Frukt


Jag har funderat lite på varför frukterna som ligger i samma skål blir dålig så fort. Köpte frukt häromdan och dagen efter var dom alldeles bruna. Så jag kollade runt lite på nätet och fått svar. Ganska intressant för den som inte redan vet såklart, såhär ligger det till;
Frukt och grönsaker producerar i olika mängder en gas som heter eten. Den gasen är inte giftig utan påskyndar mognadsprocessen.

Frukter som producerar mycket eten:
Banan
Melon
Persika
Päron
Vissa äpplen

De som producerar mindre eten:
Ananas
Citrusfrukter
Vindruvor
(dessa påverkas inte heller av själva gasen)

För en fruktskål som håller länge och är snyggt så är förslaget en grund på citroner, grapefrukt, banan, avokado och tomater. All frukt ska förvaras i kylskåp utom banan som trivs i rumstemp. Sen fyller man på från kylen varje dag med lite äpplen, päron och sånt man vill ska hålla sig.
Läs mer på www.matvett.se
Alltså är det framförallt bananen som förstör all frukt som man inte ska ha liggandes för länge med samma frukter och bär.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0