Kan man vara sötare när man sover?



Söndags eftermiddagen

Idag när vi skulle lämna Johan vid båten bestämde vi för att gå med honom upp till incheckningen. Hon har inte varit där sen hon var bebis och annars när vi lämnar honom säger vi hejdå på parkeringen. Jag och Johan hoppades på att hon inte skulle vara lika grinig när han skulle gå om hon fick följa med upp.
Och jag kan säga det att avskedet blev helt annorlunda mot det senaste gångerna. Hon vinkade, kramade, pussade och ropade hejdå ända nerför rulltrappan.
Det var så skönt att se henne allt annat än arg mot sin pappa vid avlämningen.

Efter det åkte vi vidare mot stranden och kastade sten som hon ville så gärna. Vi stannade där tills båten hade åkt ut en bra bit på havet och hon fick vinka en sista gång innan det var dags för oss att åka och handla och sen hämta äppelmusten som var klar :).

Den lilla damen sov innan klockan slog åtta ikväll och jag har kunnat se på Ensam mamma söker i lugn och ro. Hon sa att hon hade ont i magen innan läggdags men det tror jag det när hon först åt en massa kyckling tikka masala sen ett gäng vindruvor och på det lite äppelmust plus en banan i mataffären. Vissa dagar äter hon jättemycket och andra pyttelite.


Hmm det här med brygga var inte riktigt så kul som Emilia trodde.


Sitter bland dom stora stenarna och tittar på båten som åker iväg.


Resultat

Såhär ser det ut på våran trapp ut mot vägen ikväll.


Snart hemma

Johan kommer hem nu vid halv tre med båten. Guuud vad skönt. På tal om Gud, jag drömde honom inatt...ingen aning om varför men han dök upp två ggr i drömmen.
När Johan kommer hem dom här timmarna tidigare känns det som att han är hemma i flera dagar mer, helt underbart. Han visste tydligen redan igår att han skulle komma tidigare men höll det hemligt den lilla lurifaxen. Som jag älskar den karln.


Numer är det hon som brer sin egen macka och ingen annan får chans till det.


Pumpadags

Vilken härlig förmiddag vi har haft. Jag, syrran och Emilia varit och köpt två pumpor på Follingbo Trädgård. Vi har tömt dom på innanmätet och skärt ur till ett ansikte. När det blir mörkt ikväll ska vi tända dom och beundra våra konstverk. Det var första gången jag gjorde det och det ska lätt bli av varje år till Halloween.
Mysigt med lite pyssel som alla kan vara med på :).









Syrran gjorde den till vänster och jag den till höger.


Onsdagen

Dagiset är stängt idag. Emilia är där varannan onsdag och självklart skulle det var stängt just den onsdagen hon skulle varit där. Det innebär att vi ska sammanstråla igår, idag och imorn sen på fredag ska hon dit igen. Lite tungt är det nog att vara hemma så många dagar i sträck utan dagiskompisarna tror jag.

I eftermiddag kommer Johanna och Isabelle hit och äter lite fruktsallad och nybakta kärleksmums. Det ska bli väldigt trevligt. Håller tummarna för att barnen håller någelunda sams idag, dom har en förmåga att ryka ihop lite då och då dom små charmtrollen.

Ikväll är vi bjudna på mat hos mamma. Jag ligger lite efter i matlådor till Johan inför nästa vecka så när vi kommer hem får jag laga mat till honom. Fyra stycken ska han ha med sig varje vecka och det ligger bara en i frysen :S.




Gott med kaka.


Dagens bak

En liten bit kaka slängde vi ihop under förmiddagen. Det är kul att baka igen nu när man har en fungerande ugn :).



Bakningen igår



Tekakor och valnötsbröd utan valnötter blev det :D.


Liten glad

Nu när Emilia är inne i sån sura, gnälliga och bråkiga period så uppskattar jag väldigt mycket när hon är riktigt glad. Som vid matbordet ikväll. Hon fick ett skrattanfall över ordet bajs, konstigt nog kan det ordet vara så himla kul.





Idag var vi ju till city en sväng. Vi fick lite småsaker handlade men Emilia var inte så tålig så vi gick och åt mat innan vi fick dra hem. Jessica stannade kvar för att klippa och färga mitt hår. Hon är så himla duktig min lillasyster.

Innan vi åkte till stan ringde dom från jobbet jag var på intervju förr veckan. Tyvärr fick jag inte det. Men han sa att det stod mellan mig och tjejen som blev anställd. Det känns ju lite bra men samtidigt snubblade jag på målsnöret. Jag gjorde det bästa från mig på intervjun och han sa att jag skulle vara nöjd med mina svar på hans frågor. Så ja...blir att söka nya, var i alla fall lite nära att få jobbet och det gör ju en lite pepp.

Smarrsmarr

Åh herregud, finns den här att köpa??? Jag kan verkligen tänka mig hur god den är :D.


Kvällen

Ikväll for vi en sväng till pappa med hembakat bröd jag gjorde idag. Passade på att göra tekakor och ett annat bröd medan Milla var på dagis.
Vid pappa bestämde jag och syrran att vi drar till stan imorn en sväng och sen ska vi hem så hon kan fixa mitt hår. Jag har inte klippt mig sen i våras...

Förut idag var jag på utvecklingssamtal på dagis. Det gick jättebra och jag fick såklart prata med gammeltantu som ska pensioneras i vinter. Emilia uppfyllde alla kriterier som ett barn bör kunna i hennes ålder eller vad man ska säga.
Jag frågade om lucia men det skulle dom inte ha nån, hu vad trist. Emilia som springer och drar i sin tomteklännig så fort hon får syn på den men hon kanske kan lussa lite hemma hos oss istället.
Frågade även om fotografering för jag har ju hört andra blivit fotade och trodde det var något som jag missat. Visade sig att fotografen kommer i slutet av november så då ska Emilia ta sitt första gruppfoto med denna förskola och sitt allra första "dagiskort".

Här är jackan som hon fick av sin farmor, det är den enda som gäller när hon ska ut :D.


Snark

Vilket trevligt sällskap jag har här i soffan. På vardera sida om mig ligger husets tröttisar och sover.


 

Vince

Vince Niel släppte ett album för ett tag sen och jag kan väl inte direkt hylla den. Märkligt hur en sån bra sångare kan bli så kass i rösten. Jag har läst The Dirt och kan ju förstå att det livet dom levde satte sina spår men det låter ju knappt som samma person. Rösten och utseendet var ju det som gjorde han känd varför inte tagit hand om det lite bättre?



Och såhär lät det förr, mycket mycket bättre.




Musik

Det är synd att det inte görs sån här bra musik i dag.


Dyrt

Jag har precis betalat räkningen till veterinärerna för Stellas förgiftning hon fick. 2600 spänn gick hela proceduren lös på. Man är ju lite orolig ifall hon ska äta samma sak igen men förhoppningsvis har den lilla svarta lurviga saken som sover här brevid mig lärt sig. Vi funderar på försäkring på båda katterna för man vet ju aldrig när något kan hända nästa gång. Dyrt blir det ju alltid hos djurdoktorn men en försäkring kan ju dämpa kostnaderna ganska ordentligt.




Imorse kom brorsan och Emma hit för att äta frukost. Han hade beställt scones av mig så det var bara att göra :). Alltid trevligt när man är flera som börjar dagen med en god frukost.
Vid 15-tiden var det dags att köra Johan mot båten. Emilia sov i vagnen så Johan fick lyfta in henne i bilen där hon lyckades sova vidare. När vi hade kommit fram skulle Johan säga hejdå till henne eftersom hon just vaknade när bilen stannade. Men av någon anledning är hon numer skitarg när han ska gå och vägrar ge honom puss eller kram, hon bara skäller. Stackars Johan som får ett sådant avsked.

Efter det åkte vi till min mamma en stund. Vi gick ut i förrådet och upp på vinden för att leta stora bakbunkar som jag är ute efter men utan resultat. Däremot hittade vi en pedistal som min pappa har gjort för länge längesen. Den fick jag och den ska målas om sen få stå framme i vårat hus. Jag hittade även ett spel brorsan har letat efter som jag lämnade hos honom på vägen hem. När vi kom dit vart vi bjudna på lasagne, som var jättesmarrig, sen snackades det lite innan det var dags att bege sig mot vårat.

Emilia har nu sovit gott i ett par timmar och jag ska också ta och nattas. Får se vad morogndagen bär med sig förutom att hon ska till dagis.


Syrran och Milla slappar.


Döda kräk

Jaaa!!! Johan hittade vad det var som har luktat illa i köket hela veckan. Åhh det är så äckligt. Men det har legat en död mus under spisen, hu vilken lukt och vad jag har letat. Äntligen är stanken borta och man kan gå in i köket utan att nästan kräkas. Glada är vi :D.


Kallt

Brrrr vilken kyla det är ute. Jag har plockat lite äpplen och Emilia har lekt i sandlådan med sin pappa och han har även kllippt av lite grenar från träden. Nu har vi som frusna isbitar men vi ska ut och röja ordentligt i trädgården imorn så vi håller tummarna för några grader varmare.

Ikväll ska vi till mamma och äta. Johan och Ubbe ska sen vidare in på hockey. Vet inte vad jag, mamma, syrran och Milla ska hitta på undertiden men något blir det nog.

Jag har varit så himla trött den här veckan. Emilia har kommit in i något stadie nu, hon är inte samma goa tjej som hon brukar vara. Hon skriker, slåss, dummar sig mot katterna, gnäller för minsta lilla och gör bara sånt hon inte får. Det har tagit musten ur mig. Jag vet inte vad jag ska göra med henne i vissa lägen och det är inte alltid "skamvrån" som hjälper längre.
Vad skönt det hade varit om Johan fanns här jämt och kunde hjälpa för honom lyssnar hon på.


Här är någon som växer så det knakar.


Humor

Jag tycker det här är sååå roligt.





Torsdag

Julmust, chokladkalendrar, tomtar, julbelysningar, tomteskum och granpynt. Nu är julen här tydligen. Lite frestad blir man när man ser allt glittrande och glimmande men jag får nog hålla mig och vänta med att köpa pynt, fast då har nog det finaste tagit slut. Jag väntar alltid för länge men inte lär jag mig utav det.

Emilia har förresten klippt sig. Hon har ju varit helt emot att få året klippt och vägrat låta någon ens nämna att få frisera henne. Men chansen kom och vi tog den. Emilia satt och målade hemma hos pappa när syrran, som pluggar till frissa, började kamma hennes hår. Jag sa till henne att ta fram saxen ta fram saxen fort fort. Jessica trollade fram frissasaxen och började klippa och Emilia märkte direkt vad det var som försiggick men hon sa inget i princip. Hon satt still och målade, tittade på mig emellanåt och sa att hon blev klippt så jag visste det :). Nu är det värsta av det stripigaste håret borta och lite av luggen som började närma sig ögonen. Håret såg genast tjockare ut och nu kanske det kan växa jämt istället för lite här och där. Ikväll när hon har badat ska vi testa spraybalsamet vilket kanske kan göra dom små fjunen mjukare med.


Mycket löv har vi i trädgården tur det går fort att räfsa bort det.


Paket

Emilia fick en present av Emma och brorsan i häromdan. Hon blev så himla glad när dom plockade fram ett paket och öppnade det fort. En superfin pippitröja låg det där i och hon blev upp över öronen när hon såg att det var pippi. Jag försökte ta en bild men lyckades inte riktigt så jag fick välja den bästa av dom dåliga korten.


Hon sitter och pratar med antingen sin farmor eller farbror som hon så gärna ville ringa till. Helt koncentrerad. Hon verkar sakna alla på fastlandet så dant för hon pratar ofta om dom och låtsasringer på leksakstelefonerna. När hon pratar med dom på riktigt via telefon så blir hon knäpptyst. Jag tror hon bara vill lyssna och höra deras röster för hon vill inte lägga på utan har luren kvar vid hörat.
Det är så rörande att se för man känner sig lite dum som inte kan låta träffa alla när hon vill men precis så kände jag när vi bodde på fastlandet med fast mot dom som bodde här hemma.
Det blir inte riktigt bra vart vi än bor.

Nytt i garderoben

Idag for vi till stan en stund i regnrusket. Jag ville ha tag i en vaxduk som kan ligga på bordet dom gångerna Emilia ska måla eller leka med lera sen skulle vi ha balsamspray till hennes hår och jag hade lovat henne en långärmad klänning. Hon står ju ständigt vid sin garderob och pratar om att få ha på sig klänning men vi har bara med korta ärmar vilket blir lite kallt nu.
Vi gick in på Lindex för att kika på kläderna och det visade sig att de hade ta 3 betala för 2 på alla barnkläder. Jag passade på att köpa en lång skjorta som jag har letat efter och ett par jeans eftersom hon bara har ett par och hon hittade en klänning hon ville ha.



Någon vaxduk hittade jag ingen passande. Kollade bara på Åhléns men dom hade ingen med lite barnstuk så jag får kika på fler ställen. Känns bra att ha något på bordet ifall hon får för sig att rita brevid pappret.

Jag hade tänkt att plocka lite äpplen i trädgården men det regnar ju så dant. Vi ska musta äpplen om 10 dagar och dom jag hade plockat har hunnit blivit gamla så nya behövs tas in.

Usch, jag måste ner i tvättstugan och ta vara på all tvätt. Det är fullt på linorna med torra kläder som ska vikas ihop och någon hög ligger och väntar på att få tvättas. Inte riktigt vad jag har lust med men det måste ju göras och tvätten viker sig inte av sig själv.
Något luktar fult i köket med. Soporna är kastade och det finns ingen disk framme som kan lukta. Blir väl att skura soputrymmet. ÅHHH vad kul!!!


Det tränas för fullt med att stänga en dragkedja.

Svårt med sömnen

Jag har varit så himla nervös. Idag eller snarare imorse var jag på arbetsintervju. Väl där var narvositeten borta men det är hemskt vad man kan stissa upp sig innan man ska till något sådant. Allt gick jättebra och dom ska återkomma ganska snart med besked :).

Idag fick vi ett paket på posten utav Emilias farmor. Där i fanns det vinterjacka med byxor, 2 par vantar, fuskolle, en röd tröja och en svart kofta. Allt passade kanonbra och Emilia blev jätteglad. Hon var våran lilla provdocka efter att vi hade varit hos min pappa och fikat.

Nattningarna här går inte så felfritt längre. Sen hon började ha dörren öppen har hon svårare att hålla sig kvar i sängen. Hon smiter gärna ut och sätter sig under skrivbordet i hallen, sätter sig i trappen eller springer in i vårat sovrum. Det kan hålla på i över en timma vissa kvällar innan hon somnar. Jag har sagt åt henne att om hon inte ligger kvar i sängen så kan jag lika bra stänga dörren. Oftast funkar det men inte alltid. Dom kvällarna får jag stänga dörren en liten stund så hon verkligen förstår vad jag menar. Jag vill inte vara elak med att göra så men annars lyssnar hon inte verkar det som.




Här ska hon iväg till moffa och behöver skohorn för att sätta på sig stövlarna.


Rynkor

Jo tack och välkomna till mitt fejs. 24 år och rynkig som en 74 åring. Ränder runt mungiporna har alltid funnits där men kolla runt mina ögon!!! Hur ska det här sluta?






Jag får titta upp och se korkad ut hela tiden för att dom inte ska synas lika mycket, typ fjortisstuket.


...

Jag är så SJUKT nervös!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Grå dag.

Idag har vi i princip inte gjort någonting. Emilia har åkt på en släng utav en mild ögoninflammation som var som värst igår. Johan blev också drabbad så idag är han hängig. Han har bokat om båten till den som går imorn istället. Är det inte den ena så är det den andra som ligger sjuk. Vi har nog aldrig varit så dåliga som den här hösten.
Imorse klev jag upp och gjorde en bulldeg, dammsög och hängde tvätt under jäsning sen kom brorsan och Emma på fika. Det var typ det som har hänt.

Imorn har vi inte heller några planer förutom att köra Johan till båten om han är piggare. Just nu har han somnat brevid mig i soffan, fast det gör han vare sig han är sjuk eller inte :).


Barnkläderna har nu blivit sorterade. Lådorna räckte inte så imorn blir det att köpa flera. Helt otroligt hur mycket kläder stumpan har haft.


Hon är med och hjälper till att göra biffar. Allt ska det smakas på.


Lördagen

Idag är Milla inge vidare pigg. Hon fick inte sova mycket i nättres stackarn. Hon vaknade för jämnan hostandes och ledsen. Jag fick bära in henne till oss ganska tidigt under natten och hoppasdes på att hon skulle vara mindre uppriven varje gång hon vaknade till. Johan lyckades sova hela natten och har inte hört någonting säger han. Vi andra två är trötta idag och Emilia ligger i vagnen och sover vilket hon har gjort i tre timmar nu.
Vi har varit hos min brorsa och hjälpt till lite med deras hus. Jag hann inte bidra med så jättemycket hjälp innan det var dags för Milla att dra hem och vila men Johan har varit kvar där och är det än. Vid halv sex bjuder dom på mat och vi ska ta med oss någon efterrätt.


Milla visar upp sina armband hon gjorde på dagis igår.


Dom är det bästa

Här kommer några bilder på min älskade lilla fina familj.











Hon har varit så himla glad hela dagen tills ikväll när vi var en sväng till mamma. Hon var väldigt ledsen och inget kunde vi göra för att få henne glad. Vi åkte tillslut hem och hon somnade direkt i sin säng.
Johan cyklade till brorsan för en stund sen för att ta en garageöl och sedan dess har Emilia vaknat, eller sovit, ledsen och helt otröstlig. Det tar jättelång tid innan hon lugnar ner sig och jag kan inte tro annat än att det är drömmar som spelar in. Hoppas nu hon kan få sova gott resten av natten vårat lilla hjärta.


Movietajm imorn

Idag har det varit en ytterligare skön fikadag.
I morse kom Johanna hit efter att våra barn blev lämnade på dagis och småpratade innan vi skulle åka till stan. Vi skulle in och fika hos goa Emilia under förmiddagen och sen var det några ärenden som behövdes göras på vägen. Jag har köpt lådor och börjat sortera upp alla bebis/barnkläder i storleksordning och så har jag köpt stoppning till den blivande kattbädden. Ska bara hitta ett mysigt och bra tyg som kissarna kan ligga på innan symaskinen åker fram.
Väl inne hos Emilia hade vi det toppen. Johanna hade tagit med sig alla grejer till att göra våfflor och till det bjöd hon på sin hemmagjorda smarriga sylt. Det är väl dock lite tur att man har tider att passa som att hämta på dagis annars hade vi nog ännu suttit uppe och snattrat strunt :).

Här ikväll kom pappa med familj upp på fika. Pappa skulle kolla på datorn om den gick att ordna och resterande var fikasugna. Lilla Emilia blev så himla speedad när dom kom och höll full låda ända tills dom gick. Hon somnade direkt i sängen efter en läst bok och med öppen dörr.
Det visade sig tyvärr att datorn nog behöver lämnas in och vi får väl se vad det hela kalaset kommer gå lös på.

Nu är nog alla mina fikareserver från frysen slut så imorn ska ugnen få testa att grädda kakor. Vi har inga planer imorn vilket känns väldigt skönt. Det blir att ta en dag hemma och fixa lite i trädgården, baka, leka och dona lite. Finfina syrran kommer mot kvällen så då blir det filmtajm. Vi brukar titta på något som passar oss i humorn och asgarva tills tårarna sprutar.



Om vi vuxna ska lira Guitar Hero så ska ju hon också få såklart. Den lilla gitarren spelar hon med så gärna och dansar till musiken samtidigt.


Liten rädd tjej

Jag kan nog konstatera att vi har en liten mörkrädd tjej. Hon har varit på mig om kvällarna när det är läggdags att hon inte vill sova när det är mörkt i rummet. Jag, knäpp som jag är, tänkte men det går nog över och så nattar jag henne, släcker och stänger dörren.
Ikväll sa hon till mig extra mycket att hon inte ville sussa med mörkt rum. Jaja sa jag men det är inget farligt, vi har ju alltid sovit mörkt. Natti natti i vanlig ordning.

Efter en stund öppnade hon dörren och kikade ut. Jag gick då upp och la henne igen och stängde dörren. Sen gick jag ner i källaren med lite grejer när jag hör henne panikskrika. Det var precis som att någon var i hennes rum och gjorde henne illa, sånt panikskrik var det. Jag sprang upp och fann henne ståendes brevid sin säng med tårarna längs kinderna. Hon var så himla ledsen lilla gumsan. Jag frågade henne då om jag skulle ligga hos henne i sängen en stund och lämna dörren lite öppen och det gick bra. Hon lugnade ner sig och blev mer avslappnad. Då kom vi överens om att dörren skulle stå lite på glänt med hallampan tänd medan hon skulle sova.

Att jag är så korkad som inte förstod att hon menade allvar redan häromkvällen men hon somnade ju då utan problem.
Nu sussar hon gott och dörren får vara på glänt hela natten med lampan tänd. Vi får kanske ta och leta efter en mysig nattlampa hon kan ha i rummet lite längre fram.
Men frågan är varför hon helt plötsligt har blivit rädd att sova när det är mörkt? Vad jag vet har ingen talat om för henne att det är farligt och några barnprogram har inte varit läskiga som jag har sett.
Undrar vad hon är rädd för stackarn?


Uppdatering utav stolen

Stolen jag fixade som står utanför dörren har fått sig en liten skylt, fågel och stenar.




Nya matidéer

Tiden Emilia var på dagis idag gick så himla fort. Hon lämnades till åtta och när jag kom hem skrev jag recept och fixade lite inför handlandet i stan.
Jag åkte in lagom till öppning och handlade tre par tajts till Emilia, present till Ubbe och en himla massa mat. När vi skulle till dagis imorse var det minusgrader så jag kände det att tajts till skruttan var prio.
Jag var förbi mitt gamla jobb en sväng, alldeles för längesen, innan maxi och pratade med några vänner och uppdaterade lite.
När allt var klart var klockan redan kvart över ett och jag behövde dra hem och lämna alla varor och sen hämta Milla igen.
Det visade sig att hon knappt hade sovit så när vi kom hem fick hon lite mellis sen gick vi upp i hennes säng och sov en timme bägge två. Det är så himla avkopplande att få vara brevid henne, känns lite som när hon var bebis och sov i vår säng. Hon ligger ju bara hos en när hon är sjuk numera så dom små stunderna får man ta vara på för snart vill hon väl inte veta utav en när det har trippat några år till.

Jag testade ett ny maträtt ikväll. Jag har verkligen kört fast i samma spår när det gäller mat och är trött på allt vi brukar äta så lite nytt skadar inte. Det vi åt ikväll var höstgryta med kantareller, väldigt väldigt gott men jag skulle ha låtit köttet koka lite längre men det gick ändå. Två andra recept som ska testas den här veckan är hemmagjord minestronesoppa som görs imorn och sen kalasbiffar med bacon.
Ska rota lite efter fler tips och idéer.


Vi innan syskonens kalas.


Emilia smyg upp till syrrans rum och hämtade alla hennes armband. Dom stod tydligen högt upp men Milla vet vad hon vill ha.


Kraschad???

Gaaahhhh!!! Våran stationära dator verkar ha pajat :(. Fläkten går igång på högvarv, skärmen startar inte och själva datorn piper. Jag hoppas verkligen att min duktiga far kan ordna detta måste bara få tag i honom först... Johan var så rar och lämnade den bärbara hemma.

Igår var vi ju hos mina två syskon som fyllde 13 respektive 17 år. Det var god mat och fika där hela kvällen. Jag cyklade hem med Milla vid halv elva tillsammans med årsdagsbarnen och enes pojkvän för att spela lite Buzz. Johan stannade kvar för att lira poker med dom andra grabbarna och kom inte hem fören fyra imorse. Milla somnade nästan direkt så vi fick lugn och ro :).

Idag var vi till mamma och plockade färdigt salmbär till saften som ska göras. Emilia vilade middag i syrrans säng (första gången det hände) medan vi fikade och sen tog jag mig också en tuppis.

Nu ska Emilia få i sig lite välling och sen är det dags för sängen och jag ska se på Ensam mamma söker :).

Imorn åker jag till stan och storhandlar mat. Tänkte försöka göra en matlista för veckan så man vet exakt vad som behövs hem. Även en present är jag ute efter till min kära halvpappa.

Mysiga dagar

Jodå minsann, Emilia har fixat det galant att sova utan blöja i vagnen. Helt otroligt vad stor hon börjar bli. Vi räknade på hur mycket blöjor det går åt varje månad nu. Det är 42 st/pkt och hon använder en om dagen, när hos sover på natten, så ett paket räcker i över en månad nu. Fantastiskt. Samma sak med våtservetter. Går kanske åt max om ens ett paket per månad. Förut köpte vi fem åt gången och dom gick ju som smör i solsken.

I torsdags var hon ju bara för söt. Hon satt uppe vid datorn efter dagis och tittade på filmer från videokameran. Alla skulle hon se så jag ordnade allt till en spelningslista och passade på att börja med maten eftersom brorsan, Emma och syrran skulle komma och käka.
Efter kanske en halvtimme, när jag pratade med Johan i telefonen, tyckte jag att det hade blivit lite väl tyst på ovanvåningen och kände att det var dags att kolla läget.
Det här var det jag såg när jag kom upp.





Efter dom hade kommit och ätit naanbröd med kyckling åkte vi hem till brorsan och Emma för att fika. Dit kom också pappa med familj och vi hade en mysig kväll.
När vi kom hem ville Emilia borsta och fixa håret på lillsyrran. Min andra syrra ska bli frissa och jag undrar om det är henne hon försöker härma lite.



Hon kikade även på syrrans tygprover från skolan. Hon gillde att känna på dom eftersom dom var så olika allihopa.


Johan har varit väldigt effektiv dessa dagar. Igår städade han badrummet från golv till tak medan jag och Emilia var till stan och handlade presenter. Och idag vaknade han vid sex och gick ner och städade hela källaren medan vi sov. Han är så duktig min karl. Sen fick han med mig på en morgonpromenad innan frukosten hurtig som han är.

Vi har precis fått en ny spis =D!!!!!!!!! Som vi har längtat.
Den ska absolut få arbeta ikväll efter vi har varit på mina småsyskons födelesedagskalas.

Trallala

En liten morgonsång kommer från Emilia. Det går nästan att höra vilken låt det är.



R.I.P.

I förrgår dog en av världens bästa sångare. Steve Lee från schweiziska bandet Gotthard blev överkörd när han stod vi vägkanten med sin motorcykel. Det berör mig en del konstigt nog trots att jag aldrig har träffat människan men jag har lyssnat otroligt mycket på hans låtar och har väldigt mycket minnen till deras musik. Jag kan inte riktigt fatta det. Det var en grupp som jag verkligen ville få se en vacker dag.
Han var helt fantastisk.


Det är minsann hennes.

Det här är så kul att se. Emilia totalvägrar att ge någon en liten bit påskgodis.


Här har hon gömt sig i lilla kojan som finns i en garderob för att komma undan sin pappa.


Bar i vagnen.

Hmm Emilia ligger i vagnen och sover UTAN blöja. Hon ville det så jag gav henne en chans. Grejen är den att hon har snart sovit i tre timmar! Ska ut och väcka henne nu och då får jag ju se hur det har gått. Hon har plastad frotté och liten handduk under sig så det är inte hela världen om det händer något förutom att hon dock blir blöt och kall...
Spännande ska det bli.

Milla lärde sig cykla i somras

Äntligen kan jag lägga upp filmer!!!! :D
Jag har fått startat ett Youtube-konto och jag hoppas verkligen att det ska funka nu.


Hylla

Jag fick upp en hylla över Millas säng igår. Hon har haft sin stereo och skivor alltför lättillgängliga tidigare och sladden räckte inte till urtaget så detta fick bli lösningen. Ser lite naket ut ännu men fler saker ska upp.



Jag fick täcka lite fula märken på undersidan med några blommor som blev över från hennes leksakshylla.


Nytt utseende

Nu är vagnen lite finare igen. Det vart en dyna, skavskydd på selen och ett täcke. Undersida har en värmande svart fleece och ovansidan av vanligt bomullstyg.


Och så med täcke.


If I Die Young

Mycket fin. Hörde den i en affär idag för första gången. Trallvänlig bakgrundsmusik.


Ems Juveler


Hon har gjort ett nytt armband på dagis idag. "Mamma kort" säger hon så får jag gå och hämta kameran och knäppa en bild. Pärlor kanske kunde vara en bra julklapp?


Tvättider

Det är inte bara Stella som gärna ligger i handfatet och plaskar utan även Emilia kan stå där i evigheter. Hon stänger i botten så handfatet fylls med vatten, öppnar upp det så allt vatten åker ut, stänger och fyller, öppnar och ja så håller det på. Tvål ska hon också ha. Hon har sett när jag tvättar ansiktet och smetar då gärna in kinderna med tvål så hon ska bli ren.
Tänk att vatten kan underhålla så dant.


Stänger igen proppen och fyller.


Av med vattnet och plaska lite innan det är dags att tömma.


Intvålning.


Även kinderna, halsen och bröstet fick sig en omgång.

Hon blev så himla glad när vi hittade hennes rosa Hello Kitty tofflor igår som låg nerpackade i garderoben, dom satt på hela dagen :). 

Sovadags

Jag är så trött att jag mår illa. Men det är ju ingen som har skrivit någe här idag så det får bli en snabbis innan sängdags.

Vi har varit hemma hela dagen. Hon har varit på topphumör och lekt, överraskande mycket med sig själv. Någonting hon började med imorse var att säga "snälla". Gissa om jag blev paff när hon "mamma hämta snutten snälla"?!!! Åh herregud hon behöver inte vara så artig allaredan, med dom få gångerna det hände idag så kanske det, förhoppningsvis, bara var för stunden. Också har hon börjat använda "himla" framför det mesta. Som "himla blöt, himla hungrig, himla blåsigt och himla gott". Det var så rart när hon kom förut och sa "milla hungrig" och sen två minuter senare "milla himla hungrig"! Det dyker upp ord hela tiden som ploppar ur den lilla kråkan.
Hon fick testa stuvade grönsaker med falukorv idag och hon totalt ratade det med en gång innan ens ha smakat. Men stå och proppa i sig frysta grönsaker innan dom tillagades gick visst utmärkt.
Jag har nog inte ätit det på 10 år och det var minst lika gott som jag mindes.

Imorn blir det staden en runda efter lite tyger. Sen ska jag ut till Johanna som skulle bjuda på en lunch, lyxigt :).

Jag har fått hem Morgan Pålsson Världsreporten idag, lätt att jag kollar på den imorn kväll för den är så jäkla rolig.



Tänk att det här redan är ett år sedan, uppe i K-holm.


Hon var så liten då :).


Pottan testade vi ju ett litet tag innan vi slopade den och övergick till toan.


En liten röding på promenad.


Dynor

Jag vill sy!!! Sy vad som helst, känner hur det kliar i fingrarna efter att få ta i symaskinen :D.
Funderar på att göra en ny dyna till vagnen, den senaste jag gjorde var i vintras och alla är mer eller mindre ganska utslitna. På tisdag får jag kika efter tyger när hon är på dagis, ett till dynan och ett matchande till det lilla duntäcket. Sen skulle hon ha haft en minidyna till sin sulky också men jag får börja med den svarta vagnen.

Här är dom jag har gjort.







Den på sista bilden gjorde jag extra tjock och med fleece på undersidan till vintern. Blir nog samma idé till den nya med så hon inte fryser lika lätt.

Söndag

Det känns typ som att magen ska sprängas på en. Vi har varit hos farmor och ätit hennes goda hemmagjorda kroppkakor och sen fika på det. Det är ju så sjukt gott och även Emilia, som aldrig hade ätit det förut, stoppade i sig en.
Jag fick med mig lite jordgubbs- och smultronplantor hem som jag hoppas kan stå i blom till nästa sommar med goda bär som Emilia kan gå och småäta på.

Annars idag har Johan och Emilia varit ute i trädgården medan jag har varit inne och dammsugit, dammat och skurit undervåningen. Alla mattor åkte ut så det blev ordentligt rent. Snart är det väl regn varje dag innan snön kommer så det var lika bra att passa på.

Igår kväll beställde vi kebabrulle och käkade till kvällsmat. Det var inte bästa Milla hade ätit och petade mest i maten. Bra då vet vi det till nästa gång. 
Sen drog vi ner till pappa en sväng och där bjöds det på marängsviss, jag älskar det, och en massa gott. Vi var inte hemma igen fören fram mot elva och Milla slocknade direkt.

Till nästa helg har vi en nya spis!!! Gud vad skönt!!! Jag ska genast baka bröd när den har kommit på plats och goda kakor förstås som, förhoppningsvis, inte blir brända.


Slånbärsplockning i torsdags.


Emilia var vansinnig över det höga gräset som var i vägen. Hon kom ju minsann inte fram!! Där har hon fått syn på ett flypplan och det gjorde ju saken bättre för stunden. Men jag fick snällt hämta och bära henne för där tänkte hon absolut inte gå.


Den svarta pricken är mitt barn. Hon tyckte gräset var högt, max 15 cm, och vägrade gå där också. Hmm någon skogsmulle är hon då inte och man kan ju börja undra var hon har fått sin icke naturkänsla ifrån.?

Nu börjar det bli dags att åka med Johan till båten.
Trevlig kväll mina läsare!


Lekstund

Ah vilken otur vi hade idag. Vi skulle in och titta på kul med hjul hade vi tänkt i förmiddags. När vi kom fram var det helt tomt, inte en enda männsika syntes till. Någonting har blivit fel i kommunikationen och det var bara att försöka förklara för en förväntasfull Emilia att det inte blev något. Typiskt. Jaja vi åkte till lekplatsen istället ett tag och sen ner till hamnen och Joda för att luncha lite nachos. Sen tog vi en liten tur längs vattnet innan det var dags att åka hem så Milla fick sova. Stackars liten. Hon hade ju räknat med att få se brandbilar, go-cart, lastbilar m.m plus att få träffa Albin men inget av det blev av.

Igår var jag och Johan en vända till stan och återvinningen medan Emilia var på dagis. Jag var förbi ett jobb som jag ska söka och hörde mig för lite om tjänsten :).
På kvällen kom brorsan och Emma hit och åt mat och såg Idol. Emilia var så himla uppspelt och satt inte still i fem sekunder ens. Men när det väl var dags att sova så somnade hon med en gång. Brorsan kan konsten att jaga ur henne mycket energi som tur är.

Johan är nu ute och tvättar bilen, Emilia sover och jag ska fixa iordning lite här hemma hade jag tänkt. Har ingen aning om vad som kommer att ske ikväll men något brukar alltid dyka upp.

Fick lite fina bilder på det finaste jag har från idag.




RSS 2.0