Liten uppdatering på Millan.

Hmm det är lite svårt att lägga upp nya bilder på den lilla tvåbenta här hemma eftersom hon vägrar att vara med på kort. Hon vänder ryggen till och säger att hon inte vill. Typiskt.
Men jag tänkte skriva en liten uppdatering om hennes utvecklig och så för den som är intresserad.

Hon är 5 månader från att fylla 3 år, är 93 cm lång och väger 13 kg.

Matvanorna går lite sådär just nu, eller det har gått ett gäng veckor som hon inte riktigt vill äta ordentligt. Hon äter lite frukost, lunch, mellis, kvällsmat och ibland något innan läggdags ifall hon är hungrig. Riktigt kräsen i smaken kan man lite lätt kalla att hon är. Man kan inte tro att man kan stoppa i henne vad som helst inte. Det som lättast går hem är korvstroganoff, köttfärsås, grytor och all sån typ av mat där det är såsigt. Välling slöt hon helt med i början av November som var ett säkert kort och man visste att hon fick i sig bra saker men jag tyckte det var bättre att börja med riktig frukost.

Sömnen har vi inga problem med. Hon lägger sig runt 20.00 på kvällen och somnar oftast direkt. Vi får gå upp till henne max 1 gång/kväll för att stoppa om henne en gång till.
Att sova på dagen börjar falla bort, hos vilar kanske 2-3ggr/vecka numer. Är vi hemma hela dagen så brukar hon hålla ut utan någon middagsvila och på dagis sover hon väldigt sällan. Det gör oss ingenting för hon brukar inte bli speciellt gnällig på kvällen även om det kan vara skönt att hinna med lite saker medan hon sover.

Toabesöken går också bra. Hon har ju varit utan blöja sen slutet av förra sommaren, utom på natten förstås. Det händer ibland att hon inte hinner på toa så det har läckt lite men annars fungerar det super. Skönt att slippa kånka hem på alla blöjpaket. Nattblöjan blir ju torrare och torrare men den får hon ha kvar ett tag till så hon inte känner sig pressad. Utan lilla ringen ska hon sitta på toa sen en tid tillbaka men finns det en liten ring hos någon annan ska hon absolut använda den konstigt nog.

Någon speciellt trotsig period är hon inte i just nu, peppar peppar.
Det mesta går mycket smidigt och vi kan konversera väldigt bra. Hon förstår det mesta jag säger, även om hon inte alltid lyssnar, utan att behöva förenkla meningarna speciellt. Hon pratar, pratar, pratar och pratar ännu mer. Inte till nya människor men till oss vardagliga randoms.

Favoritsysselsättningarna är ganska många, hon fixar med så mycket hela tiden. Hon gör armband, pärlplattor, målar, bygger med lera, pusslar, kör tåg, leker med dockorna, möblerar om i köksskåpen, tittar på film, dansar, packar i och ur väskor, hjälper ibland till med mat och bak, kikar i böcker och sånt som alla barn gör.


Kommentarer
Postat av: Ingela Lindström

Hon är så fin Morsans lilla ängel..;o)) (farmor)

2011-01-17 @ 19:48:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0