Julsemester

Nej nu fick det minsann ta och skrivas lite här, kunde inte låta bli. Vi har ju hittat ett hus här hemma som vi ska hyra. Hade som himla tur med att det var ett par vänner till familjen som skulle hyra ut det huset och vi fick nys om det. Så våran lägenhet är uppsagd och vi flyttar in den 1 April i vår och det ska bli såååå otroligt skönt att få komma på hemmaplan igen. Det är en gul trävilla med vita knutar och fin trädgård som ligger i Roma.

Resan hit gick bra, Milla lekte för fullt på båten och åt en massa godsaker. Första natten bodde vi hos mamma och sen resten av tiden har vi bott hos pappa. Julafton var toppen. Först gick vi ut och åkte lite pulka och Emilia åt en massa snö, dock inte gul... Sen somnade hon gott medan vi åt julbord hemma med en massa goda saker. Fram mot två väckte vi lilla damen som fick klä på sig finkläder och sen åkte vi till Danne och Rebecka för att se Kalle Anka, öppna julklappar och träffa tomten. Efter det for vi vidare till pappa och fortsatte kvällen med gröt, julklappsöppning, kortspel och sällskapsspel. Fröken har fått många fina saker från släkt och familj men det får jag skriva en annan gång för jag kommer bara komma ihåg hälften just nu.

Juldagen blev ganska lugn. Vi slappade, åt mera julmat, spelade mera spel och så var vi en sväng till mamma. Annandagen däremot vart det lite mer fart på. Vi åkte till stan för att fynda på rean och vi var inne redan till tio. Det var knappt någe folk där då så vi tänkte att det här blir ju lugnt men efter en halvtimme var det smockat inne i alla affärer. Man fick vässa armbågarna för att komoma förbi och fram. Min mamma var barnvakt åt Emilia så vi kunde springa runt själva jag och min syster. Efter fem timmars handel åkte vi hem, bytte om sen åkte vi och firade brorsans flickvän som fyllde år och där bjöds det på smörgåstårta, glasstårta, kakor och en himla massa gott hon gjort. Jag hade köpt två hjärtanljusstakar som jag själv hade tänkt köpt åt oss men det fanns så några kvar och tyckte dom skulle passa deras hem så bra.

Igår var vi och såg på huset strax innan lunch sen på eftermiddagen åkte vi till Guldrupe för att träffa Johanna med sin familj. Det var så längsen vi sågs och det var ett kärt återseende. Våra små lekte för fullt och lilla Isabell skulle visa sitt nya fina rum för Emilia, sen satt dom och skålade med varandra vi fikabordet. Sen sist vi var där hade dom gjort en takresning på huset och nu var dom klara med övervåningen som har blivit så himla fin. Dom två är så händiga och kan göra allt själva.

Idag lämnade vi Milla vid mamma och syster Andrea så drog vi in till stan för att handla lite, fika med Marie och Ken som man inte har träffat på evigheter. Det blev en väldigt trevlig lunch med skitsnack, god mat och sen spring på stan. Imorn blir det inte heller lugnt. Ska först ner på affären här och kolla tapeter till huset sen på eftermiddagen ska jag träffa Jessica med sin lilla fina dotter som ploppade ut bara nån månad sen.

Full fart har vi och dagarna rusar förbi med ilfart och vi gör allt för att hinna träffa och umgås med alla men tiden verkar inte vilja räcka till. Som tur är flyttar vi ju snart hem igen och lycklig är jag :D.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0