Semester.

Vi har det verkligen kanonbra här uppe bland bergen. Skidåkningen går som den går och Milla har börjat åka själv men kan inte bromsa än. Vädret har varit super utom första dagen, det skiftar så dant. En släng med bilder kommer.


Johan och Milla började åka tillsammans.


Utsikt från Klövsjöfjället.


Milla började på skidskola igår men slöt lika snabbt igen tyvärr.


Nu åker hon lite själv och imorn ska hon lära sig bromsa.


Lite fika i solen vid Vemdalsskalet.


Stugan vi bor i och snö snö snö.





Första dagen när Milla fick på sig hela utrustningen. I Storhogna var vi då.



Nu grillas det, vi är vrålhungriga efter en hel dag i backen. Johan har satt igång bastun med så dit in ska vi lite senare.
Imorn åker vi tillbaka till Vemdalsskalet och åker vidare. På Fredag ska vi testa och åka i Björnrikets backar :).

Ny DVD.

Jag sitter här med en skaplig gåshud och tänker tillbaka på Ac/Dc-konserterna som jag har varit på när jag ser det här klippet. Som jag längtar tills dom släpper den här DVD:n i Maj från Black Ice turnén. Man kan ju hoppas på en glimt från antingen Globen eller Ullevi men förhoppningarna ska nog inte vara för stora.


På med musiken och fram med dammvippan.



Källa

Nu ska jag städa hela huset och lyssna på Whitesnskes nya album som släpps imorn :).
Här kommer ett litet smakprov på första låten som finns på Forevermore.


Härligt väder!

Efter frukosten idag så gick vi raka vägen ut i solskenet. Emilia har lyckats lära sig hur man tar fart själv på gungan och gissa om hon blev glad över det :). Vi har tagit bort en massa träd/grenar från baksidan som sågades ner i höstas så nu ligger allt på eldhögen och väntar på att få brinna upp. Efter en god stund hämtade jag lite frukt och fil som fikades ute på hennes veranda till lekstugan, mitt i solen helt underbart.


Full koncentration på hur man gungar själv.


Tänk vad kul att inte behöva hjälp.


Lovande vårtecken i trädgården.


Jag fick en hjälpande hand med grenarna.


Jackan och stövlarna har varit super! Hon har inte varit frusen eller blöt, bra att hon fick testa ordentligt innan hon ska ha det på dagis imorn så man vet att det håller. Jackan är både vind och vattentät så den får följa med upp till skidbacken.

En tur på stan med lillsyrran idag.

Mycket nytt behövs till Emilia och idag har jag fått handlat ännu mer. Med det här strålande vädret så vart det akut efter en ordentlig vårjacka och ett par gummistövlar.
Jackan är från Fix/Lindex, tyvärr knallrosa men den var ändå finast och bästa dom hade. Stövlarna är Tretorn och det får nog bli att skaffa sulor för dom verkade lite stora.


Den bästa.

Jag tycker Felix Herngren är så sjukt rolig. Det räcker med att se på honom så skrattar man. Här är två av mina favoritklipp. Först är när han gör "Felix stör en ingenjör". Då hälsar han på en kille i USA som gör visuella effekter till filmer och här har dom gjort ett klipp med Felix.



Sen är det ett riktigt gammalt uppträdande från när han gjorde Papi Raul eller River Raul som han kallar sig här.


Söka söka söka söka



Nu har jag ett gäng ansökningar som jag väntar på svar ifrån...jag hoppas verkligen att någon hör av sig.


Sedan sist...

har vi:


Milla fick testa godis som smäller i munnen, väldigt kul :).


Milla och syrran testade nytt muffinsrecept och Milla fick äntligen använda sina barbapappaformar.


Vi har varit på kalas och hon hade på sig sina nya kläder.



Mest har vi varit runt och flängt hela helgen känns det som. Dagarna Johan är hemma rusar förbi och lagom han har kommit hem så är det dags att åka. Vi har varit i stan och handlat och tvättat bilen, varit och planerat resan och käkat god mat, brorsan o Emma har varit över på fika och så födelsedagskalas i Viklau. Igår var jag bakis hela dagen och försökte gör så lite som möjligt. Vi körde in Johan till båten, åkte sen och handlade på Maxi sen hem till mamma och äta god mat.
Nu har vi en ny vecka framför oss och idag har vi tagit det lugnt. Jag har planterat sticklingar från fjolårets pelargoner, städat, lagat mat, varit ute med Milla och lekt en massa inne. Imorn ska hon på dagis och busa med alla barnen.

Nytt.

Det senaste som tillkommit på min spotify.








Första gången för mig o Milla.

Om 1 1/2 vecka pyser vi till fjällen och åker skidor :D. Det ska bli så fruktansvärt roligt att få testa på det. Framförallt ska det bli väldigt roligt att få se Milla swischa runt i backen på ett par skidor. Jag kommer nog får hålla mig till stjärtlapp i barnbacken för annars bryter jag nog bara en massa ben. Mest lär jag nog ligga dubbelvikt och asgarva åt dom andra.
Vi kommer att vara i Vemdalen i en vecka och bo i en härlig stuga ihop med pappa och hela konkarongen :).


Källa.

Millas nya.

Emilia växer ju och behöver nya kläder. Lite har jag hittat nu behövs det vårjacka, regnkläder och gummistövlar.
Här är det mesta som jag köpt.


Bamseklänning/tajts och röd tröja från Lindex, Mössa och vantar från VillerValla, Korallröd klänning och blommiga tajts från NameIt.


Ren tittare.

Efter att lilla lortungen varit i badet så kikade vi på lite kort. Hon tycker det är lika kul varje gång och skulle gärna sitta med albumet i knät ständigt.





Dessa bilder ska i sinom tid eller när lusten faller in i scrapbookaralbumet innan dom blir förstörda.


Nybakt.

Något avancerat brödbak idag blev det inte utan jag valde något som gick ganska fort för jag var så otroligt hungrig. Det fick bli stora rosenbröd som även min goa mamma kom över och käkade lite utav.


Dojjor.

Det var dags att införskaffa vårskor till lilla damen medan storlekar ännu finns. Dessa rödingar (i stl 25!!!!!!!!, herregud) fick hon.


Hemma.

Nu är det ju en och en halv vecka sen jag fick hem dessa men ändå :). Vi har innan bara haft en matta under köksbordet som jag ville ta bort och hellre ha sköna mattor runt bänkarna.



Och jag vill inte vara sämre jag så en liten "tassle" har fått en plats i vårat hem.


Bakdagar.

Några kakor har gjorts under helgen och fler ska det bli. Testade två nya recept som jag googlade fram och dom var supergoda, alltid kul att testa nytt :).


Dubbla havreflarn med chokladsmörkräm i mitten.


Milla och Johan gjorde chokladbollar.


Megastora dajmkakor.

Idag ska det göras bröd hade jag tänkt. För några veckor sedan köpte jag en fin bok med brödrecept som jag tänkte prova något ur.


Lek igår sjuk idag.

Igår åkte vi till goingarna i väskinde och busade. När vi satte oss i bilen för att åka dit så såg jag att Milla var väldigt trött. Jag talade om för henne att hon kunde vila i bilen eftersom det skulle ta en stund innan vi kom fram. Nej då hon var minsann inge trött svarade hon. Innan vi ens kom upp på stora vägen så sov hon... När vi kom fram var hon omöjlig att väcka. Min lilla kusin gick med mig ut till bilen och försökte väcka henne men hon sov, sov och sov. När vi hade stått där en stund så fick vi liv i henne och gick in. Sen lekte dom i fyra timmar dom små liven. Vi fikade, åt god mat och snacka strunt.


Hoppa från gästsängen ner på puffen roade dom sig med länge.




Idag är Milla hemma från dagis för hon är förkyld. Imorse kom hon in till mig i sovrummet snorig, hostig och blöt i ögonen. Hon sa "jag är frisk nu"... Nja jag vet inte om vi var så eniga om det :).
Hon ligger och ser på Toy Story 3 nu och är helt slut stackaren.
Jag ska ta hand om lite tvätt och disk innan det är dags att fylla på kakförrådet som gapar tomt. En liten cykling får det bli när hon sover sen.

Syrran kommer hit efter skolan och sover över. Hmm frågan är vad man ska laga för mat? Kanske hemmagjorda biffar med potatis och egen brunsås eller något.

Förmiddag ute.

Milla och jag bestämde oss för att åka till vattnet idag när det var sånt fint väder. Vi tog det närmaste vilket blev vid Kallis. Blåsigt som tusan men Milla tyckte det var superkul att få komma dit. Innan vi åkte sa hon att vi skulle bada men det fick vi allt hoppa över.




Hon blev lite tvär när kameran kom fram. "Inte ta kort mamma" sa hon!




Vi passade på att gå förbi lekplatsen i Almedalen och det var lycka.


Det var en självklarhet att kuta ner och titta på alla fåglar vid dammen.

Om en stund, när Milla har vilat en stund, ska vi åka till Väskinde och busa lite. Jag ska vispa ihop någon kaka att ta med till fika tänkte jag medan hon pausar i soffan.

Bakom mina skidglasögon :).



Förmiddagen.

Emilia ska hämtas på dagis om en timma och jag har hunnit med det mesta som ska ha gjorts här hemma. Först satte jag min breda bak på stålhondan och trampade en stund, duschade, diskade, tvättade och dammsög. Det som återstår idag är att beställa blomfrön till mig och mamma, ta upp mina pelargoner som stått i källarn för vintervila och sen laga kvällsmat. Varsin semla måste jag ju få tag i också innan hon kommer hem :).


Man kan ju undra vad Johan drömmer med tanke på att han verkar lite rädd om vissa ägodelar..?


Fruktdags.

Det var dags att sortera ur skafferiet lite hemma hos oss idag. En del frukt behövde ätas upp så jag skar upp en ananas, mango och alla apelsiner. Milla kom snabbt ut till köket när hon förstod vad jag höll på med. Hon drog fram en stol till bänken och började genast ösa in mango i munnen som hon gillar så mycket. När den tog slut gick hon på ananasen med glädje. Apelsinerna hjälpte hon mig med att pressa till juice.
Hon borde vara proppmätt nu. Först så åt hon ett ägg och en macka till frukost sen då en hel mango och en halv ananas...finns det något stopp?



Igår på förmiddagen åkte vi hem till pappa för att få våra hår klippta av syrran. Milla roade sig en stund med målning inne i datarummet och kom sen ut till oss i köket helt överlycklig för att hon hade gjort sig så fin...
När vi kom hem efter att ha lämnat Johan vid båten åkte hon genaste ner i badkaret för en ordentlig skrubbning.


Vill ha!



Skulle verkligen kunna tänka mig äta lite fluff med jordgubbar :).


Varmt och gott till nästa år.

I lördags lämnade vi av Milla hos sin mormor så jag och Johan kunde åka till stan och handla mat inför kvällens minibjudning hos oss. Vi tog en sväng förbi en sportaffär och tänkte kika på nya regnkläder åt Emilia. Men med oss hem vart det nya vinterkläder åt henne till nästa vinter istället. Perfekt när dom rear ut alla vinterkläder, 50% off :).




Bus.

I torsdags kom fina tjejorna med sina barn hem till oss på fika. Emilia såg verkligen fram emot att få träffa Isabelle som var evigheter sen sist. Vad roligt dom hade tillsammans! Goflickorna kom så bra överens och lekte snällt hela tiden.


Lite fika för dom små liven och sittandes på samma stol.


Efter det så skulle det målas fina teckningar.


Men Milla målade mest sig själv.


Sen var det dags att rengöra dom små händerna.

Det var ren lycka för Emilia att dom äntligen fick träffas och pratade om det hela dagen och kvällen tills hon somnade gott i sin säng.


Röjning.

Emilia tycker det behöver skottas snö ute på gården, det var bara för mig att följa med henne.





Det fanns inte så mycket snö, mest is, men hon gav inte upp för det :).


Paket idag.

Idag har lillplutten fått ett paket på posten från sin farbror Andreas. Direkt hon kom hem från dagis rev hon upp det och blev helt överlycklig när hon såg vad som fanns där i. "BARBAPAPPA" tjöt hon glatt!!


En hel kartong full med olika grejer.


En necessär med lite accessoarer i som har använts på kalaset vi var på ikväll.



En ny badcape passade perfekt.


Den supermjuka filten har hon haft på sig ända sen vi kom hem från kalaset.


Jag har fått direktiv att vi ska baka muffins i dom nya formarna :).


Den ska få ett försök.

En sån här står i vårt hus och ska på något konstigt vis få bort några kilon från min kropp. Jag vet inte hur men en sak kan jag säga att så nära döden har jag nog aldrig varit som när jag cyklade nyss. Sanslöst vilken dålig kondis man har.


Källa


Maria Montazami.

Hmm undrar om jag och Emilia kommer stå så här en dag :). Dom är ju för sköna!


Rock Iconz

Om jag får ha såna här dockor kan jag tänka mig att joina i Millas docklekar. 115 dollar stycket, som hittat!

 
Kanske en Freddie Mercury?


Eller kollegan Brian May?


Angus hade inte varit helt fel.


Hårda Zakk Wylde.


Jimmy Page.


Dom bästa själva.



Bilderna är från http://www.knucklebonz.com/, http://www.figuresworld.net/, http://guayaquil.olx.com, http://www.entertainmentearth.com

Nytt i lurarna.

Jag insåg redan i första meningen att den här låten skulle vara bra när jag testlyssnade den nyss, vilken skön röst och refrängen is to die for.


Sol igen tack.

Värst vad färgen försvinner fort. Nu är jag typ lika blek igen som jag var innan vi åkte iväg. Får nog lägga mig under fejkstrålarna så man får en liten nyans igen åtminstone.


Precis hemkomna och Milla får ett gäng presenter.


Mellis.

Emilia älskar smoothie, det har hon alltid gjort. Igår och idag har hon fått hjälpa mig att göra det.


Hon började med banan.


När allt var i blev det att vänta en stund.


Ett och ett halvt glas slank det ner idag. Med tanke på att i smoothin så är det 1 banan, någon skopa vaniljyoghurt, en skvätt äppeljuice och en aning honung så borde hon vara rätt mätt.


RSS 2.0