Stopp en stund

Jahaja det har visst redan gått 1 1/2 vecka sedan jag la upp någe sist. Tiden räcker inte till att sitta vid datorn så här på sommaren när det finns 100 andra saker att göra. Jag tänkte pausa ett tag här ifrån och börjar skriva igen om några veckor  =).
Fortsatt trevlig sommar!

Hemmagjord saft

Mmmmm den luktar hemskt gott, förhoppningsvis smakar den lika mumsigt.


Soligt, varmt och svettigt

Mycket sol, mycket, strand och mycket bad har det blivit för våran del den senaste tiden. Att vara hemma i den här hettan är inget som lockar oss så vi har varit iväg för det mesta.

Nästa vecka åker vi till fastlandet på semster. Tanken var att vi skulle först till Katrineholm/Vingåker och sen dra vidare till Göteborg som vi brukar men eftersom svärmor percis har varit här så skjuter vi nog upp Göteborgsresan till efter sommaren. När vi kommer hem så är det nästan dags att sticka iväg igen. Johan har fixat så jag och han ska åka till Sthlm ensamma och bo där en natt. Emilia ska sova hos sin morfar och ha det bra. Det ska bli så sanslöst skönt att få åka iväg helt själva en sväng. Spelar ingen roll om det är tre timmar eller tre dagar man få för sig själva bara man får lite tid ihop. Vi har inget inbokat i kalendern när vi är där uppe vad jag vet men en tur till Grönan hade ju inte varit helt fel eller någe annat kul. Han är så go som tänker på oss.

Idag så är Emilia på dagis för sista dagen innan långledigt. Hon ska få testa att sova i en hängmatta eftersom hon inte alltid somnar inne bland dom andra barnen, väldigt spännande och kul att dom testar nya saker.
För min del har det blivit saftkok utav fläder som jag fick plocka hos pappa. Dom var nog på gränsen till färdigblommade men jag hoppas den blir god ändå, ska stå i fyra dagar sen får man testa.

Igår var vi till stan med svärmor och hennes sambo sista dagen innan dom skulle åka hem. Vi gick längs strandpromenaden, innanför murarna, botaniska trädgården och hamnen. Vädret var behagligt för det fläktade lite och Emilia sov i vagnen nästan hela tiden. Dom åkte när vi sov imorse och det första Emilia undrade när hon vaknade var vart "Sarmor, Tommy och Tingling" var någonstans.

Inatt kommer Johan hem med båten och han har med sig sin "firmabil" så jag behöver inte in i city för att hämta honom. Han har semester i tre veckor och vi ska verkligen njuta tillsammans alla tre nu när han är hemma varje dag och kväll.
 



Högst upp är vi i Ekeviken på Fårö tillsammans med Emilias farmor, en helt fantastiskt fin strand.
Vänster nere är vi i Åminne med syrran och svärmor, till höger så är vi i Ireviken ihop med min mamma och familj.


Min nya blomlåda

Jag har även påbörjat ett litet projekt här i veckan. På våran uteplats ville jag göra en lite blomlåda med fönster som ska stå på marken. Jag hittade lite bräder som jag sågade till, spikade ihop och målade. Ett gammalt fönster rustade jag upp med ny färg och det som saknas är bara gångjärn, nått om håller fönstret uppe och blommorna =). Tycker att det ser rätt bra ut än så länge och hoppas på att det färdiga resultatet blir ännu bättre. Pappa fick bistå med lite bräder till botten men annars har jag knåpat själv.


Baka baka baka

Lite bak och pyssel har det hunnits med här i veckan. I tisdags testade jag på en ny chokladpaj med en digistivebotten och en kräm i mitten med kondenserad mjölk och riktigt smarriga grejer. Emilia tycker det är så kul att baka så idag gjorde vi en tråkig sockerkaka, inte det roligaste att baka men ändå ett tidsfördriv. Hon stoppade in huvudet i bunken och rensade den med smet när vi var klara, antar att det är därför att hon vill baka eftersom man får slicka kaksmet =).
Ikväll gjorde jag nått sjukt gott. Mamma introducerade mig för fluff i söndags. Har aldrig någonsin ätit det men jäklar vad fint det är. Med lite jordgubbar och kex så blev det en superefterrätt som man inte riktigt kan sluta äta. Så jag och syrran har smaskat i oss var sitt bamseglas här ikväll framför en film.



Hur gott som helst båda sakerna mums mums.


Bak ikväll

Hemskt gott med nybakta rosenbröd så här dags på kvällen =). Nu väntar jag bara på att dom ska svalna så jag får blunda min trötta ögon för natten.


Stranden och Cirkus

I Fredags åkte vi till Björkhaga för att sola och bada. Det var 23 grader i vattnet och verkligen superskönt. Johan tog sitt första dopp för i år och det är en riktigt sensation...tror han har badat två ggr tidigare under dom här åren vi har varit tillsammans och då blev han nerjagad av min mamma båda gångerna :).
Emilia tyckte det var roligt att pappa följde med och dom byggde sandkakor, kastade småsten och sprang ute i vattnet.



På kvällen åkte vi till stan för att möta upp Martina och Albin så skulle vi gå på cirkus tillsammans. När vi kom till stan hade vi glömt snutten som låg kvar hemma och om vi skulle kunna få henne lugn behövs den så det var bara att åka till affären och köpa en ny eftersom vi inte hann åka hem igen. Hon vart jätteglad över sin nya snutte och visade upp den stolt för mig när jag mötte upp dom efter att jag hade varit på bolaget under tiden.
Vi hade förköpt biljetter på Ica för 100kr/pers. När vi kom fram till insläppet såg vi att det annars hade kostat minst 190kr för Emilia och 440kr för både mig och Johan, det var ändå dom sämsta platserna, helt sjukt. Inne i tältet hade dom en orkester och varje gång dom drog en truddilutt så började Albin och Emilia tokdansa. Det var det enda Emilia tyckte var roligt med cirkusen för att sitta still och titta på clowner och akrobater var ingen höjdare. Vi såg drygt halva tillställningen sen fick vi åka hem med en tjej som hade allt för mycket spring i benen. Vi hade ändå inte räknat med att hon skulle kunna sitta i två timmar och titta så det var ju tur att vi hade förköpt biljetter som inte var så dyra. Det var väldigt mysigt att få komma dit ändå eftersom det är säker 15 år sedan sist man var på cirkus så det tackar vi moster för som undrade om vi ville hänka på.



Idag är vi hemma och tar det lugnt. Min svärmor och hennes karl kom med båten i nättres och stannade här över natten. Emilia blev bra snopen när jag pekade ut genom hennes sovrumsfönster och visade att hennes farmor satt i utemöbeln. Jätteglad blev hon även om hon blir lite blyg så lekte lite med deras vovve innan det var dags för dom att åka mot Fårö. Vi funderade på att kanske dra ut en sväng dit men jag orkar inte, är helt slut idag. Hon har ändå varit tvärsur ända sen dom åkte. Jag tog en liten promenad med henne i vagnen efter lunch och hon somnade fort. Skönt att ta en liten promenad istället för att stå still på gården och bara rulla vagnen. Ikväll får vi se vad som händer, kanske tar en cykelsväng till någon för jag tänkte att bilen kunde vila idag.
Imorn ska jag klippa gräset (3 1/2 jävla timme går åt till det) medan hon är på dagis sen ska vi åka med mamma till Rute stenugnsbageri på en liten utflykt.

I torsdags

så bjöd jag över min moster och morbror med familj på fika hos oss. Jag hade gjort en blåbär och hallonpaj på ett nytt recept som jag bara har gjort en gång tidigare. Den blir så himla smarrig för själva degen ovanpå blir riktigt krispig och smälter gott i munnen med lite glass till. Min mamma kom också förbi och fikade med oss.
Min morbror tyckte det vore en bra idé att låta ungarna få springa i vattenspridaren för första gången i den gassande hettan. Han drog igång den på baksidan av tomten och först var det ju lite läskigt men sen sprang dom allihopa fram och tillbaka för att känna på vattnet och sen skynda sig bort innan allt vatten kom. Emilia och Albin var dom som sprang mest och det slöt med att dom blev dyngsura och sprang nakna för fulla muggar. Caspian undrade nog vad det var för tokeri och föredrog att titta på.


På kvällen så tog Johan en tidigare båt hem och det passade så bra att Emilia kunde följa med in och hämta honom. Vi åkte in lite tidigare för att kunna gå en sväng på hamnen tillsammans. Vi kastade sten och hade det väldigt mysigt. När båten kom närmare pekade hon och skrek ut överlyckligt "PAPPPPAAAA"!!!! Det var ingen som missade att han var med på den båten.
Vi drog bort mot hamnterminalen när klockan började närma sig och i vänthallen satt Emilia på mina axlar så hon kunde se ordentligt för allt folk. Vi stog ganska nära stora ingången och Emilia ser något och vrålar "mamma titta TOMTEN"!!! Jovisst, där kom det in en medelåldersman utan hår på huvudet och vitt smalt skägg som han hade trätt på små pärlor...väldigt likt tomten det. Något skämmigt.


RSS 2.0