Bullbak

Här hemma lukatr den ren tvätt, nybakta bullar och bakad potatis kan jag säga. Vi hade ju tvätten imorse men inget vart torrt varken i tumlaren eller torkrummet så allting hänger överallt på stolar, krokar, handtag och element. Ska bli så skönt att slippa dom här dåliga tvättstugorna och att ha tvätten inom en bestämd tid.

Idag vart det ingen skrillaåkning för det var -17 grader och det är dock lite väl kallt. Jag drog en vända på stan och träffade upp Emma. Sen bakade jag både kanel och vaniljbullar. Milla var helt tokig i att det stog bullar på bordet och kunde inte låta bli dom men när hon väl fick åt hon bara pärlsockret, typiskt. Och vi har just suttit och ätit bakad potatis till kvällsmat så vi är uppblåsta som tre ballonger här hemma.

Imorn drar vi till Ikea, vi har julklappspengar kvar och en del grejer som ska inhandlas till alla fönster i nya huset. Det visade sig att om vi åker dit och handlar jalusi till alla fönster på undervåningen så kostar det (med bensin) mindre än om jag köper tyg och gör egna. Dessutom har vi fått sett hissgardinerna igår i verkligheten och dom var riktigt snygga.
Andreas kommer följa med oss och vara barnvakt åt Milla, han är så snäll. Dom kanske åker en sväng till Busfabriken medan vi är inne på Ikea och kan titta i lugn och ro.


Bilderna:
Högst upp- Milla gillar att hålla på med lera, Sen den eviga pottaträningen.
Längst ner- Trots snön ska hon till lastbilen och leka, Och några av bullarna som blev idag :).


Fredagsmys

Gårdagen började iktigt illa för mig. På morgonen när jag skulle köra Milla till dagis så kom jag knappt ut från parkeringen. Jag tror det tog mig en kvart innan jag hade fått loss bilen från alla snödrivor och kom ut på stora vägen där jag körde fast igen... Väl där ute får jag möte samtidigt som bilar kommer bakom och jag står helt fast mitt i vägen. Sammanlagt höll jag på i en halvtimma från jag backat ur vår parkeringsruta till jag kom loss på vägen utanför oss...suck. Johan talade om för mig att han egentligen intte ville att vi skulle åka nånstans alls med bilen men hade glömt att ringa.
När jag hade lämnat henne på dagis en stund försent så kunde jag ju inte åka tillbaka hem och parkera för då skulle jag ju hamna i samma skede. Så jag fick minsann köra ner och ställa mig på dom fina upplogade parkeringarna på stan där den fick stå tills jag skulle hämta henne igen. Men när hon var hämtad var ännu inte Jägaregatan plogad så jag fick åka ner på stan igen och sen gå hem. Andreas var snäll nog att köra hem bilen efter han slutade jobbet och då var vägen plogad. Han följde även med oss till vaccineringen eftersom Johan inte kom hem förens nio igårkväll. Sticket gick bra och hon har inte fått någon feber hon har endast varit lite gnällig idag.
Träffade Emma en sväng på stan medan Milla var på dagis och vi tog en fika sen kikade vi i lite affärer.

Vi har just kommit hem från en middag hos våra vänner och dom bjöd på först räkcoctail sen smarrig oxfilé och efterrätt blev semla och kladdkaka, himla gott.
Imorse vakande jag av att Johan ringde från Vingåker och ville att jag och Milla skulle stanna förbi däckservice och få nya vinterdäck på bilen innan jag skulle hämta honom. Snabbt gjort och nu kommer man fram på vägarna igen. Vi tog en annan väg hem från Vingåker så jag skulle få se älg tyckte Johan. Och vi åkte och åkte men inte fan skulle man få se en älg tänkte jag, har ju bara sett dom i djurpark...Men efter en stund såg jag två stycken som stog på en åker och åt. Jaaaaaa äntligen fick jag se dom i vilda och dom tittade på oss och såg väldigt fundersamma ut, väldigt fina.

Imornbitti har vi tvättid sen ska Johan åka lite skrillar med Milla och efter det ska jag ska baka bullar, det finns ju inge godare än nyabakta bullar ;).

Vi var och hämtade ett paket på posten som Johans syrra skickat till oss i julklapp och där i var det Buzz Quiz world så vi tänkte spela lite nu. Tack så mycket Anna! Och Milla fick presentkort på leksakaffären, perfekt.

Ha en trevlig fredagkväll!

Check this

Alltså detta är bara inte sant!!! Jag är med på tv!!!!

http://www.tackfilm.se/?id=1264628611779RA68

Mycket snö på intåg

Åååå jag har ännu inte bestämt mig om bilderna, får nog sova på saken och skicka efter imorn. Jag och min beslutsångest drar inte alltid jämt.

Imorn kommer ju Johan hem, får se hur dags det blir med tanke på det här härliga snöovädret som har dragit in över vårat avlånga land. Milla ska vaccineras för andra gången imorn mot dom där svinen. Hoppas att hon inte känner igen sig när vi kommer dit och blir rädd men det ska nog gå bra, det gick ju bra sist. På kvällen ska vi äntligen iväg på middagen som vart inställd för några veckor sen. Först var dom sjuka sen blev Milla det när dom vart friska men nu verkar alla krya. Ska bli så gott med J.s mat han är en riktig mästerkock. Det kommer även bli byte av julklappar melan barnen som ännu inte blivit av.

Här hemma har vi redan flyttkartonger framme. Om Johan hade fått bestämma helt så hde allt varit nerpackat nu men vi ska ju faktiskt kunna bo här ett tag till så han får hålla sig lite.

Milla har fortsatt varit duktig med att somna i sin nya säng. Jag har hakan i golvet varje gång hon lägger sig för att det går så bra. Hade räknat med att kämpa någon vecka men icke då, sen funkar nog inte det med en annan säng utan det sk vara hennes.
I förrgår satt hon och badade i baljan medan jag diskade och fixade. Efter en stund ropar hon på mig och sen säger bajs...När jag går dit hör jag hur hon dricker något och sen hostar till. Jo men visst sitter hon där med en leksak full med bajsvatten och verkar ha tagit sig en slurk, bläää. Hon fick genast kliva ur och duscha av sig sen hade jag jobb en stund med rengöring. Hon har inte blivit dålig än så jag håller tummarna att det förblir så.

Nu blir det tv resten av kvällen. Just nu är det Biggest Loser, kl 20 Robinson och kl 21 Real houswifes of New Jersey, najs :D.

Sweet

Tänk om barnet kunde vara lika lättroad nu som hon var för längesen...Det här klippet är från Februari i fjol så hon var ca 9 månader. Mig behöver man inte lyssna på som sitter och fjantar mig :D. 



Jäklar det funkar inte men man kan gå in på http://miloop.com/film_view.aspx?mm=7&movie=20665 så ser ni den.

Råd tack :D

Nu behöver jag er hjälp. Vilka ska skickas på förstoring, tänkte ta tre av bilderna??

1.

2.
3.
4.
5.
6.


Stolt mamma

Idag har vi tagit det lugnt så Milla fått repa sig ordentligt inför dagis imorn. Vi har busat, lekt med lera, bakat, varit ute och gungat, pratat med mamma och Urban via webcam och nu badar hon. Aptiten är helt återställd och äter mer än gärna.

Hon somnade efter lunch i sin nya säng och jag är så stolt. Igår gick det ju inte alls och idag så tog det sin lilla tid men det gick hon ska ju bara vänja sig, natten gick också väldigt bra och hon vaknade inte förens halv nio imorse. Lapptäcket jag gjorde i våras har hon som överkast och är så nöjd så. Bäddade i nya lakanen vi köpte och ett lite större täcke med.

Tänkte att när hon är på dagis imorn passa på att ordna fotona som ska förstoras upp, Johan vet ännu inget men har sina aningar. Har bara beslutsångest om alla ska vara svartvita eller med färg.

Det är lite nya projekt som har dykt upp för mig nu. Johan hittade en stor rund kudde som är hans som lilla fröken kan ha som sittkudde i sin blivande myshörna så den ska ha ett nytt fodral. Sängen hon fick är väl tanken att den ska vitlaseras, har ingen aning om det är lätt eller svårt men det ska så småningom fixas. Det ska sys två jalusi till köket och en till sovrummet. Sen ska det sys nya fodral till dom stora kuddarna soffan. Ska bara hitta rätt tyger så jag får ta mig ner till syaffären nu i dagarna.


Bilderna:

Överst har vi en överlycklig fröken när hon fick nya mattan.
Nederst är det först Vilda som hjälper mig med datorn och andra bilden är på kudden som ska få sig ett nytt fodral.


Friskus

Nu har vi en bra mycket piggare och gladare Milla här hemma. Kruppen vart aldrig mer än i torsdagskväll men hon har haft feber och är väldigt snuvig.
Att sova i nya sängen har gått väldigt bra. Hon har ju varit rätt matt så hon har ju även somnat i våran säng men hon har i alla fall vant sig med sängen nu under sjukan. Idag när hon vaknade vid halv nio var hon pigg och vi åkte en sväng till Vingåker och hälsade på Johans farmor, pappa och två bröder. När vi kom hem var det dags för lunch som hon mumsade i sig, hon åt ingenting igår så vi är väldigt glada att se henne äta, efter lunchen var det läggdags men hon hade för mycket enrgi i kroppen så hon springer här nu och leker för glatta livet. Nu kom Johan hem han har varit och handlat mer flyttkartonger :). Han har skruvat isär spjälsängen och ställt den i garaget så  nu finns ingen återvändo.

Imorn får hon stanna hemma och repa sig en dag till så då får vi se vad som hittas på, kanske ska hjälpas åt att packa ner grejer i kartonger.

När vi var till Vingåker passade vi på att mäta trädgårdsmöbeln så vi kan handla dynor. Det är två stolar och en soffa till bordet så vi ska hålla ögona öppna efter dynor.



Bilderna:
Överst- Vi åt våfflor i fredags men det var inte det bästa hon hade ätit. Sen är det en dam som gömmer sig i garderoben. Och pappa ligger brevid en sjuk tjej.
Nederst- Sängen är begagnad och ska målas vit, hon vet att man inte får ha några leksaker i sängen utan bara böcker.


Dags för'et igen...

Nu har vi helvetet under vårat tak, Milla ligger med feber och krupp...igen. Det kom nu natten som var och vi tre har inte fått så mycket sömn. Hon sussade hos oss från klockan 00.30 för annars ville hon ha mig sittandes brevid spjälsängen hela tiden. Hostandet var värst i natt för idag har hon tagit Bisolvon 2 ggr som har hjälpt lite, Mollipect vägrar hon ta som är lite bättre än Bisolvonen. 

Idag var vi och hämtade växasängen och satte ihop den så nu har hon en annan säng. Vi har varit lite oroliga hur det skulle gå att somna där ikväll speciellt nu när hon är dålig men hon sover redan och det har hon gjort sen halv sju. Febern kom inte förens mot kvällen så under dagen har hon varit rätt pigg och fart runt som vanligt. Vi var till Vingåker för att hämta Johan på jobbet i förmiddags sen somnade hon i bilen på vägen hem då la vi över henne i vagnen sen gick vi på stan och kikade på rean och käkade lite mat i lugn och ro.
Hennes garderob är snart fulländad med det nödvändigaste. Fyndade igår en långärmad tröja, t-shirt, byxor och baddräkt för 160kr istället för 500. Och idag hittade jag två par shorts hon kan ha i sommar sen hämtade vi paketet som kom från h&m också. Till oss handlade vi fyra nya kuddar till soffan och bordduk till stora bordet. Åkte även till lövåsen och köpte nya sängkläder till Milla, en ny kudde till henne sen matinköp.

Nu har vi tvättid och kommer sitta framför tv.n resten av kvällen känns det som just nu för vi är helt slut efter nattens gång och allt farande idag. Hoppas verkligen hon inte blir lika dålig som sist men nu vet vi lite mer om kruppen och hur man ska gå till väga.

Saknar er där hemma, kramar på er!!!

Liten och knubbig

Jag tänkte skicka iväg lite foton för förstoring som sedan ska pryda väggen vid trappen till övervåningen. Ett av dom blir detta som vart himla fint när jag photoshoppade lite, hon är så go våran lilla ängel. Ska också skicka iväg kort på mig och Johan som jag vill ha i trappen men han vet inget än...ska först rama in dom så blir det en liten surprise.
Det här med nya sovrutiner gick ju sket sig eftersom hon har sovit bra på dagen den här veckan. Men vi ska ändå ta bort en sidan på sängen imorn eller ikväll och se hur det funkar, hoppas verkligen att det går som vi har tänkt.
Nu ska jag kamma genom håret och sen dra ner på stan med Emma en stund innan vi ska hämta våra små på dagis.



Bland dom första korten på Milla, hon är knappt en vecka här.


Filmtajm

Go kvällens! Idag har jag gjort ett nytt litet filmklipp på Emilia :D. Vet inte varför det står att det är över sex minuter långt men det är bara strax över tre så det tar slut efter lucian. Det är musik i bakgrunden så var beredda om ni har hög volym på.



Här kommer det första jag gjorde på henne om nån vill se, många har nog redan det :D. Där är hon en mindre variant än klippet ovanför. Jag älskar den filmen, kan se den om och om igen.



Nya rutiner

Jag drog ju ner på stan igår för att fynda på rean men det kunde jag ju glömma. Gotland verkar vara före när det gäller halva reapriset. Jag frågade på Åhléns när dom ska börja med det och det blir på fredag. Har sett kläder till Milla som jag ska köpa där. Frågade också på Lindex och Kappahl men där fick jag stöddiga svar tillbaka om att dom minsann inte visste nånting, dom tyckte nog det var lite fräckt att fråga...
Men jag gjorde ändå två fina fynd, en stickad tröja och en rosa velourtröja med blommig insida, båda till lillan för 50 spänn styck istället för 300kr.

Idag ska jag försöka ändra om rutinerna här hemma. Sen hon började på dagis förra veckan har hon haft lite problem med att somna efter lunch. Hon kan ligga i sängen och prata i över en timma utan protest men tänker inte sova. Så jag kikade runt lite på nätet igår där många skrev att deras barn slöt sova middag vid den här åldern så idag ska hon få vara vaken så ska vi se hur det går. Kan tänka mig att hon orkar idag och imorn men sen på torsdag vill hon nog gärna vila.
På fredag ska vi testa att ta bort ena långsidan på hennes säng. Hon har inte börjat klättra än men det känns som att det inte är långt borta och då blir det nog en ordentlig smäll ner i golvet. Vi är beredda på att hon kommer springa i och ur sängen till en början men lyset är ju släckt hos henne så hon tröttnar nog efter ett tag och somnar gott. Bäst att försöka till helgen då hon inte har dagis att gå upp till om hon somnar sent. Förhoppningsvis så kommer det funkar bra efter några veckor så vi kan byta till hennes växasäng hon fick av sin farfar i julklapp.
Så har vi börjat ge henne vuxenvälling för en vecka sedan. Kikade också om det på nätet och det var inga problem för barn i hennes ålder att börja byta. Barnvällingen till 1 1/2 år och 2 år är svindyr, dubbelt så dyr som vuxenvällingen, och eftersom det inte spelar roll vilken dom äter så är det ju idé att byta. Vi blandar ännu hälften hälften men ska snart börja med mer vuxenvälling i.

Vi har nu hållt lite koll på utemöbler vi kan ha till huset. Vi har hittat några på nätet hit och dit men inget som har lockat ordentligt så igår ringde Johan sin pappa och frågade om inte han hade något som inte användes. Jovisst fanns det :). En trämöbel som behöver en eventuell betsning, perfekt. Sen får vi en liten barnbänk som ungarna kan ha och äta vid, en såndär som alltid står vi rastplatser fast liten, och sen fick vi ta en skrinda också till Milla. Svärfar Janne han är snäll han :D. Nu är det bara en lösning till matsalen åt våran servis och finglas som ska kluras ut men vi har ju ännu ett tag på oss innan vi flyttar in.


Lite nya basplagg åt fröken som kommer på posten nu i veckan. Visst är jeansen tuffa?


Isprinsessa?

Det blev en kväll till på isen. Milla tycker det är jättekul men mest vill hon åka i Johans famn där det går lite fortare än när hon själv ska åka. Men igår fick hon testa att hålla i ett litet mål och det gick bättre än förväntat, hon kan hålla balansen om man släpper henne så det görs framsteg fort. När vi skulle åka vägrade hon ta av sig skridskorna... Blir nog en sväng dit varje helg nu så Johan kan passa på att träna inför den årliga matchen dom brukar spela.

Idag kom mattan till Millas rum som jag har väntat på så länge. Den vart jättefin och ska bara platta till sig lite efter att ha legat ihop rullad. Jag ska ta och göra mig klar för att gå ner en snabbis på stan innan hon ska hämtas och se om jag kan fynda nått på halva reapriset. Beställde en del kläder i fredags som kommer den här veckan men det som kommer räcker inte så jag måste ner och hitta mer. Och då är du ju aldrig fel om man kan fynda något.

Jag gillar mattan skarpt :D.


Det blev ut på hal is :D

Vi har lyckats fått låna ett par skridskor åt Milla idag så vi har just kommit hem från en skridskoåkning ihop med Andreas. Först var det lite läskigt när hon väl kom ut på isen som tur var fanns ju pappa vid henne hela tiden. Hon stog själv men att åka var lite svårt. Det bästa var att få åka med i pappas famn när han skrillade runt och när Andreas och pappa spelade lite så man fick titta på. Vi ska dit imorn med och se om hon tycker det är lika kul då.

Igårkväll hände det en liten otäck sak. Vi hade tvättid som vanligt på en fredag och jag skulle ta med mig milla ner som hon brukar. Hon fick mina nycklar innan vi gick för hon vill oftast låsa upp dörrarna. Vi gick ut genom våran dörr och hon glömde helt av att det kom en trapp ute i hallen som hon alltid annars har stenkoll på. Så jag ser henne hur hon bara går rätt ut utan att ta tag i räcket. Jag lyckas springa fram och fånga henne i byxkanten just när hon slår huvudet i trappsteget, annars hade hon fortsatt nerför trappen hela vägen till golvet. Det hela gick ändå bra, hon fick ett blåmärke över ögat och ett litet vid näsan den lilla stackaren. Det värsta för henne var nog att hon blev så himla rädd men det gick över ganska fort. Usch det kunde att gått riktigt illa.

Nu har vi beställt hem pizza. Vi skulle egentligen göra potatisgratäng med köttfärs i men tiden sprang i väg med skrillaåkningen så det blir det imorn. Sen är det Robinson som jag följer stenhårt, är en riktigt bra säsong i år.

Trevlig lördagskväll :D! Kram


Fin Fredag

Den här dagen har fått börjat med en städning. Fixade i ordning Millas rum så det vart fint. Något jag vill ha till hennes nya rum är en sån stor plastficka man har på väggen och kan sätta in fotografier i där hon kan ha det på alla hon tycker om..frågan är vart dom finns, har skrivit på familjeliv och hoppas på att nån vet.

Idag kommer det bli rätt lugnt. Johan ska fixa lite med flyttbilen som vi ska låna och mäta den sen ska vi upp till Möbelhuset åt brorsan och Emma för att kolla en matsalsmöbel. Kanske att vi drar ner på stan senare för att kolla nya bodys till Milla för även dom har blivit för små, det är i princip en helt ny garderob hon behöver sådär huxflux. Hennes t-shirtar är för korta så magen hänger under, byxorna åker upp till knäna när hon hukar sig, en del strumpor har hälen hamnat mitt under foten så det enda hon kan ha ett tag till är sina tjocktröjor och sina tajts.

Här är det varmt idag med endast -0,5 ute. Träden har varit jättefina ett tag nu fulla med frost och jag har tänkt fotat dom länge men alltid glömt kameran...ska försöka göra det idag innan frosten försvinner.

Ikväll ska vi göra god mat. Igår gjorde vi wook men den vart inte så bra, Milla åt nästan ingenting. När vi såg Kniven mot strupen igårkväll så lagade dom massor med smarrig mat så det riktigt vattnades i munnen. Så vi ska äta nått gott kött med hemmagjord klyftpotatis och dip/sås med sallad mums.


Våran finaste ute i snön först i morfars träd sen hos mommo och äter snö.


Torsdag idag

Jag håller på att få idétorka nu när det gäller bloggdesignen men det börjar arta sig lite. Får fortsätta en annan dag när jag får tid att sitta här igen för imorn är ju Milla inte på dagis och då finns det ingen datatid inte. Ska snart åka och tanka bilen sen hämta Milla vid dagis. När hon har vilat middag ska vi baka lite och testa göra kaksmet i min köksmaskin. Den har ju stått framme ett tag nu för jag har börjat göra smoothie igen till mellis varje dag. En banan, nån dl vaniljyoughurt och en skvätt äppeljuice det älskar hon, snabbt och enkelt. Hon äter förbaskat mycket frukt varje dag. Mellan frukost och lunch äter hon en frukt antingen på dagis eller hemma. Sen vid mellis får hon en banan, nu i smoothie, sen två frukter till det antingen mandarin, apelsin, päron, äpple med vindruvor eller kiwi. Senare på kvällen vill hon oftast ha nån till så det blir ungefär 5 frukter om dagen för det lilla damen. Hon är ju inte så förtjust i mackor så därför blir det mycket frukt till mellis o så.

Ikväll kommer Johan hem från den norra delen av Sverige. Han fick dela sovrum med en arbetskamrat så åkte med han som tydligen snarkade friskt. När jag pratade med Johan imorse var han lagom pigg efter ännu en natt med dålig sömn och denna gång pga nån som snarkar. Bra sa jag, då vet du hur det känns ;), inge medlidande här inte haha.

Vid elvatiden igårkväll tänkte jag gå och lägga mig men när jag gick ut i köket för att lämna lite grejer så fastnade jag i städskåpet. Tyckte det var på tiden att rensa lite och passade på medan hon ändå sov. Drog ut vårat stora strykbräde för det har jag länge tänkt göra ett nytt fodral till och skulle kolla hur den innan (förmodlingen min svärmor) hade gjort. Började dra av fodralet och fick se tyget som var underst och det var ju skitballt! Riktigt retrotyg som har många år på nacken. Ville ta loss det för en tvätt men det är fasthäftat så jag får se hur jag gör, tar jag loss det lär det gå sönder. Vad tycks, ska jag låta det vara eller göra ett nytt överdrag?


Överst- Milla tror att hon inte syns sen med pappa för att tvätta bort glass från hela ansiktet.
Nederst- Först är det tyget jag tänkte ta bort och sen göra ett nytt men under fanns ju det gröna, blommiga...visst var det häftigt?


Ombyggnad pågår

Sitter och försöker få ordning på bloggen lite men det går inte så bra, många smågrejer som behöver filas på ännu sen det värsta är ju bakgrundsbilden som upprepar sig och blir likadan på högersida som vänster. Men jag får fortsätta imorn med det för om en halvtimma ska Milla hämtas och jag måste dammsuga och ännu hinna till posten (hur nu jag ska få det att gå ihop eftersom jag ännu sitter här). Lägga upp nytt på bloggen tar så jäkla tid att jag inte alltid förstår varför jag ger mig in på det men jultema kan man ju inte ha året om.

Johan har nu dragit på Sundsvall, snarare Gnarp, för att lämna en bil åt hans chef. Inatt ska han få bo på hotell, tyckte han kunde ta med sig tofflor och pyjamasbyxor men det gick han inte med på konstigt nog haha.

I eftermiddag ska Andreas komma hit, får nog passa på att städa då medan han busar och har kul med lillan.


Bilder från pulkaåkningen häromdan. När vi kom hem skulle Milla ha mina vinterskor på sig...passade inte så bra kanske.


Ut på hal is?

Hmmm kan manredan skaffa skridskor till Milla eller är hon för liten? Har just kikat lite på nätet och kollat om man kan hitta begagnade och det finns nått enstaka par hit och dit. Johan vill så gärna ta med henne ut på isen men jag tror att hon skulle bli skitförbannad sen mest ramla...jag avskyr att åka skrillar (kan vara för att jag inte kan) så jag kan gärna stå brevid och titta på.

Idag var ju första dagen på dagis. När vi kom dit rusade hon in till sin favorittjej som är några år äldre än Milla men dom två är ett riktigt radarpar. Hämtade henne tre timmar senare och följde gladeligen med för att få i sig mat. Jag talade om för personalen att vi ska flytta och behöver säga upp platsen. En av tjejerna blev riktigt bedrövad för Milla är ju en poppis lite tjej på dagis som alla gillar. Men jag fick en uppsägningslapp som nu är ifylld och som ska postas imorn. Vi ansökte förra veckan om ny barnomsorg i Roma så snart får vi besked om vi åtminstone står i kö.

Ikväll gjorde vi Olivias tacopaj som var så längesen vi åt och jisses vad gott det var. Milla brukar gilla det men den här gången skulle hon bara äta majs som hon älskar. När vi var hos pappa gjorde han mat med brunsås. När jag gör egen brunsås vill inte lilla madame äta och jag kan hålla med henne om att den inte varit speciellt god men när vi var hos pappa vräkte hon i sig sås och potatis. Jag var bara tvungen att ringa och fråga hur han gjorde och jag har lyckas åstadkommit god sås nu ett par ggr och hon kan lätt bara sitta och äta sås med potatis och strunta i det som är brevid som annars var det enda hon åt :).

Så frågan är, är det för tidigt med skridskor??

Varmare hemma...

Jag och Johan har just suttit och tittat på Familjen Annorlunda som har börjat på tv4. Det är så imponerande hur familjerna kan göra allt med sina barn utan några problem som att gå till affären och storhandla med 9 barn!!! Ingen klagar om hur jobbigt dom har det eller att dom aldrig får bågon egen tid. Förra säsongen var ju en annan familj med som tyckte att allt var så besvärligt och jobbigt, dom hade fem barn, men man har ju satt sig i situationen själv så att sitta och klaga i tv kan jag tycka är lite fel. Men i alla fall så verkar de andra familjerna helt underbara, vi insåg att vi har det ganska lätt med bara ett barn än sålänge.

Tidigare idag gick jag och Milla ner till stan för att handla pusslet jag såg igår. Passade på att slå en pling till Johanna så man fick en uppdatering om hur dom har det där hemma med sjukt barn, opererad man och nyvaccinerad fru. Efter en stund på stan gick vi hem och Milla var ivrig över att få testa det nya pusslet. Det är ju mycket knepigare än de tidigare men känner jag henne rätt dröjer det inte länge innan hon fixar det galant. Så när Johan kom hem från jobbet ikväll var det pusslet hon hämtade först av allt för att visa stolt vad hon fått.

Imorn är det ju dags för dagis igen. Idag har dom haft planeringsdag i personalen så därför är barnen lediga denna dag. Det ska bli så skönt att få iväg Milla igen så man komma in i dom rätta rutinerna. När man hämtar henne där så äter hon sen lunch och vilar middag i några timmar. Nu har hon haft det lite svårt med att somna på dagarna eftersom hon inte är lika aktiverad och vissa dagar vill hon inte sova middag alls. Kommer nog vara lite kämpigt att få upp den lilla tröttmössan imornbitti och hon blir lätt grinig när man väcker henne så ikväll ska jag förbereda så mycket jag kan tills imorn ifall hon är pinnig.

Jag har upptäck att alla hennes byxor börjar bli för korta. Hon fick ett par jeans i julklapp som hon kan ha men resten är på gränsen. Tänkte vänta tills halva reapriset drar igång så kan man fynda ordentligt, det lär väl börja i februari om jag inte minns fel.

Nu blir det dusch och sen krypa under täcket i vårat överhättade sovrum. Istället för 15 grader vi hade för någon dag sen så har vi 30!!! Johan har stängt igen ventilationsluckorna vid fönstren så nu kommer ingen luft in...aldrig är man nöjd va?! :D


Visst ser hon road ut...


Små med knasiga tänk

Just nu ligger jag i våran säng under täcket och slösurfar lite. Dom senaste dagarna har jag varit så himla trött och jag tror att det kan ha att göra med hur kallt det är inne hos oss när vi sover för jag kan inte sussa gott då. Milla vakande vid sju och det kändes som att jag vaknade upp som en zombie. Jag bytte hennes blöja och gav henne sin välling för att sen busa lite. Efter en halvtimme gick vi in till våran säng där Johan ännu sov och så satte vi igång Mamma mu. Där kände jag att jag kunde ligga hela dagen, frågade en nyvaken Johan om han kunde ta henne en stund så jag kunde få vila lite till och det var inga problem men ändå så är jag ännu trött...

Medan Johan gjorde pannkakor till lunch stack vi två ner på Åhléns och köpte två nya barnböcker. När vi skulle gå hittade jag ett barnpussel från 2 år med 9 stora bitar utan knoppsar med Barbapappamotiv så imorn ska vi dit igen och köpa ett. Dom vanliga barnpusslen med knoppsar har blivit för enkla så det ska bli spännande att se hur det ska gå med det nya.

Åh vad vi vill flytta, helst idag. Vi hittar så mycket grejer överallt som vi vill skaffa till huset men man kan ju inte köpa allt innan för det kanske inte passar så bra som man tror. Nånting jag ångrar lite att vi inte köpte igår var en beige stor keramikskål med vit tex "popcorn" eller "chips" på nordik som hade dom på halva priset och jag har ju länge velat ha en sån men det finns annat att lägga pengar på just nu.

Jag har kollat in en tråd på familjeliv.se i några dagar som är himla rolig att läsa. Den heter "Vad trodde du när du var barn"? Man kan få sig många skratt där kan jag säga. Läs här ska ni se:

"Jag minns inte riktigt vad jag själv trodde på, men däremot lurade jag i min lillebror en massa dumt. Som att eld blev till när man kliade för hårt på något (eftersom man "kliar" på med tändstickan på asken), att om man svalde tuggummi så fastnade det i urinröret och man blev kissnödig men man kunde inte kissa, att gosedjur levde på natten så att om man inte ville att de skulle flytta till ett annat barn så skulle man vara snäll mot dem på dagarna och lägga dem på golvet eller så. Dessutom så trodde han att det hette "nödvänligt", inte nödvändigt tills han var 15.
Det var väldigt tacksamt att lura honom uppenbarligen."
-----
"Jag var helt säker på att gifta sig betydde att man fäktades i kyrkan... Vet inte varför men jag tror att jag hade sett nån film där de fäktades i en kyrka och på nåt vis kopplade att det var det som betydde att gifta sig".
-----
"Jag trodde en hel massa saker:
Att hålen i osten var gjorda av någon som borrade dem. Det man borrade ut, gjorde man riven ost av.

Att när man bytte sida i ishockey, så flyttade man även med målen. Det var därför man hade paus , för att hinna flytta på målen.

Att barnets navelsträng satt fast i mammans navel. Detta trodde jag faktiskt ändå tills jag blev gravid i 35-års åldern".
---------------------------------------                                                --------------------------------------------------

Hahahahaha fast jag ska inte säga något, skrev också ett inlägg där. Jag trodde att på natten kom rymden fram med stjärnor, måne och alla planeter. På dagen så kom en ljusblåhimmel med moln och sol. Sen var jag ju tvungen att tillägga att jag blev ilurad att det fanns rosa elefanter på stranden där vi alltid badade...
Här är länken om ni vill läsa mer http://www.familjeliv.se/Forum-5-97/m49398186.html.

Lördag med bus

Imorse när vi klev upp funderade vi på vad som skulle hittas på, det var -23 grader ute och inne i lägenheten ville man ju inte sitta hela dagen. När vi hade ätit frukost bestämde vi oss för att åka till Norrköping och gå på Busfabriken med Milla. Vi åkte dit, kom fram, och fi sakran vad folk det var. Milla sprang runt och lekte helt överlyckligt men efter 45 min började hon bli trött efter att titta på alla barn som sprang runt, vi var verkligen där fel dag. Så vi tog lite lunch sen gick jag in på Candyland som är nyöppnad brevid och jisses vilken godisbutik. Handlade bara sorter som inte fanns i vanliga affärer, smarrigt smarrigt.
Sedan la vi Milla i vagnen så hon kunde vila middag. Efter fem minuter promenad mot Bauhaus (Johan tog bilen) så sov hon gott. Vi kunde strosa runt i alla butiker i lugn och ro i 2 timmar och det var så gott. En butik jag aldrig hade varit inne i förut var Nordik och efter besöket kände jag att det där var en butik helt rätt för mig, såååå mycket fina saker till allt i hemmet både för vuxna och barn med bra priser.
När vi var på väg till Norrköping messade jag brorsan om han kunde fixa biljetter till Status Quo i sommar som ska uppträda på Gutavallen i Visby. På eftermiddagen fick Johan ett samtal och när han lade på mobilen såg han så förnurlig ut, jo visst hade brorsan ordnat tickets och det ska bli så sjukt roligt att få gå!!!

Ikväll är det ju Robinsson och vi ska bunkra upp med ostbågar och chips, en riktig fettarkväll :D.
Ha det så gott fina läsare!!


Både jag och Johan fick åka med Emilia på vissa saker, ibland ville hon att vi gör efter henne och ibland tillsammans, hon har inte börjat skämmas över att visas ihop med sina föräldrar än iaf :S.


Städardag

Den här dagen fick börjas med att städa. Johan tog med Milla och åkte till hans farmor så jag kunde pyssla på egen hand utan att få hjälp av lillan. Så nu har jag bäddat rent i sängen, bäddat i kisskydd i Millas säng, diskat, skurat toaletten, dammsugit och ska snart tvätta. Igår kände jag verkligen hur mycket det behövdes göras här så det var snällt av Johan att dra iväg en stund.
Igår bakade jag en sockerkaka och gjorde bröd så nått bak i dag blir det nog inte fast det finns ett kakrecept jag vill testa så vi får se.

Funderar på att åka till jysk sen och kolla på kuddar till sängen. Några är riktigt gamla och slitna som behöver bytas ut och Jysk brukar alltid ha bra erbjudanden på sånt. Annars ser den här dagen ut att bli lugn. Johan ska väl försöka få med Milla till pulkabacken sen men när vi åkte med Andrea hemma sist så tyckte inte Milla om det. Tror det är mest lilla pappa som vill åka och att ta med Milla är nog en ursäkt så han får glida ett par varv i backen ;). Det är -15 ute ännu och varmare verkar det inte bli, brrrr det är förbaskat kallt och man måste sysselsätta sig med något för att hålla sig varm både ute och inne annars fryser man nästan ihjäl.

Familjen är på ingång så jag ska laga lite lunch åt dom. Igår åt vi kyckling i pitabröd med sallad och mangorajadressing mumma vad gott det var och Milla vräkte i sig av allting.


Bilderna är från när Millas farmor var här:

Överst- Grismössan gillar hon, Sitter gärna i knät hos farmor.
Nederst- I sin nya morgonrock/kimono hon fick från Thailand, Ska numer ligga i kattsängen och äta välling tokfia, vart kommer alla ideér ifrån??


Liten nyår

Klockan 10.22 väckte Milla mig idag. Nog för att det är skönt med sovmorgon men nu får vi ta och försöka vrida tillbaka dygnet lite så hon vaknar senast halv nio- nio åtminstone så det inte blir helt gale  när hon börjar dagis den 12 Jan igen.

Igår var jag och Emma en sväng till Factory ju. Jag hittade jättefina kläder till Milla med märket Alfons & Milla men det var ju inte till henne jag skulle handla den här gången. Till lilla knytet som ska få presenten hittade jag jättefina kläder som bara ska slås in och skickas hem. Emma hade aldrig varit där så vi gick runt ett tag och spanade lite.

Igårkväll kom Andreas över och åt jättegod mat Johan hade lagat i ordning. Det blev ungsstekt fläskfilé med potatisgratäng och sallad. Till efterrätt gjorde jag en hallonsmoothie som vart riktig smarrig. När vi vart mätta i magen tog vi på oss ytterkläderna för att åka en bit utanför stan och skjuta upp raketer Andreas att köpt. Milla tyckte det var skitkul och sa "Pang Pang"! Sen åkte vi hem och spelade spel och hade trevligt, en riktigt bra dag var det.


Bilderna:

Överst- Lite fyrverkerier gjorde Millas kväll.

Nederst- Milla och pappa har byggt, Nya fina kandelabern vi fick i julklapp, Vilda ligger nersjunken i en sackosäck.


Barnfri shopping

När vi var på Gotland fick Milla sig en frissering av min syrra Jessica. Milla hade bebishår som var längre än allt annat i nacken som började bli stripigt. När det kom bort såg helt plötsligt allt annat hår hon hade som började lysa fram (det lilla hår hon har). Lite irriterande tyckte hon att det var när någon höll på bak i nacken men det gick.

Idag ska jag och Emma åka till Factory helt själva. Jag ska kolla på present till Jessicas lilla kicka, där finns ju kläder som inte finns på ön. Ska bli kul att åka iväg ensamma utan barn och gnälliga sambos som inte orkar titta på kläder ;).

Det är fortfarande iskallt här hemma. Ute är det -15 grader och i vårat sovrum är det +16 grader jag har bokstavligen frysit hela natten. Det drar in från fönstrerna kall luft så elementen hinner inte med, hoppas på varmare tider snart.


Första klippningen av blivande frisörskan.


Våran lilla rocker :).


Ikea idag

Brrrrr tempmätaren visar -21 grader ute och även här inne är det skitkallt. Sitter med kofta och raggisar på uppkuren i soffan och hoppas på att få upp värmen snart.

Vi har varit i Linköping en sväng idag på Ikea. Johan slöt tidigt idag och egentligen skulle vi bort på middag ikväll men det blev inställt för dom är sjuka så vi tog oss en utflykt. Innan jag fick veta att vi skulle åka hade jag släppt ut katterna och Zeke kom inte in igen till vi åkte... Ju mer klockan blev ju kallare blev det och när vi kom hem var det -20 grader och jag hoppades på att den lilla stackaren skulle komma springandes för att få komma in. Men han kom inte hur mycket jag än ropade. Vi gick in mot porten och där stod han med vita frusna morrhår den stackarn. Jag var så orolig hela tiden vi var iväg att han skulle förfrysa nånstans eftersom dom inte har varit ute på länge och speciellt inte när det har varit såhär kallt men han fixade dom timmarna och var glad över att få komma in.
Vi fick i alla fall det mesta handlat som vi ville ha. Det är ju ännu en del man får vänta med att inhandla som mattor och hyllor så man vet vad som passar in när nya tapeter kommit upp. Vi köpte grind till trappan, nya köksluckehandtag, halkskydd till badkaret, korgar till Milla, zinkhinkar och sen en massa smått och gott som kommer behövas, alla presentpengar gick nästan åt och vi tackar för dom.

Igår tog vi oss i kragen och ställde oss på vågen efter en väldigt matrik jul och nyår. Jag klarade mig utan några extrakilon men Johan har gått upp nästan 5 kg...han fick spader kan jag säga och tror att vi har fel på vågen hahaha. Men det är ju bara så en gång per år :). Och enligt våran våg har Milla gått upp välbehövliga 2 kg efter hon vart sjuk och rasade i vikt.

Sitter nu och ser på Bygglov som äntligen har börjat igen. Man får verkligen kolla på sånt nu och få lite tips tills vi flyttar. Mija är så himla duktig och gör alltid så fina saker.

Sen vi åkte till Gotland har Milla börjat sagt tittut, toa, skor, pang pang (mest hela tiden efter nyår), försöker säga Johanna men kommer till hanna, Tias (Mathias), ramla och post.


Bilvande hem

Tänkte lägga upp en bild på huset vi ska flytta in i snart :). Bilden är tagen när det var kväll så det vart inte superbra men det är den enda jag tog.




Huset är med 4 rok, håller på att tapetseras om i de flesta rummen och slipas lite golv. Det kommer bli så himla fint och jag är säker på att vi ska trivas jättebra där. Bakom huset och till höger från denna bild är det bara stora åkrar, framför är Follingboväg och till vänster har vi grannar. Ska bli så skönt att slippa höra när grannen kissar, tvättstugan som surrar hela dagarna och allt spring i trappuppgången. I våra tankar har vi redan flyttat in men vi får hålla oss i skinnet lite och vänta till 1 April. Visst är huset fint?

 

 

 


Sanslöst söt

Min moster skickade en länk igår. Det var det sötaste jag har sett på länge.


Nyårsfirandet

Våran nyår var väldigt mysig, full med skratt och mycket god mat. Vi firade hos min mamma med familj så kom min moster Martina med sin Tomas och lilla Albin. Dom små knattarna hade hur kul som helst tillsammans och roade oss vuxna med sina spratt. När vi hade ätit mat gick vi ut så dom små fick se lite fyrverkerier och smällare. Albin stod och sa "Mer Mer"! Medan Milla mest bara stod där och undrade vad alla höll på med. Men det där med pang pang har satt sina spår för så fort nån smäller något utanför nu så säger hon pang pang och tittar ut med haken i backen. Efter det gick vi in och åt en supergod glassefterrätt med chokladmaräng. Barnen lekte vidare och la sig efter nio och dom somnade så gott. Vi andra umgicks vidare och väntade på tolvslaget. 
Vi tackar för ett jättefint nyårsfirande :D.
 


Hemme

Hej och hå!

Nu har vi kommit hem till det fasta landet igen. Resan till ön har varit hur bra som helst och nästa gång vi ska dit är det ju för att vi ska flytta :D.
Tänkte lägga upp lite bilder från jul och när Milla har träffat några kompisar. Nyårsbilderna kommer upp imorn efter att syrran har skickat över dom vi tog med hennes kamera.

Emilia sitter här nybadad i mitt knä och undrar vad jag håller på med. Hennes krupp är helt över och hon hostar ingenting längre. Hon börjar ju dagis den 12 Jan igen så då blir det väl en ny förkylning här kan jag tänka mig. När vi var hemma så träffade Milla min mosters son en del som är lika gammal som henne. Han är helt otroligt duktig på att prata och kan säga hela meningar. Det är nått Milla har upptäckt minsann. Många ord har trillat ur hennes mun under den här resan och det märks vilket stort utbyte dom får av varandra dom små liven.

Idag har vi rensat förrådet inför flytten...lika bra att ha det gjort även om det är länge kvar. Jag funderade på att ha jalusi i fönstrarna i köket och AnnSofie tipsade om att man kunde göra egna. Så nu har jag letat och fått tips på nätet om hur man gör och så fort vi har fått klartecken på tapetvalet så ska jag sy i ordning ett par för när man har flyttat lär det inte vara det första man sätter sig och fixar med.
Igår var Johans pappa och bror här på fika och vi bytte lite julklappar. Vi fick en massa pengar att handla för till huset så i veckan åker vi till Ikea :D. Johan ska arbeta i Vingåker imorn och halva tisdagen så han slipper dra till Sthlm och han kommer hem varje kväll, gott.

Lägger upp mera bilder imorn som sagt, blir så mycket på en gång annars.
Kram på er!



RSS 2.0