Ny lur

Min mobil har blivit riktigt kass på senaste tiden. Ibland kan jag inte skicka sms, alla samtal bryts bara efter några sekunder och den raderar saker själv. Så idag tog jag mig i kragen och åkte in till mitt gamla jobb för att kika på en ny lur. Forna kollegan hjälpte mig och det fick bli denna:


Bilden är härifrån

Ska bli spännande att testa Samsung igen som jag tidigare inte har gillat men dom ska tydligen ha blivit bättre, fick bli en svart och ingen rosa. Hämtar den på torsdag :D.

Idag så har vi varit ute en sväng i trädgården med katterna. Björnlund och Isa skulle egentligen komma på en fika i förmiddags med vart hemma för sjuka. Eftersom solen sken så fint så fick katterna komma ut och vad dom sprang och skuttade överallt. Emilia spatserade också runt och inspekterade trädgården och alla vattenpölar. Efter middagsvilan åkte vi till stan och plockade upp lillsyrran sen åkte vi till lite affärer för att sen drar hem till mamma och äta god mat. Emilia hade en riktig uppvisning där ett tag med alla sina bus, så skönt att komma iväg en stund nu när det inte är någe dagis om dagarna.
Jag kopplade just ihop våran stationära dator så man kunde få använda lite program som inte finns på den lilla. Och jag ska passa på att skicka in lite bilder på framkallning som ligger på den här dator för det är just nu fritt porto och Emilia ska ju ha några foton i sin fotovägg som ska upp.

Imorn kommer syrran hit och ska sova här eftersom jag ska iväg mitt i natten för att hämta Johan vid båten. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på för alla filmer är nerpackade, några tv-kanaler har vi knappt mer än 1,2,4,6 och barnkanalen typ. Blir kanske någe spel och bak av scones. Kan ju koppla in PS3 så vi kan lira lite Buzz eller Guitar hero med.

Tjingeling tjing tjing!

Hemma

Nu har vi kommit på plats i vårat nya hem. Det viktigaste har kommit upp från kartonger och säckar och nu är det bara finliret kvar. Huset är jättemysigt och vi kommer verkligen att trivas bra här. Emilia har varit jätteduktig och sover gott i sitt nya nya rum. Hon är jätteglad över att få träffa alla igen och tjatar om att få åka och hälsa på så i eftermiddag ska vi åka till min moster så Emilia och Albin kan få leka och så ska vi träffa den fina lilla bebisen.
Jag har ingen aning om vart våran kamera är nånstans så bilder får det väntas med men den dyker nog upp snart. Har använt tvättstugan för första gången idag, vi hade en stor sopsäck full med smutskläder så det var minsann på tiden =). Nu medan Emilia vilar middag ska jag ner i badrummet och skura färdigt duschen som behöver sig en rengöring.
Också katterna verkar trivas bra. Dom har mycket mer utrymme att vara på nu och Vilda gör allt för att få komma ut och inspektera trädgården men hon får dock vänta lite till och Zeke han ligger mest och sover hela tiden.
Johan kommer hem redan på onsdag igen för han kommer jobba in torsdagen så det blir riktigt långledigt för honom den här veckan.

Återkommer med bilder när kameran har kommit fram =).

Ha det så gott!

24, 25...26 mars

Det börjat verkligen dra ihop sig nu. Kläderna är nerpackade likaså resten av lägenheten. Så imorn ska jag och Emilia vara hemifrån så mycket vi kan så vi slipper se den här röran. Först ska vi till Bella en sista gång och tacka för all hjälp sen ska vi ta en sista fika med Emma. En långpromenad ska det bli för jag ska försöka få bort ett par kilon från mitt cellulitarsle.
På torsdag ska Andreas ta med sig Emilia till busfabriken själv, hon kommer tycka att det ska bli så kul och skönt att slippa mig ett tag ;). Sen att få spendera en del av sista dagen här med sin farbor kan ju inte bli bättre.

Nu blir det inge mer skriverier här fören vi har anlänt i vårat nya hem. På torsdag flyttar vi ut och på fredag flyttar vi in :D.

Kramkram!

Just det min mobil är paj, går inte att skriva sms...

Svårt att veta.

Nu är våran stationära dator nerpackad med alla kablar och tillbehör så några bilder blir det inga fler fören det har packats upp och man har tid att sitta och knåpa med fotona igen, laptop är det som gäller just nu.

Emilia har lyckats bli lite förkyld, snoren hänger och ständiga nysningar, men hon är ändå pigg. Jag sa det för några veckor sedan till Johan att det var bra om vi började i tid ifall hon skulle bli sjuk och då blir man ju sittandes med henne i famnen hela dagarna. Förhoppningsvis blir det inte mer än lite snor.

En tjejkompis hörde av sig till mig idag som bor här och undrade om vi hade börjat packa...liten miss i hennes kalender. Synd att vi inte hinner träffas men dom kanske kommer ner i sommar annars så får vi ses nästa gång vi åker upp. Hennes lilla kille har ju börjat gått sen vi sågs sist som hade varit himla kul att se.

Idag var vi och handlade mat så jag kunde göra pannbiffar. Emilia var med och som vanligt ska hon antingen bära korgen eller köra en barnkundvagn. Aldrig i livet att jag skulle få sätta henne i en stor kundvagn igen, det totalvägrar hon. Hon ska göra allt som vi gör. Vid maten ska hon alltid ha den gaffeln jag använder, sitter hon i soffan så sträcker hon sig allt hon kan för att nå bordet med fötterna, ska öppna balkongdörren åt katterna så fort dom sitter där också bildörren ska hon öppna åt oss, läppsyl och hudlotion ska hon ha varje morgon, ska borsta tänderna med våran tandkräm och min tandborste, köra barnvagnen när vi är på stan...jag kan rabbla upp hur mycket som helst. Massor med gulliga saker gör hon men hon har kommit in i nån period nu då hon slåss mycket och kastar grejer. När det gäller att hon slåss så har jag försökt med många olika sätt för att få henne att sluta och det som har bitit bäst är att ignorera henne när hon bankar på en. Sista dagen på dagis så såg jag att det är mycket knuffande, petande i ansiktena och slag hit och dit så det är därifrån det kommer som allt annat konstigt hon gör ibland. Vid matbordet kastar hon besticken runt om sig så hårt hon kan likaså plastmuggen och tallriken. Svårt att veta vad man ska göra som förälder tycker jag eftersom det är första gången för en annan sen har hon inget syskon att se upp till heller. Vi gör vårat bästa och hoppas att hon växer ifrån det dåliga beteendet snart.

Mätta och belåtna

Vi är just hemkomna från en supergod middag. Emilia var helt slut efter allt busande och ätande så hon somnade direkt.
Under dagen har det börjats med flyttstädningen. Johan har gjort rent bakom spisen, skrubbat alla skåp och jag har putsat fönstren och packat. Snart finns det inget mer att göra här hemma förutom städningen och innan man kan göra det ordentligt måste ju alla kartonger och säckar bort.

Förut idag visade trmometern 17 grader i solen, mums det gillar vi. Jag och Emilia tog en promenad till affären kl 09 imorse för att handla lite frukost för då hade lilla damen redan varit vaken i tre timmar... Hon ger oss inte direkt några sovmorgnar längre men det är skönt att komma upp i tid och att det är ljust ute redan då gör ju mycket.

Imorn ska vi försöka lappa ihop tapeterna som gick sönder när vi drog bort kabellisterna. Vad ni än gör så limma inte fast dom med klistret som sitter på baksidan för det drar med sig tapeten. Så ska vi skrubba toaletten och rensa frysen. Vi ska också till Vingåker en sväng.
Dagarna lär nog bara susa förbi med ilfart och vips så är det torsdag och vi flyttar ur.

Sista dagen

Ja det här var den sista dagen på dagis. Jag var med i en timma på morgonen och gav dom presenter sen fick Milla vara kvar själv och leka med alla. När jag hämtade henne hade personalen gjort iordning alla papper, bilder och teckningar med och av Milla så fint. Massor med kort jag inte hade sett från dagen hon började enda fram tills nu, jättekul för Emilia att ha. Jag försökte knäppa några kort på barnen med men det var bäst dom som använde kameran och det vart mest foton på tak och golv. Tårarna kikade fram i ögonvrån när det var dags att säga hejdå. Emilia var redan ledsen för att hon var trött och ville hem, det är väl tur att hon inte vet vad som försigår. Så svårt att förklara för henne att det var sista gången men jag har sagt att dagis är slut och det verkar som att hon kanske vet lite. Efter jul kom det en ny till personalen en 30 årig mamma med fyra barn, det ni, och hon är så himla bra. Alltid glad när man kommer, jättetrevlig och super med barnen, jag önskar att hon kunde följa med oss till nästa dagis.

Igår hade lilla damen en mindra bra dag och var mestadels sur. Så på eftermiddagen drog vi ner till tågstationen och tittade på alla tåg sen lyckades hon få se en helikopter som flög ovanför oss några ggr och det verkade rädda hennes dag. Allt stort som låter och brummar är ju intressant.

Då går vi in på sista helgen i lägenheten. Kommer att bli en påbörjan av städningen och packa ner det allra sista som inte behöver vara framme. På lördag ska vi på middag. Hoppas Emilia kan tänka sig att äta men farfar kommer ju vara där så då vill hon vara duktig kan jag tro. Jag hade velat åka till busfabriken en sista gång innan flytten men vi får se vad chefen i huset säger när han kommer hem ikväll.

Nu ska jag kika på bilderna från huset och försöka hitta nån bra plats för dator/kontor. Sen måste jag komma på någon lösning med gardinerna till vardagsrummet, hur ska jag göra.....det får vänta i värsta fall, lär få sy egna hissgardiner dit.

Jag längtar efter alla någe så kopiöst, sist jag träffade familjen var i julas det är ju skitlängesen. Men snart kan man börja räkna ner i timmar tills vi drar =).


Världsbäst

Det finns en grupp med en sångare med en röst. Den rösten är jag helt galen i, får gåshud varje gång jag lyssnar på honom.
Här kommer två toppenlåtar. Första är dom i studion sen lite längre fram i klippet är dom på scen. Den sista är världens bästa rockballad någonsin enligt mig.
Den rösten alltså...jag döör!




Det börjar dra ihop sig

I eftermiddag ska jag byta olja på bilen. Eller nästan iaf, jag ska lämna in bilen på Mekonomen för oljebyte... Under tiden ska jag ta med Emilia i vagnen och gå en sväng hade jag tänkt men vad fan det har ju kommit mer snö! Det är snorhalt under det vita täcket så jag vet inte...blir nog att gå och handla lite tandkräm och sånt som behövs hem istället.
Igårkväll fick Emilia ta sig ett bad. Hon har inte kissat på toaletten på ett par dagar så jag vart lite chockad när hon satt i baljan och helt plötsligt sa att hon behövde gå på toaletten. Så upp med henne, dyngblöt, ur badet och satt henne på ringen sen kissa hon en skvätt och gick tillbaka till baljan. Duktiga tjej.
För övrigt är hon helt pigg och kry likaså jag men nu ringde Johan och började bli förkyld och hängig... Sist vi flyttade var han sjuk som attan så jag hoppas han slipper vara det den här gången med.
Nu ska jag och mitt cellulitarsle swischa in i duschen och sen sätta sig här igen för att knåpa ihop en del till två presenter =).
Bara en vecka kvar nu nästan :D.



Millas två dockor följer med henne vart hon än ska.


Tillökning

Klockan sex imorse öppnades dörren in till vårat sovrum och i öppningen stod en liten Emilia med två snuttefiltar i famnen och sa "mollon" (gomorron) sen hoppade hon upp i sängen och la sig brevid mig i 10 min innan hon blev rastlös. Ingen feber var kvar, sussat hela natten och pigg som en mört. Gud så skönt att det inte vart mer än så. Hon ville till dagis och eftersom hon var pigg och feberfri så har hon fått åka dit. Vi möttes i dörren av två barn som trodde det var Emilias sista dag. Dom är så ledsna över att hon ska sluta men som tur var är det ju ytterligare två dagar kvar och inte den sista idag.
Jag dessvärre mår lite si o sådär. En skallvärk som går från ögonen bak i huvet och ont längs revbenen på ena sidan så jag inte kunde böja mig förut. Men skallvärk får jag alltid vid den här tiden av månaden och jag ska äta järntabletter men vad fan då får man ju ont i magen istället. Lite värktabletter så blir det bra. Ska ta och städa upp här hemma nu innan hon ska hämtas.
Fick ett glädjande sms av min mamma imorse där det stod att min moster har fått en dotter!!! Grattis!!! Ser så mycket fram emot att få träffa er (och alla andra förstås). Hon har sedan tidigare en son som är född bara några veckor innan Milla så när småttingarna leker med varandra kan jag passa på att gosa med bebis förhoppningsvis hihi :).


Film och tv var det enda hon ville ägna sin tid åt igår. Hon satt i soffan vid mig nästan hela dagen lilla gumman. Tur att hon är pigg idag och slipper sånt där skit.


Krasslig

Jahaja då har man en febrig lite flicka här hemma. När jag hämtade henne på dagis och satte henne i bilen så hann hon somna innan jag var halvvägs hem (tar 5min att åka) och när vi kom hem vaknade hon till i bilbarnstolen och då frågade jag om hon ville ha mat men nej det ville hon inte utan hon ville gå och sova sa hon. Så vi gick in och la oss i hennes säng, hon somnade fort så då smet jag ut till soffan för att sova en stund med, men hon vaknade snart där efter och hade skitit över sig stumpan... Hon fick sen i sig välling och har varit febrig till och från hela dagen. Vi gick ut i vagnen en sväng på eftermiddagen men annars varit inne och sett film. Hon somnade inte igen förens halv sju ikväll. Jag hoppas det är feber från sprutan så hon inte ska behöva vara sjuk sina sista dagar på dagis. Men innan hon la sig var hon ganska pigg och glad men det var kanske alvedonen som hjälpte.
Så inga fönster vart putsade, ingen disk blev diskad men golvet fick dammsugas och resten får ordnas när hon är piggare.


Emilia, Johan och jag satt i soffan igår och pratade lite. Ibland undrar man om hon verkligen vet vad hon svarar på...

Vi säger-
Mamma: Mamma älskar Emilia.
Emilia: Aoo.
Pappa: Pappa älskar Emilia.
Emilia: Aoo.
Pappa: Älskar Emilia mamma och pappa?
Emilia: Nääee.

Hmm jag hoppas att hon inte vet vad hon svarar på.

Målare?

Jag har ju lyckats fastna för Robert Brobergs låt Målarock av alla dessa artister och låtar man kan lyssna på. Sökte på YouTube och skulle se om det fanns nått bra klipp med låten men jag hittade den här istället...Finns det något han gör som inte är bra?



va i allsindar.... Alsing..... All sing... we all sing...
hurrey... vilken grej... vilken tjej... hon gillar pastej... men gillar hon min gillestuga?


Äntligen gotlänningar igen

Idag är vi skrivna på ön =)! All post ska nu komma till huset och pappa ska hjälpa till att hämta den så jag hoppas eftersändningen funkar.
Emilia har haft en ganska jobbig natt. Hon sov bara tjugo min igår på dagen så hon la sig redan vid 18 helt utmattad. Men sen har hon vaknat lite då och då och var varm. Tänkte det att nu kommer febern från sprutan som kunde ta upp till 9 dagar innan den kom så jag ställde mig in på en sömnlös natt. Hon sov i streck mellan 00-05 imorse för när Johan gick verkade det som att hon vaknade för hon kom inspringandes till mig lite innan 06 varm och dan. Trött som få låg vi brevid varandra under varsitt stort täcke en stund men det tog inte lång tid förens hon var pigg nog att börja leka. Närmare sju var hon inte varm längre och ville till dagis så hon har fått åkt dit men personalen skulle ringa om Emilia blir trött och inte orkar mer.

Det vart ingen öl för mig och Johan i lördags på det nya fiket utan Johan och Andreas gick i stället för Emilia var på dåligt humör hela dagen. Hon sov visserligen när Andreas skulle vara barnvakt men om hon skulle vakna hade det nog blivit ramaskri om ingen av oss var hemma. När dom hade varit och dragit i sig ett par kalla handlade Andreas med sig mat sen gick vi hem till han så Johan kunde laga den. Som vanligt tänkte inte lilla damen äta när vi inte var hemma och åt. Vet inte vad det är för hyss hon har men det där med maten är lite knepigt när man är någon annanstans.
Vi gick sen hem och såg Melodifestivalen och rätt låt vann tycker vi =).
Igår åkte vi till Emilias farfar. Dom två har verkligen funnit varandra, hon vill helst vara med honom jämt. Vi var där en liten stund sen hämtades lastbilen och vi åkte hem. Skulle försöka få henne att sova middag men det kunde man glömma för hon sov tjugo minuter i bilen på vägen till Vingåker. Så Johan åkte och tvättade lastbilen och våran bil medan jag tog Emilia på en promenad i vagnen så vi fick lite frisk luft. Det är ännu strålande solsken ute, det har det ju varit i flera dagar nu, men det är ännu rätt kallt så det försvinner ju inte så jättemycket snö men lite iaf.
Jag och Milla passade på att handla ingredienser så vi kunde göra lasagne när vi kom hem men när den var färdig ville hon inte äta...helt slut som hon var så fick vi bara i henne välling sen gick hon självmant in i sin säng occh somnade snabbt.

Idag ska vi egentligen till Emma och fika men lilla Emilia får minsann vara hemma och sova ut ordentligt vid middagsvilan. Hon har nu gått in på sin sista vecka på dagis och tyvärr så har vi inte hört någe från det nya än. Funderar på om jag ska putsa fönstren idag när hon sussar men det kanske är för tidigt? Hinner kanske bli smutsiga igen?


Hon har börjat med att använda nappen till sin docka...också slinker tummen in i munnen ibland. Endast snutte har hon använt under sitt lilla liv så inte ska hon börja med en massa dumheter nu?


Ny jacka och fika

Häromdagen började jag fundera på att det var dags att skaffa en ny vårjacka till Emilia. Jag kikade runt lite på nätet för att titta efter vad som fanns. Men efter jag hade snurrat runt en stund kom jag på att vi köpte ju en i Göteborg, en jättefin grön softshell jacka som jag helt hade glömt. Dessutom hade jag just köpt en väst till henne som också hade glömts bort. Ibland undrar jag vad jag använder min hjärna till för det är hemskt vad glömsk man har blivit.

Jag och Emilia gick upp vid halv sju imorse. Johan fick sovmorgon så jag tog henne och gav henne välling, på med lite kläder sen plockade vi i ordning den rena tvätten och packade lite. Jag hittade skor hon hade i höstas och dom kunde hon ännu ha =). Ska leta upp hennes pumaskor hon hade också och se om dom ännu passar, har kikat på nya men det kanske inte behövs.
När Johan klev upp åts det frukost sen fortsatte vi packa kläder och sängkläder.
Vi gick sen ner på stan för att fika på det nya fiket som öppnade för några veckor sedan. Johan har just pratat med Andreas och kommit fram till att han ska vara barnvakt en stund senare så vi kan gå tillbaka dit och ta varsin öl för oss själva :).

Ha en skön lördag!


I väntan på pappa

I Torsdags när vi skulle hämta Johan i Vingåker efter jobbet så var vi där lite före han och passade på att ta en liten promenad i solskenet. Vi gick upp längs vägen så vi skulle möta Johan när han kom med lastbilen. Emilia sprang längs vägen med stora förhoppningar över att få åka med. Medan vi väntade passade jag på att plocka fram kameran och klicka några bilder. När Johan började närma sig hörde Emilia bullret och blev jätteglad och skulle genast med och hon fick t.o.m åka i pappas knä så hon vart så stolt den lilla fröken dom få metrarna det var att åka längs uppfarten.


En solig fredag

Klockan halv sex imorse ville Emilia kliva upp efter en natt med dålig sömn. Men hon lyckades somna om och sov ytterligare en timma sen sprang hon ut ur sitt rum, snubblade i hallen med händerna fulla med pusselbitar som skramlade i golvet och väckte oss (som tur var så hon inte var vaken själv). Det var igår som när hon vaknade efter middagsvilan som jag ropade på henne från vardagsrummet att hon kunde komma ut, hon kliver inte ur sängen fören vi har kommit in till henne, och hon kom faktiskt ut ur rummet till mig i soffan och mysade en stund. Nackdelen var nog att nu kommer hon göra så varje gång...som imorse så det var inte så smart av mig.
Jag bakade lite scones till frukost efter det blev det diskning och packning. Vi gick på förmiddagen ner till cykelaffären i det fina vädret för att kika på en cykel åt mig. Johan tycker jag ska önska mig en så vi skulle bara titta. Där fanns också barncyklar och vi frågade Emilia om hon ville prova men det ville hon absolut inte. När säljaren gick iväg en stund ville hon genast testa cykeln, vilket visade sig vara skitkul, och när vi skulle gå därifrån vägrade hon att kliva av såklart, ramaskri vart det. Trehjulingen testade vi aldrig utan det var en liten cykel med stödhjul, perfekt present som hon nog önskar sig till årsdagen av någon vänlig själ :).
Vi drog sen upp till Lövåsen för att handla mat till ikväll och tog en sväng in till djuraffären så hon fick titta på söta små djur. 
Ikväll har vi haft våran trogna tvättid som varje fredag och Johans pappa har varit här och ätit bakad potatis med oss. Emilia tycker det är så himla kul när farfar kommer och ger honom kramar och pussar. Han var hundvakt så vi tog även en härlig kvällspromenad och efter den somnade Emilia väldigt gott strax innan åtta.

Vi fick ju hem den nya toasitsen igår och oj vilken skillnad det var mot den gamla. Riktigt super och jag kan varmt rekommendera BabyBjörns toaring. Den gamla får ligga i bilen ifall hon vill kissa borta när det väl är dags. Blir att köpa en BabyBjörn till som hon kan ha i bilen istället men det är ingen prio 1 just nu. Hon är så duktig som kissar varje kväll på toan.

Vad som händer och sker resten av helgen vet ingen av oss men det blir nog mest att gå och vänta på flytten.

Mina finaste

Här är min fina lilla familj med världens bästa pappa och underbara dotter. Dom är det bästa som finns, älskar er så otroligt mycket!


Snart över

Mmm strålande solsken, katterna är ute för första gången sen vintern började, gympaskorna åkte på och jag slopade vinterjackan. Det är så skönt ute, redan kl 08 var det inga minusgrader längre och häromdagen när jag satte mig i bilen visade tempen 12+ =). Gott för lillan med som inte behöver ha tretton lager kläder ute bara för att hålla sig varm längre. Nu håller vi tummarna på att det fina vädret håller i sig så att snön försvinner snart.

Igår träffades jag och Emma över en fika medan våra små flickor var på dagis. Efter mycket snickisnacki så gick vi och kikade i affärer och jag köpte 6 par trosor till Milla, det går ju åt nu när hon är bar om rumpen på kvällarna, hon älskade dom och ville testa allihopa. Sen fick hon ett litet paket av Emma ville ge det eftersom när Milla fyller år är hon ju inte här. När hon fick se paketet vart hon helt överlycklig, öppnade det ivrigt och där i låg en fin liten bok som hon läste för mig sen.
Andreas var över en sväng på eftermiddagen och dom busade och hade sig. Hon brukar vara lite blyg när han kommer men inte igår det gick utan problem.

Jahaja vad ska man hitta på idag då? Dammsugaren ska göra mig sällskap en stund, ska bädda sängarna, diska, göra iordning några kuvert som ska skickas sen blir det nog allmänt plock i stöket. Ingen av oss trivs direkt här hemma nu när det ser ut som det gör men snart är det över bara två veckor kvar :).
Jag håller på att vädra här hemma just nu. Johan sa att man ska vädra sitt hem 10 minuter om dagen för att den gamla luften kan inte bli uppvärmd och att det är därför vi har haft det så kallt här hemma, få väl göra ett försök.


Varför ligger som man ska i sängen när man kan sova så här bekvämt?


Skitbåt

Redan innan vi flyttar så ska det börja krångla. Johan ringde förut och sa att han kanske inte kommer kunna komma hem till påsk (helgen efter vi flyttat) för att färjetrafiken till Gotland går i strejk!!!! Först ska vi lägga ut 3000kr på resan hem sen ska vi köpa ett pendlarkort till Johan för 8000kr och nu går dom ut i strejk 1 April. Så vi ska betala en jävla massa pengar så vi knappt har råd att klara månaden ut och sen är det inte säkert att han kommer kunna åka, jag är så förbannad just nu. Jag hoppas verkligen att dom löser det fort.

Hjälpreda

Diska, diska, diska är väl det ordet som används flitigast här hemma av Milla. Det är hennes stora passion här i livet verkar det som. Hon står där med sina knubbiga ben och ska skölja allt som finns att få tag i och blir sen vansinnig när jag anser att disken är klar. Om hon fick välja skulle hon nog stå där hela dagarna och bli vattenful som ett russin för vad är roligare än att diska och bli dyngblöt?


Våran fining.

Så har ytterligare en helg gått förbi och nu har vi bara två kvar att tillbringa i den här lägenheten. Kartongtraverna blir bara högre och högre men ändå känns det som att alla saker blir fler och fler när det borde vara tvärtom.

Emilia och hennes toabesök går ännu bra, hon kissar så snällt på toan men idag gjorde hon nr 2 inne på sitt rum, trampade i det och gick sen runt i rummet innan hon kom ut och sa "bajs"... Men vi fick då ett ypperligt bra tillfälle att tala om för henne att det ska man göra i toaletten också så vi får se hur det går nästa gång nr 2 ska göras utan blöja. Toasitsen vi har till henne ska vi byta. Den hon har är för liten och halkar gärna ner i toaletten om hon inte sitter still. I fredags gick vi ner till leksakaffären och kikade på nya toasitsar och den ultimata kostade 400 spänn!!! Dra mig baklänges! För en toasits till ett barn? Sen fanns det ju för hundralappen med men dom var inte alls lika bra. Så vi bestämde oss för att kika lite på nätet och vi har köpt den dyra för en mycket billigare peng, ska bli kul att se om hon vill sitta på en annan än den hon har.

Igår var vi på kalas hos Johans kompis. Milla är ju den som alltid blir blyg när hon kommer bland nytt folk men inte igår. Hon tog kommando direkt och roade många genom att springa runt i huset med presentsnören, dansades och hoppandes. Helt olikt henne. Dessutom proppade hon i säg räkor i mängder från smörgåstårtan som hon inte har gillat tidigare. Hon kanske börjar komma ifrån den där blyga perioden och kan träffa nya människor utan problem?

Idag var vi förbi en annan kompis till Johan som ville bli av med en massa barnleksaker och han ville att vi skulle kolla om vi ville ha något. När vi kom dit var allt ner packat så vi fick kika igenom det när vi kom hem igen. Mycket fick vi slänga för det var en del skrot men vi behöll en keyboard, barnstrykbräde med strykjärn i plast och en minidator som hon ännu är lite väl liten för. Så ikväll drog hon igång keyboarden som spelade en truddilutt av sig själv medan hon strök sina tajts, jag lyckades få det på film och det så så kul ut.



Våran fining.


Vår tack!

Solen är här men inte värmen. Att det ska va så himla kallt hela tiden?!!
I morse kl 08 skulle vi vara på BVC för att ta en långt uppskjuten 18 månaders spruta mot MPR. När klockan var 08 vaknade jag, kikade på klockan och fick panik för då skulle vi ju vara där! Vi som aldrig försover oss! Ringde till sköterskan men inge svar, ringde, ringde och ringde. Johan tyckte vi skulle skita i att åka men jag ville ändå dit och se om vi kunde få sprutan iaf. Tillslut svarade hon och det var inge problem att komma lite sent. När vi väl kom fram (då hade det gått 20 min fr.o.m att vi vaknade) så hann vi också mäta och väga. Lilla fröken har växt 4 cm sen i november och är nu 86 cm och väger 11,5 kg. Efter det fick hon sprutan och vart så himla ledsen. Vi var ju klantiga och sa innan att hon skulle få en spruta så hon vart ledsen redan när sköterskan hämtade vaccinet. Feber kunde hon få och det kan kommer efter 5-8 dagar så nästa vecka får man väl sikta in sig på att hon blir hängig ett tag. Men Emilia var väldigt glad över att hennes pappa var med den här gången för det är ju alltid bara vi två annars som vanligt. Vi stannade kvar en stund i det stora lekrummet så hon fick ha lite roligt där så det inte bara är dåligt med att åka dit.

Jag har precis varit nere i tvättstugan och lassat in i torktumlaren efter att ha suttit i telefon med min fina moster i över en timma. Johan är på massage och på väg hem så då lär det fortsättas med packningen när Emilia har vaknat från middagsvilan. Då ryker blöjan av så ska hon få visa sin pappa hur duktig hon är med toan som han så gärna vill se. Kan tänka mig att hon inte riktigt får samma ro om han sitter brevid henne där eftersom det är mycket lek när pappa är med.
Imorn ska vi bort en sväng på kalas och äta smörgåstårta, det är mumma för Johanna det, och då ska vi passa på att titta på kor och andra djur som ska finnas där så Emilia får roa sig lite med.



Våren är väldigt välkommen =).


Jovisst, det funkar

Ikväll gick hon utan blöja och kissade på toaletten 2 gånger minsann. Hon kniper ihop knäna och försöker hålla för med händerna sen säger hon "tissa". Då går hon till toan och lägger på sin lilla dassring, tar fram pallen och går upp och sätter sig. Hon tar i tills hon blir alldeles röd i ansiktet sen kommer det lilla skvalet.
Fina lilla tjej =).

Längtar längtar längtar

Nu är vi snart där. Ska bli så spännande och se hur det har blivit eftersom när vi var där och tittade så var det under renovering. Köket, vårat sovrum, hallarna, trappen och vardagsrummet har tapetserats om, det har slipats golv, målats om i tvättstugan (åh egen tvättstuga vilken dröm) och fått ny kyl/frys. Vi har köpt nya handtag till alla skåp och luckor i köket. Badrumsbilden var väl inte så bra men direkt till höger så är det ett badkar och sen skymtar man lite av duschen, toaletten är inte i samma. Den gula färgen på huset är absolut inte så lysande gul som på bilden. Matsalen (ej på bild) och Emilias rum kommer att få ha kvar sina gamla tapeter ett tag till. Huset är så litet och mysigt så det kommer passa oss perfekt för vi behöver absolut inte ha det större just nu. Sen finns det diskmaskin!!! Det har ju funkat utmärkt utan det här året vi har bott här men det ska ändå bli väldigt skönt att ha en.


Nu fick jag inte med nån bild på själva diskbänken och spisen men det finns där och inte bara en liten bänk med lådor ;).


Baksugen

Tänk vad fina cupcakes man kan göra med dessa fina formar. Nu vart jag riktigt baksugen när man kikar runt på nätet på allt fint men det mesta är ju nerpackat här hemma så inge mer bak före flytten...kanske därför man blir extra sugen bara för att man inte kan.


Bilderna kommer härifrån och där finns massor med fler fina saker.


Kluven...

Jag vet inte hur vi ska få allt att fungera. Jag skulle helst ha velat börja jobba redan idag, energin i min kropp är överflödig och jag vill verkligen komma igång. Men eftersom jag bara har erfarenhet inom serviceyrkenoch ingen utbildning mer än gymnasie så innebär det jobb som har andra tider är 7-16. Om jag skulle jobba i en butik, fik eller liknande som jag gärna skulle vilja göra så blir det ju jobb till fram mot 18.30, inget mig emot men Emilia då? Johan jobbar på fastlandet så han kan inte hämta henne på dagis och en liten skrutta som hon ska inte behöva vara från tidig morgon till sen kväll. Om jag tar ett helgsjobb, som ändå är bättre än ingenting, så kommer vi aldrig att ses. Han kommer hem natten till fredagen med båten sen åker han igen på söndag eftermiddag. Om jag då jobbar helger så är vi tillbaka på precis samma spår som vi var innan vi flyttade upp hit då jag jobbade varenda helg. Samtidigt vill man inte vara beroende av alla andra hela tiden med att hjälpas åt med hämtning från dagis, jag är ju vuxen och bör fixa det här själv eller hur?
Usch vad jag tycker det här är jobbigt, får ont i magen av att tänka på det, och jag vill nästan glömma bort det så man slipper ångesten och låtsas som att allt är bra.

Fix

Nu har jag pulat lite här på bloggen. Och om man vill följa min blogg så är det bara att trycka på knappen under inläggen "Följ bloggen". Där syns när sidan är upptaderad på alla bloggar man följer om man läser flera.
Sen har jag fixat så alla länkar här öppnas i nya fönster så man slipper högerklicka och öppna i nytt fönster varje gång :). Och en besöksräknare har lagts till under menyn som då räknar fr.o.m idag, vetti tusan hur jag ska få en annan färg än svart på texten för siffrorna kan jag ändra på men det löser sig nog tillslut.

Söt vovve

Ja det här med toalettbesök för Emilias del verkar ha blivit mani för henne efter att hon lyckades kissa där igår. Hon skulle sen sitta där i princip resten av kvällen (utan resultat) och vägrade sätta på sig en blöja. Sen gick hon ner från toan och kissade på sitt rumsgolv istället...

Johan har nu fått ledigt torsdagen, alltså dagen innan flytten, så vi kommer att ha god tid på oss att packa in i lastbilen och sen städa lägenheten. Jag lastade fler kartonger fulla igår så man kan börja skura en del skåp och lådor i köket nu. Ska putsa fönstren här nu nån dag men det är ju runt -7 grader och jag vill inte frysa fingrarna av mig även om det är bäst att putsa när det är kallt.

När affärerna öppnar ska jag ner och handla böcker till dagis. Istället för att bjuda på glass och kakor (som dagis gärna vill att man inte ska göra) så köper vi hellre böcker och ger och skriver en liten hälsning i. Dagiset var väldigt tydliga redan från början att dom sällan bjuder på något sött eftersom barnen oftast får i sig tillräckligt med socker hemma så då passar det ju bättre att ge presenter till avdelningen.


Sista dagen i Gbg gick vi promenad så Milla fick springa av sig lite och passade på att rasta söta Tingeling med, hur söt som helst.


Sensation

Emilia har kissat på toaletten för första gången!!!!!!!!!! Hon är så duktigt min lilla tjej :D. Stolt dotter, stolt mamma.

Vill så gärna få gunga lite

Igår gjorde jag en köttfärspaj. Jag brukar aldrig lyckas riktigt bra med degen som ska läggas uppepå men igår vart det riktigt snyggt. Gjorde också mera färskpresad apelsinjuice och det tog slut redan igårkväll så idag ska det göras mer, rackars så gott det är.
Städade en del igår, diskade tre ggr, dammsög, skurade toalettet, plockade upp kläder från resan och annat som behövdes göras. Går ju inte att få det snyggt här hemma bland lådorna men man får göra så gott det går.
La upp en nedräknare till höger på bloggen, 23 dagar kvar :D.

Emilia vill så gärna gunga här ute på lekplatsen som hon ser varje dag...det är lite väl mycket snö försöker jag förklara för henne men hon vill ändå prova och visst får hon det men det gick inte så bra ;).


Nostalgi

Är det någon som känner igen dessa??


Den låten sitter ännu i ryggmärgen.


Att ett sånt här bra program slöt sändas...



Det här var så bra!



Flyttlapp

Det är väldigt bra om man markerar varje flyttlåda vad som finns i den. Men det är också väldigt bra om man skriver så man vet vad innehållet är...kom på mig själv igår när jag tejpade fast den att det var nog inte så intelligent skrivet.


Emilias plast och annan plast...???


Hemma i kaoset

Nu är vi hemkomna efter en kort visit i Göteborg. Vi har haft det jättebra, alltid kul att träffa svärmor. Resan upp och ner gick super med Emimlia. Hon brukar tröttna att sitta i bilen efter ett tag men Johans brorsa och hans polare satt bak i bilen och underhöll henne hela vägen så det räckte med ett matstopp under dom fyra timmarnas bilfärd. Hon somnade dock inte på vägen ner men hem igen sov hon nästan 2 timmar. På lördagen åkte vi till Ullared och dit tar det över en timma att åka men hon var så nöjd att ha farmor bak vid sig då så den gången var det också lugnt.
Vi har fått i det mesta till huset nu.. Det enda som saknas är jalusi till vardagsrummet för Ikea har slutat tillverka det måttet vi behövde dit men vi får leta någon annanstans, annars finns det till alla dom andra rummen. På ullared hittade vi lite grann att handla, mer än tänkt. Vi har fått tänka lite på vad vi har lagt pengarna på eftersom vi lever på en ganska tjärv budget denna månad. Men där finns ju allt och så mycket till väldigt bra priser. Som sällskapsspel är en tredjedel av priset än vad som är i vanliga butiker, sanslöst, leksaker i oändlighet så vi passade på att köpa några årsdagspresenter till Emilia, lite kläder blev det till min sambo och Milla, en stor rund ryabadrumsmatta för 170kr, skitsnygga dricksglas 16kr/st, en jättestor rund taklampa i svart spets till sovrummet 99kr, badlakan 50kr/st, Johan köpte grejer till bilen och det blev en massa mer. Vi såg långt ifrån alling där inne, behövs nästan två dagar för att hinna titta på allt. Efter det åkte vi till Ikea och handlade det sista som skulle has därifrån. Nu är det slutshoppat innan flytten.

Här hemma ser det mer eller mindre ut som en katastrof. All packning är inslängd i hallen, kartonger överallt, sopsäckar fyllda med grejer står här och där, diskbänken är full med disk och annat skräp. Vi packade ur några köksskåp igår så det vart ännu fler kartonger utav det. Så jag ska försöka få nån struktur på det hela medan Emilia nu är på dagis efter en veckas ledighet.

Bara fyra helger kvar nu =).


RSS 2.0