkort. Tack säger jag för då fick jag laga mat i lugn och ro. Jag gjorde potatis och purjolöksoppa för att se vad Milla skulle tycka nu när hon har blivit så kräsen med maten. Men hon älskade det. Hon åt upp allt sitt, det jag hade i min tallrik sen rensade hon sin haklapp på mat och sen var det stopp. Den är ju ganska tjock så det var lätt för henne att äta den.

Banken ringde Johan idag om lånet på huset. Vi fick låna pengar men inte så mycket som skulle behövas...det var det vi hade räknat med men där är ändå tråkigt. Huset är nu uppe i 860 000 kr och vi hade satt en ungefärlig gräns på 850 000 kr och priset lär nog inte stanna där. Vi har en bank till vi väntar svar ifrån så vi får se vad dom säger.

Lägger upp bilder imorn när hon sitter i kassan =).

Kramkram


Klassiker till jul

Dessa måste ju ses såhär till jul :D




Städardag

Idag finns det mycket att göra här hemma. Ska diska, dammsuga, bädda rena lakan och städa bort en massa skrot som ligger överallt och tar onödig plats och sen koka smörkola. Inte världens roligaste att börja dagen med men sånt måste ju göras.

I helgen tänkte vi redan plocka fram julgranen. Eftersom vi åker bort ganska länge sa tar vi upp den denna helg istället för nästa. Allt kommer vara i plast, det är väl säkrast med småbarn och busiga katter i lägenheten. Då kanske julstämningen kan smyga sig på lite mer också kan man ju hoppas.

Andreas kanske ska följa med mig och hämta Emilia vi dagis idag. Hon har tjatat och tjatat om honom hela tiden sen hon lärde sig säga hans namn. Hela gårdagen och den här morgonen har det varit "Dreas" och "pappa" från hennes mun så hon skulle nog bli överlycklig om han följer med.

Igår kom Johan hem igen. Han har jobbat några mil härifrån så då har det passat bra att komma hem. Imorn ska vi ju se Luciatåg med en liten Emilia i...frågan är hur det kommer gå?? Ska ladda filmkameran med batteri för det måste ju filmas. Jag tror hon att när hon ser oss i publiken så kommer hon springa och sätta sig vid oss och titta på dom andra, hur det än blir kommer det vara väldigt kul att se.
Igårkväll sprang hon runt här utan blöja i endast underbyxor och tröja. Då fick hon för sig att hon skulle minsann sitta på pottan och läsa böcker för sig själv. Perfekt tänkte jag med lite pottaträning. Hoppas att hon slappnar av så pass att hon kissar snart i den. Det bästa var ju att hon valde boken "Max potta" att läsa där :).


Huset

Var inne på husets annons och såg att högsta budet ligger på 820 000kr redan, imorse var det på 760 000kr...känns som att om det ska stiga i den här takten har vi inte en chans :(.
Ska gå och göra lite korvstroganoff så jag får tänka på nått annat en stund.

Flashback igen

Jag har nu suttit och kollat genom en massa kort från fester och annat kul. Man får ju inte mindre hemlängtan direkt men jag får ju skylla mig själv som kollar. Har satt ihop ett par bilder...eller ganska många och jag tror att många som läser här kan nog hitta sig själv på nån bild. Saknar mina vänner.


Önskelista

Emilia har fått gått och lagt sig tidigt ikväll. Hon sov lite dåligt inatt och hade en kort tuppis på dagen så hon var trött och gnällig nu ikväll.
Vi tog en sväng upp till Lövåsen och bl.a djuraffären där hon fick gå runt till alla djur. Hon visste direkt vart och hur man gick för att komma till djurrummet även om vi inte har varit där sen i slutet av sommaren. Vi skulle köpa nån lite julklapp till kissarna och det blev små råttor som ska slås in med kattmynta och papper. När vi kom hem strödde vi mynta på katt/klös-pelaren och Vilda blev helt galen, hon hade en ordentlig uppvisning och det såg ut som om hon hade hittat sin kärlek så mycket som hon kramade allt.

Johan ringde precis och sa att han var på väg hem! Guud så skönt. Synd bara att Milla la sig tidigt annars hade hon hunnit träffa honom.

Här kommer önskelistan jag skulle lägga upp.

Emilias:
Badleksaker, hon är trött på alla sina.
Underbyxor, gärna blöjanpassade stl 86 eller 86/92.
Pyjamas, alla hennes är för små, stl 86 eller 86/92.
Barnskivor, vi har önskat oss en cd-spelare av pappa och Annsofie.
Mockasiner, stl 22 eller max 23.
Pussel, det är verkligen det bästa som finns just nu.
Ficklampa, hon använder alltid våran jättestora och skulle gilla en mindre modell.
Dvd med Fåret Shaun.
Leksaker av all sort, tror inte hon skulle misstycka om nått och det får gärna låta.

Våran:
Pengar till en ny vardagsrumsmatta så den vi har kan läggas under matsalsmöbeln.
Takkrona med stearinljus i smide, silver, svart och gärna lite "shabby chic-stil" att ha över matsalsmöbeln.
Dom stora kaffekopparna i Coronaserien med fat.
Nya kuddar och täcken till sängen.
Buzz och Guitar Hero 5 till PS3.
Pengar till en fotografering åt mig och Johan.
En "Lilleman" till köket.
Sällskapsspel som Galen Panna, Pictionary och Trivial Pursuit Team.

Hoppas ni har blivit någe klokare som ska köpa åt oss, ring om det är nått ni undrar över.

Jag kan själv

Idag gick vi en sväng till lekparken så Emilia fick ha lite roligt. Hon kände igen sig långt innan vi var framme och sprang resten av vägen och skrek "Där där"!. Den ligger ca 250 m hemifrån oss så Emilia går gärna dit och hem utan nån vagn. När vi kom hem så somnade hon gott efter lunchen men trötta ben.

Jag resnade igenom hennes garderob förut och plockade ur kläderna och la dom på skrivbordet. Då fick hon syn på sin vårjacka och skulle genast sätta på sig den men det där med dragkedja är ju lite knepigt att göra själv... Men envis som hon är så ska hon hålla på tills hon blir förbannad.

Andreas är här, vi har ätit tacopaj och pepparkaks-Ballerina. Emilia kallar honom för "Drea" och springer och säger det så fort han försvinner och hon letar.

Vi har hyrt den andra filmen av Millennium-trilogin på Blue-ray, hoppas den är lika bra som den första filmen.

Imorn tänkte jag lägga upp önskelistan här på bloggen så ni där hemma vet vad som önskas :).




Städdags

I natt har Emilia sovit väldigt dåligt. Jag tror hon har haft magknip efter all russin hon åt igår. Hon vaknade till runt halv elva och fick komma upp en stund sen fick hon lägga sig igen. Hon somnade inte klokt förens halv två inatt. Hon har vilat middag sen halv ett nu så hon tar nog igen sig lite.

Jag och Johan har pratat med Pappa och AnnSofie som har varit och tittat på huset. Dom var långt från ensamma med 18 familjer till på visningen och bud är redan lagt men inte från våran sida. Hoppas verkligen vi får svar från banken i början på veckan så vi kan buda. Jag får försöka  ta mig hem och titta på huset jag med. Åååå vad jag vill att det här ska gå vägen så vi kan flytta hem nångång. Håll tummarna för oss ;).

Nu är Johan iväg och handla mat till ikväll, blir klyftpotatis med kotlett och beasås. Sen kommer Johans pappa och Andreas in en sväng på fika. Annars blir nog kvällen lugn.
Vi har haft en städardag här. Jag har diskat, dammsugit, städat millas rum, skrubbat toaletten och duschen, Johan har skurat golvet, gjort rent ugn och spis.

Jaha nu vaknade hon, nån som ropar bajs där inne. Nu ska hon få lite mellis sen får det bli lite bus när farbror kommer.

Kramelikram på er!

Årets första lussebullar

Ikväll blev det ju lite lussebullsbak. Fick hjälp av Emilia och Johan med att sätta dit russinen på bullarna. Men...Emilia satte dit ett russin sen tog hon det igen och åt upp det. Sen finta hon bullen genom att smyga fram ett russin sen snabbt stoppa in den i munnen likadant gjorde hon mot Johan.
Jag hade all deg på bordet och hon stod på golvet och smög upp med ett finger för att norpa lite deg. Då sa Johan "Vad tog du? Jag såg att du tog deg". Hon tittade upp på honom med stora blåa ögon och skakade oskyldigt på huvudet med bulldeg i munnen...
Det vart inte stans snyggaste bullar men dom blev skitgoda, inga torra alls :). Johan har ätit tills magen blev full och likaså Andreas som passade på att smaska. Knepet var Kesella-vanilj och så ska man vara sparsam med mjölet till första jäsningen för degen ska nästan vara flytande, perfekt.


Där ska ju russinen vara och inte i munnen.


I väntan på att jag ska komma med bullar.


Himla gott var det.


Som sagt inte dom vackraste men det var svårare än vad jag trodde, huvudsaken var ju att dom smakade bra och det gjorde dom ju :D.


Snart är det utröstning på Idol, jag hoppas verkligen att Erik vinner alltihopa för ingen av dom andra kan varken sjunga eller leverera som han.


Pölar med is eller vatten?

Innan Johan åkte till banken för en stund sen så satte han på sig ett par jeans han inte kunnat haft på 2 1/2 år, dom satt perfekt. Han går fortfarande ner i vikt konstigt nog men bara lite grann, 13kg nu sen vi flyttade hit så nu får det banne mig räcka innan han försvinner helt. Ska se om jag kan få med honom på ett kort när han kommer hem efter massagen som han är på nu.

På förmiddagen gick vi ut en sväng i det här tråkiga gråa vädret. Emilia blev överlycklig när hon såg att isen i pölarna hade tinat så hon kunde plaska igen. Nackdelen var att isen hade inte riktigt smält bara ovanpå så när Milla sprang in i vattenpölen trog hon världens vurpa eftersom det var så halt under. Och så gjorde hon på varje pöl...att hon aldrig lär sig.

I eftermiddag blir det lussebullar här hemma. Bara saffranen kostar ju nästan 70 spänn och det är helt sanslöst dyrt men det är det värt.

Häromdan räknade vi ihop pengarna från Millas spargris som hon har samlat ihop. Nästan 700 kr är det uppe i nu. Först tänkte vi sätta in det på banken men vi ska nog köpa nått fint till henne efter jul när man vet vad som behövs som inte kommer i en julklapp...en ny säng och nån leksak kanske?. Vi har ju funderat lite på det där med att snart byta till en växasäng för Johan ska köpa en fin av sin arbetskamrat. Men Emilia skulle aldrig stanna kvar i den sängen utan springa upp och leka tills mitt i natten. Får nog vänta lite.

Nu är det bara 20 dagar till julafton och det kommer säga swisch så är dagen framme. Ska bli så skönt att komma hem igen, för det är ju trots allt mitt riktiga hem även om jag bor här. Jag ska verkligen njuta av tiden där och Emilia kommer vara så lycklig som får träffa alla som hon gillar så mycket.

Imorn ska pappa och AnnSofie på visningen och jag är såå nervös...

Gott Gott

Vi har precis suttit i köket och duckit varsin mugg (milla fick dricka ur glöggmugg) varm choklad med grädde och smarties i. Det var andrea som gjorde att jag blev sugen på det igår så vi gjorde det idag. Milla tyckte det var skitgott, när hon hade druckit upp så fanns det ju smält smarties på botten som hon gladeligen åt med sin sked.


3 December

Jag blir galen, man får inte sova här hemma! De senaste veckorna har jag haft svårt med att somna på kvällarna. Och när man väl har lagt sig och ska äntligen börja somna efter ett tag...ja då börjar Zeke mjaula o ha sig så man får kliva upp pch säga till. Väl liggandes i sängen med ett nytt sovförsök hostar Emilia som en galning så man får gå upp än en gång för att då kolla till henne. Tillbaka i sängen frusen och trött, kanske äntligen dags för sömn, nejdå då blir det samma visa igen. Även om Milla kanske bara hostar till så spänner man sig ändå för att vara beredd på att gå upp även om det inte behövs. Det resulterar i att jag är skittrött, har ingen direkt matlust och vill bara sova. Skönt att Johan kommer och kan kolla Milla när hon vaknar till av hostan kan man ju tänka sig men han vaknar inte.
Hon har nu ätit hostmedicinen i en vecka men jag kan väl inte säga att den har blitt så mycket bättre, snoren är borta men annars likadant. Det får gå ett par dagar till sen hör jag av mig till en annan läkare eller vårdcentral, gillar inte våran läkare för fem öre, han förstår inte svenska ordentligt och var allmänt otrevlig och skrämmande för Emilia.

I helgen ska jag göra lussebullar. Fick lite tips igår om hur man får dom saftiga och goda så jag ska göra ett försök så ska Milla såklart få vara med på ett hörn. Johans insats blir nog att äta dom ;).

Just det goda nyheter gällande dagiset. Efter jul kommer det in en tjej som ska jobba på den avdelningen så dom får bättre koll på den ungen. En pappa kom fram till mig idag och tyckte att det var bra att vi hade tagit tag i det för han hade också varit lite på om det för ett tag sen men då hände det inte så mycket. Mer än såhär kan vi inte göra denna gång.

Ikväll kommer Johan hem, ska åka och handla så jag kan göra bakad potatis så det står färdigt när han entrar hemmet.


Lite nytt

Nu börjar det ordna upp sig, ett himla krångel med alla dessa siffror och tecken som måste vara på sin rätta plats. Men nu är det lite mera juligt här på min sida än innan (mammas julgran).
 
Idag har det varit förbaskat kallt. När vi gick ut till bilen imorse var det -6 grader och det var bara för mig att skrapa rutorna. Under natten var det -8 så nu börjar verkligen vintern komma med stormsteg. Det gjorde ju att Milla fick använda sina nya vinterstövlar hon fick av Mamma och Urban och hon vart för himla söt. Katterna fick också smaka lite på kylan, dom var ute max 5 min sen sprang båda in igen. I eftermiddags gick jag, milla och katterna en promenad i kvarteret och då blev det genast lite roligare för dom att vara ute. Det var is på vattenpölarna nu som Milla brukar plaska i. Hon tyckte det var skitkul och spräckte mer än gärna isen för det lät ju så kul, smakade gjorde hon med. Sen gick vi in och gjorde köttfärssås och spagetti och den lilla damen åt som aldrig förr, tror hon satt en halv timma och åt minst.

Funderar på att göra ett litet krypin åt katterna på balkongen. Dom springer ju gärna ute länge (i vanliga fall när det inte är så kallt) och om vi ska iväg så kommer dom ju inte in under den tiden så då kan dom ju smita in i en koja och gotta sig i väntan på oss...blir nog ett projekt för morgondagen.

Strax blir det bonde söker fru =), ska nog göra klart dynan till vagnen innan dess.

Kram på er!

Studsande barn

Ursäkta röran men jag håller på att bygger om...bloggen uppdateras, hoppas bli klar ikväll.

Emilia behandlar inte sin pappa så väl alla gånger...


Mys i lurarna

Jag har ju ett par favoritvideos som man aldrig kommer tröttna på känns det som...har lyssnat på dessa än en gång nu ikväll och det kommer så mycket känslor upp och minnen som bara får en att nästan explodera!




Gammel som gaten men rackarns bra.


Denna har också många år på nacken men ännu lika super.


Hårdrock och Symfoniorkester + Doro kan inte vara en bättre kombination.


1 December

Eftermiddagen kom med fullt ös. Emma och lilla Otilia har varit här och bakat fina pepparkakor. Ungarna har haft skitkul ihop, två bestämda små damer som har småtjafsat lite om vem som ska ha vad men annars gick allt superb. Otilia körde runt på Emilia som satt i dockvagnen och det roade dom sig med en bra stund sen hoppade dom på Millas två gummihästar. Det där med bakning var mindre intressant när man kan äta degen istället och smartisarna som ska vara dekoration var ju väldigt goda. Barnen har haft så kul och vi har haft det trevligt så tack för idag Emma & Otis.
När dom hade gått så fick Milla mat och hon fnissade genom hela måltiden, vet inte vad det var för fel... Sen satt hon utan blöja medan hon åt och det gick bra.
Sen klädde vi på oss och åkte till drivein på donken för jag var vrålhungrig, hade bara ätit två mackor igår och likadant idag så jag behövde ha i mig nått fort kände jag.

Milla fick bada nu ikväll för hon var full med pepparkaksdeg och mjöl. Hon satt i baljan medan jag åt i lugn och ro samtidigt som jag pratade i telefon med Johan. Efter en stund hörde jag hur hon skrek "Bajs bajs". Jag struntade i det först eftersom hon brukar säga så bara för att då vet hon att man kommer och hon får uppmärksamhet. Men när hon ropade igen gick jag in och sa till henne "vad är det, jag ser inge bajs"... Men sen såg jag bland badskummet hur det flöt runt små bruna korvar, usch!! Duschade av henne och lindade in henne i handduk sen satte vi oss i soffan och såg en bit på första avsnittet av julkalendern och hon satt klistrad. På med pyjamas och ingen välling ville hon ha sen var det att lägga huvet på kudden.

Igår började jag på sittdynan till vagnen, har gjort lite idag och ska fortsätta nu ikväll för den är snart klar. Ska bara göra hål till selen och sy två sömmar tvärs över dynan.

Såg på annonsen om huset idag att det har blivit tre visningar istället för en som det var från början. Känns som att vi kan bara få drömma om det där. Johan fick tag i banken och han skulle skicka ut blanketter som måste fyllas i. Men sista visningsdatumet är 17/12 så det är ingen brådska. Tror vi gör så att pappa o AnnSofie får titta på Lördag och om det verkar bra så får jag komma hem och titta på nån av dom andra visningarna.


Kavel hade hon aldrig använt men det gick bra.


Kolla in mängden mjöl till degen...


Lilla Otis får köra den lite större och lata Milla.


Det här var riktigt roligt att göra tillsammans.


Nya dynan- Svart med stjärnor, på undersidan varm fleece och inuti 3 lager vadd som borde räcka. Tror denna blir riktigt bra.


RSS 2.0