Luciadag

Det vart inge lån för oss...vi har inga pengar till kontantinsatsen på 10% så därför gick det åt pipan. Så synd för det där huset hade verkligen varit perfekt. Vi får ta tag i det här med att köpa hus lite längre fram i tiden och får kanske börja med att hyra ett hus.
Men vi hade andra ställen att putta in pengar på och det är ju våran kära bil. Jag sa det till Johan att på ett sätt var det skönt att det inte gick igenom för det finns andra ställen vi kan lägga pengar på just nu än att renovera ett hus. Så vi blev ganska många tusenlappar fattigare efter han beställt en massa delar till bilen som måste bytas ut.

Ikväll gjorde jag en köttfärspaj med bacon till familjen och Emilia åt hur mycket som helst. Hon äter så lite av allt annars så det var skönt att se. När det är köttbullar och pasta äter hon bara köttbullarna, är det korvstoganoff och ris äter hon bara korven och är det potatis och kött äter hon bara köttet (förutom hemmagjorda potatisklyftor som hon verkligen gillar). Hade hon fått gjort en matlista hade den nog sett ut såhär; köttfärssås och spagetti, torsk med potatis och sås, lasagne, potatissoppa, paj och lite kycklingpizza nångång ibland. Inte så varierande kanske.

Luciatåget idag var himla gulligt. Emilia fick åka sist av alla i en skrinda och hon satt där som en uppstoppad korv med kläder, ytterkläder och sen tomtekläderna över men hon var glad ändå. När sången var klar så hade vi tagit med oss god fika som vi mumsade lite på men fick åka hem och fika färdigt för det blev så kallt.

Vi gick ner en sväng på stan förut för att handla till maten. När vi gick så slapp Milla vagnen och fick gå. När vi kom fram så sa vi att vi ser vart hon går så följer vi efter. Hon gick raka spåret till leksaksaffären och ner på undervåningen där alla leksaker finns. Där fick hon springa en stund innan det var dags för coop och sen hem igen. Hon blir så lycklig när hon får gå fritt istället för att sitta fastspänd.

Jag satt ikväll och läste en blogg jag följer. Den tjejen som skriver är i min ålder och är tvillingmamma åt två pojkar i Millas ålder och fick i dagarna en liten tjej. Man blir ju så sugen själv på en liten knodd när man ser alla fina bilder. Att få hålla i ett knyte som gosar upp sig i ens famn och vill bara ligga där och sova skulle ju vara så underbart. Har ingen aning om hur Milla skulle reagera den dagen hon skulle få ett sykon, förmodligen bli lite arg för att hon inte får all uppmärksamhet hon är van vid...eller så funkar det jättebra. Nån gång får vi ju veta hur det skulle bli och nej jag är inte med barn nu utan bara spekulerar. :D 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0