Lugn måndagskväll

Nu är pepparkaksdegen färdig för att bakas imorgon. Det var ett evigt knådande men rackarns så god den blev. Mammas brukar vara dubbel så stor och jag förstår inte hur hon får ihop den med sina bara händer. Fast hon är ju duktig på det mesta ;). Så har jag satt i Nejlikor i våra apelsiner, det luktar ju så himla mycket jul.

Sitter och kollar på Ullared och funderar på om jag har tillräcklig med vadd hemma för att göra Millas sittdyna till vagnen som jag ännu inte har gjort. I så fall ska jag försöka ge mig på det ikväll för den andra börjar bli hängig och sliten eftersom tyget ger med sig.

Johan har försökt fått tag i banken idag utan att lyckas. Åååhhhh vad jag vill veta hur det kommer gå. Pappa och AnnSofie ska gå på visningen åt oss, det var inte så många år sen dom köpte hus så dom vet vad man ska kika efter. Väldans tack till er för att ni ställer upp. Hoppas inte att det luktar rök, kattpiss eller nått sånt blä.

Idag tog Andreas med sig Milla ner till leksaksaffären medan jag gick till affären och handla inför julbaket. Där är hon verkligen i himmelriket när hon får springa fritt, peta, leka och gosa med allt. Hon är nästan inte kontaktbar bara för hon är helt inne i sin egen värld.

Äntligen har jag fått tag i dom där Bearnaise chipsen och fasen vad goda dom var mums mums. Smakar inga bea men väldigt goda.

Nu blir det en liten titt i min tygväska och leta vadd.

Äntligen julskyltning

Som man har längtat efter de här dagen. Nu blev den ju inte som alla andra år men ändå helt okej. Jag och familjen gick ner på stan runt 13 idag, lillan somnade efter en halvtimma så vi sprang runt i butiker i lugn och ro och kunde kolla i alla stånd. Hon sov ca en timme sen gick vi och åt lite mat och sen tog vi oss hem.
Jag har pyntat balkongen idag och igår tog jag upp alla tomtar. Trodde att vi hade en tomte eller nått men där mindes jag väldigt fel...tomte efter tomte packade jag upp ur julkartongen.

Just nu badar våran lortiga tjej så hon är ren och fin för dagis imorn. Några direkta planer för kommande vecka har vi inte förutom att det blir pepparkaksbak på tisdag med Emma och Otilia. Ska bli väldigt roligt att se vad Emilia kommer göra med degen...förmodligen äta.

Nu sitter säkert alla från mammas sida hemma hos mormor och har jättemysigt med adventsfika och gott sällskap som varje år. Det missar vi liksom fyrverkerierna och att få träffa alla man känner...nej usch vad jag gärna hade velat vara hemma idag. 

Igår smygstartade vi med ett litet julbord här hemma. Julskina, prinskorv, köttbullar, röbetssallad, sill och kokt potatis hade vi att äta. Lite fusk kanske men vi var så sugna att vi inte kunde låta bli.

Ikväll bli det film för oss. Har hyrt Transformers 2 på blue-ray, skitlängesen vi hyrde film men nu tog vi oss i kragen och gjorde det.

Milla har lärt sig att fräsa ut sitt snor ur näsan så nån "NäsFrida" behövs nog inte för oss. Underlättar en himla massa när hon kan det själv. Hon tar sin hostmedicin gladeligen om hon får dricka den själv och hon verkar tycka om den så förhoppningsvis blir hon piggare i halsen snart.


Bilderna:

Uppe- Våra superfina tomtar som mormor har gjort.
Nere- Första ljuset tänt och sen våran egna lilla tomte med påse som luva.


Dags att pynta våra hem

Igårkväll medan Johan var på hockey och Milla sov passade jag på att pynta köksfönstret och göra färdigt adventljusstaken. Ikväll blir det mer pyntning med stjärnor och sånt som ännu ska upp. Men så här blev det lilla jag gjorde.


Innan-tråkigt och inte så mysigt.



Efter-Lite mysigare. Den röda fransgardinen är med paljetter och var först en hel gardin på 90cm som jag klippte isär och sydde ihop så inte fästena skulle rimla upp sig.



Jag började med att knyta fast guldsnören runt blockljusen.



Färdig med mossa, dekoration och adventssiffror. Ska bara hitta nånstans att ställa den. Ingen vidare bild men jag kanske får en bättre när den har satts i bruk ;).




Hus...ska vi köpa??

Nu är våran resa ombokad till den 1 Jan!!! Ska bli så himla kul att fira Nyår hemma ser verkligen fram mot det.

Vi har hittat ett hus, eller pappa har hittat ett hus som han ringde om i förrgår. Vi har nu verkligen funderat och funderat på hur vi ska göra. Huset är rätt gammalt och verkligen allt behövs göras om och renoveras. Det går ju att bo där så det är inget som behövs fixas med en gång. http://www.hemnet.se/beskrivning/557492?r=3 där är länken till huset (tänk på att trycka öppna i nytt fönster). Vi tror att man kan få det att bli jättefint tillslut och ett hus i den prisklassen...ja vi tror inte vi får den här chansen en gång till för samma pris om man vill bo på Gotland. Vi har inte bestämt oss ännu och vi ska prata med banken så vi vet om vi fixar det ekonomiskt. Boendet blir billigare än vad vi har det nu men samtidigt så blir det andra utgifter som Johans resor till fastlandet varje vecka och lite annat som kommer till. Än får vi räkna på endast hans inkomst eftersom jag inte får in något just nu. Han är väldigt sugen på detta och vill göra det, allt hänger på banken typ. Vi ska sova på saken ett par nätter till sen är det visning nästa Lördag och det är ju en nackdel för oss...att vi kan inte se huset inuti mer än på bilderna. Men vi ser inte omöjligheterna utan möjligheterna med villan.

Igår fick vi åka till sjukhuset med Emilia. Hon har haft en besvärlig hosta i ganska många veckor nu och den vill verkligen inte ge sig. Hon får dåligt med sömn för att hon hostar hela nätterna vilket gör henne lite trött på dagarna. Men igår så fick vi träffa doktor och han sa att hon ska få näsdroppar 3gg/dagen och bisolvo 3gg/dagen samtidigt som vi skulle skaffa oss en näsfrida. Den var slut på apoteket så jag hoppas hon fixar det ändå, näsfridan tror jag kommer vara omöjlig att få in i hennes näsa ändå.

Idag har vi varit en sväng på stan, handlade grejer till adventsljusstaken och en julklapp sen tog vi en fika. Strax ska jag till frissan och jag vet fortfarande inte hur jag vill ha det. När jag är färdig där ska jag möta upp Johan och Milla i stadsparken därdom är med alla som ska åka till Örebro på hockey ikväll. Så jag och Emilia får traska hemåt medan grabbarna åker iväg på hockey.

Ha en superbra fredagskväll! Kram!


Skjuter på höjden men sjunker på andra håll

Idag var vi ju bvc efter dagis och det gick ju sådär. Våran lilla fröken var skapligt trött och hungrig så hon tänkte inte visa upp sin bästa sida där. Vanliga fall åker vi ju hem och äter lunch sen vilar middag direkt efter dagis så det här var inte poppis. Men vi fick i alla fall lite siffror. Hon har gått upp 1 kg på ett halvår så hon ligger under på viktkurvan en bit men det var inget att bry sig om så länge hon inte går ner mer, hon väger nu 10.7 kg. Sen har hon växt från då 75 cm till 82 cm idag. Hon är ju 18 månader idag och fortfarande undrar man vart tiden tog vägen för hon var ju nyss ett knyte som ständigt skulle sova i famnen.

Det verkar som att vi firar Nyår på Gotland :D. Kollade biljetter till båten och det fanns så imorn när Johan kommer hem ska vi boka om. Jippi!! Så vi åker hem igen 1 Jan istället för 27 Dec. Kan inte bli bättre.

Annars idag har vi tagit det lugnt. När vi kom hem från bvc var inte Milla speciellt medgörlig och vägrade äta mat så hon fick gå och sova. Dom 2-3 timmarna hon vanligtvis sover då kunde jag ju se mig i det blå om. Utan mat i magen sov hon gott ca 1 timma. Vi har varit ute och gått med vagnen, städat, vikt tvätt, hon har badat och gick och la sig redan vid 18 då hon var helt slut.

På fredag ska jag till frissan, har verkligen ingen aning om vad som ska göras med mitt hår. Jag var där sist i April och hade inte Johan legat på så hade jag nog inte gått på fredag heller. Antar att hon vill klippa av mig hälften för det är säkert väldigt slitet. Ska kolla lite inspiration på nätet men en sak är säker och jag klipper inte av hela luggen denna gång igen kanske till sommaren...äss jag vet inte.

Jag sitter här med två vita ramar, ca 30x40 cm utan glas. Vad kan man göra för kul med dom? Någon som har tips?


Lugg 2006



Lugg 2009


Go morgon gråa onsdag

Igår blev det en städ- och fixardag här hemma, slog in alla köpta julklappar och gömde dom, diskade, dammade och fejade. Milla var som ängel hela kvällen och roade sig själv så då får man ju passa på. Medan jag stod i köket och diskade så stängde hon in sig på sitt rum. Efter en stund hör jag hur hon står där inne bankar och knackar på dörren för att komma ut. När jag öppnar dörren tittar hon på mig och säger "bajs, bajs, bajs"! Den här gången stämde det och hon gick snällt för att hämta en blöja. Annars brukar hon ligga i sängen när det är dags att sova och skrika bajs bara för att vi ska komma in och kolla hennes blöja men den är alltid tom...

Jag gjorde en ny maträtt som jag aldrig hade testat förut, torsk med ajvar relish och creme fraiche sen in ugnen. Väldigt enkelt och gott. Den lilla petiga damen tyckte det var sådär men hon hade proppat i sig en massa äpple innan maten så hon var väl inte så hungrig. Får se om hon gillar det bättre till lunch idag.

Inatt drömde jag att hon skulle bli storasyster och jag fick tvillingar, en tjej och en kille. Hur konstigt som helst för helt plötsligt hade jag en 9 månadersmage och skulle föda. Igår drömde jag att jag fick jobb som busschaufför och att Emilia var hos Albin och dom red på minponnys i hans hästhage helt själva trots att dom inte har fyllt 2. 
Sen drömde jag att jag och Johan att var på fest och han hade så himla snygg klädsel på sig så jag måste ner på stan idag och se om jag kan hitta något liknande. Han är i och för sig snygg i allt så det spelar ingen roll vad han har på sig ;).
Det där med drömmar är lite kul för man vet aldrig vad som ska ske i ens huvud när man somnar.

Dags för BVC sen efter dagis, ska bli spännande =).



Helt utlsagen


Våran tomtenissa

När jag lämnade Milla på dagis idag så stötte jag på den andra mamman som har råkat ut för den där ungen med sitt barn. Hon ska åka till kontoret och prata med chefen om att få en föränding så vi får se om jag behöver ringa. Nått måste ju göras. Hennes son hade den här ungen slängt ner på marken och sen hoppat på, det lilla barnet är 20 mån och h-vetesungen är 4 år...hur ska han kunna försvara sig?

Jag ska åka och handla lite fisk som vi ska äta ikväll och sen vet jag en julklapp som ska inhandlas på vägen samt lite julpapper och snören så jag kan börja slå in. Det gäller bara att hitta ett bra gömställe för dom där klapparna så att inte Milla hittar dom och river upp alla.
Lars Vegas Trio-julskiva lyssnas det på här hemma nu, den är för himla bra.

Vi har försökt oss på det här med julkort på Milla med det gick och sket sig. Att titta in i kameran och vara glad samtidigt är ju inget som hon brukar bjuda på i onödan. Men visst är hon söt i sina luciakläder? Den 10 dec blir det luciafirande på dagis, utomhus. Ska bli spännande och se hur hon kommer vara och göra i luciatåget...


091123

Milla har just lagt sig och det är tyst och lugnt här hemma. Hon har haft en siosådär dag med humörsvängningar så det heter duga. Vi tog en promenad i förmiddags så hon skulle få springa av sig och då lyckades hon ramla i en jättdjup vattenpöl med magen före så det blev bara att ta en ledsen tjej under armen och gå in. Sen åt hon lunch, vilade middag och vaknade på ett strålande humör. Ikväll har hon badat riktigt länge för en gångs skull så jag passade på att ordna med lite annat.

Det verkar som att vi kommer att stanna kvar på Gotland lite längre en vad vi har bokat. Johan behöver inte hem och jobba så då passar vi på att stanna några dagar till, hur många är inte bestämt ännu men minst till 30 dec istället för den 27.

På onsdag ska Milla till BVC på 18 mån kontroll. Då ska hon mätas, vägas och få ännu en spruta. Det var ju längsen vi var där sist så det ska bli spännande och se om hon har växt något. Man märker ju inte det så tydligt längre på kläderna som förr då hade hon en body några veckor sen var den för liten. Nu har hon några kläder som ännu passar som hon fick förra julen.

Även den här kvällen har julmusiken strålat ur våra högtalare. Här kommer några jullåtar jag gillar. Dessa är med Queen, Twisted Sister och sen Lars Vegas Trio.
Snart dags för Design Simon and Tomas samtidigt som Ullared går efter det Grannfejden :).





Tomtelista

Pratade just med Johan som är och jobbar i sthlm. Han har feber, ont i kroppen och mår dåligt. Han försöker sova nu en stund så vi får hoppas han blir bättre sen. Den där jäkla sprutan är inte att leka med.

Idag är ju dagis stängt. Funderar på om vi ska gå ner till bibblan en sväng, där har dom en liten lek/myshörna för barnen och Milla har aldrig varit där. Hon kanske skulle tycka det är lite trist där men man vet ju inte förens man har testat.

Nu är det knappt en vecka kvar till 1 Advent och julskyltning. Jag har gjort en liten lista över vad som ska göras innan jul.


Julklappar och mera vaccin

Nu är Johan också vaccinerad, han har precis varit iväg och fått sig en dos. Jag hoppas nästan att han kommer att få lite ont närmare kvällen för han har gått och småretat mig hela tiden för att jag har ont. Nu är familjen immun så det känns väldigt skönt.

Igår var vi ju iväg till Nyköping. Vi tog en snabbfika hos Janne sen drog vår lilla familj ner på stan. Väl nere åt vi lunch sen somnade Milla fort i vagnen och vi kunde kolla i lugn och ro i affärerna. Det blev några julklappar så nu känns det att man är igång med julhandeln.
När vi kom hem bakade vi goda kladdkakemuffins och fikade lite. På kvällen beställde vi pizza och när lilla damen hade lagt sig såg vi Transformers som gick på 4an. Jag trodde den skulle vara skitdålig eftersom jag inte gillar S-F filmer men den var riktigt bra.

Milla och Johan har åkt upp till Lövåsen en sväng. När den nya tvn skulle upp på väggen visade det sig att inget av våra två väggfästen passade så nu är dom och letar efter en lösning. Vi vill inte gärna ha tvn såendes på tvbänken ifall Milla råkar välta den på sig eller något.

Imorn är dagis stängt för planering inom personalen och jag har ingen aning om vad vi ska hitta på. Hon blir så himla rastlös av att gå hemma så nånstans får vi ta vägen. Funderar på att åka ner till Djulö en sväng eller så går vi bort till den stora lekparken som vi inte har varit på länge.


Bilderna:
Uppe- Milla har smaskat muffinssmet.
Nere- Lägg märke till Zekes ena tass...han är ju inte riktigt normal.


Fredagkväll

Den där sprutan tar kål på mig! Det gör fruktansvärt ont i armen och man kan inte använda den klokt utan att det ska spänna och värka. Sen har hela kroppen gett med sig också med värk värk värk. Milla har ännu inte visat några tecken på biverkningar tack och lov. Hoppas verkligen att det går över snart.

Idag hämtade vi Johan vid sitt jobb och Milla fick vara med och hjälpa honom lite sen fick hon sitta i hans knä när han körde lastbilen på parkeringen. Hon blir så stolt när hon får vara med och hjälpa till. Som idag när jag packade upp två paket med blöjor in i skåpet så skulle hon vara med, när jag sminkade mig imorse så skulle hon minsann också ha men hon fick bara använda den mjuka puderborsten) och nu när vi har varit i tvättstugan ska hon lägga in tvätt i maskinen och öppna och stänga alla dörrar. Hon kommer bli så redig i sin framtid.

Igår fick jag för mig att Millas rum ska andra färger. Istället för multifärgat så ska jag försöka få det att bli svart, grönt och antingen rosa eller lila. Lampan var en start sen målade jag om två av hennes ramar från vitt till grönt sen ska jag klä om lampan i taket, göra om hennes sänghimmel på något vis och sen se vad ma mer kan göra.

Nu sitter hon i badet med pappa Johan brevid sig och busar med henne. Jag har han sitter där inne och säger oroligt "oj vad du pruttar i vattnet, jaha nu bubblar det igen.." han är nog lite rädd för att det sk komma ut nånting med.

Imorn blir det ju Nyköping, ska se om man kan hitta några julklappar medan man ändå är iväg i sånna affärer som inte finns här.

Nu är det dags för tvättstugan igen och sen lite Idol. Just det, våran nya tv har blivit hämtad idag som ska monteas upp ikväll. Den andra gick ju sönder för nån vecka sen och vi fick ut en ny på hans försäkring på tvn.


Bilderna:

Högst upp- Stolt dotter med pappa på jobbet.

Mitten- Milla leker med dammvippan, Jag får hjälp att plocka upp handeln.

Nederst- Resultatet av tavlorna (vet inte om dom andra två ska få vara vita).


Skyddade mot svinbaciller

Nu har jag och Emilia blivit vaccinerade. Tanken var ju att bara hon skulle det men när vi kom dit sa dom åt oss föräldrar att vi också fick. Det var ingen kö eller kaos på någe sätt utan vi fick hjälp med en gång. Milla var jätteduktig. Hon blev lite ledsen när hon såg och kände sprutan putta sen när det var klart så lugnade hon ner sig direkt och allt var frid och fröjd. Hon har inte visat några tecken på biverkningar ännu och det enda jag känner nått av är just där dom stack det börjar ömma en del nu.

När jag hämtade henne från dagis idag så passade jag på att prata med en av fröknarna om incidenten på morgonen och om det barnet i huvudtaget. Jag berättade att jag tänker byta dagis om det inte blir nån förändring för såhär ska det inte vara. Då visade det sig att den ungen har varit ett problem länge och nu försöker dom få igenom att få in en extra personal som endast ska vara med henne hela tiden, så krävande och stökig är hon. Skönt att det är något som förhoppningsvis kommer lösas och att dom har tagit tag i det. Hon berättade också att det var flera barn som t.o.m var bland dom äldsta som var rädd för denna 4-åring. Däremot ville hon att jag skulle ringa deras chef och tala om vad jag tycker så personalen kan få lite extra hjälp, hoppas fler mammor ringer som jag vet inte gillar det här heller.

Johan är nu hemma och vi slappar lite framför tv.n, Milla sover gott och allt är lugnt och skönt. Helgen ser ut att inte hända så mycket. Imorn ska Johan byta däck på lastbilen, klippa sig och sen har vi tvättid. På Lördag ska vi till Nyköping och fika med en kompis till Johan sen vet vi inte mer vad som sker.

Ha det så gott så hörs vi imorgon :).

Jävla unge rent utsagt!

Åhhh jag är så arg just nu!!! Var just och lämande Emilia på dagis och den där andra ungen som är så hårdhänt klöste Emilia i hela ansiktet så hon fick sår. Jävla unge rent utsagt. En gång till och vi byter dagis för inte ska Milla behöva vara rädd när hon kommer dit? Milla kan ju inte försvara sig ännu och den där ungen ger så på dom anda småbarnen med. Precis innan hon rev henne rev hon en annan pojke bakom oss och hans mamma var också där som blev måttligt upprörd för dett här är ju inte första gången. Så ledsen som Emilia blev har jag aldrig hört henne förut. Vi talar ändå om varje gång för den där ungen att inte göra så men ingenting verkar gå in i skallen.
Det är synd för att dagiset är annars så bra men i det här fallet brister det, fröknarna säger ju inte åt henne utan bara "gå och tvätta händerna eller gå och lek". Usch vad jobbigt det var att behöva lämna henne där, då satt hon i en av fröknarnas knä och lugnade ner sig. Ska se om jag kan få tid att prata med dom när jag hämtar henne sen.

Fiskdags

Vi har just bakat en sockerkaka och mumsat av den. Milla bestämde sig för att vara rädd för elvispen idag konstigt nog...hon hör ju den för jämnan.

Igår gjorde jag i ordning lampskärmen och den blev väldigt fin, jag hittade ett skitfint tyg. Lampan står på skrivbordet i Millas rum nu och jag ska nog vid ett senare tillfälle köpa mer av samma tyg och klä om lampan i taket där inne med.

Idag har jag varit och fikat med Emma (som jag var hemma hos för några veckor sen) medan våra barn var på dagis. Väldigt trevligt och skönt att göra nått utan små vildingar som inte kan sitta still. Dom kommer hit och ska baka pepparkakor med oss efter advent så jag ska försöka göra en egen pepparkaksdeg iår. I vanliga fall är det ju min mamma som gör en stor deg så får alla komma och baka men den här gången kan ju inte vi vara med.

Jag ska ta och panera lite torsk nu och sen laga ihop allt. Måste bli bättre på att laga fisk här hemma, speciellt för Emilias skull. Usch vad äckligt det kommer lukta här hemma.

Imorn blir det vaccinering...gör jag rätt i att låta henne få sprutan?


Lyssna

Johan skickade ett mess till mig om att lyssna på den här låten. En country/rocklåt som sätter sig lite i hjärnan.

"American Ride" (Toby Keith)- Watch more Music Videos at Vodpod.

Vill ha advent nu

Emilia hade en helt underbar dag igår. Hon och jag hade inga tjafs bara lek och skoj, hoppas det blir detsamma idag fast här på morgonen har hon varit mindre glad så jag håller tummarna på att hon håller sig gladare sen.
Jag fick väcka henne imorse kl 7.30. När jag kom in och såg henne i sängen låg hon som en liten fridfull bebis, på mage med benen uppdragna under sig, precis som när hon var lite och då blev man ju lite "åhhh vad fin hon är, är det inte dags för en till snart"?. Nej lite till får vi vänta minsann.

Jag ska ta och bege mig till bibblan idag och lämna böcker som är lånade sen ska jag till tygaffären och se om det finns något fint tyg till lampskärmen som jag aldrig gjorde igår. Sen ska jag sy ett stort hjärta till Milla så jag ska leta tyg till det med. Också dynan orkade jag inte göra igår utan jag sov... Jag var skittrött igår trots att jag sov ovanligt länge på natten nästan 9 timmar och sen blev det nån timma när Milla sov middag.

Nu står adventsljusstaken nästan redo att göras i ordning, allt som saknas är mossa. Jag frågade på blomaffären om dom hade "mosse" och det rättade hon till direkt genom att svara "nja men mossa har vi". Dom gör så varje gång jag är där och säger nått gotländskt så ändrar dom orden som att jag har talfel. Det blev iaf ingen mossa igår utan jag ska återkomma när dom har börjat sälja påsar med mossa. Sen är det mesta klart ska bara skriva ut siffror till ljusen och köpa fint band. Vill att 1 advent ska vara NU så man kan få börja pynta.

Igår fick jag brev om att Milla får komma och vaccineras mot H1N1. Fick tid idag, imorn, tors och sön så det var bara att välja. Blir nog på tors så om hon blir dålig så är hon det över helgen när Johan också är hemma och kan hjälpa mig sen slipper hon ta ledigt från dagis om hon blir febrig.


Mammas fantastiska julgran.


Pappa passar fint i förkläde. Halvmoster Monica brevid.


Jag som jultomte för nått år sen hos pappa och alla visste vem tomten var...

Vill ha jul nu! :D


En Julsaga



"Scrooge bryr sig bara om pengar och bryr sig inte om människorna omkring honom. Natten före julafton blir han varnad av spöken för att fortsätta sitt själviska liv. Vålnaderna tar Scrooge på en resa genom livet. Till slut tvingas Scrooge att välja om han ska börja bjuda på sig själv eller om han ska dömas till ensamhet och bli bortglömd".

Den här filmen skulle jag vilja se. Verkar lite halvläskig men bra, får se om jag kan få med mig Johan. Fast om vi nu kommer iväg på en bio för en gångs skull så vill han säkert inte se en barnfilm...ja vi får se, vi har ju aldrig varit på bio ihop :).


Underbara helg

Vi har haft den bästa helgen på väldigt länge, den har varit SÅ bra.
I fredags kom ju mamma och Urban till sthlm och jag tog med Emilia och satte oss på tåget för att åka till sthlm också. Hon var jättesnäll hela tågresan, hon åt frukt, läste böcker, tittade ut från fönstret där det hände massor med kul och sen tittade på lite filmklipp på min mobil. Sen när vi väl var framme sken hon upp som en sol när hon såg sin mommo och Urban vänta. Från den stunden behövde jag inte tänka så mycket på lillskruttan för Urban körde vagnen och hade koll på henne hela tiden medan jag och mamma kunde gå in i alla butiker vi ville, helt underbart. Har inte varit så skönt att vara på stan på jag vet inte när. Det blev ingenting handlat konstigt nog mer än mat till magen.
På lördagen åkte vill till Norrköping. Vi hamnade på Ingelsta för att shoppa lite. Jag fick tag i en fleecejacka åt Millis och tyg till hennes nya sittdyna i vagnen. Mamma hittade också lite smått och gott åt sig medan karlarna gick åt ett annat håll för att kolla in teknikprylar och sånt som är så långt från kläder-och inredningsbutiker man kan komma. Mamma och jag hade tur när vi åkte till Tygvaruhuset för där hade dom allt på 50% pga konkurs så det var bara att handla på.
Igår fick jag och mamma gå ensamma en stund ner på stan och jag hittade julklapp till lillsyrran, en lampskärm som ska kläs om och prylar till adventljusstaken som så småningom ska göra iordning. På eftermiddagen var det dags för dom att åka med tåget och sen flyget hem. Här är det väldigt tomt nu och Milla sprang runt både igår och idag och sa "Brrumban" som ska föreställa Urban som hon försöker lära sig säga.
Millis fick ett par skitfina Vincent vinterskor av dom i namnsdagspresent som vi handlade i sthlm, det var precis det hon behövde så det blev vi jätteglada för.
Mamma hade med sig små pyttegubbar och djur som hon hade virkat iordning och lagt i en fin burk som Milla skulle roa sig med. När hon fick dom blev hon helt kär precis som det blev när hon fick min fula gubbar jag gjorde med fluffy balls och hon kramade dom och tog hand om dom hela resan.
Vi saknar er redan.

Idag ska jag städa lite här hemma, sy dynan, klä om lampan, åka till blomaffären och sen hämta Milla vid dagis. Eller ja vi får se vad jag hinner med och orkar...

Förra veckan gjorde jag iordning en säng åt våra katter som jag tyckte att dom kunde använda istället för våran. Men de var lite tveksamt i början men nu så ligger dom och snarkar där så gott :D.


Snuvig men glad :)

Alltså det är en unge på dagis som jag kan bli lite bekymrad över. Varje dag när vi kommer vill hon komma fram till Emilia och krama henne, hålla henne i handen och vill inget ont så vitt jag vet. Grejen är den att hon är så jäkla hårdhänt. När hon ska kramas håller hon om Millis hårt intill sig och släpper inte utan man måste alltid ta bort en storgråtandes, livrädd Emilia. Samma sak när hon ska hålla handen...hon håller jättehårt och vägrar släppa men Milla vill oftast inte och blir ledsen för att det gör så ont. Så har det varit de senaste mornarna. Jag vill ju inte att Emilia ska behöva känna sig otrygg med den här tjejen runt omkring sig. Men vad gör man? Ska man säga till fröknarna att hålla ett extra öga, det har dom väl inte tid med eftersom det är fler ungar att hålla reda på? Visst alla barn är inte försiktiga men hon är alldeles för hårdhänt och verkar inte lära sig av att man säger till henne. Jag vågar nog säga att det är lite därför våran tjej har blivit så hårdhänt eftersom en del är det på dagis och barnen tar ju efter och lär sig för vi tar inte i för det minsta mot henne här hemma.

Den här natten har vi inte sovit så mycket. Redan kl 23 vaknade Milla av att hon är jättetäppt i näsan men hon somnade som tur var om. Vaknade igen kl 01.15, 02.45, 05.00 och sen till sist 06.30 då vi gick upp. Hon är pigg i övrigt så det verkar bara vara lite snor som ska ut. Jag vet bara inte hur jag ska lära henne att fräsa ur sig allt i pappret? Tips tack :). Ska kila ner och köpa nässpray som hon hatar. Så typiskt att det ska bli så nu när vi ska träffa Mamma och Urban i Sthlm imorn och vara där hela dagen så jag håller tummarna att hon inte blir sämre och att hon sover under natten så hon är utvilad.

Igår fick vi äta pepparkakor för första gången iår. Vi satt på golvet jag och Milla. Jag tig en pepparkaka och Milla fick en. Hon smakade på sin, väntade ett tag, sen gick hon till mig och tog min kaka också sen sprang hon iväg...antar att hon gillade dom så vi gick och satt oss vid bordet med pepparkakor och mjölk.



Här har hon sina luciakläder på sig, sjukt söta.


Vill inte bli filmad

Jag skulle nyss filma Millis när hon höll på och störde sig och gjorde konstiga ljud. Så fort kameran kom igång blev hon asförbannad på mig och sa "NEJ"! Så jag fick snällt stänga av den igen...



Annars har vi tagit det rätt lugnt idag. Jag har sytt, diskat, städat toaletten och plockat iordning på tvätten. Vi var en sväng till affären och handlade lite sen har vi tagit en liten promenad med katterna här i kvarteret.
Johan kommer hem sent ikväll, dom har väldigt mycket att göra på jobbet och han kanske ska jobba på fredag med så det är tur att han inte bokade nån tågbiljett till sthlm med oss på fre då mamma och urban kommer :).
Usch här är det nån brevid mig som luktar väldigt illa så jag får nog göra nått åt det.


Henoch-Schönlein Purpura

Våren 2007 åkte jag ju på en konstig sjukdom som dom flesta i min umgänges krets vet. Fi fan vilken skit det var, en led- och muskelsjukdom, vad glada om ni slipper den. Den höll i sig från maj till augusti samma år och jag blev genast sjukskriven hela perioden men började jobba igen början på juli för då kände jag mig någelunda och klättrade på väggarna hemma. Konstigt nog var den vanligast bland pojkar som knappt kommit in i tonåren...men såklart fick jag den ändå. Vissa mornar kunde jag inte kliva upp ur sängen för lederna sa ifrån, kändes som att jag hade en fruktansvärd träningsvärk i armar och ben hela tiden, varje morgon när jag vaknade hade jag blod under naglarna och på lakanen för att jag hade kliat på blåsorna i sömnen, det var fullt med blåsor och jättesvullet runt vristerna så jag hade ogärna skor på mig. Jag kunde bara vara uppe nån timma i taget när det var som värst sen var jag tvungen att sova av ren utmattning. Under den tiden stoppade jag i mig runt 16 tabletter om dagen som cortison, omeprazol och smärstillande, kändes som att jag levde på piller. Tack och lov var det en övergående sjukdom så den är borta för gott. Förutom all värk gjorde cortisonet mig fet och det sa bara pang så var jag 12 kg tyngre som nu är borta. Tänkte lägga upp lite bilder från den tiden och jag varnar för lite otäcka bilder om man är känslig för det är äckligt.






Julstämning

Som jag vill börja julpyssla nu!! Det kliar verkligen i fingrarna och jag smyglyssnade lite på julmusik igår. Talade om för Milla när vi åkte från dagis att snart ska vi göra pepparkakor, lussebullar, knäck och kola men hon tittade på som "vad snackar du om morsan". Det finns supersöta förkläden till barn på Åhléns för bara 59kr och ett sånt får det bli till lilla damen när det är dags att baka.

Johan jobbar i Vingåker denna vecka, ligger endast 2 mil bort istället för 20 mil till sthlm i vanliga fall, så det är oerhört skönt. Milla blir en helt annan när han kommer hem, som ett litet ljushuvud, så för mig får han gärna vara hemma om kvällarna ;). Igår var han hemma redan kl 17 så vi hann åka och handla mat och fixa innan Milla skulle sova, annars kommer han hem lagom det är nattning för henne.

Igår fick jag ordning på anslagstavlan. Har klätt in ramen och allting så det inte syns att det är en anslagstavla. Ska fixa en hängare med samma tyg sen så ska jag banka upp den innan Johan kommer hem.

Sitter och knåpar på en julbakgrund att ha här på bloggen men jag vet inte riktigt hur jag vill ha det. Har gjort en header och får väl utgå från den på nått vis.


Vilda ska vara där jag är hela tiden även om jag inte tycker det är så poppis, här när jag väljer tyg.


Millis med sin bästaste vagn tillsammans med mina armband.


Pappas dag

Fars dag är det ju idag och Johan fick presenter och kaffe på sängen imorse. Han fick en skön tröja som passade perfekt och en skitsnygg slips att ha på julafton. Vi ska åka till Johans pappa på fika om nån timma och där är Johans syrra på besök från Halmstad så det ska bli kul att träffa henne och se hur mycket hennes grav-mage har växt sedan sist.

Igår blev det lite pyssel. Gjorde några hjärtan som milla skulle ha på väggen i sitt rum. Väl på plats så drog hon genast ner dom och ville leka så bilden visar fel på vart den hänger eftersom jag har fått satt upp den dit hon inte når.
Millis hittade några av mina gamla armband igårkväll. Hon var helt överlycklig för att få låna dom och hon hade säkert tio stycken på sina armar.

Jag tänkte göra en hemmagjord anslagstavla när vi kommit hem och sätta i köket. Ska klä in den i samma tyg som tidningsstället jag gjorde i somras. Så jag ska upp på Lövåsen sen och leta kork, coop bygg, cheapy eller öob lär väl ha det.

Dags för mig att hoppa in i duschen och försöka göra sig lite fin inför Fars dagfikat. Milla är redan uppklädd i sin nya klänning hon fick av moster Anna tillsammans med strumpbyxor.


Bilderna:

Upp till höger- Mina hjärtan jag hängde under hennes tavlor (att det skulle vara så svårt att göra hjärtan).
Upp mitten- Millis i mina armband.
Upp höger- Helt överlycklig för att få ha två glas att skåla med.
Nere vänster- Vällingdags och Vilda ska alltid vara med.
Nere höger- Hon älskar julskinka med knäckemacka :).


Lugn middag på soffan

Johan är och byter till vinterdäck på bilen, Milla sover middag och jag ligger på soffan och borde sova efter att ha haft en siosådär natt med mardrömmar och skit. Men jag har istället legat och surfat lite och fått en massa inspiration så jag måste plocka fram symakinen och sätta mig för att sy. Skulle kolla efter tips till att göra en egen anslagstavla och hittade så mycket mer måste bara se om jag har några passande tyger.

Idag har varit en bra dag, Milla har varit busig och på bra humör. Efter frukosten, med julskinka jag gjorde igår, så gick vi ut på promenad och som vanligt sprang Zeke och Vilda med oss och busade. Efter vi släppt in katterna gick vi ner på stan för att inhandla sparksydd till bilen eftersom Milla sitter där och sparkar med skitiga skor på sätet, blev också en ny liten bok till henne.

Världens bästa mamma fyller år idag, Grattis Grattis till dig! Hon fick presenten igår redan som hon blev väldigt glad över :).
Dessa tre låtar är bara såååå mamma, kommer alltid att tänka på henne när jag hör dessa.


Nu kan hon shoppa själv

Andreas kom med en liten present till Emilia igårkväll när hon låg och sov. En kundvagn full med frukt, grönsaker och dryck allt i plast. När hon klev upp imorse och fick syn på den i vardagsrummet sken hon upp som en sol. Hon har nu sprungit med den fram och tillbaka hela morgonen. Det var en himla bra present tyckte hon.


Torsdagkväll

Även den här dagen har varit lite si och sådär. Jag har låst oss ute från lägenheten, kört in i en trottoarkant och skrapat upp lite av fälgen sen har Millia haft en dålig början på dagen som igår. Men efter att både jag och stumpan fått vilat middag så har allt varit bra. Just nu gör jag bakad potatis så det finns mat när Johan kommer om en halvtimma. Han tog det, tack och lov, bra när det gällde fälgen eftersom dom redan var lite fula och han hade ju också kört in i en kant så det var ingen fara. Han är världsbäst min karl.

Milla sover nu gott och vi får se vad som ska hittas på imorn, tror inte vi har några som helst planer. Det är väl på söndag som är den riktigt stora dagen enligt Johan. Farsdag ska tydligen firas med frukost på sängen, massor med presenter och han ska behandlas som en kung hela dan...vi får väl se hur det blir.

Typiskt att jag inte han använda våran stora dator innan Milla gick och la sig så jag kunde ladda upp lite bilder men jag får se till att dom kommer upp imorn.

Nu blir det SOS Gute sen Lyxfällan och efter det Nöjespokalen med lite bakad potatis mums!

Just det, Andreas har skämt bort Millis lite idag och köpt superfina kläder till henne som hon ska ha på julafton, han är ju för snäll.

Kram på er!

The Free Design - Love You

Efter att ha sett toyotas ny reklam så har jag fastnat för den här låten. Den är så långt från hårdrock man kan komma men den är väldigt avslappnande, helt acapella och sååå bra.
Ibland är det skönt att lyssna på sånt här när man vill ha lite lugn och ro. Problemet är bara att jag kan inte hitta låten nånstans mer än på youtube och jag vill ju så gärna ha den!


Vintern är här

Idag har verkligen inte varit en bra dag. Emilia vaknade imorse skitsur och det har hon varit hela dagen. Hon har skrikit, slagits, gråtit och bara gjort sånt hon inte får 10 000 ggr om. Hon har sovit bra både inatt och middags, ätit bra och visar inga tecken på att vara sjuk på nått vis. När klockan närmade sig fem ikväll var måttet rågat och hon fick mig att bli jätteledsen. När jag hade lugnat ner mig satte vi oss framför tv.n och såg barnprogram och delade på ett päron sen såg vi på lite filmklipp från när hon är liten så sista timmen innan läggdags var relativt lugn.

Sen höll vi på att krocka idag. En idiot backade med full fart från ett hus rätt ut i vägen utan att se sig för. Hade snön som kommit ikväll kommit i förmiddags hade jag inte haft en chans att hinna få stopp på bilen med sommardäck. Jag stod på tutan och hoppas på att han tittar sig om nästan gång. Förstår inte att han inte ens stannade vid vägkanten och tittade över axeln utan bara gav järnet ut på stora vägen med en gång.

Igårkväll skrämde Vilda skiten ur mig. Jag satt inne i soffan själv hemma, det var mörkt ute och klockan började bli mycket. Då hör jag hur hon sitter nånstans och gör såna där kattbråksjamande, fräsande skithöga försvarsljud. "Nu är det nån i lägenheten" tänkte jag. Zeke var ju hos mig så det var ju inte han som vi skäll av henne. Jag såg henne sitta morrandes på fönsterbrädet i sovrummet och fräste åt nått utanför. Shit shit shit, jag skulle behöva gå fram till fönstret och titta efter det hon väsnas över. Där kunde det stå nån med ett baseballträ eller vad som helst så denne kunde ta sig in i lägenheten. Men jag samlade mod till mig och kikade ut... Där sitter, på bänken under vårat fönster, den svartvita katten som Vilda ständigt bråkar med och nu satt han ju på hennes balkong vilket inte var poppis. Jag behövde bara röra vid dörrhandtaget så stack han iväg. Han verkar så himla snäll, vill bara leka med Vilda men hon fräser bort honom jämt och nu har Zeke börjat likadant, mobbing...
Man skrämmer upp sig själv så himla lätt när man är ensam hemma. Fast det gör jag när Johan är här med för han ska alltid skrämma mig bakom alla hörn.

Eftersom Milla ligger och sover och jag har 40 min på mig innan Bonde söker fru så ska jag påbörja tajtsen till Isa som jag har skjutit upp på så länge. Nu får jag ta mig i kragen minsann!

Ute är det vitt, vitt, vitt, vitt. Hoppas det är borta imorn för snö vill vi inte ha burrrrrrrrr.

Kramelikram! <3

Min bästaste



Jag har filurat lite med PS nu på morgonen och gjorde denna på mig o milla.


 Så ser ju bilden ut i vanliga fall.


Soliga Tisdag

Ah alltså var det nån som såg Ullared igår? Jag såg lite grann i pauserna på Sveriges fulaste hem. Ett sånt där typiskt dåligt program som jag skulle kunna fastna för. Ganska kul att se hur folk vässer armbågarna för att få tag i några plastpåserullar. Jag tyckte att den familjen man fick följa var rätt rolig. Dom sparar pengar ett helt år och får ihop 50000kr som dom spenderar under två veckors handlande och campande på Ullared. Jag hade nog valt ett annat resemål för alla dom pengarna men alla är vi olika.
Ni som såg det, vad tyckte ni var bra/dåligt?

Milla har redan gått och lagt sig. Hon var helt slut efter att ha haft en halvjobbig natt mellan 3.30 och 4.15 sen sov hon väldigt lite på dagen med så hon har sina skäl att vara sussig.

Eftersom hon vaknade så tidigt i middags så gick vi ut medan det var ljust. Vilda och Zeke gick med oss hela vägen och det busades fritt bland kringblåsande löv.
När vi kom in så skulle jag släppa in katterna via balkongen, jag ser att Milla smiter in antingen på toaletten eller går bakom vårat matsalsbord i vardagsrummet men jag såg inte riktigt. Så när katterna kom in gick jag för att se vart hon tog vägen. Jag gick in lite tyst på toaletten där det var släckt och kikade runt när jag hör hur hon står bakom duschdraperier och fnittrar. Hon väntade på att jag skulle komma in och skrämma henne och hon avslöjade verkligen sig själv om vart hon var. Så jag drog undan draperiet och hon började asgarva.
Sen idag när hon satt och åt macka vid matbordet satt hon gjorde så konstiga grejer. Hon skällde på mackan, osten och korven sen satt hon hela tiden och sa kölla kölla. Jag smög iväg och hämtade filmkameran och riktade den lite diskret mot henne. Efter några minuter stänger jag av och displayen visar att jag har glömt tryck in Recknappen....sååå typiskt.

Jag har iaf lyckats åstadkommit nått idag och fått färdigt farsdagpresenten. Att det ska vara så himla svårt egentligen men jag tror att det här blir bra. Skulle jag skriva vad jag har köpt så skulle det inte förvåna mig att Johan för första gången tänkte gå in och läsa min blogg just ikväll.

 


Milla Vurpar

Här sitter hon så fint och läser i sin lilla stol innan det är dags att sova. Men det slutar tyvärr inte lika lyckligt...


Bomull runt hjärtat

Mark Knopfler är väl inte den roligaste att titta på när det gäller att uppträda på scen men så jäkla skön att lyssna på.




Tänker alltid på storebrorsan när jag hör följande låt..."Hey little sister" sjungs troget med när denna spelas i stereon.


Måndag igen

Vi har just kommit hem från Factory Outlet och så fått i oss lite tacos från igår. Tanken var att jag skulle hitta något till Johan och lilla Alice där men det slöt med att jag fick gå därifrån med en skrikandes Emilia under ena armen. Hon har verkligen inget tålamod när det gäller affärer längre. Jo om man har med sig en hel matsäck så hon kan äta hela tiden så skulle det nog gå bra. Vi fikade ändå på caféet där men det hjälpte inte hon blir för rastlös. Så jag får gå på jakt nån annanstans medan hon är på dagis. Jag har iaf hittat en sak till Johan men någe mer ska det bli.

Hon springer runt här hemma nu och säger "kolla kolla" hela tiden. Om allt så är det kolla kolla så drar hon ut på aaa och o.et så det blir ö så typ köllaaa, aj det låter så jäkla kul. Hon har börjat prata en himla massa, inte så vi förstår men hon vet iaf vad hon menar och det är ju huvudsaken. Dock blir hon lite frustrerad ni vi inte vet vad hon vill och säger men det brukar lösa sig.

Imorn åker Ingela till Thailand, tror det är imorn, och jag hoppas verkligen att ni får gott väder och kommer få det underbart. Vi önkar er en superhärlig resa och grattis i förskott :D.

Nu ska jag byta en blöja på skruttan och busa med henne innan det är dags att sova. Sen är säsongstart för Ullared på kanal 5 ikväll om jag inte minns fel.


091101

Det blev inge bandy för våran del igår. Johan kände inte för det så vi stannade hemma och gjorde lite nytta istället. Vi städade, tvättade, diskade och bara en massa bra saker. Skrubba fick minsann jag göra efter att ha spillt ut en halv flaska sköljmedel på Emilias golv i rummet. Det blev som blank is och det enda positiva med all medel på golvet var väl att det luktar gott. Så kliver man in i våran lägenhet känner man en tydlig karaktär av vanilj som sugs in i näsan.

Idag har jag och Milla bakat en toscakaka. Hon har fått hällt i mjöl, socker och mjölk sen slickat ur bunken tillsammans med mitt andra barn, hennes pappa. Kakan blev riktigt gos, har inte gjort från det receptet förut men det blev smarrigt. Andreas var över en snabbis och åt en bit med.

Vi tog en sväng till biblioteket förut men när vi kom fram var det stängt just den här söndagen, är säkert pga Alla helgona. Så vi gick hemåt och har nyss ätit tacos. Även milla fick tacos med mjukt bröd och det var inte helt fel.
När vi kom hem hade Milla på sig sin bruna luvtröja. Hur hon lyckades vet jag inte men hon drog ner dragkedjan hela vägen ner och fick av sig tröjan helt själv...det har hon aldrig gjort förut mer än bara försökt lite. Man har fått hjälpt till med dragkedjan och tagit av ena armen så har hon tagit av sig andra sidan själv men nu kan hon.

Grattis Jessica till din lilla tösabit, ska se om jag kan hitta nått fint till henne :D.


Bilderna:

Högst upp- Hon sitter och sparkar sig fram med läragåstolen där hästen står, Här smaskar hon kaka.

Längst ner- I sin nya nikedress(från faster Anna) och nya vintermössa, Äter kaksmet.


RSS 2.0