Ännu en helg med ös

Ja då ska vi se vad som har skett nu sen jag skrev här sist.
I fredags kom min pappa med familj, Matte och Emma över på middag för att fira Johan som fyllde år den 20e. Johan gjorde jättegod fläskfilé med potatisgratäng och till efterrätt vart det glass med sås. Vi spelade spel och hade det jättetrevligt och det är så skönt att man kan lägga Emilia i lugn och ro på övervåningen sen kan man fortsätta att föra liv nere utan att hon vaknar.

På lördagen kom mamma med familj, Danne med familj och Martina med familj för att fortsätta firandet av Johan och lilla Caspian som fyllde samma dag. Vi grillade hamburgare och korv sen fikade vi nybakta bullar och kakor jag hade gjort. Fick lite hjälp av Johan och Emilia med bullbaket på morgonen så hela familjen hjälptes åt.
På eftermiddagen åkte Johan iväg för att byta fäljar på bilen sen handlades det mat så vi kunde grilla hemma hos mamma. När klockan närmades tiotaget så början Emilia bli trött och vi åkte hem.

I söndags åkte vi in till stan med mamma och Urban för att äta glass på glassbaren och handla en grill. Johan fick tag i en tjusig grill och vi smaskade i oss massor med god glass på hamnen i sol och blåst. Senare åkte vi en sväng till pappa så Emilia fick träffa deras kissunge Ludde som hon tjatar så dant om. En snabbfika där sen var det dags att åka med Johan till båten så han kunde åka och jobba.



I måndags var det dags för dagis igen fast utan mitt sällskap för hon är färdig med inskolningen. När hon var iväg åkte jag och satte en himla massa lök åt en bekant som behövde en extra hand. Efter att lilla damen kommit hem igen så kom min mamma över och åt mat med oss och vi slog till med att beställa pizza =).

Igår var vi lediga och bestämde med Johanna och lilla Isa att ses. Vi åkte in till stan och gick ner till lekparken på förmiddagen. Emilia var väldigt sur och tvär hela dagen och jag hoppas verkligen att det går över snart. Vi stoppade sen i dom lite mat sen somnade dom gott i vagnen och då passade jag och Johanna på att äta i lugn och ro på mysiga Caffe och chokladfiket. När barnen vaknade efter två timmar så gick vi vidare ner i almedalen och matade fåglarna och lekte i lekparken. En riktigt mysig heldag.
På kvällen var vi ute en sväng i trädgården och Emilia ålade runt i sandhögen som ligger vid trädgårdslandet. Vet inte vad hon hade hittat men nått var det för hon skratta och tjoade så gott.



Idag har jag hamnat inne i stan hos syrran på hennes skola och hon har klippt mig superfint. Jag vart riktigt nöjd och om några veckor ska jag dit och färga håret. Hon kommer bli en toppenfrissa =).
Vid två ska jag hämta korven på dagis och innan dess har jag massor att göra så egentligen har jag inte tid att sitta vid datan men det är dock på tiden att nått kom upp här.

Smörgåstårta ikväll :D

Fotona på väggen vart väldigt poppis av lilla fröken. Varje gång hon ska gå in eller ut ur rummet stannar hon där en snabbis och pekar på en bild för att berätta vem det är och vad denne gör, hon är så himla go. Tänk att nått så enkelt kan vara så uppskattat.

Dagiset har ju nu dragit igång och vi har varit där i två dagar. Första dagen som var igår gick sådär. Hon var inte sig själv för fem öre och var väldigt grinig, upprörd och ej medgörlig... Allt kändes bara skit när vi lämnade dagis igår och det kändes mest som att personalen tyckte det var skönt att vi åkte.
Idag däremot så har det varit en betydlig skillnad. Hon har kunnat suttit still på samlingarna, suttit still vid lunchen, lyssnat på alla vad dom har att säga och lekt bra. Antar att gårdagen vart lite för mycket när hon var trött innan vi ens kom dit och stannade i fem timmar. Det är ju ett helt nytt ställe med nya människor och barn som man ska anpassa sig efter. Så idag när vi åkte hem var allt mycket bättre tack och lov. Imorn lär ju gå ännu bättre eftersom hon ville åka till dagis redan ikväll, vi åkte förbi där förut när vi var på väg från min farmor och då vinkade hon till dagishuset så sött.

Ikväll så har vi firat min goa farmor som fyller idag. Hon har bjudit på smarrig smörgåstårta som hon gör så himla bra. Jag ska nu ställa mig för att göra mer lemonad och kakor som jag har skjutit på hela veckan så nu får jag ta mig i kragen. Lyssnar på lite ny musik på full volym i hörlurarna så risken finns att man blir sittandes här ett tag till :S.
Emilia var så himla fin ikväll i sin nya mössa vi köpte igår, sina rutiga vans, stentvättade (tror jag det heter) jeans och sjal. En riktig cooling men andra ord :).


Målade om våran lilla skänk som var så tråkig så nu har det fått en lite finare look. Bara Emilias säng och barnbänken som ska målas nu.


Så vart det

Nu är bilderna isatta. Blev väldigt bra fast man skulle ha haft en till brevid. Fick nästan med alla jag ville men jag hade inte kort på några viktiga personer tyvärr, får fixa det. Emilia kommer bli överlycklig när hon ser att hon har fått egna kort på sin vägg hon som älskar att titta på foton och bilder på sånt hon älskar :D.


En helg med fart

Den här helgen har gått väldigt snabbt förbi, när Johan åkte igår kändes det som att han precis hade kommit.
I fredags var vi först inne i stan och handlade hem sånt som behövdes. På kvällen körde jag in Johan och brorsan till stan så dom kunde gå på whiskeyprovningen dom fick i present. Jag och Milla åkte till Mamma och åt pizza sen var vi där hela kvällen. Hon hade en riktig uppvisning inför oss med "Så ska det låta" i bakgrunden, hoppade, dansade, apploderade, sjöng och var på superbra humör. Mamma gjorde brända mandlar som är så sjukt gott och det tyckte Milla också att det var.

På lördagen åkte vi på Gotlands Rallyt som går av stapeln vid den här tiden varje år. I fjol missade vi det eftersom vi inte bodde här men vi tog igen det iår istället. Frågade man Emilia vart vi var nånstans sa hon "lallyyyy" och en del bilar sa hon lät "pang pang". Vi hade det jättetrevligt med gott sällskap och helt okej väder.
Vi fick åka hem efter fram mot halv två så lillan kunde få sova och orka med kvällen.
När hon hade sovit gott åkte vi hem till mamma och grillade kyckling, eller ja Urban grillade och han gjorde det så himla smarrigt, första grillningen för oss iår tror jag. Vi var kvar och kalasade till nio sen var det en liten fröken som var trött.

Söndagen spenderade vi först hos pappa en stund sen var det ju dags att åka mot båten. Vi hann handla mat som ska räcka ett tag framöver innan han drog. Sen for jag och Milla hem till mamma och var där en stund till innan det var dags att ordna kvällsmat.

Idag har vi haft besök av en dagisfröken som ska skola in emilia nu framöver. Det fanns visst olika sätt att skola in på här så jag ska vara med henne tre hela dagar sen är hon färdig så på fredag ska hon klara sig själv redan. Går det lika bra som på förra dagiset så ska det inte vara några problem. Skönt för henne att komma iväg från mig lite för det märks att hon är trött på att vara hemma nu. Det blir tre dagar ena veckan och två den andra som hon går från 8-14. Kommer bli kalasbra=).

Lilla damen har fått två par nya skor av sin fina pappa i helgen. Ett par röda söta gummistövlar med vita prickar på och ett par vita nikegympaskor med rött märke. Stövlar behövde vi eftersom ett par var för små och dom andra ska vara på dagis. Gympaskor behövdes så in i norden för hon har nog bara ett par skor hon kan ha alla andra är för små. Ett par till ska köpas som man inte behöver vara så rädd om som kan has på dagis.

Nu sover hon gott ute i sin vagn. Hon väckte mig innan klockan sex imorse så hon var riktigt trött efter lunchen och somnade direkt i vagnen. Jag gick och hämtade posten och till en glädjande syn hade korten kommit som ska in i hennes fotofickor på väggen.


Vårdag

Idag har vi varit och hälsat på goa Johanna och Isabell. Vädret var kanon och vi satt ute och fikade sen kunde barnen leka i sandlådan och ha sig. Johanna pysslar med scrapbooking och hon hade gjort så himla fint i två stora album fyllda med bilder. När Emilia var liten började jag fylla ett album med bara ark, utan plast, och jag börjar fundera på att flytta över dom korten till att scrapbookalbum så dom inte blir förstörda.
Under förmiddagen var vi ute för att köra bort alla lövhögar jag har räfsat ihop. Emilia testade att sitta i skottkärran när jag körde och hon tyckte det var skitkul så hon satt säkert tio vändor innan hon tröttnade.

Imorn kommer Jessica hit med Alice. Måste ju baka något men vet inte vad, börjar få lite idétorka... Ska nog kika in på en ny sida jag hittade häromdagen och se om det finns något gott att göra.
På eftermiddagen kommer lillsyrran hit och sover över så jag kan hämta Johan vid båten på natten. Hon är så himla snäll som ställer upp och kommer hit varje torsdag så jag kan åka utan att behöva väcka emilia.

I helgen blir det full rulle. På fredag ska Johan få bli klippt av min andra syrra sen ska han och borsan på whiskeyprovning. Jag och Emilia funderar på att våldgästa någon utav mina föräldrar under tiden. Lördagen kommer att tillbringas en del i skogen för då är det rally och på kvällen blir det grillning hos mamma. En del ska också hinnas med i trädgården medan Johan är hemma som inte jag kan göra själv.


Såhär ser vårat sovrum ut just nu. Stolen till vänster ska få sig en makeover nångång men när det vet jag inte...den får nöja sig med en tråkig filt ett tag till.


Smarriga kakor med chokladbitar

Idag är jag nog den som är tröttast i vårat grannskap. Igårkväll somande jag runt tolvslaget och klockan två trampade en pigg liten Emilia in genom dörren och la sig brevid mig och viskade i mitt öra "mollon"... Nja riktigt morgon var det ju inte försökte jag förklara för henne men hon somnade inte om förens halv sex imorse och sov i endast två timmar. Hon fick äta tidig lunch idag och sov redan middag strax efter elva så jag hoppas hon vilar länge nu så hon orkar hela dagen.

Igår gjorde jag skitgoda kakor, ett nytt recept jag hittade på nätet. Jag är inte så förtjust i kakor med chokladbitar i men dessa går inte att sluta äta. Ska åka hem till mamma sen med ett lass  så dom också får smaka. Har visst mina glasögon där så dom måste jag hämta för att kunna köra någon längre sträcka sen ska jag lämna deras formar dom kom med mat i i lördags. (Kan man skriva så i i???)

Nu på förmiddagen har vi varit ute och fixat. Emilia har hittat en ynka liten snöhög som hon har försökt grävt i och jag har räfsat i vanlig ordning. Trädgården är så stor så det känns som att räfsningen knappt hinner bli klar innan dom nya löven faller från träden.

Jag ringde om den där damen om dagisplats med en gång i morse. Hon var mycket medveten om att allt inte stod rätt till för det var hon som hade slarvat medvetet för att hon var stressad så hon var väl förberedd på att jag skulle ringa. Pratade också med dagis och på måndag börjar inskolningen. Första dagen är det tydligen hembesök??? Aldrig hört förr. Sen är det vanlig inskolning i två veckor.

Jag ska ta och hitta något jag kan sova på ute så jag kan lägga mig brevid vagnen där emilia sover och vila en stund jag med. Det är så skönt att hon kan ligga ute i vagnen i lugn och ro medan man kan fara ett himla liv här inne under tiden utan att hon behöver störas.


12 April, en solig dag på ön

När man flyttar till hus då har man saker att göra hela tiden. Ingen risk att man slappar för mycket utan det är full fart hela tiden.
Vi har fått dagisplats till Emilia. Eller ja typ. I fredags fick vi ett placeringserbjudande och vi skulle svara senast den 7 april om vi ville ha platsen...men vi fick ju brevet den 9..??!! Så imorse ringde jag till tjejen som har hand om det men hon var såklart på semester så hon återkommer imorn. Förhoppningsvis kan vi ändå få platsen eftersom det inte vi som har gjort fel.

Hela förra veckan var det besök här i stort sett varje dag. Johanna med Isabell var här, Martina med Albin och Linnea, Danne med Rebecka och Caspian sen har familjen varit här dom andra dagarna. Denna vecka vill Jessica med sin bebis komma och Erika ville också se hur vi har det. Ska försöka hinna med en träff med Johanna, Isabell och Johannas svägerska.
Det är verkligen skillnad på umgänget nu om man jämför med uppe i K-holm. Då träffade vi nån någon gång ibland och här är det fullt upp varenda dag. Det är så skönt att vara inne i snurren igen och få umgås ordentligt med mycket fika och sällskap.

Veckan som var blev det också en del stök i köket. Allt jag bakade innan flyttan som skulle bjudas på när alla gäster kom hit till det nya huset står kvar på fastlandet i Johans pappas frys. Det plus mycket annat kom inte med i flyttlasset. Det värsta var nog att vi inte fick med blommorna så här hemma är det rätt tomt i fönstren.
Testade på att göra en lemonad på citron som jag minns att jag fick receptet på hemkunskapen i högstadiet. Den vart väldigt god men man får blanda ut den med mycket vatten annars vart den himla stark. Ska göra mer till kalaset som hålls här den 24 april då Johan och Caspian ska fira sina årsdagar.

Saker och ting börjar komma upp på väggarna nu med. Johan drog en vända med skruvdragaren i helgen och fick upp lite tavlor och sånt. Pappa var här under veckan och skröv upp den nya hatthyllan jag hade sågat till och målat sen fick han upp dom fina krokarna under den. Emilia har fått upp sänghimmeln också och det vart en stor skillnad, mycket mysigare nu där inne.

Så ska jag ta mig en dusch och sen baka ihop nån mer kaka hade jag tänkt nu när Emilia ligger ute i vagnen och sover. Egentligen hade jag velat satt mig i en stol ute och solat mitt bleka ansikte men det får vänta. Vi var ute och räfsade i trädgården strax innan lunch så lite sol kanske man kan ha fått ändå.


Mera bilder


Bilderdags

Äntligen är kameran upphittad och vi kan börja dokumentera våra liv med bilder igen.


Gott med banan i trädgården =).



Milla låtsassover i gungan...



Johan arbetar på gården mest hela tiden.



Milla kom in till oss imorse och ville äta välling.



Lilla Zeke blir trött av att vara ute till fem på morgonen.



testing

Just nu sitter jag i soffan hemma i nya huset och testar att blogga från min nya mobil. Jag är verkligen jättenöjd med den och det är kul att få testa något nytt så jag hoppas att dessa små rader kommer att synas här på min sida. Påskgodiset och en skål med popcorn står på bordet framför mig och jag är helt slut efter dagen som varit. klockan elva idag var vi på en mysig påskmiddag hos min mormor i ett par timmar. När vi åkte hem somnade emilia så hon fick läggas över i vagnen när vi kom hem. Då passade jag och johan på att rensa i trädgården på en massa bråte som skulle bort. Vädret har varit riktigt härligt idag så det var lika bra att börja. Vi väckte lilla damen efter fyra och åkte till mamma som bjöd på varma mackor och hade ett litet påskägg till milla. Vi kom hem till nio ikväll och efter lite välling somnade hon gott. Imorn ska vi till min pappa på påsklunch sen ska vi fixa trädgårdslandet med en jordfräs:).

testing

Just nu sitter jag i soffan hemma i nya huset och testar att blogga från min nya mobil. Jag är verkligen jättenöjd med den och det är kul att få testa något nytt så jag hoppas att dessa små rader kommer att synas här på min sida. Påskgodiset och en skål med popcorn står på bordet framför mig och jag är helt slut efter dagen som varit. klockan elva idag var vi på en mysig påskmiddag hos min mormor i ett par timmar. När vi åkte hem somnade emilia så hon fick läggas över i vagnen när vi kom hem. Då passade jag och johan på att rensa i trädgården på en massa bråte som skulle bort. Vädret har varit riktigt härligt idag så det var lika bra att börja. Vi väckte lilla damen efter fyra och åkte till mamma som bjöd på varma mackor och hade ett litet påskägg till milla. Vi kom hem till nio ikväll och efter lite välling somnade hon gott. Imorn ska vi till min pappa på påsklunch sen ska vi fixa trädgårdslandet med en jordfräs:).

RSS 2.0