Musik

Lite skön musik så här dags på kvällen skadar ju inte. Har bäddat in tre godingar som jag verkligen gillar.




"This shit puts hair on your balls"

Blåbärsskogen

Ikväll lämnade jag av Emilia hos sin mormor så jag kunde åka till stan och handla lite smått som behövdes hem. Himla skönt att inte ha med sig henne i affären alla gånger även om hon är duktig och brukar hjälpa mig men jag lyckas alltid glömma hälften av allt som ska hem när hon är med. Välling var det viktigaste för den finns inte i roma såklart.
När det var klart åkte jag till mamma som bjöd på mat sen tog vi en tur till skogen och hoppades på lite svamplycka. Emilia satt mest och proppade i sig blåbär medan vi gick runt nästan helt förgäves och letade men blåbär var det smockfullt av. Mamma hittade några Karl-Johan och kantareller som jag fick men dom får sparas tills Johan kommer hem som älskar svamp.
Efter ett bra tag i skogen åkte vi hemåt och Emilia pratade med sin pappa i telefonen hela vägen och berättade om vad hon hade gjort i skogen och att vi minsann skulle dit i helgen och plocka blåbär tillsammans. Väl hemma somnade hon som en stock med trötta ben.

Imorn är det dagisdags och jag ska passa på att göra ett smarrigt bröd som Emma har gett mig ett recept på. Jag ska se om jag kan klura ut något nytt projekt jag kan ta mig an annars kommer jag klättra på väggarna här hemma. Mina små fix gör ändå att jag glömmer bort verkligheten lite.


Jag får hjälp med bäddningen av en hjälpsam dotter.


Flyg



Så här spännande kan det vara när Emilia hör ett flygplan utanför men inte ser det...


Nytt till huset

Nu är mina pallar klara =).
Jag fick två stycken gamla pallar utav brorsan som dom inte skulle ha. Dom har slipats, målats, vaddats, klätts om och blivit fina.

Dags att ge dom ett nytt utseende.







Hemmagjort

Just det ja, innan semstern höll jag ju på att göra en blomlåda med ett fönster som jag har glömt att visa hur det blev. Det är mycket jag har glömt att visa men här kommer lite.



Vi har också gjort en mur vid uteplatsen under sommarens gång och lagt plattor.
Det har just regnat så plattorna ser inte så fina ut och det ska blommor i krukorna.


Jag fyndade en gammal stor lampa på en loppis för några kronor. Foten är i vitt
glas och skärmen knallorange men behövdes fräschas upp för tyget var så skitit.


Synd att bilden blev så mörk och att man inte riktigt kan se hur gigantisk lampan är.


Jag fick ett kubb när jag fyllde år som fick sig en ommålning.


Ikväll blir mina pallar färdiga som jag håller på med, kastar upp en bild när det är klart =).

Helgen som var

Helgen som var har varit fullbokad för våran del. I fredags var vi först och handlade blommor sen åkte vi till Matte och Emma som bjöd på mat. Vi stannade där tills Emilia vart trött och då cyklade vi hem. Hon blev helt till sig när hon såg alla stjärnor och månen uppe på himlen och ville vara kvar ute men klockan var ju redan så mycket.
I lördags var vi först på Slite marknad i strålande väder. Min mormor var där och spelade dragspel i en orkester inför publik och Emilia kunde inte slita sig från att titta. Marknaden blev visst inte så intressant längre. Men efter ett bra tag så kunde vi gå runt och kika bland stånden och småhandla lite typiska marknadsgrejer.
På kvällen hade vi kräftskiva hemma hos oss. Drag fram till klockan tre har resulterat i träningsvärk och stel nacke men väldigt kul var det. Alla sov kvar vilket inte var riktigt beräknat så folk låg lite huller om buller och klockan tio vaknade jag och tro det eller ej men Emilia sov ännu då..
Igår kom brorsan och hans tjej över en sväng på fika sen körde jag in Johan till båten och efter det drog jag och Emilia till brorsan och fikade ytterligare en omgång. Emma hade bakat supergoda muffins det är hon en riktig fena på.

Idag är Emilia på dagis och hon ska alldeles strax hämtas. Jag har sytt en liten..ja vad ska man säga...äh jag vet inte vad det heter men under hennes fönster är det stora fula fläckar på väggen och jag ville på något sätt dölja det lite. Med lite nål och tråd fick jag ihop det som sitter på fönsterbrädet fast det täckte ju inte så mycket men lite finare blev det iaf.



Hon har även fått lite dekoration på sin leksakshylla.



Här är hon överlycklig efter att ha tagit sig upp på en stor kulle på markanden.


Stora öron hade hon när "gammelmommo Bonna" spelade.

 

 


City idag

Jag skickade iväg lite foton på framkallning och förstoring igår. Lite bilder jag har klickat med kameran någonstans och sen pulat med i photoshop som ska pryda nån av våra väggar hoppas jag...man vet ju aldrig hur det blir när dom kommer ut på ett papper.





Jag ska ta och städa iordning här hemma efter sjukstugan och sen dra till stan. Måste till öster och kika lite efter några saker sen ska jag lämna in ett cv på ett ställe. Jag håller tummarna för att skrivaren är på min sida idag och kastar ut ett fint exemplar och inte ett ark med bara en massa fläckar på.
När jag kommer hem hoppas jag på att det ska finnas ett brev i lådan om att vårat nya internet och alla tv-kanaler har kommit. Det skulle ha varit här den 24. Vi har ju en hemtelefon nu med eftersom det var ett paket alltihopa. Äntligen kan jag se bra tv igen som bla Hollywoodfruar, Ensam mamma söker, Desperate Housewives och Sveriges fulaste hem. Hälften av allt jag vill se går säkert inte längre men då kan jag åtminstone se dom gamla avsnitten på webben nu när vi får ett ordentligt internet =).

Briiid pa

Det rycker ju en aning i dansbenet när den här kommer igång.


En varm kopp

Det är riktigt ruggigt ute, storm och ösregn hela dagen. Jag hoppas verkligen att det lugnar ner sig imorn så Johan kan komma hem med båten för det har ju varit förseningar idag. 
Vi drog en sväng till mamma ikväll så Emilia fick komma hemifrån en stund. Två påsar bullar fick hänga med och vi var där tills nio. Emilia vaknade så sent i middags så hon fick vara vaken lite längre ikväll. 
Jag tänkte se om jag kunde få in ena katten som ligger och skyddar sig någonstans sen koka te och lägga mig i sängen för att lösa kryss under ett varmt täcke. Emilia somnade gott efter halva Fångarna på fortet och imorn ska hon till dagis ändå den lilla piggelinen.

Brrrrr gonatt =)


Måla och baka

Vi har bakat bullar idag igen så det står härliga till. Jag bakade vanliga bullar och släta bullar förra veckan men dom är ju nästan redan slut så förrådet måste fyllas på.
Sist kavlade degen dubbel bara en gång och då vart dom så här, riktiga bautabullar.


Idag vek jag den två gånger för då skulle dom tydligen bli mycket finare men det vet jag inte om jag kan hålla med om.


I förrgår gjorde jag i ordning Emilias säng, jag har velat måla den sen vi fick den i vintras men det har inte blivit av. Jag
tog mig i kragen medan hon sov middag och målade med svamp och ett tunt lager vit färg, blev precis som jag har föreställt mig. Nytt stort täcke, kudde och lakan har hon fått så det blir mysigt i sängen lagom till dom kalla höstkvällarna.
Hittade ingen bra bild innan jag hade målat den men typ så här såg den ju ut. Fulfuru.

Det saknas bara en mysig ljus filt att ha vid fötterna och kanske en kudde till men annars är det klart.

Här blåser det typ storm och spöregnar lite då och då. Emilia brukar sova i vagnen om dagarna men idag fick det bli inne i sängen. Hon har legat där inne och pratat i 40 min nu och har ännu inte somnat... Förövrigt mår hon bättre idag, äter dåligt men har ingen feber. Hon blir hemma från dagis imorn med och jag har ingen aning om vad vi ska hitta på.


Who loves to see me dance

Här hemma går det rätt mycket musik i högtalarna om dagarna. Många låtar går man igenom och vissa glöms bort och andra går aldrig ur huvudet. En låt som jag lyssnade på jämt för många år sedan har på något sätt försvunnit från mitt register i skallen och inte återvänt fören nu. Jocke Berg slutar aldrig att vara klockren. SJUKT bra!


Sjuk kicka

Jag har en sjuk tjej hemma idag.
Imorse lämnade jag henne som vanligt vid dagis och åkte hem för att ordna lite hemma och sen dra och handla lite höstblommor. Lagom på väg till Follingbo vid tio ringde dagis och sa att Emilia hade 38.5 graders feber så jag fick vända och hämta upp lilla pluttan.
Hemma somnade både hon och jag på soffan en stund framför Pettson och Findus. När hon vaknade var hon helt genomsvettig. Håret var blött rakt igenom och hennes näsa och kinder var fulla med små svettdroppar. Jag har aldrig någonsin sett ett barn så svettigt. Då tog jag tempen på henne och den visade 39,7 grader på stackarn. Hon fick ett storpiller sen vart det fart på benen i några timmar sen tog vi en promenad så hon fick somna gott i vagnen. AnnSofie var snäll och kom förbi så jag kunde åka till affären och handla lite sånt som Emilia skulle kunna tänka stoppa i sig under dagen.
Ikväll har det varit rätt lugnt och vi har sett på Fångarna på fortet. Hon fick se det igår med och väntade ivrigt efter tigrarna som dök upp i bild lite då och då. Nu sover hon gott i sin nymålade säng som jag har fixat med.







Det är inte det lättaste att få ett bra kort på Emilia. Hon ska grimasera hela tiden både på kort och annars, kanske kommer hon bli mimare på äldre dagar?


ZzzZz

Jag är så himla trött ikväll. Förstår inte hur jag ska kunna hålla ögonen öppna en timme till för att sen åka till stan och hämta Johan vid båten...snark. Jag får fördriva tiden på nätet och hoppas på att man finner lite ny bra musik som piggar upp en.

Dom här tre veckorna sen jag skrev på bloggen sist har gått skitfort. Första veckan på Johans semester åkte vi till fastlandet och försökte hinna träffa så många som möjligt samtidigt som vi skulle i väg och hitta på saker i andra städer. Syrran var snäll som vaktade huset och tog hand om lilla Stella som vi misstänker har någon form utav damp.
Trippen till sthlm med bara mig och Johan var super. Vi bodde väldigt centralt, nära Stureplan, och hade kanonväder. Resan vart lite försenad upp eftersom att det först var en trasig motor på lilla båten, som vanligt när man åker den, sen när vi hamnade på bussen som skulle ta oss till cityterminalen visade det sig att busschauffören inte hittade dit och vi virrade runt runt runt ett bra tag. Johan satt svettandes brevid mig och muttrade argt om hur man kunna placera en sån busschaufför där men ändå tänkte han inte gå fram till chaffisen och tala om vägen.
När vi väl var framme efter någon timme i bussen så drog vi en ordentlig reva på city. Johan hängde inte riktigt med in i alla affärer, men dom flesta, utan satte sig vid en närliggandes bar och tog sig en kall. Dagen flöt på och kvällen blev sen efter en god middag på Friday's och sen en liten pubrunda.
Emilia fick vara kvar hemma hos sin morfar och verkade inte ha lidit en sekund. Hon tycker nog det är ganska skönt att komma ifrån oss med, iaf mig, en stund lite då och då.


Raringen tar en fruktpaus på Kolmården.



Linbana är roligt även för en annan =).


Uppföljare

Jag slänger upp lite bilder från våran semester så ni får se hur vi har haft det.



Ut i blåbärsskogen har vi varit, jag Emilia och syrran.


Emilia smaskade mest hela tiden då hon inte var upprörd över
alla ormbunkar som stod i hennes väg.


Hon har lärt sig att cykla på stor cykel.


Jag och Johan på våran snabbvisit i sthlm. Han ser lite lätt onykter ut
efter att ha druckit öl i pubarna medan jag gick i affärer hela dan.


Våra söta barn håller varandra i handen när vi går från stranden.


Här traskar hon mot korna som finns bakom dungen.


En sväng till Kolmården och Emilia fick äntligen se elefanter och tigrar som hon har
tjatat om efter vi var på cirkus inne i stan.


Förparta i stan innan det var dags att se Status Quo. Är man riktigt full
skulle man kunna tro att vi faktiskt är syskon.


Kass fotograf som tar en bild på mer fönster än oss =). Jag och syrran.


Vilket ös det var där inne!!!! 17 000 solar får dom av mig.


En promenix till lekparken en mulen dag.


Det var det jag hade idag. Ska försöka komma igång med skrivandet här alldeles snart =).
Kram kram





RSS 2.0